Perfection adlı kullanıcının mesajları

    http://www.umarexusa.com/Browning-800-Mag-Recall.html


    Yukarıda verdiğim linkte, 800 magnum modelinin bir kısmının emniyet sorunu riski taşıdığı açıklanmış,
    silah emniyette iken tetik çekildiğinde ateşleyebileceği, veya emniyeti açıp kapatırken de aynı şekilde ateşleyebileceği ifade edilmiş.
    Silahın sol tarafında gezin hemen altında, ''P'' harfi bulunan modellerin SORUNSUZ olduğu, diğer serinin geri toplandığı yazılmış.
    Daha önce konu burada paylaşıldı mı, veya bu seri Türkiye'de bulunan-üretilen seri mi bilmiyorum. Fakat kullananların kontrol etmesinde fayda var.
    Selamlar

    hatsan firması, walther patentiyle (walther talon) ve (falcon) yaylı tüfekleri de üretiyor, walther talon (mod 125) in aynısıdır, sadece dipçiğinde çok zor farkedilebilecek bir farklılık var, ayrıca walther talon'un, ''walther'' namlu olduğunu ifade ediyorlar. Bu durumda (talon) modelinin, (mod 125) ten 100-150 TL farklı fiyata satılması beklenirken, iki yaylı da aynı fiyata satılıyor.. Ben de LW namlu olayını iki av bayii ile konuştum ve maalesef üzerinde ''walther'' yazmasından başka bir fark olmadığını belirttiler.. belki bu onların kendi düşüncesi olabilir, fakat yukarıda verdiğim örnek bana aynı şeyi düşündürüyor.

    bazı ülkelerde de, sürücü belgesi alır gibi, önce eğitim ve test, daha sonra lisans verilmesi şeklinde diye biliyorum. yani birçok formül düşünülebilir. Şu anki ruhsatlandırmanın ana fikri ''sadece zenginler yasal olarak silahlanabilir''

    Silahla en cok icli disli olan millet amerikalilardir dolayisi ile silahtan en iyi onlar anlar adamlar 200 dolara yivli tufek ve sinirsiz muhimmat alabiliyorken gidip 1000-1500 dolara fx aliyorlar hatta fx ler amerikada su gibi satiliyorsa bu isi yapiyorlar demektir.


    :thumbup::thumbup:

    [Resim Engellendi: http://u1312.hizliresim.com/1j/k/vmhc6.jpg]
    dogo'lar dost düşman anında algılayan, karşısına çıkan hiçbirşeyden korkmayan, fakat doğasında avcılık olduğu için çok fazla efor ve hareket ihtiyacı duyan bir cins. evde kalması çok doğru değil. fotoğraftaki luna'yı 1-2 günlüğüne eve getirmiştik, ben hayvanla ilk karşılaştıktan 10 dk sonra bu foto çekildi.. dost olduğunuzu algıladığı anda kendini zorla sevdirir, ama biraz eliniz kolunuz çizilebilir))

    arkadaşlar hepinize ilginiz için teşekkür ediyorum, Ascim'daki fiyatlar ve modeller çok dikkatimi çekmişti. kendilerinden e-posta göndererek bir konuda bilgi istedim fakat.. (sonuç alamadım) diyelim.. daha sonra bir adet üst düzey bıçak almak yerine, ihtiyaçlarım doğrultusunda fikir değiştirdim ve amaçlarına göre dört adet uygun fiyatlı modellerden seçim yaptım. Uygun fiyat derken aldığım bıçaklar yine dünya çapında markaların, üst düzey değil de daha standart olan modelleridir.


    1- kershaw compound (günlük kullanım) çakı- 65 TL (ABD/çin üretim)


    2- opinel carbon 9 (daha hafif işler) çakı- 25 TL (Fransız/Fransa üretim)


    3- opinel inox 8 (yiyecek kesme doğrama) çakı- 20 TL (Fransız/Fransa üretim)


    4- mora hq robust (her türlü outdoor kullanımı) sabit bıçak- 50 TL (İsveç/İsveç üretim)


    250 TL ya da daha fazlasına daha üst seviye bir spyderco,kershaw,kabar alabilirdim.. Bu 4 bıçağa 160-170 TL harcama yaptım. Kendimce tam teşekküllü bir set oluşturdum. Ayrıca hemen hemen bütün markaların modellerinin yarısından çoğu, (ABD'den bile sipariş etseniz), yine çin/tayvan üretimi.. sadece bazı üst düzey modelleri kendi üretiyorlar. Bıçakların her birinin ''kendi alanında ve fiyat bareminde'' alınabilecek en iyilerden olduğunu ve doğru seçimler yaptığımı söyleyebilirim. Hepsiyle ilgili internette videoları ve yorumları, dibine kadar inceledim :) .. En son gidip görerek deneyerek aldım. Tekrardan tavsiyeleriniz için teşekkür ederim

    öncelikle tüm forumdaşlara geçmiş olsun, malum birkaç gündür teknik bir sorun vardı ve sanırım dün akşama doğru düzeldi. Bu arada ben, farklı amaçlarla kullanacağım iki tane bıçak sipariş ettim. birini yiyecek doğrama-dilimleme amacıyla, diğerini de muhtelif kesici amaçla kullanacağım. yiyecek doğrama amaçlı olanı paslanmaz çelik, diğerini ise karbon çelik olarak sipariş ettim. Avda veya ağır işlerde kullanmayacağım, zaten bu bıçaklar (''opinel'' herkez biliyordur) çok ağır kullanıma uygun değil. benim öğrenmek istediğim şudur; karbon-çelik bıçağın pas ve oksitlenmeye karşı bakımını nasıl yapmalıyım, nasıl bir kutuda/kapta saklamalıyım ve oksidasyon olduğunda hangi malzemelerle temizleyebilirim? şimdiden teşekkür ederim, herkeze selamlar..