PCP den YAYLIYA dönüş başlıyabilirmi

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Ben çok sık silahımı kullanamama rağmen PCP nin keyfini alınca herşey bitiyor ,üstelik Ankarada olduğumdan scuba tüpümü doldurma problemi bile var doldurma maliyetini düşünmüyorum bile hava yokki ne düşüncen, en son scubsyı doldurduğum yerde ki komprosör arızalı olduğundan arızanın giderilmesini bekliyorum scubamdaki 140-145 barla 10-15 atış yapıyorum tekrar dolduruyorum öyle idare ediyorum. :thumbup:
    Bu kadar şikayetten sonra nemi diyorum Yine PCP,PCP,PCP diyorum (PCP silah alma imkanları dahilinde ). ;tufey#

  • Pcp ye rahatlık diyorsunuz ama ben rahat bi tarafını göremedim ki bence 10 kat daha zahmetli ..Tüpü doldurursun kısıtlı atış sayısından sonra tüp biter başlarsın pompalamaya , scuba tüpün varsa kaç kere dolduruyor bilmiyorum ama heralde 10 kere felandır , scuban biter elinde tüpcü gibi tüplerle dolaşırsın...Her malzemesinde oring var devamlı yenilemen gerekir ..Pompayla dolum yapıyorsanız tüpün içine nem-su atar tüpü bozma ihtimali vardır..Zaten arabası olmayan arkadaşlar sakın ha sakın bulaşmasın bu işe ....Bende bu gidişle ne var ne yok satıp iyi bir yaylı alıp dertsiz tasasız devam edebilirim.

  • Tabiiki bu bir seçim, ama şunuda söylememde fayda var üstdede dedim zaten zahmetli yanı var ama PCP ile atış zevk ve kolaylık dedim.
    artı benim gibi çok atış yapmayan birisi iseniz hiçde zahmetli değil, çok atış yapma imkanı bulanlar için evet belki zahmetli, ama değer.
    birde iyibir pompanın nem tuzağı, filitresi olan özellikle FX pompa gibi zahmet ve sorun çıkaracağınıda sanmıyorum. g;$i
    zevkli, zahmetsiz ve tutarlı atışlar diliyorum.. ;kihhik,

  • Ne kadar nem tuzağı olsada, o nemin bir miktarı o tuzaktan geçer bence, Hatsan pompadada var nem tuzağı ama ben inanmıyorum nemi sıfıra indirdiğine bu tuzakların .
    Yukarda ben olumsuz yönlerini söyledim sadece olumlu yönleride var tabiki , şarjorle çoklu atış ve tepmesiz oluşuyla hedefi seyredebilme imkanı pcp yi keyifli yapan tarafları ve tabiki gücü X]#+, ..Bağzı arkadaşlar tüfeğim Hatsan olduğu için bana bu kadar zahmetli geldiğini düşünebilir ama tüfekten acayip derecede memnunum sadece pompa arıza yaptı tamire gitti ve geldi şu ana kadar 20 dolum yaptım problem yok zaten yeni nesil pompa değişimine göndericem yakında , at44lw tüfekten arıza çıktığını duymadım ki bendekindede hiç bir hata yok X]#+, .. Ama bu iş yaylılara göre bana zahmetli geldi. :)

  • sayın stronga katılıyorum eğer araziye cıkınca 1 kutu pellet atarım en az dıyorsanız işiniz zor ,tabi maddi olay en önemlısı , pcp demek pompa demek iyi pompa 350-500 tl demek , olmadı scuba tüpü deseniz oda pompa parası ,eğer scuba tüpü alırım derseniz otomobil şart , ha derseniz bunların hepsine eyvallah alırsınız , yoksa imkanınız ,bir eline yaylı bir eline pellet kur kur at , hemde her atış stabil ;rofl.;

  • bıraz ucuk bısey olucak ama ılla pcp ve nonstop 500 pellet atıcam dıyen bırısı alev makınalarında kullanılan sısteme benzer bır sıstem yaptıracak scuba tup veya tuplerınden bu sıstemıde hortum vasıtası ıle tufege monte edıcek sonrada tup veya tuplerı sırtına takıp dag bayır gezıcek ama tup agırlıgı bıraz ısı bozuyor


    [Resim Engellendi: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/d/d5/Usafl_rend.jpg]

  • Alıntı

    insan hiç attan inip eşeğe biner mi?

    +1000 #hims ;şrofls;.

    Kaplumbağaya dikkat et. Ancak kafasını çıkarıp risk aldığında ilerliyebiliyor. "James B.Conont"


    ankarateam.png


    Bizde bilirdik sevgilimize karanfil almayı lakin; aç idik yedik karanfil parasını.. ;kffx;


    Playstation Portable 2000 - 3000 oyunları bulunur...(Yeni çıkanlar- çıkmışlar)

  • Şahsen ben bi aa tx200 falan görsem elimdekileri satar bi tane tx200 alırım. Ha elimde fx olsa aynı şeyi söylemem tabi ama raidera böyle bir yaylı için kıyabilirim.

    Weihrauch HW97K 0.177-Hawke Sport HD 3-9x40 AO
    Hatsan Mod 87 QE 0.22 - Hawke Vantage 4x32 AO

    Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177

  • Pcp teknik bir olay bence.Hassas oluşu ayrıca yapısındaki ve kullanımındaki teknik detaylar bu işten alınan zevki arttırabilir yada azaltabilir.Bazısı alengirli işlerle uğraşmaktan hoşlanmaz sıkılır.Şahsen ben büyük keyif alıyorum ve yaşasın pcp diyorum.Tabi maddi tarafıda ayrı bir konu ama gülü seven dikenine katlanır.İçkimiz yok sigaramız yok, o kadar masrafımız olsun kardeşim. ;kihhik, ;kihhik, ;şrofls;.

    Fx T12 Typhoon 5.5 /Leapers 6-24x50 Mil-Dot AO - Norica twin 5.5-4.5 Scuba (Drager 300 Bar)
    Armsan A612S Slug 61 cm.


    Kemal Yılmam

  • bence her meraklı atıcıya kaliteli bir yaylı tüfek (benim tercihim 460magnum);avci;


    aynı kalitedede çok iyi bir pcp lazımdır( ben mustafa serdar imzalı pcpyi bekliyorum) ;tufey#

    huglu süperpoze 12 calibre


    mke çifte 12 calibre


    hugsan otomatik 4+1 12 calibre


    hugsan otomatik 4+1 12 calibre


    ford c max 1.6 182 hp ecoboost

  • yaylıda benim istediğim tarz henüz yapılmadı.olursa eminim bir pcpden daha güçlü olur.


    dezavantaj yaylıda ağır olması. dampa kullanma zorunluluğu.


    pcpde ise uzun mesafede atış istikrarı sorunu ve bir ton aksesuar.


    yaylıda nasıl olması gerekir derseniz sanırım 1 kaç sh alır:)

    FX Gladiator
    FX GLAD.........
    egeteam.png

  • 5-6 dk lık pompalamanın ardından 120 bardan 180 bara ulaşıyorum ve 850-900 ft lerde en azından 25 den fazla stabil atış.tepmesi yok gresi yok. hedefteki değişimi anında görüyorsun. daha ne olsun? pcp, havalı silahların modernleşmiş hali. bu durum herşeye rağmen bir tercih sebebi olsa da bu saatten sonra artık pcp de çıtayı yükseltmeyi düşünebilirim ama yaylılara kolay kolay dönüş yapamam herhalde...

    6-24*50 tasko

  • dört tekerekli i eşekler olduğu sürece pcp yaylıdan daha rahattır

    AA s510 22 cal twintube(43fpe)



    Hayatta iki şeyden korkarım, bir AIIah’tan, bir de AIIah’tan korkmayandan.

  • Her şeyin bir artı ve de bir eksi yönü vardır: ve bunlar da kişisel tercihlerle değerlendirilip konu şekillendirilmiş olur. Tabii ki "bütçe" konusu parametrelerin başında geliyor.


    Öte yandan bütçesi çok geniş olanın yakın cıvarında 300 bar basan bir kompresör yok ise pcp'nin avantajı da kalmaz. (Bütçe genişliğinden faydalanıp, helikopter kiralayıp scuba'sını dolum teçhizatı olan bir yere göndertmek gibi uç örnekler bir yana !!:::)


    Ben şahsen 2 yaylı, 2 de PCP kullandım peşpeşe: arabam ve dolum yerlerine yakınlığım olmasa idi tabii ki PCP düşünemezdim. Bu imkanlarım ortadan kalkacak olsa haliyle yaylıya dönüş yaparım.


    Sonuçta önemli olan kişinin "işte bu benim silahım" diyebilmesi.

    S&W 686-6

  • Yeni yeni kullanılmaya başlayan GAS-RAM güç sistemleri yaylıdan PCP ye geçişte ara kademe olabilir.Birçok yaylıya uyan hazır kit halinde GAS-RAM mevcut.
    Hatta GAMO fabrikasyon GAS- RAM modelini çıkardı.Bence yakında yaylı üreticileri bu sisteme dönecek ve ciddi bir rekabet oluşturacaklar.

  • Gas-ram bize çok bir artı sağlamaz. Sadece yaykırılmasının yerine gas-ram kullanılabilir. Ülkü bey'in şöyle bir sözünü hatırlıyorum.
    " Gas-ram'de hava kaçağı veya hata olursa, tamiri veya hava basması daha pahalıya mal olur. Yay kırılmasından korkmayın"

    FX T 12 + BSA 8-32X44+FX Pompa
    Remington Airmaster 77 + Tasko 3-9X32
    anadoluteam.png


  • selamlar ,
    PCP bir zevktir,kolaylıktır zahmetide olsa "arabam ve dolum yerlerine yakınlığım olmasa idi PCP düşünemezdim" bence neden düşünemezdiniz şayet PCP bir aşk ve tutku ise, hatta hobi haline geldi ise buna katlanırdınız, ne yapardınız scubanızın dolu olduğu oranda atış yapardınız yani atış yapma peryodunuz açılırdı ama hiçbir zaman pcp yi bırakmazdınız gerekirse pompaylada idare ederdiniz haftada 2 kez atış yapıyorsanız 1 keze düşürürdünüz ne bilim örnekler çok yani PCP tutkusu Havalı silah tutkusunun önüne geçerdi hep diniz li konuştum sizin namınıza ama kusura bakmayın aslında ben öyle yapardım demeye getirdim zatende benim şu anda sizin olumsuz şartlarınız olsaydı yaylıya geçerdim dediniz ya işte o olumsuz şartlar Ankara da benim için var şuanda scubam 140 barda tek dolum tesisi var belki 2, oda komprosör arızasından dolayı beklemede dolum yeride yakın değil ama arabam var, ha arabam olmasaydı başka bir çözüm bulur scubsmı doldurturdum. yada iyi bir pompaya müracat ederdim yinede pompayı düşünüyorum ama benim omurga rahatsızlığımdan dolayı pompada karar veremiyorum yaylıyıda bırakmam bu nedendendir zaten. ;şrofls;.
    Ama istenirse zevke kalmış PCP+yaylıda hiç fena olmaz ,tabiiki pcp nin ekonomik olmayan ağır şartlarınada müsait olmak koşuluda burda aranır.
    En derin saygılarımla... :)
    "Sonuçta önemli olan kişinin "işte bu benim silahım" diyebilmesi" ;d;

  • Yaylı ile PCP birbirini yerinden edecek iki faktör değil bence. Böyle olsaydı Diana yeni, 5kg lık yaylı tüfekler çıkarmazdı, demek ki hala eskisi gibi yaylıya rağbet var. Ancak PCP de vazgeçilmeyecek bir yenilik.


    Kimi arazide gezer, yaylı tüfeği ve bir kutu pellet i ile tüm günü geçirmek ister.
    Yüksek kapasiteli PCP ler olsada, neticede onu da doldurmak için 10-15dk lık pompa mesaisi veya scuba tüp gereklidir, herkez bununla uğraşmak istemez.
    Tepme olsun, tüfeği hissedeyim der.
    7-8grain pellet i 800-850fps ile atan kolay kurulan insanı yormayan bir yaylı kendisine yetenler, 100-200mt lerle işi olmayanlar yaylı tercih eder.
    Bazısının grupmanla işi olmaz, tüfeği kurmak zor da olsa etkilenmez, şişe teneke vurma kaabiliyeti olan magnum yaylı olsun ister.
    Veya tek tek, ara vererek atmak, her atış arası dinlenmek ve atışını değerlendirmek hoşuna gider.
    Regülatör veya stabilite ayarı yapmakla uğraşmadan, direk atışını yapabilmek ister.
    Bazısı da PCP/Scuba sındaki hava bittiğinde, pompa yapmaktan bunaldığında, kurması kolay orta güç bir yaylı ile eğlencesine devam etmek ister.
    Bu gibi sebepler yaylıyı vazgeçilmez kılıyor.


    Kimisi masa üstünden bipod desteği ile scubasını, tüpüne bağlayıp keyfine bakmak ister.
    Bazısı yaylıyı her seferinde kuracağına, PCP yi toptan pompalarım, arazide de pompa sırtımda gezerim der PCP yi tercih eder.
    Güç isteyen, max güç üreten magnum yaylıların isabet kalitesi ve menzilinden tatmin olmaz ve mecburen PCP ye geçer.
    Şarjörlü atış zevki, Bolt action gibi yivliyi andıran dizaynları için PCP ye geçilir.
    Atış yaptıktan, sonra pellet in gidişini seyretmek, hedefdeki etkisini izlemek hoşuna giden, tercihini PCP den yana kullanır.
    Bu gibi sebeplerde PCP yi vazgeçilmez kılıyor.


    Benim tercihim; 70mt sınırı içinde, kolay kurulan, orta güçte kaliteli 4.5mm bir yaylı tüfek. Yanında 16-18grain pellet i 900-1000fps arası atabilen, uzun mesafelerde atış yapabileceğimiz 5.5mm kaliteli bir PCP. Bence bu ikisi ayrılmaz bir ikili oluşturuyorlar.

  • Ancak PCP de vazgeçilmeyecek bir yenilik.


    Dünyanın ilk PCP'sinin 1600 senesi civarında imal edildiği sanılıyor. Bilinen en eski havalı tüfek ise 1580 tarihli. Yani PCP tüfekler pek de yenilik sayılmaz. ^^

    Air Arms S400 MPR-FT .177/ Hawke Optics Sidewinder 30 Tactical 8.5-25x42
    Air Arms S410-SL Xtra FAC .22 / BSA Deerhunter 8-32x44 SWF
    Webley Raider 10 .22


    A Rh + fakat benden başkasına yaramıyor. =/