HakanKAĞAN adlı kullanıcının mesajları

    size canı gönülden katılıyorum üstadım bunu hepbirlikte işleyelim çokda güzel olur bana yaylılar ft lerde ikinci sınıf muamelesi görüyormuş gibi geliyor hep
    tabi bu benim görüşüm oysaki pcp lerden daha zor bir kategori


    Kesinlikle katılıyorum hocam, pcpler tepmesizlik sayesinde daha kolay atış imkânı veriyor. Oysa ki yaylılar gerçekten daha zor ve de isabette daha çok keyif veriyor. Ancak zamanında tepmesiz olimpik yaylı tüfekler vardı ki tadından yenmez onlar.

    Tebrikler, emeğinize sağlık. Sanırım artık kimse regülatör almak için iki-üç kez düşünmek zorunda kalmayacak parasını altaros gibi çalışmayan bir regülatöre verip çöpe atmamak adına. Peki bu durumda bir sorum olsun: malum, regülatör takılırken tüp delinmek zorunda kalıyor. Yaptığınız regülatörde böyle bir zorunluluk var mı? Yani alıp hemen takılabilir mi hiçbir işlem yapılmadan? Bir de, meyve veren ağacı taşlarlar diye bir atasözümüz var, sanırım bahis konusu kişilerle böyle bir durum olmuş, boş verin derim. Uzatmayayım, tekrar tebrik ederim, camiaya hayırlı uğurlu olsun.

    Çok güzel görünüyor, güle güle kullanın. Gomalak cila kullanabilirsiniz, hem doğaldır hem de vernikten çok daha güzel görünür. Yalnız o da biraz sabır işi, 50-60 kat falan kullandığınızda çok güzel olur. İnternette nasıl uygulanacağına ilişkin bolca bilgi var.

    Hayırlı uğurlu olsun, güzel silah. :thumbup: Bu arada, moderatörü bence piyasadan almayın. Forumdan Erhan bey ya da Yasin beyden alın; çok başarılı ürünler ortaya çıkartıyorlar bilginize. Bende Yasin beyin yapmış olduğu moderatörün yanında Hatsanın kendi moderatörü de var, açıkçası Hatsanınki çok da sağlıklı değil.

    Yasin arkadaşımızın açıklaması esasen yeterli. Fakat, Bt65'in fabrika çıkış hızları zaten tatminkârdır; ille de daha hızlı olsun diyorsanız Yasin arkadaşımızın açıklamasına ilave olarak hava tüpünü söküp ucundaki vidayı da biraz gevşetin ki güçlü çekiç darbesine karşı valfi daha çok açabilsin. Unutmayın: Zaten havayı sömüren bir tüfeğe bu işlemi yaparak hava sarfiyatını daha da artırmış olursunuz ki kullandığınız saçmanın grainini 18-20 olarak baz alırsak, bu işlem sonucunda hız artacak ve dolayısıyla bu ağırlıktaki saçmalar bu kadar yüksek hızda savrulma yapacaktır, hedefi vurması isabet açısından zorlaşacaktır.

    1.si: ok bu videodaki kadar yavaş gitmiyor benim gözlemlediğim başka durumlara göre ki adamda makaralı yay sistemi var, en hızlı yay sistemidir; bilenler bilir, en yavaş yay günümüzde (Türk yayı değilse) makarasız olanlardır. Okun biri hedefi vuruken görülebiliyor ama bir diğeri her nasılsa hedefi vururken hiç görünmüyor. 2.si: ok bu kadar küçük bir hayvana okun kütlesinden dolayı çarpıp yön değiştirmez, delip geçer ki sahnenin birinde yön değiştirdiği açıkça görülüyor. Nacizhane görüşüm düpedüz bilgisayar hilesidir ki, bir potadan diğer potaya basketbol atışlarını da gördüm hileli görüntü olarak. Günümüzde bile en iyi okçular at üstünde ve at dört nala koşarken 15-20 metreden hedefe ok atan Kırgız-Tatar-Kazak okçularıdır ki müsabakalarında güçlü yaylarına rağmen hedefi tam ortadan vurmayı çok büyük marifet sayarlar. Bana göre sonuç: Bilgisayar yardımıyla oluşturulmuş ve belirli bir eksene göre (hedefin uçuş hızı x belirli bir mesafeye varış süresine göre koordinatları girilmiş) uyarlanmış bir sahtekârlık örneği.

    Silah üzerine isabet almak suretiyle ya da kullanım hatasıyla değil, tamamen malzeme kaynaklı. Artık tüm özel kuvvetler polimer yerine tekrar çelik silahlara yöneliyor. Bizim polis teşkilatı da bunun gibi sürekli olan vakalar nedeniyle polimer silahları ihale dışına çıkarttı, alımdan vazgeçti. Yanlış anlaşılmasın, yazdıklarım sadece benim şahsi görüşüm değildir, istatistiklere göre de durum maalesef bu yöndedir. Şahsi tercihim Sig Sauer'dir, bana göre resimdeki durumu yok saysam bile daha yakışıklı bir silah. Bir-iki kez ateş ettim glock'la, açıkçası bir Beretta ya da Smith Wesson kadar hoşlanmadım ki iki silah ta çok çok iyi silahlar.

    Nickname ye bakın benim :)


    Bende fender önermeyi bilirim ama arkadaşın bütçesi malum , sonuçta squier de fenderin düşük kalitedeki ürünleri.

    Takma adınızdan değil de, hobinizin blues müzik olmasından dolayı sizin arkadaşımıza bu konuda faydalı bilgiler verebileceğinizi düşünüyorum. "Osmanlı" takma adlı abimizin de bu konuda bilgi sahibi olduğu yazdıklarından belli; muhtemelen benden daha deneyimlisiniz ikiniz de. Arkadaşımıza varsa elinizdeki e-kitap vb. materyalleri gönderirseniz arkadaşımız müzik dünyasına daha sağlam adım atabilir. Bendeki tüm materyaller İzmir'de kaldığı için maalesef ben pek yardımcı olamıyorum bu konuda.

    Yalnız, arkadaşın bütçesini de göz önünde bulundurun. Squier evet daha iyidir, ama fiyatı çok daha fazla. Gerçi bütçeyi biraz zorlamayla tabi ki alınabilir. Fender Telecaster, Stratocaster ve Gibson Les Paul dünyanın en iyi gitarları arasında yer alır, hepsinin orijinal Amerikan olanlarını kullandım ve kalitelerini tartışmam bile. Ama fiyatları, arkadaşın ödeyebileceğinden çok pahalı. En ucuzu 5000 lira olan gitarı, bütçesi 250-300 lira olan birine tavsiye edemem tabiki.

    Arkadaşımızın seçimi gayet isabetli olmuş bence. Glock gibi görünürde iyi ama berbat polimer silahların ateşlerken parçalanması sonucu birçok kişi ciddi şekilde yaralandı. İstatistiklere bakıldığında açıkça görülebilir. Eğer almayı düşünen arkadaşlar var ise tavsiyem: Polimer silahlardan uzak durun, markası hiç önemli değil. Örnek: [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/wMVy86.jpg]

    Çiftliğin içi şahsi mülkiyet olduğu için keyfimizi orada icra etmek , onlara misafir olmak münasip olmaz, belki aramızdan biri çıkar da adamcağızın çatısında grup denemeye kalkarsa ne olur halimiz.

    Abim sana katılıyorum yürekten, arada da olsa aramızda fazla heyecanlı birileri böyle denemelerde bulunabiliyor maalesef. Önemli olan kimseyi -manevi olarak ta incitmeden- hobimizi icra etmek; Ankara gibi büyük bir şehirde bir yer bulup atış yapmak büyük bir şansken insanların kimseye zarar ziyan vermeden şu güzide hobimizi icra edebilmesi, esasen gelecek kuşakları da düşünürsek gerçekten çok önemli. Zaten son zamanlarda medyanın yanlış lanse etmesi yüzünden hobimiz biraz da zan altında gibi; herkesin geleceği bu yüzden düşünmesi de son derece önemli kanımca.