diana 350 magnum 5.5mm sıfır silahlardaki çıkış hızındaki düşüklükler..lütfen yorum

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • bir forum sitesinde arkadaşın incelemiş olduğu bir sorun..350 magnum alacak olacağımdan dolayı arkadaşların yorumlarını bekliyorum..özellikle mustafa serdar beyden..herkese selamlar


    Yeni alınmış olan 350 M .22 ile arazide yapmış olduğumuz atışlar sırasında menzil ve gücündeki performans düşüklüğü nedeniyle silahımızı incelemeye alıp sürat testi uyguladığımızda şaşırtıcı sonuçlar elde etmiş bulunuyoruz.
    Buna göre; Yapılan testlerde namlu çıkış hızı yaklaşık 257-258m/sn (14.3 ile) olması gerekirken 195-200m/sn gibi hızlar elde ettik. emin olmak için hiç kullanılmamış üç adet 350 Magmuma'da aynı testi uyguladık.Sonuç aynı 200m/sn !
    Atışlar sırasında gözümüze takılan önemli bir nokta daha, silahın üzerindeki dizaynı yenilenen metal gezin atış sırasıdaki piston darbelerinden dolayı pimindeki oynamalardı.
    Güç kaybının nedenini öğrenmek için silahı detaylı incelemeye aldığımızda piston yayında herhangi bir sorun olmadığı gözle kolay farkedilemeyen küçük bir üretim hatasının performansa önemli ölçüde yansımaydı.
    Neden: Pistondaki sıkışan havanın namluya transferi sırasında hava kaçağını önleyen ve silahın gücünde önemli bir rol oynayan o ring'in yeterli sıkıştırmayı yapmaması ve oturduğu yuvanın 0.8mm daha derin açılması hızdaki düşmeye neden olmaktadır.
    Çözüm: Sıkışmayı gereken oranda sağlayabilecek 0 ring'in oturduğu yuvayı destekleyen pullar yada 0.8mm olan boşluğu kapatabilecek biraz daha kalın bir 0 ring silahımızı eski performansına döndürecektir.Çözüm gayet basit.
    Not: Son 6 ay içinde 350 M. alan arkadaşlarımızın tüfeklerinin hızlarını kontrol ettirmeleri faydalı olacaktır.
    Testler için ihtiyacımız olan silahları ve gereken kolaylığı sağlayan,sorunun çözülmesinde bizi yalnız bırakmayan ithalatçı firma avdoğa'ya Airgunsniper'lar olarak teşekkür ederiz..


    Saygılarımla


    Arazide görüşürüz.

    • Official Post

    Siz hem soruları ve sorunları yazmış hemde çözümleri üretmişiniz, bana sorunuz nedir Airgunsniperler.

  • mustafa bey merhaba..airgun sniper şu bu olarak soru falan sormuyorlar..alıntı olarak aktardım ben ,lütfen yanlış anlamayın.
    güçlü ve isabet oranı yüksek olarak 1000 tl civarında bi tüfek almayı düşünüyorum,diana 350 magnum ve gamo hunter 1250 arasında kalmıştım..daha sonra diana 350 magnum 5.5 calibre almayı düşündüm ama bu tür sıfır alınan silahlarda bu tarz sorunları görünce çok şaşırdım açıkçası..özellikle sıfır dendiğinde 200 fps..çözümü falan olabilir ama o kadar açıkçası derin olarak hakim değilim havalılara..ben halledemem yani..
    bu sorun birçok diana 350 m kullanıcısında varmı,son 6 ayda üretilen silahlardamı karşılaşılıyor gibi soru işaretleri var aklıma..
    bu konuda yorumlarınızı ve bilgilendirmenizi bekliyorum
    selamlarımla

    • Official Post

    Şöyleki, Dianalarda son 2 yıldır gözlemlediğim, silahların %80 i yağsız kuru geliyor, ayrıca pelet yükleme yerindeki O-Ring yuvası fazla derin olmasından dolayı buradan hava kaçıyor, (yanlış anlamamışsam) o contayı sökün ve yuvanın dibine 5 - 6 damla japon yapıştırıcı dökün, kurumasını bekleyin, kuruduğunda o yuvanın dibinde bir miktar yükselme gerçekleşir, sonra çontayı takın, bu sorununu kısmen çözer,


    Gelelim yağsızlık konusuna, eski yazılarım okunulursa oldukça fazla ayrıntılara giren açıklamalarım var, pistonlu silahlar disel olmadan sizin verilerinizdeki 350 magnum da 200 metre/saniye yani 650 küsur fps hızları geçemez, benim yeşil gres anlatımlarım maalesef yanlış anlaşılıp piston önüne silindir diplerine gres sürülüyor, bu durumda aşırı disel etkileri ile silah hiç bir zaman stabil atışlar yapamıyacağı gibi, silahada kalıcı zararlar verir, bu yüzden silindir yüzeylerinde mikron seviyesinde gres olmalıdır, piston keçesi kaliteli olmalıdırki dianaların hepsininde keçeleri kalitelidir, bu durumda piston her ileri geri gidiş gelişlerinde silindir yüzeyini mikron seviyesinde yağlar ve bu mikron seviyesindeki gresde az miktarda kontrollü disel oluşturur ve olmalıdırda, ancak bu şartlarda silahın hızı istenilen seviyelere yükselir.


    Ama ben mutlah yüksek hızlarda konforlu atışlar yapmak istiyorum derseniz artık çağ teknoloji çağı ve PCP silahları düşünmeye başlayın derim.

  • 195-200m/sn gibi hızlar elde ettik. emin olmak için hiç kullanılmamış üç adet 350 Magmuma'da aynı testi uyguladık.Sonuç aynı 200m/sn !


    en güçlü pistonlu denilen mod350nin standart namlu çıkış hızı güçsüz denilen hw97k 5.5mm hızlarında mı yani? :) benim hw97k'yı (5.5mm) yanlış hatırlamıyorsam standart yayı ile 5000-6000 atıştan sonra 570-580fps ölçmüştük diye hatırlıyorum. abartılan fark bu kadar mı?

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Bir kaç ay önce kartalcin bir arkadaşının diana 460 aldığını ve çok güçsüz olduğunu söylemişti. Mustafa Bey'in dediği gibi bu silahı yağlamak çok önemli. Bunun yanında plastik olan yay tutucusunu çelik olanı ile değiştirmelidir. Bu şekilde silah kendini buluyor.

    FX T 12 + BSA 8-32X44+FX Pompa
    Remington Airmaster 77 + Tasko 3-9X32
    anadoluteam.png

  • Bu konu Yurtdışı forumlarında yazılmıyormu." Okumuyorlarmı bu konuyu, İnsan kendini düzeltmezmi, Bu kadar para verdikten sonra birde değişiklik mi yapacam ?" gibi soruları Diana için de duymak kötü. Tabiki kaliteliler, namluları çok iyi, ömürlükler ama aldığım gibi sök, parça değiştir, yağla tavsiyelerini okumak alıcıyı korkutur. Hemde fiyatları hatırı sayılır seviyelerde olması ister istemez pcp ye yöneltecektir insanları. Bu sadece birtek model içinmi geçerli bilmiyorum.Üstad bu konuda bilgi verecektir. Ama yinede tuhaf :him:s bir durum.

    • Official Post

    Bu durum tuhaf değil, Weihrauchlar pistonları yağlı olarak üretiliyorlar, hatta yay'a sürdükleri beyaz bir gesleri var neredeyse zamk gibi elinize bulaştığında kağıt peçete ile silmeye kalkarsanız kağıt peçete elinize paışıp kopuyor, aynı yağın siyahını Maccari satıyor, (2 gün önce çok bilmiş bir aklı evvel yaya sakın yağ sürmeyin titreşimden silindir duvarlarına sıçrar dedide forum kirliliği olmasın diye mesajını sildim), Diana silindir çapı ve strok boyları Weihrauch lardan büyük haliyle namlu çıkış hızlarıda oldukça yüksek olmalı, ama avrupada yasalar 12 fpe üzerine ruhsat gerektirdiğinden, diana burada silahları yağsız üreterek yasal kontrollerden 12 fpe sınırında kalarak üretimini devam ettiriyor, ve işin ilginci Diana piston ve slindirlerinde zerre miktar yağ yok dersem abartmamış olurum, ama bu durum sadece Diana için geçerli, dediğim gibi Weihrauchlarda mükemmel oranda yağ var, ama silindir çap ve stroklarıda küçük ama hatırlatırım, Gamo CF ve CFX serisi, hata 1250 modeli dışında tüm modellerinde silindir çapları weihrauch unda altında.

  • avrupada yasalar 12 fpe üzerine ruhsat gerektirdiğinden, diana burada silahları yağsız üreterek yasal kontrollerden 12 fpe sınırında kalarak üretimini devam ettiriyor


    Şimdi oldu üstad sihirli cümleyi söyledin.

  • Ankara'da bulunan 2 adet 350 Magnum da da aynı şekilde güç düşüklüğü sorunu vardı, o ringleri sökünce birinin altında 1 tane pul, diğerinin altında 2 tane pul olduğunu gözlemledim. Contayı biraz yükseltince sorunları düzeldi. Namluyu kırınca transfer deliğinin etrafında oluşan islenmeden zaten contanın kaçırdığı bariz belli oluyor. Aynı durum 97K nın çabuk ezilen breech contası için de geçerli o yüzden arada bir tüfek kurulup kapatıldıktan sonra breech elle geriye oynatılmaya çalışılmalı ve bu şekilde conta sıkılık kontrolü yapılmalı. Kaçıran conta 50fps ye yakın güç düşüklüğüne neden olabiliyor. Ben 97k da maccari nin ürettiği breech contasını kullanıyorum.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • Diana 350 5.5 kullanıcısı olarak benzer bir sorunu bende yaşadım. O ringin etrafında kaçak havadan dolayı kirlenmeyi görünce sorun olduğunu anladım. Daha kalın bir oring takınca sorun kesin olarak çözüldü. Abartılacak, aşılmaz bir sorun değil yani (ama yinede sorun)


    Hız konusuna gelince, crono ile yaptığım ölçümlerde Gamo pro magnum mermiler ile 840ft hızları çok rahat ölçülüyor. 2000-3000 atış sonrasında bu değer 780-800ft seviyelerine düşüyor.


    Eğer 14.3 gr Benjamin veya dengi Crossman HP kullandığınızda 870ft lere (yeni bir yay ile) ulaşabiliyorsunuz.


    Yaylılarda bu hızda isabetli atış yapabilen kaç tüfek var farklı bir tartuışma konusu.

    Diana 350 Magnum 5.5mm.
    A1Optic 1x42 Red Dot