HakanKAĞAN adlı kullanıcının mesajları

    Kurma kolunu tam geriye çekmemiş olabilirsiniz, tık sesi gelene kadar çekin. Ama tüp boşken kesinlikle tetik düşürmeyin, tüpe zarar verebilir. Kolu tam çektiğiniz zaman tık sesi geldiğinde kol çekili vaziyetteyken emniyeti itip tetiği ezerseniz atış yapmadan kurulu konumdan çıkabilirsiniz.

    Kağan Bey, yeni tüfeğinizin güzelliğini ve isabet görüntülerini görmek isteriz açıkçası. Allah iyi günlerde keyifli şekilde kullanmak nasip etsin.

    Teşekkür ederim Celal bey, 30 grain solid saçmayı çok kullandım, açıkçası aynı fikirdeyim ama ağırlığından dolayı daha yavaş. Ancak rüzgara bana mısın demediği de bir gerçek. Ne var ki, ender de olsa sapma yapabiliyor, tahribatı yanında isabeti de önemli, o yüzden şimdilerde uzak menzilde isabet konusuna az buçuk kafayı takmış durumdayım.

    Geçenlerde daha 18 grainlikler gelmeden önce 15.89 grain Hatsan jsb almıştım, ilk defa bugün rüzgarsız ortamda kullanma fırsatım oldu. 10-11 metrede 3 atış yaptım rüzgarsız ortamda deneme olsun diye. Üç atışta tek delik yaptı; yanlış anlaşılmasın deliği büyütmüyor tek bir saçmanın çapı kadar alana üç atışı topladı ve gerçekten hayran kaldım. Bugün 18 grainlikleri sipariş ettim, merakla ve heyecanla bekliyorum açıkçası gelmesini. Hiç 18 grain kullanamamıştım daha önce, forumdaki arkadaşların yazdıklarını okuyunca sipariş verdim umarım 15 grainlikler kadar iyi çıkar. Daha önce kırmızı kutu kullandım fakat açık söylemek gerekirse çok ta memnun kalmamıştım. Mavi kutular gerçekten çok iyi. Bilgili arkadaşlardan ricam, 200 ve üstü mesafelerde bu saçmanın isabetini bana yazmaları, çünkü Hatsan torpedoyla bugün rüzgarlı ortamda 200 metre atışı yaptığımda gayet memnun kaldım ki bulunduğum ortamlarda bu mesafedeki atış alanıyla daha önce hiç atış yapma fırsatım olamadı maalesef. Umuyorum aynı hatta daha iyisini bu 18 grainlik saçmalarla yakalayabilirim. Lütfen kullanan arkadaşlar 18 grain Jsb hakkında bana geri bildirimde bulunsun.

    Hocam dürbün fotoğraflarını atacağım da, benim bilgisayar tamirde, çalıştığım yedek bilgisayarın da giriş üniteleri işlevsiz maalesef. Fotoğraf yükleyeceğim, ama izin vermiyor ki meret. :) Bu hafta araziye çıkarsam inşallah yaban fotoğrafları çekeceğim bol bol, bilgisayarım geldiğinde de yükleyeceğim inşallah.

    Öncelike size bt65'in iç parça şablonunu edinmenizi öneririm, internette mevcuttu sanırım. Gücü düşürmek için öncelikle kundağı çıkarmalısınız. Alt gövdede arka kısımda bir delik var, oraya uygun bir alyan anahtarı sokup ayarlarsınız ancak, at44ten farklı olarak bildiğim kadarıyla önce başka bir vidanın da gevşetilmesi gerekiyor. Bu konuda bilgili olan arkadaşlar size yardımcı olacaklardır, zira at44'ün ayarını bilmeme rağmen elime geçen bt65'in güç ayarını daha önce hiç yapmamıştım ve yazdıklarım da açıkçası forumlarda okuduğum bilgilerdir.

    Tam emin değilim ancak muhtemelen tüp valfinin arızalandığını düşünüyorum. Tüpün içini açın, yerinden çıkan vida falan var mı bir bakın derim. Çünkü çekiç darbesiyle valf açılıyor ama karşı kuvvet olmadığından kapanmıyor gibi. Beyaz bir tapa gibi bir şey olacak tüpün içinde, o yerinden çıkmış olabilir.

    bu grupman 1 tl den bile küçük biz boşuna yırtınıyoruz elimizdeki silahlarla mod99 varken.
    siz birde dürbün takarsanız 100 mt de 5,5 mm grupman yaparsınız 5 atış.
    ft yarışmasında kesin 1. belli şimdiden.
    tebrikler.

    +1.000.000 :thumbup: Gerçekten Hatsan standardı yakalamış gibi Mod 99 ile. Bir de tepme engelleme sistemi olsa bu silah kim bilir nasıl olur? Tebrikler, devamını dört gözle bekliyoruz.

    Dün atışa gittiğimizde dürbünsüz 80 metrede soda şişesini indirerek içebileceğim kadar bira kazandım iddiada, ama ben burada da böyle organizasyonlar istiyorum, yetmiyor vallahi imreniyorum böyle grup organizasyonlarına, ama meraklı olanlar hep memur ve de memurların işleri burada çok yoğun ve hava şartları da el vermiyor. Çok gıpta ediyorum, çok. ;(

    Şu HW 97'yi gerçekten çok merak etmeye başladım, bu kadar iyi mi gerçekten? Ben 1970-1980'lerin Olimpik Feinwerkbau 300'ünü kullandım, o gerçekten 10 metrede inanılmaz bir şekilde nokta atışı yapıyor, bu da böyle mi? Ve Feinwerkbau gibi tepmesiz bir silah mı? Gerçekten öyleyse diopter nişangâhla müthiş olur.

    Vallahi Metehancım, senin ve arkadaşımızın grupmanlarını görünce fena alasım geldi bu silahı. Zaten yaylıda gez-göz-arpacık olayında ısrarcıyım, bir de bu grupmanlar ağzımı sulandırmıyor da değil hani. İkinci el bulsam da alsam, malum öğretmen maaşını silahlara harcadığım için azıcık açıldım bütçem için. :thumbup: