Kekliğim hasta ne yapmalıyım?

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
  • Merhaba hayvan sever dostlar. 5 senedir keklik besliyorum. Yıllardır hiç kafese girmedi hep serbest dolaştı. Pikniğe araziye götürüyorum peşimden ayrılmıyor yanımdan uzaklaşınca beni çağırıyor. Yani o derecede alışkın. Hersene yumurtlamaya çalışır hep sıkıntılı geçer. halsiz yorgun bitkin gibi olur. unutmadan kümes ortamında değil, iş yerinde yada evde. çok sık güneş görmüyor ara sıra, bu sene yumurtlama dönemi çok sıkıntılı, günlerce hasta gibi durdu, dışkısı normal değil sıvı beyaz, tüyleri kabarık duruyor. Veterinere götürdüm ağzına damla vitamin verdi ve bir kaç gün uyguladım. çok faydası olmadı sanki. unutmadan, senede sadece yumurta sayısı olarak 1 yada 2 yumurtluyordu. bu seneki yumurta normalden farklı, yeşil renkli ve zeytin tanesi kadar küçüktü. bu durumu yaşayan yada keklik konusunda bilgili, uzman arkadaşlardan tavsiye ve düşüncelerini almak istiyorum şimdiden teşekkürler.

    Webley Patriot 5.5mm 1.Nesil Satılık
    Gamo Hunter 440 4.5mm Satılık
    Gamo CFX 4.5mm Satılık
    Norica Tribal Basıc 5.5mm Satılık
    Crosman 2200 5.5mm
    Crosman Repeatair co2
    Hatsan pcp pompa Satılık
    Barska Hot Magnum 3-12x40mm AO Satılık
    Gamo GE39x40RGB Satılık
    Akvaryum (Yeni) Moilyalı İthal 1.20 Sea Star Satılık

  • Bilgiler çok iyi oldu teşekkür ederim Şerif bey. Tel. numaranızı aldım, eğer bilemediğim başka bir durum olursa sizden yardım isterim. İnşallah düzelir görüşmek üzere.

    Webley Patriot 5.5mm 1.Nesil Satılık
    Gamo Hunter 440 4.5mm Satılık
    Gamo CFX 4.5mm Satılık
    Norica Tribal Basıc 5.5mm Satılık
    Crosman 2200 5.5mm
    Crosman Repeatair co2
    Hatsan pcp pompa Satılık
    Barska Hot Magnum 3-12x40mm AO Satılık
    Gamo GE39x40RGB Satılık
    Akvaryum (Yeni) Moilyalı İthal 1.20 Sea Star Satılık

  • abi bizdede 2 tane keklik vardı da dişi yada erkek oldugunu nasıl anlarız bende kenevir ve besi yemi veriyorum birde güvercin taşlarından

  • erkek kekliğin ayağında mahmuz olur . bu insanların elinde ayağında çıkan siğil e veya nasır a benzer . ayrıca erkek kekliğin kafası daha büyük ve daha açık gri renklidir. renkleri daha canlıdır ve dişiden biraz iridir. ayakları daha kırmızı olur. daha çok öter ötüşü nettir . dişi daha az öter. bu yazdıklarım kekliklerin genel özellikleri olsada kınalı keklik türü içindir.
    ayrıca şu sıralar keklikler haftada bir uygun şekilde ilaçlanmalıdır. yoksa ölüm oranı artar. yem olarak yumurta yemi ve hazır yemler -buğday -kırık mısır -verilir. kum devamlı olarak kafeslerde bulunmalıdır. zayıflarsa fii ve çetene takviye edilir. çetene fazla verilmemelidir.fazla kilo alıp ölebilir.

    hatsan mod 99 22 cal -
    hatsan at44 s 10 22 cal -

    hatsan mod 135 vorteks 22 cal-

    hatsan nova compackt 22 cal

    hatsan bt 65 elite 22 cal

    gamo stutzen 17,7 cal

    ersus ers 17 - 36 cal

    ata arms neo 12 cal

    canik 55 shark fc 9 mm

    zoraki ultra 4,5 mm -

  • kanatlılarda yumurtlama problemi genel olarak üreme organlarına yerleşen bakteriler nedeniyle olabilir bunuda yukarda söylendiği gibi vitaform adlı ilaçla giderebilirsin diğer bir nedende kalsiyum eksikliği nedeniyle olabilir bunuda veteriner ilaçları satan yerlerden kolayca temin edebilirsin birde yumurtlamayı tetikleyen e vitamini ve selenyum karışımı vererek sorunu giderebilirsin ishali ise geniş spekturumlu antibiotik vererek giderebilirin furavet aklıma ilk gelen

    Stoeger X 20 Wood Combo 4,5 mm
    Gamo CF-X Royal 5,5 mm
    Diana Mod 460 Magnum 5,5 mm
    Almer Y.Otomatik 4+1

  • sagol abi bizimkiler daha yavru fazla bilmiyorum o kafadaki kırmızılık fazla çıkmadı da o yüzden fotagrafları atarım isterseniz kafesi biz yaptık babamla :D