HakanKAĞAN adlı kullanıcının mesajları

    Ben de kullandım bu saçmalardan. Gerçekten de çok şaşırtıcı sonuçlar çıkabiliyor, hayret. Paket içinden bozuk çok çıkıyor ama sağlam olanları 120 metreden şişe kırıyor rahatlıkla. Hatta geçenlerde örnek diye bir markanın saçmalarını almıştım deneme olsun diye, dandik olmasına rağmen yaklaşık 10 metreden 1.5-2 cm içine 5 tane saçma girdi irice bir tek delikte grupladı hayret ettim. Gamo pro hunter yapamıyor böyle gruplamalar nedense.

    Aynı sorun benim dürbünde de var, hafif yana kaymış durumda. Sıkma canını, dürbünü komple döndür, sorun halloluyor. Tek sorun, su terazisiyle dürbünü düzleme oturtma şansın yok; gözle halledersin onu da. Ancak artıkıl yerinde sabitlenmiş değilse, içeriden düzeltmek gerek arkadaşların dediği gibi.

    hw100'lerin çalışma prensibini tam bilmiyorum ama tahminen söylemek gerekirse, tüpü silaha takılı değilken doldurmayı deneyin. o da olmazsa, kurma kolunu kurulu şekilde deneyin. Çekiç tüp valfine baskı yapıyor olabilir, belli bir hava basıncına kadar bu baskı yüzünden hava kaçırıyor olabilir, bu da tüple pompa arasında basınç farkı oluşturabilir. Denemekten zarar gelmez.

    ben bir sohbet esnasında bir büyüğümüzün bu tüfekleri amerikaya demir hurda fiyatına sattıklarını duydum tabi doğru yalan bilemem işin aslı astarı nedir

    Doğrudur, adamlar hurda olarak alıyor, biraz temizlik ve ciladan sonra da altın fiyatına müzayedede satıyor. Yazık valla, biz yemeyelim eller yesin.

    bilye misket olan kullanılan çekirdekler eskilerde kullanılıyordu abi

    Biliyorum çok eskiden kullanıldıklarını, ama o tür bilye mühimmatlar namlu ağzından doldurulur, kovansızdır ve 1800'lerde kullanımlarından vazgeçilmiştir (askeri olarak tabi). Koyduğun resmin soldan ikinci olanı gülle tabir edilen bilye-misket mermi, diğerlerinin hepsi günümüz balistik tiptekilere yakın aerodinamik mermi. Hatta ortadakinin aynısını askerde elime almıştım, onu atan silahla beraber. Gerçi kardeşimiz Osmanlı malı mermi kovanı olduğunu teyit ettirmiş ki o dönemde Osmanlının elinde amerikan Martiny Henry tüfekler vardı ve mermi tipi de buna benziyordu. :)

    Bu tür kovanlar bilye atmaz ;) Kovan eteklerine ve üzerindeki korozyona bakılırsa (net bir resim olsaydı, daha sağlıklı bilgi verebilirdi) Sarıkamış Harekâtı ya da daha önceki yıllara ait olabilir. O yıllarda Osmanlı ve rus askerleri aynı zamanda ermeni çetelerinin kullandığı mermiler bu balistik formdaydı. Kovanın dip kısmında kalibresi ve yılı yazar, daha sağlıklı bilgi için ondan faydalanabilirsin. Yine yazıyorum, kesinlikle kurcalama, düşürme, bir yere çarpma, çünkü primer kısmı hâlâ aktif olabilir, içindeki de kara barut değil modern barut olduğundan kolaylıkla ateş alabilir.