Havalı pistonlu silahlarda Modifiye yaklaşımlarım

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
    • Official Post

    Anormal maalesef ;(


    Şayet imkanınız var ise namluyu arka ve ön kısından iç çap /seüstü ve yiv dibini) ölçermisiniz, şayet yiv-set çakısı çok eskimişse setleri istenilen yükseklikte şişiremez ve namlu bol olur, eğer durum bu ise silahtaki bu durumu rapor edip, silahla birlikte fabrikasına gönderin, değiştirler.

  • Arkadaşlar yukarıda fotoğrafını koyduğum piston ve yay dengeleyici modifikasyonu felaketle sonuçlandı:


    Pistona açtığım kanallar pistonun arkasının vuruşuna dayanamadı, piston tirbüşon gibi oldu, silahı kurarken kurma kolunun ittiği tırnak pistona sürtünce farkettim. Silahı açtığımda plastik yay dengeleyicinin de dibinden kırıldığını gördüm. Yeni piston yaptırıyorum, 1050 çelik kullanacağım ve bu sefer kanal açtırmayıp pistonun ucuna yakın, keçenin biraz arkasından çepeçevre delikler açarak hafifleteceğim. Bu arada pistonun gerisine, tetiğin tuttuğu yerin hemen önüne teflon bir bant yerleştirip pistonun kovan içinde merkezlemesini ve daha az ses yapmasını sağlayacağım.


    Hatsan' dan piston istedim ama daha cevap alamadım. Bu arada saçma üzerinde yiv set çizgileri olmamasının normal olduğunu, bu izlerin olmaması için ve namlu içinin kurşun dolmaması için yivlerin özel bir yöntemle yapıldığını söylediler.


    Yeni fotoğraflar ekleyeceğim.

    Evanix Blizard .22 + iyi bi dürbün
    Airarms Prosport .22 + Gamo 4-16x50
    Zoraki HP-01 .17 + bozuk gözler
    Hoyt 1999 In Tec Carbonite

    • Official Post


    Kolay gelsin, ama size söylenen "yiv-set" konusuna ancak gülünür, o zaman Tüm dünyada kullanılan ateşlisinden havalısına Dövme namlusundan çekme Loher Walther namluların tamamıda hatalı ve yanlış, onlar bilmiyor hatsan biliyor bu işleri. :S

  • hatsan in böyle bir kac model yaylisinda bu sorun var,pellet in eteklerini traslayip cikariyor ,lakin bu sorun mu bende tam bilemiyecegim,cok ciddi grupman calismasi yapmadim uzak mesfede, ama 77 metre gibi bir mesafede gayet isabetli atislar yaptim siselere,düsüncem yiv setlerin pellet in etegine düzgün oturmasi,dogrusu bu,yiv set neden acilir mermiye güzel yön versin diye,


    yeni bir piston yaptiracaksaniz,piston dis yüzeyi düz olsun,mevcut piston gibi olmasin, ben mod48 ime uyguladim,piston icine film yerlestirin,yayin cinlama sesini kesiyor,tüfegimi tamamen yag dan arindirdim, bütün heryerine silikon sprey uyguladim,yürüyen bütün aksamlarina, sonuc olarak stabilite derecesi bana göre mükemmel oldu,pcp tüfek gibi sitabil atiyor, tüfegimi o kadar sevdimki bu hali ile,yeni kundak yaptiriyorum,bu gün bir sise daha silikon sprey siparisi gectim,silikon sprey e yatiracagim onu gelsin ;şrofls;.



    bakim sonrasi cikan degerleri burdan inceleyin,


    link:


    silikon sprey mucizesi, diana mod48 e ufak yollu bakım,ama ne bakım pcp tüfek gibi stabil atıyor koçum benim :)

  • ilk tüfeğim olan hatsan torpedoyla biraz oynama yaptım


    pistonu süzgeç gibi yaptım delerek hafiflettim keçeyi değiştirdim


    yayını değiştirdim yay ucu ağırlığını ortasından delerek hafiflettim


    sonrasında güzelce kauçuk gresle gresledim ama tetiği yapamadım tetiği toplayamadım iki ay dağınık bir şekilde bekledi tüfek


    sonrasında silahın garantisi bitmemişti ama hatsanı aradım ve yaptıklarımı anlattım bana gücü yeterli değilmiydiki siz bunları yaptınız dediler tabi


    haklılardıda silahımı sevdiğimi ve bana yardımcı olmalarını istedim.bana silahımı göndermemi istediler ve gönderdim .


    1 hafta sonra tüfeğim geri geldi.kurulması rahatlamış ve dürbünsüz kullanmaya başladım tepmeside azalmıştı.


    içini tekrar açmaya cesaret edemedim ama şu an tepmeside az tüfeğe alttan baktığımda piston yine benim deldiğim piston


    gücünden çok atışlarda sapma olmaması hoşuma gitmişti tabi ağır pelletler kullanıyorum hafif peletlerde sapma çok oluyor


    1 hafta sonrada at44 dün tüpünü eski tüp olduğu için tüfeği gönderdim ve onunda tüpünü değişmişlerdi ama bundan sonra pek modifiye


    yapma taraftarı değilim.çünkü benim yapabilceğim bir şey değil .


    (
    (Doktor çok ama hepsi ameliyata girmiyor.)

    hatsan at44-10 ....4.5.....square 3-9x40 scuba tüp(rüştü bey)
    Hatsan torpedo 150 th....4.5---- optima 3-9x32mm
    crosman 357 8.
    klasik tekli martını henry
    k.üzümlü klasik çifteli

  • Hazır tadilata girişmişken siz ustalara bir sorum olacak:


    Yay ucundaki dengeleyici (veya ağırlık) yerine aynı çapta kısa bir kestamit çubuk yerleştirmeyi düşünüyorum. Bu parçanın yayın düzgün sıkışması dışında bir fonksiyonu var mı acaba?


    Teşekkürler

    Evanix Blizard .22 + iyi bi dürbün
    Airarms Prosport .22 + Gamo 4-16x50
    Zoraki HP-01 .17 + bozuk gözler
    Hoyt 1999 In Tec Carbonite

    • Official Post

    Hayır, yayı ortalamak ve yayın titreşim anında metale vurarak çıkaracağı seside engellemek, kestamit olabilir, zaten biraz daha sert bir malzeme kulllanmanız halinde parçalanır.

  • Emeğinize sağlık çok değerli bilgiler.

    Pcp ile ilgili kafama takılan bir soru vardı kısmen değinmişsiniz.


    Pellet namludan çıkmış olduğu halde hâlâ tüpten hava çıkma ihtimali var mıdır. Tersini anlatmışsınız. Bu hassas dengeyi standart bir yayla nasıl sağlıyorlar. Yada biz fazladan hava mı kullanıyoruz?


    Bir de kaynaktan çıkan havayı pellete ileten kanal ne kadar kısa ve dar olursa( basıncın iletilmesini engellemeyecek kadar) o kadar vermli olmaz mı? Çünkü kanal büyük veya uzun olursa basıncın pellete iletilmesinde bir gecikme ve basıncın yüksek iletilmesi yerine göreceli olarak uzun süreyle iletilmesi söz konusu olmaz mı? Bundan dolayı pellet namludan çıktığı halde silah hâlâ hava üflemeye devam etmez mi?

    Teşekkürler

    Kral Puncher Ekinoks 6,35

    Kral Puncher NP 04 4,5

    hatsan blitz bullpub 6,35

    bushnell 8-32-50 dürbün (çin malı)

    Leupold Red Dot

    Çin Malı el pompası


    aranıyor:

    yüksek basınçlı el pompası

    6-9 litre 300 bar karbon tüp

    reximex rp 5.5

    hatsan 125-135 vortex

    parallax free red dot