Yurtdışından Kılıç

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhaba herkese!Ben romalıların kullandıkları kılıçlardan almak istiyorum.Özel bir ilgim var.Sanırım Türkiye'de yok.Yurtdışında bir kaç sitede gördüm.Oradan kılıç getirtme imkanımız var mı acaba?Birde yurtdışı tabi güvenilir site olması lazım bildiğiniz siteler varsa önerirseniz,yada Türkiye'de yapılıyorsa bildirirseniz çok sevinirim.Herkese yardımları için şimdien çok teşekürler.

  • Ankara Moğan yada Denizli Yatağan'daki ustalar gladius yapabilir.

  • izmirde oturmaktayım.maalesef bana çok uzak bir mesafe.yinede cevabınız için çok teşekürler.

  • YASAK ATEŞSİZ SİLAHLAR


    (13.06.2002)
    6136 sayılı kanun; kama, hançer, saldırma, şişli baston, sustalı çakı, pala, kılıç, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletleri yasaklamıştır.


    Alıntı: http://www.kpl.gov.tr/tr/atessiz.htm


    Yasal olarak yurtiçi ve yurtdışından satın almanız mümkün değil.

    AnkFilİst Team



    Daisy Powerline 856 ,177 + Gamo 4x20 TV
    Weihrauch Hw 97k ,177 + Walther 3-9x40
    AirArms S410 SL XTRA ,22 + 6-24x50




    Corvus Corax'tan başka kuş tanımam

  • Ağzı kapalı bir şekilde yurtiçinden kılıç temin etmek mümkündür bildiğim kadarıyla.

    Weihrauch HW97K 0.177-Hawke Sport HD 3-9x40 AO
    Hatsan Mod 87 QE 0.22 - Hawke Vantage 4x32 AO

    Gamo Viper Express 0.22
    Zoraki HP-01 Ultra 0.177

  • Bu saydığınız aletlerden sustalı çakı,topuz ve boğma teli hariç ;hatta ninjaların fırlattığı yuvarlak altıgen ya da sekizgen kesici aletlerin tümü burada mevcut.Bursa bıçakçılar çarşısında hatta bende 1 Mt.den büyük,su çeliğinden yapılma samurai kılıcı bile var buralardan almıştım.Bu aletlerin taşınması yasak,aktardığınız kanunda ''savunmada kullanılmak üzere''diye bir ibare var ;evde durduktan sonra bir sorun yok. g;$i

  • Sayın Frog, imalatı bile yasak olan bir aletin evde savunma amaçlı bulundurulması nasıl serbest olabiliyor? Kanundaki "savunmada kullanılmak üzere" ibaresini aradan cımbızla çekip evde bulundurmak serbest demek insanları yanlış yönlendirmek oluyor. Emniyet güçlerinin bu tür aletlerin satışına göz yumması bu tür aletlerin satışının, bulundurulmasının veya devrinin serbes olduğu anlamına gelmez. Bu aletlerle bir olaya karışıp hukuki süreç başladığı zaman iş işten geçmiş olur. Kanundaki bu maddeden saldırıda kullanırsan yasak, savunmada kullanırsan serbest gibi bir anlam çıkarılamaz. Eğer ben savcı olsaydım arabasının koltuğunun altında beyzbol sopası bulunduran birisine bu maddeye muhalefetten dava açardım.


    ATEŞLİ SİLAHLAR VE BIÇAKLAR İLE DİĞER ALETLER HAKKINDA KANUN


    Kanun Numarası : 6136
    Madde 4 - (Değişik: 12/6/1979 - 2249 / 5md.)
    Ülke içinde kama, hançer, saldırma, şişli baston, sustalı çakı, pala, kılıç, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletlerin yapımı yasaktır.
    Bunlardan bir sanat veya mesleğin icrası için kullanılması zorunlu bulunanların yapımına içişleri Bakanlığınca yapılacak bir yönetmelikte belirlenen kurallara göre izin verilir.

    AnkFilİst Team



    Daisy Powerline 856 ,177 + Gamo 4x20 TV
    Weihrauch Hw 97k ,177 + Walther 3-9x40
    AirArms S410 SL XTRA ,22 + 6-24x50




    Corvus Corax'tan başka kuş tanımam

  • Sayın Frog, imalatı bile yasak olan bir aletin evde savunma amaçlı bulundurulması nasıl serbest olabiliyor? Kanundaki "savunmada kullanılmak üzere" ibaresini aradan cımbızla çekip evde bulundurmak serbest demek insanları yanlış yönlendirmek oluyor. Emniyet güçlerinin bu tür aletlerin satışına göz yumması bu tür aletlerin satışının, bulundurulmasının veya devrinin serbes olduğu anlamına gelmez. Bu aletlerle bir olaya karışıp hukuki süreç başladığı zaman iş işten geçmiş olur. Kanundaki bu maddeden saldırıda kullanırsan yasak, savunmada kullanırsan serbest gibi bir anlam çıkarılamaz. Eğer ben savcı olsaydım arabasının koltuğunun altında beyzbol sopası bulunduran birisine bu maddeye muhalefetten dava açardım.

    Beni yanlış anladınız,evde bulundurulması derken tabii ki savunma amaçlı değil;benim kastettiğim koleksiyon ve hobi maksadı ile.Tabii ki evde kendini savunmak için hiç kimse balta,samurai kılıcı ve pala bulundurmaz.Buradaki herkes aklıbaşında ve silahsever insanlar.Herkesin bıçak olsun,kılıç olsun pompalı-pompasız tüfek olsun bir zevk aldığı koleksiyonu var.Burada herhangi bir forum arkadaşımız 100-150 metreden pcp ile dürbünü vasıtası ile hedefe atıyor,sniper gibi güzel sonuçlar alıyor ve bişeyler öğrenip gıpta ile bakıyoruz,bunu neden yapıyorsun o kadar uzaktan birine kasıt mı yapacaksın diye değerlendirmek yanlış.Merakıdır,yeteneğidir,becerisidir ve hobisidir.Aynı şey bıçak vs.gibi silahlar alan insanlar için de geçerli.Bir kişi bunu aldıysa kötü niyet mi kastediyor diye düşünmek yanlış.Ama alan kişilerin çoğu ki ben buna inanıyorum bunu bir merak ve göz zevki için alıyor,arkasında bir art niyet ararsak bir yere varamayız düşüncesindeyim.Sahip olduğumuz ve satılan her şey sonuçta insanlar için;bunu kötü ya da iyi niyetli kullanmak ta bizim elimizde.Siz savcı olsaydınız o davayı da kaybederdiniz,kesin yargı ve peşin hükümlerle,düz mantıkla hiç bir şey olmaz.Adam belki spora gidiyor ;birşey söylerken ve yazarken 2 kere düşünüp 1 kere yazmalıyız diye düşünüyorum.


    ''Emniyet güçlerinin bu tür aletlerin satışına göz yumması bu tür
    aletlerin satışının, bulundurulmasının veya devrinin serbes olduğu
    anlamına gelmez.'' Hayır ,tam bu anlama gelir..Bu yazdığınız da yanlış.'''Göz yummak''' istemeden,görmezden gelip müsaade etmek anlamına gelir ki,emniyet böyle birşey yapmaz.Belli prosedür ve kanunları vardır.Ya yasaktır ya değildir.Deviri kanunlar ve ruhsatlar çerçevesinde devredilen aletler vardır,devredilemeyen aletler vardır,bunlar madde madde bellidir.Saygılarımla g;$i

    Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen frog ().

  • İlgili kanunda bu aletlerle hobi olarak ilgilenenlere bir ayrıcalık tanınmıyor, koleksiyonla ilgili başka kanunlarda ilgili maddeler olabilir varsa da ben topladım koleksiyon yapıyorum şeklinde değildir mutlaka izinli ve kayıtlı olarak izin veriliyordur. Dikkat ettiyseniz meslek icabı bu aletleri kullanması gerekenler için bile ayrıca yönetmelik var. Kişiler kafasına göre bu benim hobim koleksiyon yapıyorum diyemez. Buradaki arkadaşlarımızın kötü niyetli olmadığını biliyorum. Yarın E.G.M'ü arayın ve koleksiyon için kılıç ithal etmek istiyorum presedür nedir diye sorun. Alacağınız cevap yasak ithal edemezsiniz olacaktır. Varsayalım ben ateşli silah koleksiyonu yapıyorum ve ruhsatsız silahları çeşit çeşit evimin duvarına astım ve varsayalım bir polis baskını oldu bu benim koleksiyonum dersem ceza almaktan kurtulurmuyum? Pcp silahıyla arkadaşlarımız isterse 1000 metreye atsın kanuna göre bir kısıtlama yada yasak söz konusu değil. Bir çok arkadaşımızda ruhsatlı silah mevcut bu arkadaşlarımıza "Adam mı vuracaksın niye taşıyorsun bunu" diyormuyuz? Kanuna uygun olarak isteyen istediği silahı alır, satar, atışını yapar bir sözümüz yok zaten. Kanunlara aykırı hareket etmek isteyenide uyaralımda o istediğini yapsın yine. Bizim görevimiz insanları bilinçlendirmek sonrası onlara kalmış. Korsan kitaplar,CD'ler, sahte markalı ürünler her köşebaşında tezgahlarda hatta mağazalarda bile satılıyor bu kişilere müdahele edilmemesi bu ürünlerin de satışının serbest olduğu anlamına mı geliyor?


    Spora giden birisi malzemelerini şöför koltuğunun altında taşımaz. Bugüne kadar hiçbir buluşmaya koltuğun altında tüfek yada tabancayla gitmedim. Ayrıca beyzbol oynamaya giden diğer malzemelerini de yanınta taşır koltuğunun altında sadece sopa bulunduran birisi spora gitmiyordur.


    Hepsiburada'da beyzbol sopası ile ilgili tüketici yorumları:


    1-"ürün gerçekten cok güzel kesinlikle tavsiye ederim.fakat arabada tasımak isteyenler 24 inc olanı almalarını öneririm.1 gün içerisinde elime ulaştı.teşekkürler hepsiburada."
    2-"ürün gayet güzel ve sağlam ayrıca fiyatı da uygun. ne olur ne olmaz evinizde veya arabanızda bulunsun. almayı düşünüyorsanız alın derim"
    3-"sopa gayet sağlam içi dolu ama vernikli olsa yada boyalı daha iyi olabilirdi. estetik. kılıfıda var. fiyatıda bence çok uygun. her eve lazım ne olur ne olmaz. dünyanın bin türlü hali var."
    4-"sopa gayet hoş ve sağlam estetik bir görünüme sahip kılıfıda ayrı bir hava katıyor . fiyata gelince gayet uygun bence. ben evde bulundurcam sahsen ne olur ne olmaz . düşünenlere tavsiye ederim uygun fiyat kaliteli malzeme."
    5-"SOPALAR GUZEL COK BEGENDIK 5 KISILIK TAKIM KURDUK AMA BEYZBOL DEGILDE BASKA OYUNLAR OYNUYORUZ... FARKLI VE KESKiN HEDEFLERIMIZ VAR.."
    6-"sopa gayet sağlam içi dolu sanıyorum . estetik. kılıfıda var. fiyatıda bence çok uygun. her eve lazım ne olur ne olmaz. dünyanın bin türlü hali var."
    7-"gayett saglam bi ürün..kılıfında gelmesi de çok iyi olmus..71 cm oldugu için biraz uzun olup tutusu zorlastırıyor..bi küçügü alınsa daha iyi olur"
    8-"Öncelikle, ürün çok çabuk elime ulaştığından dolayı Hepsiburada ya ve Aras Cargo ya teşekkür ederim. Ürüne gelince, sopa gerçekten sağlam boyutu da ideal. Dilerseniz başka amaçlar için de kullanabilirsiniz. Ben normal kullanım alanları dışında arabamda şöför koltuğunun yanında bulundurmayı düşünüyorum malum burası İstanbul ne olur ne olmaz."


    Toplam 9 yorumdan sekiz tanesi. Siz dersenizki kafatası kırmak bizim milli sporumuz birşey diyemem. Son olarak size bir konuda katılıyorum "Birşey söylerken yada yazarken iki kere düşünüp bir kere yazmalıyız."

    AnkFilİst Team



    Daisy Powerline 856 ,177 + Gamo 4x20 TV
    Weihrauch Hw 97k ,177 + Walther 3-9x40
    AirArms S410 SL XTRA ,22 + 6-24x50




    Corvus Corax'tan başka kuş tanımam


  • Toplam 9 yorumdan sekiz tanesi. Siz dersenizki kafatası kırmak bizim milli sporumuz birşey diyemem. Son olarak size bir konuda katılıyorum "Birşey söylerken yada yazarken iki kere düşünüp bir kere yazmalıyız."


    Gene bunu yapmamışsın. g;$i Ayrıca Beyzbol sopasına bu takıntı neden??? ;lol; ;lol; ;lol;

  • değerli yorumlarınız için hepinize teşekür ederim.bu tutkumdan vazgeçmek zorundayım sanırım.

  • size sonsuz teşekür ederim.gerçekten çok sevindirici bir şey oldu bu.tekrar teşekürler

  • roma kılıcı ve kılıçlar ile ilgili düşüncelerinizi gerçekten beğendim..özelliklede beyzbol sopası diyaloğunuz pek güzeldi, ama malesef doğru şeyler bunlar..ama merak etmeyiniz savcılar herhangi bir suçta kullanılması halinde 6136 dan ceza veremeseler bile tck ya göre silah sayıyor o sopayı..Kılıçlar hakkında söyleyeceğim şey ise şu anda imali ,ithali ,taşınması, bulundurulması yasak, ancak yeni silah kanunu tasarısı ile bu durum değişebilir..malesef değişebilir..siz biraz bekleyin belkide hobinize kavuşabilirsiniz, burası türkiye ne de olsa...

  • Kılıçlar hakkında söyleyeceğim şey ise şu anda imali ,ithali ,taşınması, bulundurulması yasak, ancak yeni silah kanunu tasarısı ile bu durum değişebilir..malesef değişebilir..siz biraz bekleyin belkide hobinize kavuşabilirsiniz, burası türkiye ne de olsa...


    Yeni kanundan sonra maçlara döner bıçağıyla gitmeye gerek kalmayacak. Yatağan kılıcını beline takan doğru maça :pinch:;atlise;

    AnkFilİst Team



    Daisy Powerline 856 ,177 + Gamo 4x20 TV
    Weihrauch Hw 97k ,177 + Walther 3-9x40
    AirArms S410 SL XTRA ,22 + 6-24x50




    Corvus Corax'tan başka kuş tanımam

  • ben hobi olarak istiyorum.yani belime takıp sokakta dolaşmıyacağım. :) arkadaşında dediği gibi duvar süsü olarak sadece.msj atan herkesede çok teşekürler yine

  • arkadaşlar konu eski,ama ben genede yanıt yazayım dedim.ben bir ay önce internetten bir kılıç aldım kapıda ödemeyle,gayette sorunsuz geldi.evde astım duvara.harbi bildiğin gerçek katana.hiçbir sorun yaşamadım.