Pnömatik (PCP) tüfek tercihiniz ? " ANKET "

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • AT44 hem pcp'ye yeni geçtiğimden hemde tamamen duygusal yönden ileride ne olur bilmem ;rofl.;

    Air Arms S410 SL XTRA Ambi Deluxe .22 40FT/LBS & Gamo 4-16x50 MD
    Benjamin Marauder Pistol .22 & Nikko Stirling NRD25 Red Dot

  • Pratik kullanımı, yarı otomatik oluşu ve atış hızı (parmağınız ne kadar hızlıysa) için FX Revolution; estetiği, malzeme kalitesi ve isabeti için AA MPR-FT...


    Sevgiler,

    +1

    Gunpower SSS

  • ahşap dipcik güzel hoş harika görüntü ama gel gelelim kendim için konuşuyorum kereste taşımak gibi


    Yemek yerken kullandığımız Metal çatal-bıçak ta tırmık ve testere gibi;plastiğini kullanalım. ;lol; (kimse alınmasın,kendim için kullanıyorum) g;$i

  • Silahta, gücü ve estetiği hep ön planda tutuyorum.Çok stabil ve güçlü olabilir ama şekil olarak tatmin etmiyorsa yolda bulsam almam (Dermişim..) şaka bir yana silah göz zevkimi okşamalı,ayni zamanda güçlüde olmalı o açıdan Evanix Ar6 ve AA 410 diyorum.

    Fx T12 Typhoon 5.5 /Leapers 6-24x50 Mil-Dot AO - Norica twin 5.5-4.5 Scuba (Drager 300 Bar)
    Armsan A612S Slug 61 cm.


    Kemal Yılmam

  • isabet güç kalite fx glad

    kral bull pup .22
    stoeger atac suppressor .22
    hatsan mod 99 .22
    tacvectör optic 10-40x60 satılık

  • Mustafa Serdar Bey merak ediyorum,hiç fx royale 400 ü inceleme fırsatınız oldumu yada elinizde bi tanede olsa varmı,bu tüfek gerek tasarım gerekse fabrika verileri acısından cok hos gözüküyor,bi değerlendirip bu tüfek hakkında bizi bilgi sahibi yaparsanız sevinirim,bu arada namlusunun altında desteği yok,sanki en küçük bir aksilikte yamulcak gibi duruyor ama hoşta duruyor
    teşekkürler

    • Official Post

    Bu silah henüz bu yıl ortasında satışa sunuldu ve ithalatınıda henüz gerçekleştirmedik, siparişimiz var ama Amerikanın yüklü siparişlerinden dolayıda henüz bize sıra gelemedi, yani henüz inceleme fırsatımız olmadı, geldiğinde tabiki incelemeleri yapıp yayınlarız, namlular özellikle müsabaka kalite silahlarda "free float" yani serbest namludur, bunun isabete önemli katkıları vardır.

  • Benim için silahın amacı hedefi vurmaktır. Estetik, güç vb. etkenler ikinci plandadır.
    Bu yüzden tercihimi AirArms MPR-FT (listede EV2 olmadığı için :P ) ve HW100 den yana kulandım.

    • Official Post

    EV2 tam anlamıyla profesyonel bir müsabaka tüfeği ve tüm oyları toplardı sanırım, tabi taraftar ruha sahip üyelerin oyları hariç ;kihhik,

  • EV 2nin tasarım detaylarını bilmediğimden 0,22 kalibre değilde 0,177 kalibre seçilmiş ev 2 de

  • EV2 FT silahı olarak üretilmiştir, sadece .177 kalibrede üretilmiş 12ftlb güce sahip bir silahtır.

    .

    AA s400 MPR FT + Falcon 10-50x60 FT MilDot Metric


    AA s510 Carbine .22 + Hawke RedDot


    ankarateam.png

  • FX Revolution ı istikrarlı atışlar yaptığı için, uzun mesafe attığı için, sağlam olduğu için, özellikle yarı otomatik olduğu için tek geçerim.
    Air Arms S410 da yarı otomatik olmasın ama revolutionın diğer özellikleri olsun fiyatı biraz düşük olsun ve gerçek bir tüfek dizaynında olsun dersem ikinci tercihim olur.
    Fx T12 de fiyat performans ikilisine önem verdiysem üçüncü tercihim
    AT 44 ü ise hem fiyat performans ikilisi hemde Türkiye Cumhuriyetinin ürünü olsun dersem dördüncü tercihim
    Gladiator ise her ne kadar başarılı olsada dizayn olarak paintball tüfeklerini andırdığı ve gerçek tüfeklerden uzak bir görüntüye sahip olduğu için beşinci tercihimdir.

    Gerçek nişancılık 3-9 numara arası ateşli silah fişekleri ile canlı vurmak değil tek bilya veya pellet ile kibrit çöpü vurmaktır. 3-9 numara arası fişeklerle vurmak karambol tek bilya veya pellet ile vurmak hesap, kitap ve kabiliyet işidir.


    -STOEGER X20 AĞAÇ KUNDAKLI, GEZ ARPACIKLI, ORİJİNAL STOEGER X20 KOMBO DÜRBÜNLÜ
    -HUĞLU 5+1 YARI OTOMATİK
    -HUĞLU 7+1 YARI OTOMATİK


    PSN: ilkerEge_TR

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen ilkerxxx ().

  • fx glad ile revo nun görünümü aynı ama ;kihhik, birini başa almışsın diğerini aşağı almışsın ;şrofls;. bana göre tam tersi yer değişmesi lazım ;kihhik,

  • bence de ! :)

    FX Gladiator
    Diana Mod 48
    Daystate AirWolf MCT FAC 40 fpe, bazen 27fpe
    "Verba volante,Scripta manent"

  • fx glad ile revo nun görünümü aynı ama ;kihhik, birini başa almışsın diğerini aşağı almışsın ;şrofls;. bana göre tam tersi yer değişmesi lazım ;kihhik,


    Abi saçmalamışım evet benim aklım bir an Royale in dizaynına gitti. Ama Revolutionın yarı otomatik olması estetikliği benim gözümde ikinci plana iter. İlk tercihimidir.

    Gerçek nişancılık 3-9 numara arası ateşli silah fişekleri ile canlı vurmak değil tek bilya veya pellet ile kibrit çöpü vurmaktır. 3-9 numara arası fişeklerle vurmak karambol tek bilya veya pellet ile vurmak hesap, kitap ve kabiliyet işidir.


    -STOEGER X20 AĞAÇ KUNDAKLI, GEZ ARPACIKLI, ORİJİNAL STOEGER X20 KOMBO DÜRBÜNLÜ
    -HUĞLU 5+1 YARI OTOMATİK
    -HUĞLU 7+1 YARI OTOMATİK


    PSN: ilkerEge_TR

  • ben secim yaparken iki kriteri goz onunde bulundurdum. isabet/kalite kulvarinda ilk oyumu s410 a verdim. listede oyle silahlar varki AA dan asagi olmayan ama ilk sirayi AA aldi. ikinci oyumu ise grupman beklentisi olmadan oynanacak bir tufekden yana yani AR6 dan yana kullandim. sirf horozlu diye baska bir espirisi yok zaten. 3. bir secim hakkim olsaydi onuda ekonomik sinif kulvarinda degerlendirerek raider veya at44 derdim herhalde.

  • Bence hava hacmi olarak hiç tartışmasız Fx Gldiatör,
    Güç açısından Evanix ve
    Fiat açısından Hatsan.


    Pcp' lerin dolum zahmetini az-çok pompa ve scuba tüpümüz de dahi olsa;hepimiz biliyoruz.Bu açıdan bu dolum aparatlarından kurtulup bir ara yanımızdan ayırıp dere-tepe araziye çıksak bence en mantıklısı büyük tüp hacmi olan tüfek bu yüzden de tercihim Fx'ten yana... g;$i Tüp hacminin yeterince iyi oluşu ve burada gördüğüm grupmanlardaki başarısı fiatını hakettiğini ve bir kere böyle bir tüfek alınabilecegini gösteriyor.Bence tek dezavantajı bana göre ahşap olmayışı.Ahşap ve Evanix kadar güçlü bir Fx olayı bitirir kanaatindeyim.

    Mesaj 4 düzenlendi, son düzenleyen frog ().

  • arkadaşlar merhaba, konuyu geç gördüm düşüncelerimi şimdiyazıyorum.


    bana göre yukarıda yazılı pcp ler içerisinde Fx Gladiator diğer arkadaşlarımında belirttiği üzere yüksek hacmi,namlu kalitesi,mükemmel tetiği,ergonomisi ve kalitesi açısından 1.nci sırayı hakediyor.


    İkinci terci,him ise görüntüsü,gücü ve kalitesi ile Evanix Blizardır.bu modelin diğer Evanix modellerine göre pellet iticisi kapandığında hava haznesinden çıkan havanın tamamının pellete uygulanmasıdır.diğper AR6 modellerinde böyle bir durum olmadığı içi de hem hava kaçağı meydana geliyor hemde moderarör tam görev yapmıyor.kanaatimce Evanix namlularda çok iyi görünüyor..ayrıca Evanix şarjörleride diğer hiçbir pcp de olmadığı kadar uzun olup bütün pelletleri rahatlıkla alıyor omasıda bu pcp ye ayrı bir özellik katıyor.


    benim düşünceme göre 1.nci Fx Gladiator,2.nci Evanix Blizard,saygılar.

  • İsabetine üstüne tanımadığım tam grupman silahıalman kalitesi şık kundak tak sorun tüp hacmi hw100



    Hem görsellik hem güç ayarı gerek tüp hacmi ve ağırlığından dolayıda glad

    Daystate Air Wolf MCT 22. Nikko Sterling 8-32x60
    Gamo Dynamax 22. 3-9x56 BSA
    Gamo ViperSkeet Gamo Reddot
    Gamo PT85 socom Barska Electro Sight

  • Eun Jin sumatra, Evanix (örn....AR6) gibi seri atışlı silahlar bana daha uyar..