abdul81 adlı kullanıcının mesajları

    1 hafta önce bsa dürbünüm arızalanınca idareten nikula marka dürbün almıştım.Kalite yönünden resmen yerlerde bende hawke marka bir dürbün almak istiyorum.Gönlümdeki güzel Hawke HK3273 Eclipse 30 SF 6-24x50 Tüfek Dürbünü (Imperial) airarms s410 da kullanacağım sizden ricam uygun bir ayak tavsiye eder misiniz ?
    a)SportsMatch HTO36C 30 mm Dürbün Ayağı Yükseklik 21 m
    b)Hawke HM6166 Reach Forward Dürbün Ayağı (high)
    c)SportsMatch TO35C 30 mm Dürbün Ayağı 15 m

    Bu gün hava güzel diyip bir kaç arkadaşla atışa gittim ama dürbündeki sıkıntıdan dolayı atış yapamadık.Atışlar her zaman sağ üste gidiyor yandan ve üstten sağ sola oynatsamda sonuç değişmedi.Dikkatli bakınca artıkılın hareket etmediğini farkettim.Bu duruma ne sebep olmuş olabilir nasıl çözerim.

    Malum silah air ranger olunca mesafelerin bol sıfırlı olması yönünde beklentiler oluşuyor.Taze bir air arms s410 kullanıcısı olarak aklım yavaş yavaş air rangera kayıyor.Ellerine sağlık.

    Teşekkürler,
    beş kuruş nadir bulunan para özel kasada saklıyorum onu gruplarda kullanmak için.

    Bende grupman çalışması yapacağım ama önce 5 liralık bozuk paranın basılması lazım :)

    Tüfek bolt action
    Tüfeği devamlı araçta taşıdığımdan aramalarda sıkıntı yaşamamak için fatura çıkartmak istiyordum.

    Cevaplar için teşekkürlerAslında ben tüfeği 3. el olarak aldım o zaman tüfeğin ilk sahibi olan Ambrosia adlı arkadaşımızın yardımına ihtiyacım var.

    Arkadaşlar yeri değilama forum ana sayfasına ulaşamadığımdan (hata veriyor) buraya yazabildim.
    Malumunuz forumdan bir arkadaştan 2.el air arös 410 aldım faturası yıkanıp heba olduğundan ürnü faturasız şekilde aldım.Bu durum sorun olur mu ? Nasıl bir yol izlemeliyim bu durumu düzeltme şansım var mı ?

    Fatih hocamdan gelen pm beni fazlasıyla heyecanlandırdı.Amasya'da pcp kullanan bir hobidaşımın olması yeni olduğum pcp de daha keyif atışlar yapıp üzerine laflayabileceğim birisi :) .Sabah erken saatte buluşup Fatih hocamla Tacettin abiye misafir olduk.Sağolsun fotolarda gördüğünüz gibi kahvaltı sofrası hazır bizi bekliyordu gün boyu ocaktan kara demlik hiç inmedi.Bol muhabbetli keyifli bir gündü birde hava şartları daha iyi olsaydı.Tüfekleri pompa ile doldurduk 2 kişi olmanın avantajı ile kasmadan havamızı basıp bol bol atış yaptık.Fatih hocama ve Tacettin abiye teşekkürler.

    Daha hiç grupman çalışması yapmamaış birisi olarak ilk bu grupmanı görüp örnek aldım bakalım tüp dolum işini bir halledeyim bakalım biz neler yapacağız.Tebrikler.

    Rüştü Demirkol bey, bendeki 300barlık Drager e taktığı bir aparat ile, ani basınç yükselmesini engelledi, bilginize... ;tese;kkur


    300 barlık drager tüpten bende aldım ama bu ani basınç yükselmesini önleyen aparat hakkında bilgim yokçTüpü aldığım yer tüpte yükselen basıncı kendisinin tahliye deliğinden boşalttığını söyledi.Sanırım bahsettiğiniz aparat ğbu işe yarıyor tpü doluma yolladılar gelince foto ekleyip sizden bilgi almak isterim.

    yüksek basınçtan dolayı söküp takma işleminde yapılan küçük bir hata telafisi zor durumlarla karşı karşıya kalmamıza sebep olabilir.Silahla biraz acemiliğimi attıktan sonra Mustafa abi uygun görürse kendisine yollamayı düşünüyorum.Bu arada ben scuba tüpten dolum yaparak kullanacağım.Benden önceki arkadaşta scubadan dolum yapmış ama insan genede tedirgin oluyor.

    Mustafa abi forumdan climber nickli arkadaşımızdan aas410 aldım.Yabancı olduğum pcp dünyasında güvenliğin çok önemli olduğunu düşündüğümden acaba tüfek tüpünde nem olup korozyona neden olmuşmudur diye düşünmeden edemiyorum.Konuyuda hortlattım ama umarım diğer arkadaşlarımızında dikkatini çeker