Amerikan levreği (Perch) Avım

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Herkese selamlar. Alanyadan sonra Ankara'da da boş durmayalım dedim ve cuma günü arkadaşla sabah erkenden yola koyulduk.


    Bu sefer mevkii kurtboğazı barajıydı. Sağda solda duyduğum kadarıyla barajda ciddi bir levrek istilası mevcut ve bu balıklar buranın doğal hayvanı veya DSİ tarafından bırakılmış türlerden değil.
    Büyük ihtimalle göle kaçak olarak atılmış ve üremeye başlamış bu tür. Bölgedeki sazan varlığı hatta turna varlığı bile bu balık yüzünden tehlike altına girmiş duyduğum kadarıyla.
    E tabi iş başa düştü dedik ve arkadaşla beraber ava karar verdik ;tacli#


    Öncelikle, takım olarak 3'er iğneli dip takımları kullandık. İğneler 8 numara ve kurşunda 25gr'dı. Ancak bunlardan yanınınzda bol bol yedek bulunsun çünkü baraj zemini oldukça kayalık ve 3-4 tane takımı bikaç saatte kopardık. :!:


    Yem olarak da dışkapıdan teğmin ettiğim toprak solucanlarını kullandık bunlardan da epey verim aldık.


    Toplamda 16 tane levrek tuttuk. Kaçırdıklarımızla beraber levrek açısından epey bereketli bir göl olduğunu söyleyebilirim. x;.z


    Fotoğraflar ;tacli#


    [Resim Engellendi: http://s12.directupload.net/images/091018/v3cgtj3o.jpg]


    [Resim Engellendi: http://s2.directupload.net/images/091018/amw8dx5s.jpg]


    [Resim Engellendi: http://s8.directupload.net/images/091018/ajlqvqgc.jpg]


    [Resim Engellendi: http://s8.directupload.net/images/091018/tpbgrtkq.jpg]


    [Resim Engellendi: http://s3.directupload.net/images/091018/xs44zbhe.jpg]


    Ve tabii ki! x;.z;tacli#


    [Resim Engellendi: http://s3.directupload.net/images/091018/wp3u3odp.jpg]

    Weihrauch HW97K 0.177-Hawke Sport HD 3-9x40 AO
    Hatsan Mod 87 QE 0.22 - Hawke Vantage 4x32 AO

    Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177

    Mesaj 2 düzenlendi, son düzenleyen Gepard ().

  • afiyet olsun.

    hatsan mod 99 22 cal -
    hatsan at44 s 10 22 cal -

    hatsan mod 135 vorteks 22 cal-

    hatsan nova compackt 22 cal

    hatsan bt 65 elite 22 cal

    gamo stutzen 17,7 cal

    ersus ers 17 - 36 cal

    ata arms neo 12 cal

    canik 55 shark fc 9 mm

    zoraki ultra 4,5 mm -

  • hey maşallah kardeşim,yine yiyeceğn kadar tutabilmişsin ;tacli# bu balığı hiç yemedim,tadı nasıldır :him:s bizim olararda dişli balık vardı diğer adı sudak aynı ona benziyormu tadı?


    bu balık,sudak,turna balığı,bunlar canlı balık avcısı,bunların olduğu yerde sazan giller den pek balık üremez, talan ediyorlar yavru balıkları,yayın balığı da öyle,

  • afiyet olsun.


    Teşekkürler :)


    hey maşallah kardeşim,yine yiyeceğn kadar tutabilmişsin ;tacli# bu balığı hiç yemedim,tadı nasıldır :him:s bizim olararda dişli balık vardı diğer adı sudak aynı ona benziyormu tadı?


    bu balık,sudak,turna balığı,bunlar canlı balık avcısı,bunların olduğu yerde sazan giller den pek balık üremez, talan ediyorlar yavru balıkları,yayın balığı da öyle,


    Eyvallah abicim ;grin; Valla abi sudak yemediğimden tadını bilemicem ama tadı biraz turnayı andırıyordu, açık söylemek gerekirse ben tatlısu balığını özellikle göl balığını pek sevmem. Malum eti biraz çamur kokar. Ama biraz tuzlayınca deniz balığını aratmıyor hani ;tacli# Birde unutmadan kılçığı bol olduğundan kızartmadan yemek imkansız nerdeyse.


    Sazan için nerdeyse tükendi diyorlar kurtboğazında, turnayı bile tehdit eder olmuş.
    Şöyle söyliyim bu hayvan o kadar açgözlü bi balık ki, arkadaşım 10'lu istavrit çaparisiyle iki tane birden çekti :!: . Sağolsun boğaz havası da yaşattılar bize biraz olsun ;şrofls;.;şrofls;.

    Weihrauch HW97K 0.177-Hawke Sport HD 3-9x40 AO
    Hatsan Mod 87 QE 0.22 - Hawke Vantage 4x32 AO

    Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177

  • Biz bunun konyada çakmasını tutarız(sudak) ve sizin tuttuğunuz bu balık konyada yok malesef ve en çok tutmayı istediğim balıklardandır kendisi.Sudak çok lezzetli , çamur kokusundan eser olmaz ama levrek yemedim.
    Ama bunlar çok küçük canlı yem olarak balık(yasak olması lazım) kullansaydınız eminim balıklar büyürdü g;$i
    Birde silikon kurt yem falan deneseydiniz (at-çek)keşke ah orda ben olacaktım ½bay£bay`;
    Ama iyi av olmuş ;d;

  • Kıyıdan iri levrek almak oldukça zor hatta bunlar çoğu kişinin aldıklarına göre iri bile kalır. Millet sinek iğnesiyle toparlıyor bu balıkları. Sirkülerde bu balıklar için herhangi bir boy ve sayı sınırı belirlenmemiş çünkü tamamen istilacı ve zararlı bir tür malum. Sudak bunların yanında çok daha masum bir balık.


    Meps, silikon vs hepsi takım çantasında mevcuttu ama emin ol balıkların boyunda bir değişiklik olmuyor. En verimli avı dip oltası yaptı diyebilirim o yüzden. ;tacli#
    Hayvanın kendi boyundaki rapalaya bile gözünü kırpmadan atladığına şahit oldum ;şrofls;.


    Bu arada unutmadan bu balığın kösele gibi bir derisi var. Ve derisiyle birlikte yeniceğini sanmıyorum. O yüzden temizlemesi biraz zahmetli.


    Biz arkadaşla aşağıdaki metodla balıkları temizledik.


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Weihrauch HW97K 0.177-Hawke Sport HD 3-9x40 AO
    Hatsan Mod 87 QE 0.22 - Hawke Vantage 4x32 AO

    Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177

  • güzel av olmus.. sakaryada levreğe " gömme" dıyorlar. ve maalesef gırdığı sularda dıger turlerı yok edıyor. yanı artık meranızda sazanı turnayı vs vs unutun gıtgıde azalıp yok olacak.
    gercekten lezzetlı bır balık ama sudağın yanına bıle yaklasamaz lezzet olarak. tulum cıkartılıp sadece kızgın yağda tavası yapılır.


    canlı ufak balıklarla daha buyuklerı yakalanabılınır. ayrıca parlak ,hareketlı herturlu yeme gelır. bırdahakı sefere sımlı kırcıl tuylu cınekop caparısı denersenız mutlaka ıyı verım alacağınıza ınanıyorum.


    gectığımız ramazan bayramında gıttığım avlagımda "4 senedır gıdemıyodum" olayın boyutunu bır kez daha gördum . akıl yoksunu bır mahlukat buraya levrek salmıs. ve maalesef bu meradan 16/18 kg sazanlar tutuyordum kıyılarda sazan yavrusu kum gıbıydı. ama iki gun boyunca tekbır vurus alamadık...!
    kıyılar ,acık hertaraf levrek doluydu , yanı nasıl anlatsam suya ne sokarsanız sokun gelıyor ;hirr; lanet olsun deyıp döndum bır mera daha bıttı maalesef,,
    böyle berbat bır balık işte..

    Vursan-Stoeger x20 4,5 mm :love:

  • Kızmakta çok haklısınız. Bu balığı büyük olasılıkla bölgedeki olta ve av malzemeleri satan dükkanların attırdığını okudum bikaç yerde. Malum etçil balığın takım ve malzemeleri daha pahalı ve çeşitli oluyor.


    Ayrıca sazan gibi gölleri temizleyen balıkların yok olması çok tehlikeli gerçekten. O yüzden bu türü acımadan bol bol tutmak lazım. ;tacli# Merak etmeyin zaten Türk insanının elinden birşey kurtulmaz bikaç seneye bunu da kuruturlar bence. ;kihhik,

    Weihrauch HW97K 0.177-Hawke Sport HD 3-9x40 AO
    Hatsan Mod 87 QE 0.22 - Hawke Vantage 4x32 AO

    Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177

  • maalesef orayı kurutamazlar cunkı sulama goletı , ve bılınclı olarak balık avlayan 3 veya 4 kısı .yanı o yörede balık avlamayı bılmıyorlar. gozden cok uzak bakır bır yer. olta malzesı almak ıcın takrıbı 100km gıtmenız gerekıyor . yanı oltacı ışıde değil anlamadım nasıl olduğunu ama hıc ıyı olmadığını söyleyebılırım.
    bu tarz durumlarla daha öncede karsılastım. 100 metrekarelık su bırıkıntısıne ağ atanıda gordum. bır karıs boyunda yayınları tutanı essek sudan gelınceye kadar ıslattığımda oldu. çocukluk arkadasımı ağ atarken jandarmayada yakalattığım da oldu..


    amaaa bıktım artık. insanlarımızın cahıllığınden ac gözlulugunden gercekten bıktım..
    yarını dusunmeyen kıyım yaparcasına avlananları şiddetle kınıyorum...!


    "kusura bakmayın konunuzu kırlettıysem"

    Vursan-Stoeger x20 4,5 mm :love:

  • Size kesinlikle katılıyorum g;$i . Estağfurullah konuyu kirletmek ne kelime çok güzel bir konuya değindiniz bence.
    Ne yazık ki balık avcılığı spor olarak görülmediği sürece, ki bunu insanların sosyal durumu ve eğitimi belirler, bu işin böyle devam etmesi kaçınılmaz.
    Bende el kadar sazanları tutup poşete atanları görmüştüm uyarmama rağmen adam pişkin bi şekilde balıkları aynen götürdü, adamı dövsen ne fayda kafanın değişmesi lazım önce...

    Weihrauch HW97K 0.177-Hawke Sport HD 3-9x40 AO
    Hatsan Mod 87 QE 0.22 - Hawke Vantage 4x32 AO

    Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen Gepard ().

  • bizim orda bu balığa testere diyorlar. ve malesef köyün çevresindeki 1 adet baraj ve irili ufaklı 4-5 adet gölün balık kalitesinin bozulmasına yol açtı bu balıklar.

    webley patriot 5.5