acton adlı kullanıcının mesajları

    Hayırlı olsun. Güle güle kullanın. Bir yılı aşkın süredir kullanıyorum. Namlunun govdeye bağlı olduğu el kundağındaki iki vida gevşeme yapıyor 100-200 atışta bir sıkın aynı şekilde gez de gevşer.Yay Rodajını tamamladıktan sonra daha çok verim alırsınız. Güzel sıfırlar kaliteli pellet kullanırsaniz 55-60 metreden pek ıskalamazsınız.( yay rodajını tamamladıktan sonra 3-12×40 dürbün taktım atışlarım desteklidir dürbün montajı için zetax üstadın tarifini dikkate almanızı öneririm) Selamlar...

    Arkadaşlar miliradyan dot açılımı. Yani açı hesabı olduğu için evrensel olduğunu düşünüyorum. O nedenle hepsi aynıdır. Sadece farklı zoomlarda hedefin kapladığı alan değişken Hesabı onagöre. Değerleri düzgün girip hesabı yaptığınızda her zoom değerinde aynı mesafe olduğunu göreceksiniz. Ben mildot dürbün kullanmıyorum. Üstadlar daha doğru bilgi vereceklerdir.vidodaki dotlar arasında tam ortaya çigi koymuşlar ki hedefin büyüklüğünü kestirebilmek kolay olsun. Bu dürbünün kalitesini gösterir atıcı konforu açısından.

    Selam alk. Arkadaşlar norica pointed 5.5 pellet 1, 02 gram 10 m sıfırlamada bc değerini chairgun programına girince 50 m de 35 cm düşme yapması için 160m/s hızla namlu çıkış hızı gerekiyor. Tüfeğin fabrika değeri 245m/sfark çok değil mi biryerde yanlışlık mı yapıyorum. Yada 1, 02 gram herhangi bir pellet için 10m sıfırlama için 50m de 35cm düşme değeri normalmidir. Tüfek hatsan edge yaylı. Selamlar.

    Sayın acton eğer bu arkadaşları buradan eğitebileceğinizi düşünüyorsanız ve vaktinizi buna harcamaya gönüllü iseniz ben bu arkadaşları forumdan yollamadan direk olarak size yönlendireceğim.


    Şimdiden teşekkürler.

    Vaktim ve sabrım elverdiğince seve seve bir şeyler anlatmaya çalışırım. Olmadı karınca misali safım belli olur. Ben teşekkür ederim. İyi geceler.

    Benim görüşüme göre canlı birşeyler vurmak için gaza gelmek gerekmiyor. Zaten aileden ve okuldan alınması gereken bir dizi temel eğitimin alınmamış olduğunu düşündürüyor insana. Burası da o eğitimi vermeninne yeri ne de kimsenin öyle bir vakti var. Bunun gibi kişileri eğitmeye çalışmak yerine kendimiz çalıp oynayalım. İnanın buradan ne söylerseniz söyleyin bu su kurnazları yine bildiklerini okuyacaklar. O nedenle keyfinize bakın derim.

    Üstad sizde yaş 35. Genç arkadaşlar atarlı giderli dizileri- filmleri izleyip: Dededen kalma avlı, mavzerli hikayeleri de dinleyince bi gaza geliyorlardır. Aileden okuldan alamadıysa kıymetli forum üyeleri bu işi bilen kendini yetiştirmiş bilinçli büyükleri var. (Büyüklük yaşlada değil ehliyet ve liyakatle ilgili aslında.) Havalı tüfekle atış yapmak gerçekten bilgi birikim gerektiren, hesabı kitabı bulunan bence entellektüel bir hobi. Hemde yapılabilirliği var. Başlangıç için çok cüzzi paralar harcamak yeterli oluyor. Olimpik bir spor aynı zamanda. Bu bağlamda bakıldığında herkes elini taşın altına yapabildiği vakti yettiği kadar koymalı diye düşünüyorum. Düşüncelerinize katılmasamda onları savunma ve açıklama özgürlüğünüze sonuna kadar saygı duyuyorum. Selamlar.

    Arkadaşlar aslında forumun amacı bilinçlendirmek diye üşünüyorum. Forumdan atmadan telkin yoluna girmek lazım. Genç kardeşlerimiz gaza gelip canlı bişeyler vurmaya çalışıyorlar. Youtube da bulunan yabancı videolar da gaza getiriyor. Adamlar çatur çutur avlanıyorlar. Böyle yapanları siteden atarsak kendimiz çalıp kendimiz söylemiş oluruz. Hobimizin adını kötüye çıkartanları engelleyememiş oluruz. Bence büyüklük yapıp telkinle 50m de sigara vs. işi iddiaya taşıyıp öyle devam etmeliyiz. Selamlar.

    Teşekkürler cekaa videoda pelletin düşme miktarına göre bc değerini nasıl hesaplayacağımız anlatılıyor. Gerçekten eğitici. Bana bilimsel olsun da başka şey istemem. lakin orada namlu çıkış hızını da istiyor. Bizde chronograph yok. o yüzden namlu çıkış hızını, bc değerini vs herşeyi ortalama(hatta fabrikanın verdiği değere yakın olacak şekilde kafadan atıyoruz ) alarak yapıyoruz. ortalama bir vuruş noktası elde etmeye çalışıyoruz. teşekkürler.

    Yorumlarınız için teşekkürler. Şakacıyımdır biraz. :) Kim olduğumuzdan çok yaptığımız yorumların değer katacağını düşünüyorum. Burada 60 yaşındaki emekli de 30 yaşlarındaki de, ortaokul öğrencisi 14- 15 indeki de hobidaştır ve aynı heycanı paylaşır. Asıl olan hobi, gerisi teferruattır bence Selamlar.

    Verdiğiniz cevap için teşekkürler. Nikulanın her 3-9x 40 modelinde mildot varmıdır satılan dürbünün mildotlu olduğunu nasıl anlarım. İnternetten alacağım İçin benim için önemli. birçok sitede dürbün özellikleri kısaltmalar kullanılarak veriliyor. Ao- aoe gibi kısaltmalar hatırlıyorum. mildotun kısaltması varmıdır.

    Dürbün kızağının olduğu yerde karşılıklı yay sistemi olsun kızak arada çalışsın. Tüfeğin gücüne göre yayın libresini üreten firma ayarlasın. Namlu et kalınlığı rezonansı sıfıra indirecek şekilde ayarlansın. 5,5 mm olsun. Atış yaptığında çizdiği parabol düşeyde olsun. Gez ve arpacık metal olsun. Gez ayarlanabilir rampa şeklinde olsun prestij katsın. Namluyu kırmak yerine alttan levyeli olsun kovboy vari his versin. Kol kuvveti temel fizik eğitiminden hatrıma gelen makaralı, çarklı sistem vs. gibi tasarlanarak minimuma indirilsin. levye hareketinde 6 patlar misali yenipellet atıma hazır olsun tetik kurulsun. Dipçik numaralı ceviz olsun. Ayarlanabilir dipçik olsun. imalatçı su geçirmez full kaplamalı merceklere sahip mildot+ paralaxlı dürbünü kutusunda paket içeriği olarak versin. ücreti hakettiğini alsın. Ama ulaşılamaz olmasın. :) Türkiyede 1000tl ise yurt dışında1000$ olsun ki alım gücü düşük diye Türk vatandaşı ezilmesin. Sipariş üzerine yapılsın. Üreten nasıl satarım diye düşünmeyip kaliteyi düşürmesin. Fabrikanın prestiji reklam yüzü olsun. Ezbere iş yapılmasın, çene değil arge konuşsun.

    Arkadaşlar benim hatsan edge garantiden geleli epeyi oldu. Allah ömür verirde ilkbahar- yaza erersek rodaj ve dizelleme olaylarını geride bırakıp dürbün takayım diyorum. Tek parça ayak, paket lastiği ve dürbün meselelerini araştırıyorum. Sayenizde forumdan epeyce bilgi sahibi oldum. Buraya kadar herşey iyi güzel fakat. Tek parça ayağın yüksek(mounth) ve düşük olanı mı var yoksa tek tip midir? İki tipse hangisini tercih edeyim. Mildot mesafe tahminine, paralaks ta görüntü netliğine yarıyorsa eğer orta sınıf geçen yaylı tüfeğime alacağım 4x20, 4x32, 3x9-32 veya 40 vs ucuz hafif dürbünden keyif alırmıyım? bunlarda en azından mildot var mı? Dürbünsüz haliyle sıfırlama yaptığım yerden destekli atışlarımda sıkıntı yok fakat mesafe değişince doğal olarak farklı yerleri vuruyorum. Mildotsuzsa alacağım dürbün 10-50m aralığında nasıl bir yöntem izleyeyim ki attığımı vurayım. Sıfırlamayı ortalama herhangibir metrede yapıp, mesafeyi yaklaşık tahmin edip buradan artıkılın şurasına( misal sol alt) atarsam vururum deyip mi tecrübe deneyim odaklı (eskilerin tabiriyle meleke kesbederek) mi çalışayım. (yani 25 m ye sıfırlasam tüfeği eğer 25 m den yakınsam üst vururum, uzaksam alt vururum gibisinden) Sizlere danışmak istedim. Ayrıca dürbün taktım tüfeğe şehir dışına atışa gidiyorum diyelim nakliye esnasında bagajda başka eşyalarla birlikte iç içe duran tüfekte dürbün ayarı bozulur mu nasıl naklediyim. İnternette çift tarafı süngerli kutular satılıyor. Bunlardan mı almam lazım. Şu an dürbünsüz tüfek kılıfım var kendine hayrı yok gibi duruyor. Bunun dürbünlüsünü de alsam sonuçta yumuşak materyal Kılıfsız taşımamnın da yasak olduğunu biliyorum. Ne tercih edeyim. tüfeğin boyu 110mm, satılan süngerli kutunun da boyu 110mm tüfek bu kutuya sığar mı daha uzun tüfek kutusu göremedim nette. Hobimiz var işimiz var. :) Paçaları sıvadım 150 tl lik tüfekle sniper olucam. :))))

    Hayırlı olsun. Üç dört marka ucuz sayılabilecek saçma aldım kullandım. Dürbünsüz 25- 30m civarında sıfırlama yaptım. Victory sportla 5cm çapındaki dairenin içerisinde paterni topladım. Benim tüfek 5,5 mm, Atışlarım desteklidir. Havalı tüfek konusunda tecrüben yoksa Yay Rodajı ve dizelleme konularını araştır bence. Ateş ettikçe üstünde gevşemeyen vida kalmıyor. Arada güzelce sıkman lazım yıldız tornavidayla. Tüfekten genel olarak memnunum.Gücü yerinde. :) Keskin sirke misali küpüne zarar veriyor. Tekrar söylüyorum vidaları sıkmayı ihmal etme. Bu yüzden garantiye göndermek zorunda kaldım. Gevşeyen gövde bağlantı vidalarını ayar bozarım endişesiyle tecrübesizlikten sıkmadığım için atış esnasındaki sarsıntıdan dolayı gevşek vidayı kesti. Başka sorunları da vardı. Hatsan iyi firma biraz uzun sürüyor fakat garanti kapsamında ücretsiz tamir edip yolladılar. Deneme fırsatım olmadı genel izlenimim tüfeğin tamirini 4-4 lük yapıp yollamışlar. Hatta oring falanda değiştirmişler 10 numara olmuş.. Yani O paraya iyi tercih yapmışsın tekrar hayırlı olsun.

    Atış yaptığım yer düz bbetondu tüfekten başka yay içeren hiçbişey yoktu. Atışı ben yaptım tüfeğin içinden yay düştü deyip uyardılar. Yerden aldım. Fakat kayıp ettim sonra.3-4 cm li bir yay. tuttuğu yerden kırılmıştı.

    Fakat bira şişesini paramparça ediyor meret. 30 metreden Kuru çam kütüğüne pellet boyunca geçiyor. Sıfırlaması ayrı zevk sıfırladıktan sonra atması ayrı zevk. Milletle yarışıp Vuramayan eş dost akrabayla maytap geçmesi bambaşka. Şimdilik duruyor. Hemen garantiye göndermesem bu yayın olmaması daha büyük başka sorunlara yol açar mı? Yivliler çok pahalı, ruhsat harçları bir alem kısa mesafelerde kendimce sniper tarzı vay graindir, vay sıfırlamadır, rüzgar nerden esiyor gibisinden bir nebze nefis körlüyoruz işte. :)

    Hatsanı aradım imalat esnasında mekanizma arasına küçük yay gitmiş olabilir. Atışında sıkıntı olmazsa sorun yok dediler. H&N ve jumbo extract heaviy saçma önerdiler namlu ömrünü sordum 5000 atış civarı cevabını aldım. Nasıl bi imalat prosesi varsa artık mekanizmanın arasına yay gidiyor. Açıkçası beni başlarından attılar diye düşünüyorum. Bi yollayın bakalım diyemediler.

    Tetik bıçağının arkasındaki yaymıdır bilmiyorum ilk havalı tüfeğim olduğu için bilemiyorum. Daha yeni aldım zaten. 1000 saçma anca atmışımdır. Tetik bıçağı nedir. Yayı kurmadan önce tüfek boşken tetik keserken, tetik içerde bir yere sürtüyormuş gibi bir his oluyordu şimdi olmuyor.

    Selamlar. Bugün ateş ederken içinden yay düştü aksilik yayı yerden alım inceledim fakat sonra kayıp ettim bağlantı yerinden kopmuştıu 3-4 cm boylarında bişey. Tüfek hala ateş ediyor bu yay ne yayıdır ne işe yarar arkadaşlar. Sıfırlama yaptım. 25-30 metre civarında destekli atığımda 500 mm lik pet şişeyi vuruyorum. Fakat uzaklık ve/veya saçma markası değişince farklı yeri vuruyor. Bu normalmidir. Okadar fark edermi markadan markaya. 200 atıştan sonra gez oynamaya başlıyor yıldız tornavidayla sıkmak gerekiyor normalmidir. Tekrar selamlar.

    Yanıtlarınız için teşekkürler arkadaşlar. Havalı tüfek oyuncak gibi bir algı var insanlarda ama atış için biçilmiş kaftan çok iyi vakit geçirtiyor. İyi ki almışım. Vidayı yıldız tornavidayla sıktım iyi şimdi. Silahta hatsan Edge yazıyor gövde üzerinde. Vorteks mi, yaylı mı bende merak ediyorum.
    Naçizane A4 kağıt için çizdiğim hedefi sizlerle paylaşmak istiyorum. Selamlar...
    airgunturk.com/attachment/17574/