4.5 mu 5.5 mu karar veremiyorum... yardım....

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Öncelikle böyle bir forum sitesini bulmaktan çok mutluluk duydum. Benim bir gamo hunter 440' ım var. Ancak kırma namludan ağzım yandı açıkcası. Fixed barrel birşey almayı düşünüyorum. Gözüm mod. 54 airking' e takıldı ama sizce 4.5 mu yoksa 5.5 mi tercih etmeliyim. Ayrıca bu tüfeği av amaçlı olarak kullanabilceğimi göz önüne alırsak hangi çapı tercih etmeliyim? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

    Webley&Scott Patriot .22 cal (1. nesil)
    Optima 3-9x44+( Sportsmatch Dampa Mount 1" )
    Webley&Scott Tomahawk .177 cal
    3-9x32E Tasko+Tek Parça Ayak


    Hatsan At-44 10 .22 cal 6-24x50 Tasko

  • Bu tür silahlarla Yurdumuzda avlanmak yasak. Dolayısı ile yasalara aykırı bir konuda her hangi bir tavsiyenınde yapılacağı pek beklenemez diye düşünüyorum..
    Saygılar.

    egeteam.png

  • Bu tür silahlarla Yurdumuzda avlanmak yasak. Dolayısı ile yasalara aykırı bir konuda her hangi bir tavsiyenınde yapılacağı pek beklenemez diye düşünüyorum..
    Saygılar.

    +1


    Ancak atıcılık amaçlı 5,5 derim


    Saygılar

    Gamo CFX Royal 5.5 Tasko 3-9x56


    HATSAN AT44WX-10 .22



    marmarateam.png

    • Official Post

    Özgür bey öncelikle foruma hoşgeldiniz,


    Diana Mod54 güzel bir silah,bu silahta size tavsiye edeceğim kalibre 5,5mm olur,ama bu kadar yüksek bir bedeli ödüyor olduktan sonra da PCP silahları düşünmenizi tavsiye ederim,


    Ayrıca Canmin kardeşiminde belirttiği gibi Yurdumuzda havalı silahlarla avlanmak,bir fare bile olsa yasaktır.

  • Ben 4,5 mm Diana 350 Magnum kullanıyorum ve çok memnunum.4,5 mm çok hızlı bir saçma ama kinetik enerjisi azdır.Durdurucu bir saçma ise 5,5 mm olabilir.Ancak 5,5 mm ye çıkınca namlu çıkış hızı düşüyor.Sonuçta karar sizin.Ben kendim 4,5 mm gamo TS 10 saçma kullanıyorum.Piyasada ki bulunabilen en ağır saçma 0,52 gr.Aldığım neticeler çok iyi.


    Başarılı atışlar dilerim


    Selman

  • yav bu işi bende anlamıyorum mod 460 magnum hw97 ye göre daha güçlü olduğu söyleniyor ama 5,5 hızları arasında 5m/sn fark var ama yorumlar sanki arada çok farkmış gibi benimde kafam karıştı.bu aralar bir hw97 5,5 düşünüyodum ama güç olyını anlayamadım diana da 200 ytl pahalı kardeşim yani ne yapalım bilmiyorum

    • Official Post

    aradaki güç farkı çok,orijinal sitelerin verilerine aldanmayın,farklı ağırlıkta pelletler ile ölçüm yapıyorlar.