Webley Patriot 1. nesil, detaylı bakım işlemi "Nucleex"

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • ;tufey# tüfeği geri toplarken yayı pistona takma işlemi çok xahmetli defalarca kaydı elimden başka bir yolu olmalı,birde namluyu geri takarken vida çok zor girdi yerine kilit vidasıda yalama oldu,arkadaşlar buna dikkat etsinler...Tüfeği topladıktan sonra yaptığım ilk atışın sesi ateşli silah gibiydi :)

    webley patriot 5.5 + hawke reflex 4-12*50 mildot
    TOZ MC 20-01(SATILDI)
    ARMSAN A612W 71+61 slug namlu(ahşap kundak,karbon plastik kundaklı,satılır)
    REMİNGTON 870 20" F.R.

  • ellerine sağlık kardeş güzel paylaşım olmuş.yanlız bir sorum olacak gördüğüm kadarı ile yayı kendin yanlız takıyorsun doğrumu bu? ben kendi havalımın yayını 3 kişi zor taktık da o yüzden sordum :D

    • Official Post

    Arkadaşlar Pistonlu silahlarda piston keçesi önüne yağ sürülmez,hatta silindirde yağlanmaz,fakat piston kenarları ve piston keçesi etrafı yeterince hatta bolca demek doğru olur,ama Onur un belirttiği gibi pistonu zaten silindire sokarken yağların sıyırılmayacak fazlalıkta olmalı,bunda amaç silahın 100.000 atış sonrası bile (silahınız bu sayıda atışa dayanacak kalitede ise) gücünden bir şey kaybetmemesi içindir.


    Bu şekilde piston kenarlarını bolca yağlamak aşırı disel etkisi yaratmaz,çünkü piston önündeki keçenin uç noktası silindir çapından yaklaşık 1 - 1,5 mm daha büyüktür ve silindir içine esnetilerek sokulur,hal böyle iken silindire sıkı sıkıya geçmiş,poliüretan bir keçe nin arkasındaki piston sırtında olan o bol miktarda gres yağı bu önündeki keçeyi aşıpta önüne geçemez,dolayısı ile de aşırı ve dengesiz disel etkileri de oluşmaz,bunu kafası biraz çalışanlar rahatlıkla anlarlar,(Öyle değilmiki,otomobillerde pistonun bir tarafı yanma odası iken diğer tarafında bol miktarda sıvı motor yağı vardır ve sürekli silindir yüzeylerini yağlayarak olası aşınmaların önüne geçer ama yapı yanma odasına aktarmaz,aktarıyorsa o motor rektifiye istiyor demektirki yağ yakmaya başlar) piston sırtındaki bol gres atış anında titrşim seslerini azalttığı gibi,hem korozyon önleyici hemde zamanla her atışda piston darbeleri ile silindiri yağlamış olur ve piston geri gelirken o sıkı haldeki keçe silindir yüzeyine bulaşan yağları düzgünce sıyırarak geri çeker ve silindir yüzeylerinde mikron seviyesinde bir film tabakası (çıplak gözle zor görülebilen) kalırki bu da mikro disel etkisi oluşabilmesi için gereklidir.


    Fakat Gamo orijinal keçeleri biraz serttir , birde Hatsan markalı piston keçeleri tahta gibidir ve bunlarda keçe çok çabuk eskir,dolayısıyla piston geri gelirken silindire bulaşacak gres yağları tam anlamı ile geriye sıyıramaz,ve bu da aşırı disel etkisine sebep olabilir.


    Peki piston kenarlarını aşırı yağlamaz ve sadece keçe kenarına çok az gres sürersek ne olur ? ;


    El cevap : çok kısa sürede disel patlamalarıyla o çok az yağ,yok olur ve disel etkiside kalmaz,keçenizde aşınmaya başlar,disel etkisinin yok olması demek,900fps fabrika verisi olan bir silahın 600fps hızlarına düşmesi anlamına gelir,Yani mikro disel etkisi olmadan pistonlu silahların güç diye bir şeyi kalmaz.benim silahım disel etkisiyle gücü yüksek olmasın var 600fps hız olsun ben razıyım diyenlere tavsiyem ise ; aynı şekilde silahı söküp temizlesinler ve piston kenarlarını be piston keçesi kenarlarını,büyük marketleri olan petrol istasyonlarından temin edebilecekleri teflon bazlı tam sentetik yağlar ile yağlasınlar,ilk 50 atıştan sonra silahınız neredeyse sıfıra yakın disel etkisi ile çalışmaya başlar,başka bir anlamda diselsiz olur.


    Son bir şeyde olası piston keçesinin önüne Nucleex Onurun dediği gibi az miktarda yağ sürdünüz ; hiç endişe etmeyin,20 - 30 atış sonra bu yağlar transfer deliğinden namluya iletilerek dışarı atılırlar,sizde daha sonra namlunuzu güzelce temizler ve keyifle atışlarınıza devam edersiniz.

  • kutlamak lazım bi yandan fotolayıp bi yandan söküp takmak zo bi iş olsa gerek...


    yarın eski torun marka tüfeğimi söküp tecrübe edinesim geldi


    bunların sökülüp takılması birbirine benzemi ????;$.,

    Hatsan AT44-10 LW .22 cal

    Zoraki ultra .177 cal

  • Mustafa abi yay'a gres sürüldükten sonra mutlaka bir şekilde o yağ pistona ulaşacaktır. Dizelsiz yaylı silah diye bir şeyin mümkün olduğuna ben inanmıyorum.

    Weihrauch HW100T Falcon T35x56 Premier Target
    Weihrauch HW97KL Blue Laminate Maccari Hornet MKVI
    Weihrauch HW45 .177&.22 Maccari
    Zoraki HP-01 Ultra .177
    Heckler & Koch USP Compact Blue 9x19 Para Trijicon Nightsights
    Remington Spartan SPR220 12ga 22'' Double Trigger & Hammer Coachgun
    Bernardelli Compact 9x19 Para
    CZ 75B Semi Compact 9x19mm Para
    Hatsan 250XT Tac Boss (KJW Ruger MKIII)
    Gamo PR776

    • Official Post

    Mustafa abi yay'a gres sürüldükten sonra mutlaka bir şekilde o yağ pistona ulaşacaktır. Dizelsiz yaylı silah diye bir şeyin mümkün olduğuna ben inanmıyorum.

    Doğru söylüyorsun Murat,fakat Maccarinin Katran (zift) gibi bir gresi var,iki parmağın arasına az miktarda sürdüğünde parmaklarını ayıramıyorsun,o seviyede koyu,bu yağ yay üzerine süründüğünde orayı terketmiyor. ;)

  • Bu gün torun'u zorlanmadan söktüm yeşil gres yağ alınca monte edeceğim aradan cfx i de çıkartayım diyorum torunda olduğu gibi zorlanmam umarım


    nucleex beye teşekkürler

    Hatsan AT44-10 LW .22 cal

    Zoraki ultra .177 cal

  • Doğru söylüyorsun Murat,fakat Maccarinin Katran (zift) gibi bir gresi var,iki parmağın arasına az miktarda sürdüğünde parmaklarını ayıramıyorsun,o seviyede koyu,bu yağ yay üzerine süründüğünde orayı terketmiyor. ;)

    Ben bunu biryerden hatırlıyorum ama... :P

  • Onur kardesim ellerine emegine saglık..


    Gerçekten emek harcayıp anlatmışsın tebrik ederim..


    Ama ben bu tüfegi aldıktan sonra bu işlemleri yine yapabilecegimi zannetmiyorum çünkü tüfekten cok iyi anlamıyorum daha yeniyim..


    Bu durumda istanbulda bana bu işlemi yapabilecek magza yada bi arkadaş varmıdır acaba ?

    • Official Post

    Bu silah bakımı konusunda ve modifiye parça montajı,dürbün montajı - sıfırlanması gibi konularda en geç 20 güne kadar İstanbulda profesyonel bir birim oluşturuyorum,gerekli açıklamaları da yakında yapacağım,dolayısı ile bundan sonra sıfır olsun kullanılmış silah olsun kiralayacağım bir atölyede,eleman konusu tamam,hizmet alacaksınız.

  • Bu silah bakımı konusunda ve modifiye parça montajı,dürbün montajı - sıfırlanması gibi konularda en geç 20 güne kadar İstanbulda profesyonel bir birim oluşturuyorum,gerekli açıklamaları da yakında yapacağım,dolayısı ile bundan sonra sıfır olsun kullanılmış silah olsun kiralayacağım bir atölyede,eleman konusu tamam,hizmet alacaksınız.


    Mustafa bey eger böyle birşey yaparsanız inanın çok iyi olur..


    Simdiden kolay gelsin..

  • ben o tüfeği o şekilde dağıtsam kesin toparlıyamam geçen sene torun 4.5 luğu açtım bi günde zor topladım ağlıcaktım sinirden ;kihhik,


    HATSAN mod 99
    Torun magnum K-101 4.5 tasko 4 * 20
    Walter Target standart ahşap Yarı Otomatik 4+1
    Üzümlü Efsane 7+1 cal.12
    Üzümlü Çifte cal.12 ( dede yadigarı )


    marmarateam.png

    Mücahid Enes YILMAZ BALIKESİR / Merkez

  • Elinize sağlık, gerçekten çok güzel olmuş. Webley Patriot' u olanlar gerçekten süper bir kaynak sahibi oldu.

    Webley&Scott Patriot .22 cal (1. nesil)
    Optima 3-9x44+( Sportsmatch Dampa Mount 1" )
    Webley&Scott Tomahawk .177 cal
    3-9x32E Tasko+Tek Parça Ayak


    Hatsan At-44 10 .22 cal 6-24x50 Tasko

  • Elinize sağlık, gerçekten çok güzel olmuş. Webley Patriot' u olanlar gerçekten süper bir kaynak sahibi oldu.

    Aynen öyle valla. Eline koluna sağlık Onur. Silahım gelsin 1-2 denemeden sonra hemen söküp bıuradakileri uygulayacam. Özellikle tetik montajı çok işime yarar diye tahmin ediyorum. CFX le resmen başım derde girmişti çünkü :)

  • Mustafa abi böyle birşey yaparsan çok iyi olur. Yakınız nede olsa ya kendim getiririm yada kargo ile yollarım. Tüfeğin bakımını yapıp yollarsınız maliyetide neyse artık öderiz, vallahi iyi olur :D

    Bu silah bakımı konusunda ve modifiye parça montajı,dürbün montajı - sıfırlanması gibi konularda en geç 20 güne kadar İstanbulda profesyonel bir birim oluşturuyorum,gerekli açıklamaları da yakında yapacağım,dolayısı ile bundan sonra sıfır olsun kullanılmış silah olsun kiralayacağım bir atölyede,eleman konusu tamam,hizmet alacaksınız.

    Professional Shooter
    2FAN A.K.A®


    Hatsan Mod 125 5.5mm .22 Caliber Air Rifle + Tasko 3-9*40E
    Hatsan Torpedo 150 TH 4.5mm .177 Caliber Air Rifle(SIRADAKİ)
    Dessert Eagle Füme Kurusıkı Ses Tabancası (x2)


    Unutma kurşun her gülümsediğinde bir kalp ağlatır.


    marmarateam.png