Red Dot'u nasıl ayarlayacağız. lütfen, yardımmm!

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Beyler bugün ben de sas 95 edindim. evde biraz talim yaptım ama şu sıfırlama dediğiniz şeyi beceremedim. kpss eğitim bilimleri kitabım delik deşik oldu, bi kaç pelet de koltuklara geldi galiba. 8o o kirmızı ışık nasıl ayarlanacak? forumda bayağıdır geziyorum ama benim anlayacağım türden bilgiler yok. anlayacağım şekilde anlatırsanız sevinirim.

    Türk demek Türkçe demektir. Ne mutlu Türküm diyene

  • aynı tüfek ve reddottan bendede var ilk aldığımda sıfırlamaya çalıştım olmadı kırmızı noktayı ortalayıp atış yapmak zor oluyor.Ben değişik birşey denedim ve ve sonuç olarakta güzel.ilk önce asetatlı siyah renkte bir kalem aldım.ve reddotun ön camının tam merkezine fazla büyük olmamak kaydıyla bir nokta koydum bu kalemle yani göz antremanları sonucu yapacağım merkezi bulma işini böylece kolaylaştırdım ve sonra reddotu sıfırlamaya başladım.Reddotu sıfırlarken atışlarını desteksiz yapma bence.sıfırladıktan sonra ön camdaki siyah nokta ve kırmızı noktayı aynı hizaya getir ve hedefine atış yap işte böyle pek anlatamadım ama belki yardımcı olmuşumdur.

    mod95 sas+optima red dot


    huğlu poze


    huğlu tek

  • optik nişan cihazlarında (dürbün, reddot vs) yanda ve üstte 2 adet ayar düğmesi vardır. üstteki yukarı-aşağı, yandaki sağ-sol ayarını yapmaya yarar. önce 10m'ye bir a4 kağıt (veya hedef kağıdı) koyup belli bir noktaya destekli nişan alıp 3 atış yapın. diyelimki vuruş noktası nişan aldığınız yerin üstünde, o zaman üstteki düğmeyi çevirerek ve tekrar atış yaparak vuruş noktasını aynı hizaya getirin. yukarı-aşağı vuruş noktasını ayarladınız, ama diyelimki nişan aldığınız yerin sağını vuruyor, o zaman yandaki düğme ile yatay ayarını yapın.


    kaliteli optik nişangah ve kaliteli pellet ile bu işlem kolayca yapılır. ancak reddot silahın üzerinde sabit durmazsa, kalitesiz pellet kullanıyorsanız, kundak vidalarınız gevşekse sıfırlama yapamazsınız.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • Optik nişangah sıfırlaması kaç metrede yapılır. Ortalama 40 -50 metre mesafede domuz avında kullanmak için Barska elektro singht 1x22x33 nişangah yazıyor ve bu yazılarında ne anlama geldiğini bilmiyorum.

    Forumdaki yayınlarda dürbün ve red dot, 10 metrede sıfırlama tavsiye ediliyor. 10 metreye sıfırladığımız da 50 metreye atış yapılabilir mi?

    Yada 30 ile 50 metre arasındaki hedeflere atış yapmak için nişangahı kaç metrede sıfırlamak gerekir.