Yavaş çekim katana gücü

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
    • Official Post

    Keskin tarafı içe bükümlü,sırtı kalın,ağır olması için,tek el ile kullanılabilmesi ve elden düşmemesi için tutum yerinin arkası T biçimindedir,


    Bu kılıçla atalarımız savaşlarda özellikle kelle koparmışlar,yapısı itibariyle karşıdaki düşman askerinin boynunu kesmek için hamle yapıp kılıcı iç büküm yönünde kendinize çekersiniz ve bu çekme sırasında kelle yerdedir.


    Biraz vahşice ama gerçekler böyle,dahası tarihte bir çok alelerin ünvanları - Lâkapları "kelle koparan" olarak anılmıştır.

  • yatağan dürtükleme açısından da daha avantajlı görülüyor.


    Fakat kılıçla dövüşecek olsam ispanyol rapierini tercih ederdim.


    Bu kılıç ateşli silahlardan hemen önce avrupanın kılıççılıkta geldiği son noktayı temsil ediyor.


    Özel çeliği sayesinde daha ince,uzun ve sağlam.


    Rakibi hızlı şekilde arı gibi sokabiliyorsunuz.


    [Resim Engellendi: http://www.darksword-armory.com/images/1300_blade.jpg

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

  • Yatağanların ağır olması, delme için dezavantaj
    Katanaların ucların yatay biçimde kesik olmasının bir nedeni de, ileri atılımlar delici zarar verebilmek
    Özellikle kaburga kemiklerinin arasından iç organlara zarar vermek için böyle bir özelliği de var. Hem kesme hem delme için mükemmel bir silah


    Mustafa Bey söyleyince aklıma geldi. Bir silah görmüştüm televizyonda. "T" şeklinde bir orakımsı kılıç düşünün. Düşey çizgi tutma yeri, sağ çizgi çok kısa (belki de yok), sol çizginin iç kesimi keskin ve göydeyle yaklaşık 105 derece bir açısı vardı. Düşmana vurup kendinize doğru çektiğinizi zaman, aynı zamanda kesip parçalanmasını sağlıyordu

  • Gerçek bir ustanın elinden çıkmış iyi bir katananın değeri ölçülemez bence. Yeryüzündeki gelmiş geçmiş en iyi kılıç olduğu kesinlikle kanıtlanmıştır yapılan deneylerle. Bir demir bloğu saniyeler içinde kesebilen Watercutter diye tabir edilen cihazın bu kılıca çizik bile açamadığını görmüştüm.


    İçerdiği elementlerin % miktarı:


    Demir 98.12 ila 95.22
    Karbon 3.00 ila 0.10
    Bakır 1.54
    Manganez 0.11
    Volfram 0.05
    Molibden 0.04
    Titanyum 0.02
    Silikon Değişen miktarlarda



    Katananın Üretim Stilleri:


    [Resim Engellendi: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/e1/Imalat_teknik_katana.JPG]


    Soşu Ju Yasuharu tarafından imzalanmış katana, Muromaşi dönemi, (16.yy)


    [Resim Engellendi: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/99/Katana-p1000630.jpg]

    • Official Post

    Yukarıdaki alaşım bilgisi sağlıksız görülüyor, bu oranlar % olarak açıklanır ve Karbon burada % 0.10 ila %3 arası denilmiş ,ki % 3 karbon girildiğinde çelik pik döküme dönüşür, zaten burada % 0.03 - 0.04 gibi oranlara biz çelik alaşımında eser miktan deriz ve istenmeden var olanlardır,fakat yukarda asıl dikkat çeken silistir,silisdeki oran belirleyicidir,ve bu çelğe karakterini vermiştir,bu çelik en kolay tarif ile yay çeliğidir.

  • Gerçekten çok güzel yazmışınız, tebrik ederim. Ben böyle şeylerin sadece çing çung çang filmlerinde olabileceğini sanırdım. Hakikatten çok etkilendim seyrettiğim videolardan. ne demişler, yiğidi öldür ama hakkını yeme.

    egeteam.png