Hatsan Tüp Testleri Yapılıyormu ???

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Bir başka forumda bir arkadaşın Hatsana yapmış olduğu ziyaret ve sonrasında yazmış olduğu iletiyi kendisinden izin almadan buraya kopyalamak istedim. Umarım kızmaz çünkü Hatsan ve tüp konusunun en çok tartışıldığı bu forum olduğunu düşünüyorum ve belki konuya bir açıklık getirir dedim. Görülen o ki daha önce duyduğum test edilmiyor iddiaları ya giderilmiş yada en başından beri asılsızmış. Karar sizlerin.


    Selam bir süredir tatilde olduğumdan dolayı formu takip etme şansım olmadı tatilden önce yaptığım Hatsan ziyaretime ait fotoğrafları ancak şimdi yayınlama şansım oldu.Bana fabrikayı gezme fırsatı veren ve misafirperver yaklaşımından dolayı Sayın ABDULLAH TAŞYAĞAN'a ve diğer fabrika çalışanlarına çok teşekkür ederim.Fabrikayı gezdiğimde ilk dikkatimi çeken tüplerin ve pompaların tek tek test cihazlarıyla kontrol ediliyor olmasıydı daha önce birçok yazıda firmanın kontrol etmeden ürünlerini satışa sunduğunu okumuştum ancak öyle olmadığını orada gördüm.Tüpleri kapalı bir ortamda 350 bar basınçta test ediyorlar ve bunu her tüp için uyguluyorlar sonuçta bu testi geçen tüpler satışa çıkıyor ayrıca şunuda belirteyim o güne kadar testi geçemeyen bir tüpe rastlamadıklarını söylediler.Pompaları test etmek içinde resimlerde göreceğiniz gibi bir cihazları var bu aletin üzerine pompayı takıp otomatik olarak pompalayıp belli bir sayıya ve basınca ulaşana kadar bekliyor ve pompayı çıkarıyorlar yani tüm pompalar bu cihazdan geçiyor.Bu arada HATSAN'ın WINCHESTER firması için ürettiği tüfekeride gördüm.Dünyaca ünlü bir silah firmasının ülkemizde HATSAN'a tüfek yaptırdığını görmek beni ayrıca mutlu etti.........................



    http://img72.imageshack.us/img72/1756/1001056.jpg
    http://img195.imageshack.us/img195/4117/1001057m.jpg
    http://img269.imageshack.us/img269/5732/1001058g.jpg
    http://img26.imageshack.us/img26/1900/1001060m.jpg
    http://img195.imageshack.us/img195/8237/1001061m.jpg
    http://img23.imageshack.us/img23/3643/1001062tuj.jpg
    http://img26.imageshack.us/img26/866/1001063g.jpg
    http://img23.imageshack.us/img23/6929/1001064e.jpg
    http://img8.imageshack.us/img8/4084/1001065k.jpg
    http://img269.imageshack.us/img269/3812/1001066d.jpg
    http://img72.imageshack.us/img72/2295/1001067d.jpg
    http://img269.imageshack.us/img269/2002/1001068w.jpg
    http://img8.imageshack.us/img8/1906/1001069n.jpg
    http://img34.imageshack.us/img34/4923/1001070.jpg
    http://img87.imageshack.us/img87/4707/1001071.jpg
    http://img200.imageshack.us/img200/6252/1001072.jpg
    http://img200.imageshack.us/img200/1429/1001073.jpg

  • güzel fotoğraflar.


    yalnız benim aklıma şöyle bir soru takıldı:en basitinden hatsan mod125 namlularını ele alırsak,madem hatsan böyle bir kalite kontrol uygulaması yapıyor o zaman birbirinden farklı namlular nasıl ortaya çıkıyor?ilk çıkan at44 silahlarındaki kurma kolu nasıl kırılıyor?sonra pardon denilip yenileri üretiliyor,bilmem kaçıncı nesiller piyasaya çıkıyor?at44 tüplerini test etmede böylesine cevval,atakan bir yaklaşım gösteren güzide hatsan firması bir kurma kolunun dayanıklılığını tesbit edemiyor mu?ya da namluların kalitelerinin -en azından- birbirine yakın olmasını sağlayamıyor mu?


    üstelik şöyle bir durum da var.ben havalisilahlardan ve metal malzemelerden gayet iyi anlayan bir kişinin 4 farklı kalitede hatsan at44 tüpüyle karşılaştığını.bu tüplerden bazılarının mükemmel kalitede olduğunu ama bazılarının da içinin paslarla,çiziklerle dolu olduğunu öğrendikten sonra bu fotoğrafların anlatmak istediği şeye pek inanamam.

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

  • Bu fotoğrafların anlatmak istediği şey ne sizce ? Ben bu fotoğraflardan Hatsanın en azından bundan sonra tüpleri kontrol ettiğini görüyorum. Kalite kontrol çok iyi demiyor fotoğraflar zaten. Sadece başlktaki gibi tüplerden bahsediyor gibi geldi.

  • E zaten PCP de basınç testi yapılması gereken tek şey tüpler adamlarda resimlerden anlaşıldığı kadarıyla yapmışlar bu arada alkın kompresörün manometresi orda olduğuna göre hidrostatik değil hava ile test etmişler yaani ya tüplerinden çok eminler yada deli cesareti neticede hiç testi geçmiyen tüp olmadığına göre A şıkkı esas olmuş özetle sorun yok gibi görünüyor

  • Şimdi tüm yaygara bitmiş oluyor anladığım kadarıyla. Peki Rüştü Bey alıp kullanmamızda siz bir sakınca görüyormusunuz. Hani 200 bar değilde silahın sevdiğini duyduğum 170 barlarda riski de azaltmış olarak kullansak ?

  • bence üstünde 200 diyorsa ve resimdede görüldüğü gibi 350 !... ile denendiyse ve hele siz 170 de kullanacaksanız BANA GÖRE pek bir sıkıntı görünmüyor

  • Teşekkür ederim aydınlattığınız için.

  • Görünen köy klavuz istemez !!!!!




    Tabiiki bazi hatalari olacak.Koskoca Mercedes bile hatali üretimden arabalarini servise geri cagiriyor....Emeklemeden yürümek zor.


    Bilgi icin Tesekkürler. ;tese;kkur Cok insani sevindirdiniz (bazilarida üzülmüs olabilir ;#^+. )



    saygilarimla ;avci;

    Bizim CAKIRCALIMIZ , ATCALI KEL MEHMET EFEMIZ ve KAMALI ZEYBEGIMIZ varken ,neyleyim ben elin WAFFEN SS ini .....

  • Bu konu zaten yapılması veya yaptırılması zorunlu olması gereken bir konu..Hatsan'ın Yaptığı testleri TSE Standardında yapıp TSE Damgasıda vurması gerekiyor sanırım..Test tarihi ve Test basıncı Kullanım basıncı TSE Standartlarına uygun olmalı,TSE Standartlarında bu konu hiç listelenmemiş ve belirlenmemiş ise ,TSE nin Bu konu için Araştırma yapıp standart listesine eklemesi gerekiyor.Hatsan TSE için müracaat etmiş ise,konu ile bilgi verilip standart oluşturulması için test laboratuvarı vs. gibi TSE nin isteyeceği şeyler olacaktır.Tüm bunlar yapıldığında Hatsan zaten göğsünü gere gere TSE Belgesini ve raporlarını her bayisine verir reklamını yapar..Gördüğümüz resimlerde Test yapıldığını bilmek biraz olsun emin olmak demektir..Ama Hatsan bünyesinde kendi yaptıkları cihazla,ne standartta yapıldığı,ve hangi tarihten beri test yapıldığı,Piyasada Test yapılmamış tüpler varmıdır sorusu benim kafamda soru işaretidir..Gönlümden geçen Yerli bir imalatçımızın işini dört dört lük yaparak kaliteli ve güvenli ürünleri biz kullanıcılara sunmasıdır..İşin özünde zaten yapılması gereken bir işlem için sevinmek ne kadar doğru...emin olmadığın bir işlem için üzülmekmi, şüphe içerisinde yaşamakmıı,ne zaman ne olacak korkusuyla tetik ezmekmi, doğrusu?.. karar sizlerin..Umarım Hatsan bu konunun tam gereğini yapar, Bizlerde güvenli kaliteli silahlar ürettikleri için kendilerini alkışlar teşekkür ederiz.Kimseninde diyecek bir sözü kalmaz...

    A Takımı Üyesi

  • Şu yazdığım konuyu Hatsan yetkilileride okur umarım ,Havalı silahlarla ilgim 1970 Yılında Liseyi bitirdikten sonra başladı,,o tarihlerde şu an başlangıç silahı olarak adlandırdığımız Herkesin alamayacağı fiyatlarla satılan Amerikan Daisy ve benzeri hafif güçtek BB ve pellet atabilen ithal tüfekler ve Yerli sanayimizin piyasaya sunduğu basit kaba silahlarla başladık.o zamanlarda aldığım silahların faturaları hala durur..bu günki kurdan tl ye çevirdiğimde ne paralar vermişim diye hayıflanıyorum ve o silahlarda hala durur.o tarihlerde Alman malı düğünlerde patlatayım,mermi atmayayım dediğim kurusıkı bir tabancaya,bu günkü paraya göre 450 lira vermişim,şimdi bir kurusıkı tabanca 35 lira ile 100 lira gibi rakamlara satılabiliyor. Gelelim Yerli üretim Hatsan silahlara ,,Eskiden internet yoktu ve haberleşme bu kadar kolay değildi,,sehirler arası konuşabilmek için Santrala kayıt yaptırır satlerce hatta bazen günlerce beklenirdi..Evimize veya işyerimize telefon bağlatabilmek için PTT ye müracaat edilir yıllarca beklenirdi,,ölmeyenlerde telefonuna kavuşurdu.haberleşme bu kadar zorken, Hatsanın her yeni cıkan model silahını bir kişinin elinde görmek veya deneme şansımız yoktu..bu sebeple kullanmak istiyorsan satın almak zorundaydık..bende öyle yaptım Hatsan ın her yaptığı silah modeli elimden geçti..Benim yaşadığım gerçek şu,, her modeli aldığımda deniyorum belli bir süre sonra yeni modeli cıkınca, bu daha iyi olmalı diyerek onuda alıyorum,,,hevesimi aldığım beğenmediğim silahıda yeni başlayan hevesli birine hediye ediyorum..ama bu kısır döngü devam edip gidiyor ...Ne zamanki Kaliteli ithal silahlar gelipte elimize aldıysak ,,,hatsan silahın tetiğini bir daha ezmek istemedim..Hatsanın başlayan ilk mod undan , en son aldığım mod 135 serisine kadar aradaki her modelini satın aldım..Şimdi bana biri sorsun,,,,Elinde hatsan silah kaç tane diye.....Cevap şu, Yaylılardan 1 Tane Webley Patriot var ilk yaptıkları seriden,, sonradan onunda cılkı çıktı ,,yaşlısı genci gibi..Bu silahı saklayacağım ve seviyorum..En son Çıkarttıkları AT 44 WX10 PCP aldım ,Yazılan çizilenleri okudukça tereddütlerim hasıl oldu ,,acaba doğrumu sorusu kafama bulaştı...ve onuda kendi bilgilerimle tepeden tırnağa sakıncalı noktalarını düzeltirsem kullanmayı düşünüyorum..Yani Hatsan maceram 2 silahla noktalanacak gibi, 1 patriot ve 1 AT44WX10 İle.Diğer silahlar ne oldu derseniz en son Kalan Mod 135 i Ankara Teamdaki arkadaşlardan bazıları şahittir Tanıdığım Meraklı bir gencimize ,Hediye ettim..15 gün önce..Siz sağ ben selamet..bunları kullanıcılar okusun..Ben yaşadıklarımı ve fikrimi yazdım...isteyen istediğini alsın kullansın diyorum...ve Son söz olarak Hatsan'a sesleniyorumm..Bana Elimden hiç bırakmak istemeyeceğim Kaliteli bir silah borçlusun...Yanlış anlaşılmasın bedava istemiyorum Parasıyla olsun ....Sağlıklı ve Mutlu yaşayın..

    A Takımı Üyesi

  • osman amcanın ilk yazdıklarına katılıyorum.


    ayrıca bu forumda hiç kimse hatsan basınç testi yapıyormuş diye üzülmez.aksine bu testlerin yapılması,hatsanın kalite kontrol sisteminin gelişmesi istediğim şeydir.şu an emin olduğum konu yakın bir zamana kadar çok farklı kalitede hatsan tüplerinin piyasada dolaşmış olduğudur.dileğim ise bu tür durumların son bulması ve Türk havalı tüfeklerinin dünya standartlarına ulaşmasıdır.şahsen ben Hatsan'ın bu fotoğrafları yayınlama çabasından mutluluk duydum.son zamanlarda yaptığım ve yapılan yıkıcı(!) eleştirilerin böylesine bir cevap bulması çok sevindirici.umarım devamı gelir.ithal tüfeklerin tüplerinin güvenilirliğindeki seffaflık hatsan tüplerde de yakalanır.

    Zoraki HP-01 4.5 mm
    Walther ppk .380
    ZVI Kevin .380

  • Şimdi burada mesele bir markayı yüceltmek yada yerin dibine batırmaktan çok kullanıcı ve belki dahada önemlisi etrafındaki insanların güvenliği olmalı.Ben pcp almadan önce bu yüksek basınç tüp olayı beni ciddi biçimde frenliyordu.Kullandığım Benjamin Discovery için okuduğum şu yazı beni rahatlatmıştı.
    "The Discovery stores air in a reservoir made of carbon steel DOM tubing, with a filling capacity of 135 cc (8.3 cubic inch). The reservoir tube is capped with a male Foster quick release connector that permits easy filling of the gun, I much prefer this set up over the filling probes used in many pcp designs. Though the recommended fill pressure is 2000 psi, the tube and valve assemblies have been hydrostatic tested to 11000 psi (the tube alone to 15000 psi)."
    Burada 2000 psi ile çalışan bu tüfek için 11000 psi valf + tüp hidrostatik testi , sadece tüp için 15000 psi basınç testi yapıldığını söylüyor.Bunu yazan kişi bu testi kendi yapmadığına göre Crosman'ın ağzından söylüyor olsa gerek.ABD gibi bir ülkede bunu kafadan atma yazmaya pek cesaret edemezler gibime geliyor.Buna rağmen hala tüfeği doldururken yanımda kimse olmamasına ve evde durduğu zaman olabildiğince ortalıkta tutmamaya dikkat ediyorum.Airarms , FX , BSA gibi markaların tüplerinin test edilmesi ile ilgili yazı ve bilgiye sahip olanlar varsa lütfen onlarda paylaşsın.Benim hiçbir marka vs takıntım olmadığı için içime sinerse 1000 euro verir Hatsan'da alırım , Fx de , Airarms'da ama en önemli mesele insanın içine sinmesi.Bahsedilen basınç testleri için yazılan değerler bu yüzden bana çok düşük gibi geldi.Bizim insanımızın hayatının daha az değerli olduğuna inanmadığımıza göre bunun teknik açıklamasını yapabilecek olan varsa çok memnun olurum.

    FİLİNTALAR GRUBU

  • Benim hiçbir marka vs takıntım olmadığı için içime sinerse 1000 euro verir Hatsan'da alırım , Fx de , Airarms'da



    Sayın İmpo,


    Sen cok yaşa,,Benim uzun yazmaktan usandığım konularıda eklemişin....fikirlerine katılıyorum.. ;d;

    A Takımı Üyesi

  • Bence 350 bar bas patlamazsa montaja gönder olarak yapılan testler uygun bir yöntem değil. Yazıyı yazan arkadaşımızın açıklamalarına göre söylüyorum bunu. Daha büyük basınçlarda test edilmeliydi diye düşünüyorum. Ayrıca tüp 350 barda ne kadar esneme yaptı ne kadarı eski haline döndü kontrolü yapılıyormu acaba. Bunlarda incelenmeli. Yanlış görmediysem o testler açıkta havayla yapılıyor.? Bazı numuneler alınıp röntgen çekimleri yapılıyoprmu acaba. Çelik nereden temin ediliyor, alınan malzemelerden numune kontrolü yapılıyormu acaba? Niye yazıyoruz bunları arkadaşlar. ? Derdimiz mi var Herhangi bir firmayla? Sürekli basit hatalarla kullanıcısına işkence çektiren, üretim standardı olmayan bir firma olduğu kabak gibi ortada olan bir firmadan bahsettiğimiz için yazıyoruz. Sadece bunun için üzerine gidiliyor hatsanın. Kriz öncesi PCP incelerken netten eşim yanıma geldi. AT44 güzel görünüyor fiyatıda uygunmuş dedi. Mod 125 le başıma gelenlere şahitti. Cevabım hatsan bir kere alınır oldu. Kim haksız diyebilir.? Diyen adamdan da ben hep şüphe duyarım yada cahilliğine veririm.

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen ilkertozluklu ().

  • aydınlatıcı bilginize teşekkür ederim. şimdi içim daha rahat korkusuzca atış yapabileceğim

  • Ayrıca tüp 350 barda ne kadar esneme yaptı ne kadarı eski haline döndü kontrolü yapılıyormu acaba. Bunlarda incelenmeli.


    Çok doğru ama sanırım böyle bir test yapılmıyor. Biryerde okumuştum bazı tüplerin orta kısmı şiş geliyormuş. Bu testten dolayı olabilir mi ???

  • Öncelikle bu yazım kimsenin yazısına cevap/karşılık veya şahıs yada kuruluşları hedef almamıştır ama bu basınç konularında herkes işi bir ucundan çekiştirirse pehlivan tefrikası gibi uzar gider. neyse tariflerle başlıyalım Kullanma basıncı: dizaynerin uygun gördüğü basınçtır PCP lerde bu 200-220 gibidir muhtemelen scuba edevatının paralel kullanımı amaçlıdır. Test basıncı:standardlar kuruluşlarının ön gördüğü minimum %50 emniyet faktörünün altına düşülmediğinin ispatı olarak yapılan testtir.İmalat basıncı (bu önemli) basınçlı kabın kullanılacağı sıklık,basınç aralığı,ortam şartları (korosiflik,sıcaklıkv.s.) ve yapılan aletin doğası mesela uçak yapıyorsanız %300 emniyet faktörü hayaldir birde aleti ne kadar bir süre kullanım için yapıyorsunuz . örnek. PCP nin tüpünü 600 bara göre hesapladınız imal ettiniz (yani % 200 emniyet faktörüyle) ve kullanım başladı tüp zaman içinde korozyona uğradı metal yorgunluğu oldu daha birsürü şey oldu ve zamanı gelince test ettiniz testi geçti sorun yok belli terminlerle tekrar tekrar test oldu ve sonunda örneğin 20 yıl sonra tüp emniyet faktörü % 50 nin altına düştü bu arada dipçik bitti tetik tutmaz oldu namlu kaval oldu ve silah miyadını doldurdu ve hatıra olarak saklandı bu başarılı bir imalat dizaynıdır. .Gelelim patlama basıncına tamam tüpü 600 bara hesapladık ama birde hesabın sağlaması var belli sayıda random olarak tüp seçersiniz ve patlatıncaya kadar hidrostatik basınç uygularsınız çünkü gerek materyalin gerekte ara imalatlarında emniyet faktörleri var ve deminki 600 bar dizayn edilmiş basınçlı kap 800-900 barda patlar tabii bu arada basıncı yükselttikçe materyal kalltesi miktarı ağırlığı maliyeti hep artıyor şimdi kim ister illede % 1000 emniyet faktörü olsun diye 750 gr daha ağır ve 500 tl daha pahallı bir hatsan? Gelelim hatsanın resimlerinden çıkarabildiğim neticeye. muhtemelen 330 bar kullanım basınçlı 1" dikişsiz çelik çekme boru kullanıyorlar ve tedbir olarak kullanma basıncını deniyorler(bu test değil imalat hatalarına karşı bir yoklama) ve boruda sıkıntı yoksa 200 bar kullanılır diyorlar daha ne yapsınlar ...........enteresan bir öneri hala korkularınız paranoya şekline geliyorsa ve silaha hava basarken histeri krizine yakalanıyorsanız 20 cm çapında 1 metre boyunda et kalınlığı 3 cm olan bir boru bulun ve dolum aparatını taktıktan sonra silahı boruya sokun ve scuba tüpünü öyle açın askerde doldur boşalt varili vardı onun gibi bir mekan yaparsınız ve işte bir kat daha emniyet ama bu işin sonu yok

  • Prensip olarak 20 MegaPixelden düşük resimleri açıp bakamıyorum. Resimleri biraz daha büyük koyarsanız ne oldukları daha iyi anlaşılır. ;şrofls;. Şu anda tatildeyim ve Dial up bağlanıyorum. Resimlerden hiç birşey anlayamadım ;kihhik, Herhalde o resimleri tatilim boyunca uğraşsam indiremem. Lütfen biraz da bağlantı hızı düşük olanları, kotası olanları düşünelim. 1280x1024 çözünürlük bence herkese yeterli gelir.


    Tüpler konusunda belge görmeden (TÜV gibi uluslararası test kuruluşundan) ben olsam güvenmem. Siz canınızı hatsana da emanet edebilirsiniz. İçinize siniyorsa neden olmasın.


    NE MUTLU HATSAN KULLANANLARA ;#taban^l

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776