Tüp ile alakalı garip bir olay

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Geçenlerde yine arkadaşla birlikte atışlar gerçekleştiriyorduk basıc baya düştü ve biz doldurmak için kolları sıvadık başladık pompalamaya pompa basıncı 210 olduğunda durduk tahliyeyi açtı arkadaş yavaşca ama tahliyeden gelen hava birtürlü bitmedi arkadaş neden böyle oldu diyince ben tahliye vanasını az actığını düşünerek biraz daha gevşetim hızlıça boşaltım ardıdan hızlı dolumu tüpten ayırdım ve bir baktık tüpten sııssss diye bir ses geliyor ;şrofls;. o anki korkumuzu anlatamam ;,;- sesi duyunca biraz ucaklaştık sebebini düşündük ve ters basıçla açılan tek yönlü çekvalfe bişeyler sıkıştığını ve valfin tam kapanamadığını düşündük ve ben buyuk bir cesaretle ;,;- tekrar ponpalamaya başladım varsa sıkılşan pislik bunu çıkartamayacağımıza göre mecbren o pisliği tüpe sokmalıydık ve öylede oldu 2. ponpalama işlemi bitiğinde artık tüpümüzden ses gelmiyordu bu bağlamda asıl sormak istediğim şeyi sorayim bu tüpü nasil tamamen boşaltabilirim ve içini açarak temizliyebilirim ?


    Böyle olmasının sebebi aslında biraz bizden kaynaklanıyor kumsalda kullandığımız zamanlar oldu tabi örtümüz falan vardı ama rüzgardan uçuşan kumlar geliyor illaki ayrıca tüpün hızlı dolum yerine tıpada yapmadık onuda yapıcaz ve bence pompa daki hızlı aparatın ucunada 1 kılıf yapmalıyız toz ve pislikten uzak tutmak adına.

    • Official Post

    Emre tespitlerin doğru, ya tüpün dolum yuvasına pislik gitti yada dolum ucu ile taşındı,


    Önerilerim ;


    • Bu tür dış ortamlarda mutlaka dolum yuvasını kapalı tutun,
    • Dolum ucuna eczanelerden alacağınız yaralı parmak ıslanmasını enğelleyen mini kondom ;kihhik, giydirin,


    FX T12 de Tüpdeki havayı boşaltmak ;


    Tüpü saatin tersi yönde gevşeterek tamamen silahtan ayırın, tüpün silaha girdiği sarı valf sisteminin ucunda valf milinin kafası görünür, bu valf yere gelecek şekilde tüpü elinle tutarak bu valfi yavaş yavaş ser ve temiz bir plastik yada ahşap yada alüminyum yüzeye vurun, çısss çısss şeklinde hava boşalacaktır siz her vuruşunuzda, vu vuruş tüpün kendi ağırlığı ile yer çekimine bırakmak bile yeterlidir,


    Sonrasında tüpün temizliğini yapın, kesinlikle mazot yada petrol türevli sıvılar bulaştırmayın,
    Tüpün havası tamamen boşaldığında her iki tarafındaki kafaları saatin tersi istikamette el ile çevirerek gevşetin - sökün, dolum tarafındaki kafayı söktüğünüzde içe gelen kısmında sarı bir civata göreceksin onuda sök ve sibop sistemisi olası pisliklerden temizle, Valf gurubunu dağıtmanızı tavsiye etmem, o kısma dokunmayın,
    Sonrası tüpü toparlarken kesinlikle abartmadan sadece eser miktarda parmağınıza bulaştıracağınız sentetik gresi kafalardaki O Ring lere yedirin, tabi dolum sibop sistemindeki minik O Ring ede.


    Tüpün her iki kafasını tüpe monte ederken elinizle taş gibi sıkın alet kullanmadan, yani kafalar tüpe tam temas etsin, kesinlikle aletle vs... aşırı sıkma yoluna ğitmeyin, dişlere gres sürmeyin.

    FX Revolution .22 - AirArms S410 .22 - Samyang Recluse .357 - Samyang Sumatra 2500 .25
    Weihrauch HW100 .22 - Weihrauch HW50 .177 - Weihrauch HW35 .177 - Diana Mod52 .22
    Diana Mod48 .22 - Diana Mod250 .177 - BSA Mercury .177 - Gamo Stutzen .177
    Gamo CF20 .177 - Webley Patriot .22 - Webley Longbow SE .177 - Benjamin Mod392 PA .22
    Daisy Powerline 917 .177 - Nightstalker NS1200 .177 - Smith Wesson Revolver .25


    Forum Kuralları
    Foruma Yeni üye oldum, öncelikle hangi bölümleri incelemeliyim ?

  • bu olaydan sonra tüfeğin tüpünü temizleyene kadar tüfekle atış felan yapmamanı tavsiye ederim aksi taktride o psilik valfin içine kaçıcaktır sonra birde valf kısımlarında ugraşmak gerekir buda demek olurki servisine göndermen icap eder yetkili kişiler tarafından yapılması için.

  • Ben bunu yaşamamak için tüpte toz kapağı ve dolum ucunda da hızlı kaplin kullanıyorum. Dolum yapmadığım zamanlar dolum ucunu söküp kapalı bir kutuya kaldırıyorum, kaplinin de toz kapağını takıyorum. Ayrıca dolum ucunda da mikro filtre var.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776