BUHARLAŞAN MEHMETCİK 1 PİYADE TÜFEĞİ

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Yeni piyade tüfeğimiz fiyaskoyla sonuçlanan Mehmetçik 1'den farklı olarak yine Hk416-Hk417 konsepti üzerinden gitmiş bir melez fakat bu sefer Ar15 ve M16'daki gibi kundak tutamağı eklenerek dipçik kısmı M-4'den esinlenilmiş..Hk 416 ve Hk417 serilerininde M-4 den esinlenildiği biliniyor..Lafın kısası artık melez bir piyade tüfeğimiz var yani yetkililerin açıkladığı gibi özgün bir tasarım söz konusu değil..Avusturya yapımı Steyr Aug gibi farklı çizgilere sahip bir tüfek tasarlansa yiğidin hakkını teslim ederdik fakat biz buna halk arasında çakma diyoruz..


    Abi özgün birsey olmaması bencede hoş değil ama işin birde şu boyutu var ticari bi amaç yok hitap etmesi gereken bi kitle yok. Sağlam olsun kullanışlı olsun gerektiğinde yarı yolda koymasın yeter. Önemli olan bence bunları başarabilmiş mi mke ona bakmak lazım. Bu güne kadar bunuda yapamamıştık kaplumbağa hızıylada olsa ilerleme var ülkemizde. Pek umudum yok ama zamanla çıkar ne olduğu. ( çok iyimser oldu heralde ama vaziyetler böyle.. )

    Crosman 2100 .177


    Crosman 1077 .177


    Webley&Scott Special Edition .22


    Torun m210 .22

  • Arkadaşlar bu konuyu okuduktan sonra 22 Yıl Türk Silahlı Kuvvetlerinde bir fiil hizmet vermiş kişi olarak söylemek istediğim tek bir şey var. O da, TSK da değişmesi gereken o kadar çok şey var ki, sıraya koysak Piyade Tüfeği en son sıralarda kalır. Malesef bu gerçekten böyle, biz kaplumbağa hızıyla ilerlemeye çalışırken başkaları alıp başını gidiyor, bir türlü yetişemiyoruz.

  • Abi özgün birsey olmaması bencede hoş değil ama işin birde şu boyutu var ticari bi amaç yok hitap etmesi gereken bi kitle yok. Sağlam olsun kullanışlı olsun gerektiğinde yarı yolda koymasın yeter. Önemli olan bence bunları başarabilmiş mi mke ona bakmak lazım. Bu güne kadar bunuda yapamamıştık kaplumbağa hızıylada olsa ilerleme var ülkemizde. Pek umudum yok ama zamanla çıkar ne olduğu. ( çok iyimser oldu heralde ama vaziyetler böyle.. )

    Elbetki gönlümüz istiyor MKE bir şeyler yapsın başarsın ama sonuçta bir başkasına ait olan şeyi halkımıza bu şekilde biz tasarladık diye takdim etmesinler..Bir aralar bu milli piyade tüfeği projesi kapsamında bir kaç yerli firma çıkmıştı adamların tasarımlarına bile göz atılmadan geri çevrildiler dünya tarihinin gelmiş geçmiş en başarılı ve en çok satan piyade tüfeği Ak47 nin babası Mihail Kalaşnikof ülkesinin demiryollarında çalışırken bir karar verip Sovyet rejiminin Kızıl Ordu'suna katılıyor hemde tankçı olarak ardından bir çatışmada yaralanınca birliğinden ayrılmak zorunda kalıp heves ettiği şey olan silah tasarımına girişiyor ve subayları etkilemek adına çok karmaşık bir prototip geliştiriyor fakat beğenilmiyor sadece görevini yapan basit bir silah yapması yönünde telkin alıyor ardından çizim tahtasına geri dönerek dünya tarihinin en başarılı ama en acımasız tüfeğini tasarlıyor..Her türlü hava şartında,suda,kumda,çamurda ve en soğuk iklim koşullarında bile görevini ifa edebilecek futurist bir makine çıkıyor ortaya iğne tertibatı ve atım yatağı yekpare olarak tasarlanan ilk ve tek tüfektir..


    İşin özü bu memlekette nice sanayiciler,mühendisler ve bu işi becerebilecek teknik zeka ve kabiliyete sahip insanlar var buradaki tek sorun kurumsal zihniyet..

    Hayatta daima gerçekleri savun! Takdir eden olmasa bile, vicdanına hesap vermekten kurtulursun...Che Guevara

  • Arkadaşlar bu konuyu okuduktan sonra 22 Yıl Türk Silahlı Kuvvetlerinde bir fiil hizmet vermiş kişi olarak söylemek istediğim tek bir şey var. O da, TSK da değişmesi gereken o kadar çok şey var ki, sıraya koysak Piyade Tüfeği en son sıralarda kalır. Malesef bu gerçekten böyle, biz kaplumbağa hızıyla ilerlemeye çalışırken başkaları alıp başını gidiyor, bir türlü yetişemiyoruz.


    Çok doğru bir tespit Ağabey..

    Hayatta daima gerçekleri savun! Takdir eden olmasa bile, vicdanına hesap vermekten kurtulursun...Che Guevara

  • Arkadaşlar özür diliyorum. Konu mehmetçik 1 milli piyade tüfeği iken hk kopyasının lisansını nasıl alalıma nasıl döndü ben anlayamadım. Konuyla ilgili değinilmeyen birkaç noktaya dikkat çekmek isterim.


    1. Pazar bulabilirlerse HK ile ortak üretim yapıp milli gelir elde etmek amacıyla hk kopyaları farklı adlarla türkiyede üretildi üretiliyor.
    2. 5,56 nato mermisine dönüş çalışmaları hızla devam ediyor. yakın bir gelecekte 7,62 çaplı g3ler kullanılmayacak.
    3. Silah üretmek önemli değil. Envanterdeki o kadar eski tüfeği ne yapacaklar. Yeni pazarlar bulmadan eldeki silahları yenileyemezler.
    4. Azerbaycan ve afganistan ordusuna yüklü miktarda Türk malı tüfek ithal ediliyor.
    5. mehmetcik 5 de olsa o silahlar Milli silah değil. Biri vestel diğeri regal tek farkı fiyatı :))

  • MİLLİ PİYADE TÜFEĞİ “MPT-76”, TSK ENVANTERİNDE
    Modern Piyade Tüfeği Projesi kapsamında, yurtiçinde geliştirilen Milli Piyade Tüfeği’nin 200 adetlik ilk kafilesi, 09 Mayıs 2014 tarihinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edilmiştir.
    Tamamen Türk mühendis ve işçileri tarafından tasarlanıp üretilen MPT-76’nın tüm fikri ve sınai mülkiyet hakları Savunma Sanayii Müsteşarlığına ait bulunmakta olup, MPT-76 için uluslararası patent başvuruları yapılmıştır. Seri Üretim Dönemi Sözleşmesi’nin 2014 yılı içinde imzalanması ve teslimatların aynı yıl içinde başlaması hedeflenmektedir.





    ALINTI

    Gönül İSTANBUL gibidir, fethi zor FATİH i tektir!

  • Elestirilecek cok sey var ama sadece hayirli olsun demekle yetiniyorum :)

    Hatsan Mod 99 SAS - Quattro .22 Cal.


    Üstte mavi gök basmadıkça, altta yağız yer çökmedikçe, Türk milleti, ilini, töreni, kim bozabilir?

  • Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın, TBMM Milli Savunma Komisyonu üyelerine verdiği brifingde, TSK envanterindeki G3’lerin yerini alacak yerli üretim ‘Milli Piyade Tüfeği’nin adı tartışma konusu oldu.


    Tüfeğin, ‘MPT 76’ olan adının Mehmetçik tarafından kolay ezberlenemeyeceğini savunan vekillerden farklı öneriler geldi. Ad tartışması tutanaklara şöyle yansıdı:
    - CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek: Sembolik bir isim verilmesi lazım bu tür projelere. Biz G3 diye biliyoruz, G3 bir Almanların verdiği bir isim. Milli bir isim verilmesi lazım bu projelere.
    - Komisyon Başkanı Faruk Özlü: İsmi MPT 76.
    - Çiçek: Ama bu çok bir şey yani Mehmetçik’in ezberlemesi zor. Bunu söylüyoruz…
    - Özlü: Milli Piyade Tüfeği’nin kısaltılmışı.
    - Çiçek: O isimler zordur. Mesela ‘çiçek piyade tüfeği’ deseniz herkes kolay ezberler yani bunun gibi. Şehitlerimizin ismi olabilir, tarihi kahramanlarımızın ismi olabilir.
    ÇİÇEK ADI PEK UYMADI
    - Özlü: Çiçekle piyade tüfeği pek uygun olmadı.
    - Çiçek: Ama barış diyoruz, barış için. Caydırıcı.
    - Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir: İsim konusunda bir ara Kırıkkale halkının da teşvikiyle Mehmetçik adı öne çıkmıştı. Şöyle bir argüman gündeme geldi; Bunu sadece TSK için üretmeyeceğiz, geniş bir ihracat pazarı da öngörüyoruz. Onun için ismi mümkün olduğunca uluslararası alanda da kullanılabilecek bir şekilde isimlendirelim diye icra komitesinde bu tartışıldığında çeşitli alternatifler gündeme geldi, en sonunda MPT 76’da, 7,62 olduğu için karar verildi.
    - AK Parti Erzurum Milletvekili Kamil Aydın: 76 niye dediniz?
    - Demir: Kalibresi 7,62 ondan dolayı 76 denildi.
    - Özlü: 1.481 dolar birim fiyatı. 4,2 kilogram ağırlığı…
    ATIŞ YAPMA ŞANSIMIZ VAR MI?
    - AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün: Başkanım, komisyon üyelerinin atış şansı var mı?
    - Özlü: Var tabii. Makine Kimya’ya gideceğiz. Hem bazı arkadaşlarımız canlı atış yaparlar, yapmak isteyenler var hem de orada detaylı sorularımızı sorar orada da bilgileri alabiliriz.


    YIL 2016 GELİNEN NOKTAYA BAKIN YAZIK...
    [Resim Engellendi: http://i.hurimg.com/i/hurriyet/75/620x350/569156a467b0a91a9897a04c.jpg]


    https://www.youtube.com/watch?v=-X


    MKEK TANDOĞAN poligonunda kendi taşıma ruhsatlı silahımla atış yapamıyorum. Elin conisine bakın...

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

  • Fıkra gibi muhabbetleri var. İsmindeki 76 7.62'den geliyormuş ya yaratıcılık hakkında fikir verir bize.

    Weihrauch HW97K 0.177-Hawke Sport HD 3-9x40 AO
    Hatsan Mod 87 QE 0.22 - Hawke Vantage 4x32 AO

    Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177

  • Bu milli piyade tüfeği projesi ilk ortaya atıldığında ben orta okuldaydım.
    Aradan neredeyse 25 yıl geçti hala proje sonlanıp envanter önemli oranda değişmiş değil.
    Bir de bu konunun tartışma platformu TBMM midir tam emin değilim.


    Yani kalite kontrol en son milletvekilleri tarafından mı yapılacak? Yoksa sadece reklam amaçlı mı?


    Görünüşe göre okyanus geçilmiş, derede boğulmak üzereyiz. İsmine neden bu kadar takılmış insanlar anlamadım. Asker adını söylese ne söyleyemese ne değişir. İsmini söyleyemeyince ateş mi almayacak bu tüfek?

    AA HFT500 .177
    Hawke 10-50x60 ED

  • Ciddi her ülke kendi ihtiyaçlarına göre hafif silah üretiyor. İsrail sokak çatışmalarına, suikastlere uygun Uzi, Rusya Kalaşnikof, Abd M16 vs. Türkiye 30 yıldır kendine özgü bir terör biçimi ile mücadele ediyor ama buna uygun bir silah geliştirmiş değil. G3 ile başlandı, Hk33 dendi, olmadı AK47 ve M16 kullandı. Şimdi de bu... Umarım sahada denenmiş ve güvenlik görevlileri tarafından onay almıştır. Ve yine umarım klon bir silah değildir.


    Garibime giden daha ortaya bir piyade tüfeği çıkaramamış iken, Yok tank yaptık, yok helikopter yaptık haberleridir.

  • Neden orjinal bir piyade tüfeğimiz yok diyen arkadaşlar,Nuri kıllıgil paşanın başına gelenleri ya da Vecihi hürkuş'un başına gelenleri okursanız nedenini anlarsınız...Mesela Nuri paşanın kendi ismiyle bir tabancası vardır ve seri üretimi yapılmıştır.Paşa birde silah fabrikası kurar kendi dönemi için ciddi üretimlerde yapar... Sonra ne mi olur. Paşa fabrikadayken fabrika paşayla beraber havaya uçurulur. İşin ilginci olayla ilgili mecliste kapalı oturup yapılır ve soruşturma dahi açılmadan üzeri kapatılır... Velhasılı kelam...Bu ülkede milli imkanlarla iş yapanın başına çok şey gelir...

  • Bu ve benzeri pek çok konunun çözümü özel sektörde... Özel sektördeki üreticilere piyade tüfeği üretimiyle ilgili izin verilmesi büyük bir başlangıç olur. Kaldıkı demirperde silahları dışındaki hemen hemen bütün ikon silahlar özel sektör tarafından geliştirilip devlet tarafından açılan ihalelerde değerlendirilmiştir. Sarsılmaz başta olmak üzere bir çok üreticinin başvurusu olduğunu fakat gereken izinlerin çıkmadığını duymuştum.

    The world is mine...

  • Bu tüfek hk 416 nın aynısıydı sanırım projeyi satın aldılar. İşte bunu böyle yapmak yerine bir kaç yerli firma desteklense şimdi bitmişti güvenlik yönünden inanınki bir sorun teşkil etmez. Terorist yine silah buluyor. Ozamanda cok bisey degismez ciddi bir firmaya verilirse ski kontrol ile en ufak sorun olmaz.

  • eleştirilerin en garip olanı "klon" tartışması :) neticede silah teknolojisi cep tel. teknolojisine benzemez, bazı dahiler sistemler bulur, diğerleri o sistemler üzerinden devam eder...mpt76 da hk dan devşirme, isim ve işlevsellik ve kalibre seçimi ile mükemmel bir silahtır :) daha iyisi sizlerin olsun :))))

  • Konuyu okuduktan sonra biraz bakindim hk ile lisans anlasmasi iptal olmus bu tufegi cikmayacakmis.

  • Mpt76 şu an kullanılıyor. Haberleri dikkatli izlerseniz güneydoğu' daki operasyonlarda özel harekatçıların ve askerlerin elin bu tüfek var.

    bt65 sb-w-lw 5.5mm 80-87 Joule.

  • hocam kullanılıyor lakin sayısı çok az misal 3-4 askerin sadece 1 tanesinde seri üretime geçildi mi geçilmedi mi bilmiyorum açıkçası

  • Seri üretime geçildi. Bu tüfek projesinden önceki tüfek olan h&k 417 kopyası olan Mehmetçik 1 lisans sıkıntısı yüzünden iptal edildi.

    bt65 sb-w-lw 5.5mm 80-87 Joule.

  • 2009 yılından 2016 yılına geldik ortaya çıkan özgün tüfek "Kötü yönde Modifiye edilmiş çakma HK 417" Tüfeğin kovan fırlatıcısı 2 bilyadan teke düşürülmüş, standart dışı dipçik ile piyasadaki binlerce varyantı kullanma serbestliği engellenmiş. Metalürji olarak sağlamlığını göreceğiz. MKE nin 2009 yılında Ar-Ge ve projelere ayrılan toplam yatırım tutarının 1 milyar 973 milyon TL olduğunu biliyoruz. Bu paralar kime ve nereye gidiyor umarım bir gün açıklığa kavuşur. Daha bu tüfekleri üretecekler, MKE fabrikası kaç yılda yetiştirir meçhul. Daha yeni CNC tezgah siparişi veriyor hazretler. 4.860.091.753,11 TL varlığı var.


    MKE yıllık faaliyet raporları

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776