T12 ve moderatör.

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhaba.


    T12 ile namlu ucu moderatör kullanımında mermide düşüş oluyor.Moderatörsüz sıfırlayıp moderatörle atış yaparken fark ettim.Bu durumla karşılaşan arkadaşlar var mı?Nedeni nedir sizce?


    Saygılar.

    FX T12 Gamo 6-24X50 Dürbün


    karadenizteam.png

  • Moderatörsüz atış ile moderatörlü atışlar arasında mutlaka fark oluyor.Pelet namlu ucunu terkettikten sonra arkasından çıkan basınçlı hava moderatörün çeperlerine çarparak türbülanslar oluşturuyor buda peletin çok azda olsa sapmasına yol açıyor olabilir.Doğru cevap ustalarda..

    Fx T12 Typhoon 5.5 /Leapers 6-24x50 Mil-Dot AO - Norica twin 5.5-4.5 Scuba (Drager 300 Bar)
    Armsan A612S Slug 61 cm.


    Kemal Yılmam

    • Official Post

    Moderatörlü sıfırlayıp moderatörsüz atarsanızda üst vurur nedeni basit ! moderatörün ağırlığı, Namlu tutucu ile bu durumla karşılaşılmaz ama buradan namlu tutucu ile kullanmanız sonucu çıkmaz, hangi konumda sıfırlamışsanız bunu bilir ona göre atış yaparsınız.

  • Merhaba.


    Mustafa Bey sizin yorumunuza katılmıyorum.Ağırlıktan dolayı vuruş noktası değişeceğini zannetmiyorum.Çünkü atışları sıfırlama tezgahı yardımıyla tam sabitleyip yapıyorum.Ayrıca namlu tutucuda kullanıyorum zaten.Moderatörlü atış hız ölçümü yaptınız mı acaba?


    Saygılar.

    FX T12 Gamo 6-24X50 Dürbün


    karadenizteam.png

  • Merhaba.


    Mustafa Bey sizin yorumunuza katılmıyorum.Ağırlıktan dolayı vuruş noktası değişeceğini zannetmiyorum.Çünkü atışları sıfırlama tezgahı yardımıyla tam sabitleyip yapıyorum.

    Sıfırlamanın tezgahla yapılması sonucu değiştirmezki.namlu tutucu olmadığı takdirde gözle görülmesede moderatör varken namluda bir miktar eğilme olacaktır sonuç olarak alt vurur bu kesin.ama siz namlu tutucu var demişsiniz o zaman basınç farklarından kaynaklanıyor olabilir saygılar

    FX Gladiator .22cal , BSA 8-32x44 SWF
    Weihrauch Hw 97K .22cal

    • Official Post

    Aytaç bey siz sanmıyorsunuz ama biz uygulamalı bunu biliyoruz, zaten ifademe dikkat ederseniz namlu tutucu olmadan dedim, evet namlu tutucu olmadan moderatörsüz sıfırlar ve moderatörlü atarsanız alt vurur.


    Moderatörlü ve moderatörsüz aynı silahla aynı şartlarda hız testleri yapmadık ama böyle bir bilgiyede bu güne kadar rastlamadık.

  • Merhaba.


    Ben yazımda söylediğim gibi namlu tutucuyla moderatörsüz sıfırladım.Sonra moderatörle atış yaptım hep alttan vurdu 50 metrede.Hemde bayağı alttan. Namlu ucunun eğilmesi ve salınımı söz konusu olamaz ve de tüfeğin basıncındada bir farklılık yok.


    Saygılar.

    FX T12 Gamo 6-24X50 Dürbün


    karadenizteam.png

  • bnenm de yaptıgım gözlemde t12 tüfeğim namlu tutucusuzdur ve susturucu ile kullandıgımda susturucusuz kullandıgımdan alta vuruyor. bende bunu önlemek için namluya aradaki boşluk kalınlıgında oring taktım ve artık aşagı esneme yapmıyor şimdi her iki şekildede aynı yere vuruyor salınımıda oluyor tüple namlu birbirinede vurmuyor saygılar.

  • merhaba meşedüzü.


    Fakat bende namlu tutucu var.

    FX T12 Gamo 6-24X50 Dürbün


    karadenizteam.png

  • Moderatörün içersinde basınçlı havanın oluşturduğu türbülans diyorum,ama kimse doğrudur yanlıştır diye bir yorumda bulunmadı!!!!

    Fx T12 Typhoon 5.5 /Leapers 6-24x50 Mil-Dot AO - Norica twin 5.5-4.5 Scuba (Drager 300 Bar)
    Armsan A612S Slug 61 cm.


    Kemal Yılmam

  • merhaba.


    O kadar teknik bilgim yok kemosabe.Türbülansdan dolayı mı değil mi bilmiyorum.Acaba moderatörle ya da moderatörsüz mermi çıkış hızları ölçümü yapan arkadaşlar var mı acaba?

    FX T12 Gamo 6-24X50 Dürbün


    karadenizteam.png

  • Arkadaşlar bu benim de başıma geldi.Acaba bi de moderatörün çıkışına bakar mısınız?bazen pellet çıkarken moderatörün gövdesine çok yakın geçiyor.bu da pelletin yönünü değiştiriyor.bakarsanız görürsünüz.eğer pellet mod.değdiyse orayı biraz yaralayacaktır. bi de namlunun ucuna dişin dibine uyan bir oring takın.zaten orada yerini görürsünüz.bu şekilde mod. namluya daha düzgün basıyor ve kolayca gevşemiyor. saygılar.

    Crosman 2100 Tasko 3-9*40 with mildot
    akdenizteam.png
    Fx Gladiatör, Hawke 6-24x44 Önden Parallax,Weichrauh Moderatör :love: