FX T 12 KUNDAK (Mehmet Rıza)

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Sizin dikkatinizi çekeceğini (silahlara aşık biri olduğunuzu düşünüyorum )yazarken hissediyordum.Cevabınızla bunun teyid olması hoşuma gitti doğrusu.Güzel şeyler yapıyorsunuz hobi adına.Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

  • Elinize sağlık denmeyecek gibi değil tabi.Büyük bir yetenek olduğunuz aşikar.Ama benim hissettiğim ve böyle stilize çalışmalarda aldatıcı olan formun zihni esir alması tuzağı.Ergonomi ve fonksiyonalite yani tutuş kolaylığı adapte edilebilme denge gibi kullanıcı konforuna yönelik doneler stilizasyona gidiyorsa anlamlı bu tarz formlar yoksa modern heykel gibi, dekoratif art gibi konseptler silah konseptiyle birarada zihinde tam uyuşmuyor göze batıyor kanımca.Sizn dizaynınız tam öyle olmuş diyemem ama tam da ergonomiden yola çıkmış gibi de değil bence.Örneğin el tutamak yeri çok konforlu değil izlenimi veriyor ama sadece bir ağaç obje olarak bakınca güzel.Bu tarz modern tasarımlar mesela daystate veya custom kundaklar önce ergonomi ve konfordan yola çıkıyor bence yoksa modern çizgiler olsun diye değil.Bu bağlamda serdarhavsuta yapılan kundak daha makbul nazarımda klasik ama ergonomik ve dengeli.Yapıcı bir eleştiri olarak alınması dileğimle çalışmalarınızda başarılar dilerim.


    Merhaba, eleştiriye her zaman açığım. Ben kundağı yapmaya başlamadan önce bir kundak seçip onu örnek alarak üzerinde bazı değişiklikler yaparak işe başlıyorum. Yapmış olduğum kundakların içerisinde bana göre en dengeli kundak. Mümkün olsa da kundağı elinize alsanız. Tutma yeride çok rahat. Resimde belli değil ama içi boşaltılıp, kapatılmışır. ağırlık merkezini oranlamak için.Benim için görüntü çok önemli. Örnek aldığım kundak modeli de FX MONSONN 'dur.Sizce FX bu modeli yaparken ergonomi ve konfordan yola çıkmamış mı? Serdar Bey'e yapılan kundağı gördüm. İşin gerçeği benim hoşuma gitmedi (Model Olarak)

  • + Sayın Himalaya, bir resme bakarak kundağın özellikle dengeli olup olmadığını nasıl anlıyorsunuz. Kusura bakmayın ama bu anlamda bunu yapıcı bir eleştiri olarak almıyorum. Mustafa Bey'de bir eleştiri yapmıştı. Bloğun girdiği yerin kalın olması ile ilgili. (Doğrudur, çünkü gözle görünen bir yer. bunu yapıcı bir eleştiri olarak alırım)

  • + Sayın Himalaya, bir resme bakarak kundağın özellikle dengeli olup olmadığını nasıl anlıyorsunuz. Kusura bakmayın ama bu anlamda bunu yapıcı bir eleştiri olarak almıyorum. Mustafa Bey'de bir eleştiri yapmıştı. Bloğun girdiği yerin kalın olması ile ilgili. (Doğrudur, çünkü gözle görünen bir yer. bunu yapıcı bir eleştiri olarak alırım)


    Yazımdaki eleştirel yön tamamen sezgisel(hareket noktanızın stilize bir kundak olsun olduğunu sanıyorum/varsayıyorum).Kabzanın el anatomisini çok iyi takip etmediği hissine kapıldım.Tabi dokunmadan kesin bir yargıda bulunmak eksik olur.Denge mevzuda keza öyle ağacın herhangi bir şekilde içinin oyulmadığını farzederek bir yere kadar tahmin edilebilir sadece şekle bakarak.Denge derken havalı silahta denge merkezi geriye doğru olması avantaj diye biliyorum.Serdarhavsutun kundakta da eğer içi boş değilse arka dipçik bölgesi ağırlık merkezini geriye çeker gibi tabiri caizse okkalıca duruyor,bu sebepten dengeli dedim bu silah için,sizin dizaynınıza dengesizdir demedim, ele almadan kesin bir yorum yapılamaz bu konuda ama görüntüsüne bakarak dengelidir de diyemem diğer dizayna dediğim gibi.Eleştirimin yapıcı yönde değerlendirileceğini ve işe yarıyacağını düşünerek kaleme aldığımı yineliyor çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

  • sezgisel- hissel duygulardan eleştiri yapılamaz. Sonuçta Günün 10 saatini masa başında geçiren bir kişi olarak, akşamları geç vakitlere kadar , hafta sonları boş vakitlerimde emek vererek bu işi yapmaya çalışıyorum. Ben amatörüm, profosyönel değilim. hatalarım illaki olacak. eleştirilere de açığım. Lütfen eleştirilirken sezgisel-hissel duygularla değil. Teşekkürler, kolay gelsin

  • Tabi ben de profesyonel bir eleştirmen değilim :D sonuçta amatörüm objektif eleştiri kriterleri nelerdir bilmiyorum ama forum mecrası içinde samimi olarak görüşlerimi açıklamış bulundum.

  • Emeğe saygımız sonsuz ;tese;kkur

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • kundağı inceleme fırsatı bulmuş biri olarak şunu söyleyebilirim ki;


    kundağın, el tutuş yerinin konforu ve rahatlığı, dengesi, ergonomisi,estetiği tek kelımeyle MÜKEMMEL. ;d;


    Mehmet abi, hiç mütaviziliğe gerek yok bence. sonuna kadar gurur duyabilirsin yapmış olduğun bu harika iş için. ;d;

  • kundağı bizzat gördüm inceledim.


    gerçekten tek kelime ile mükemmel.


    eline ve emeğine sağlık mehmet abi.


    sırada togayın kundağı var.


    o da süperin ötesinde olacak inşallah


    saygılar
    veysi

    cukurovateam.png

  • Abı ellerine sağlık.



    Veysi kardeşim benım daha cok yapacağım şeyler var.Kundak ta bıtecek ama bakalım ne zaman.

    cukurovateam.png


    Daystate AirWolf .22
    Hawke Sidewinder 30 8-32x56

  • senden de bir çalışma bekliyoruz.


    abilerin abisi daha senden öğrenecek çok şey var.senden biraz daha ders alalım daha sonra
    bizde naçizane bişeyler yapmaya başlayacaz.


    selçuk kardeşim bu senin içinde geçerli kundak yapmakta ikimiz kaldık.
    bizde başlayalım artık.


    togay kardeşim sen bu beceri ile inanıyorumki ikinci kundağı gözü kapalı yaparsın.


    ellerinize sağlık



    saygılar
    agt

    cukurovateam.png

  • Mehmet abi selamlar,


    Normalde T kundak sevmem, ama fotoğraflardan gördüğüm kadarı ile bu çok güzel görünüyor, gerçekten çok beğendim. FX yazısı falan ayrı hava katmış ellerine sağlık, gerçekten çok temiz ve ince işçilik ile çalışıyorsun.


    Ancak ben açık renkli kundakları pek sevmiyorum, bana göre koyu bir renk olsa çok daha ağır bir görünüm elde edilebilir gibi.


    Tekrar ellerine sağlık. :)