Perfection adlı kullanıcının mesajları

    konuyla çok yakın alakalı olmasa da, benzer sıkıntıları yaşadığımızı düşünerek ben de bir şey paylaşacağım. Şöyle ki; ben İst. İdealtepe semtinde oturuyorum, belki bilenler vardır, semtimizde atış poligonu (olarak bildiğimiz) benim yürüyerek 8-10 dk'da ulaşabileceğim mesafede bir yer var, ve buranın web sitesinde gezindiğimde açık poligon, kapalı poligon, atış odaları, havalı silah poligonları, mesafe ayarlı, sensörlü, geri çağırmalı hedef sistemleri vs.vs. yani atıcının ağzını sulandıracak bilimum teşkilata sahip olduğunu görüp, fiyat öğrenme-bilgi alma amacıyla telefona sarılmıştım. Fakat atış hizmeti vermediklerini söylediler, belki ruhsatname ile alakalı bir sıkıntılari vardır, olabilir.. Benim, 'pazar günleri 10 dk'da poligona giderim, atışımı yaparım,stres atarım, yine 10dk'da paşa paşa eve dönerim' diye bir 'hayalim' vardı ve hayal olarak kaldı.. Yani değinmek istediğim, özellikle şehriçi-merkezi mahallerde bulunanlar için malesef bu hobi çok fedakarlık isteyen, kaçak-göçek saklanarak veya kilometrelerce kuş uçmaz kervan geçmez bölgelere yolculuk etmek durumlarını gerektiren, sizlerin de bildiği gibi daha birçok zorlukları beraberinde getiren, meşakkatli bir hobi.. Av konusuna hiç girmiyorum bile, düşünürken bile daralıyorum ve zaten çok bilgi sahibi değilim.. uzun lafın kısası bunun bu kadar zor olması gerekiyor mu, tartışılır.. ama amerika'da milletin, bizim yaylalara, şenliklere, kiraz festivaline vs. çıktığımız gibi festivaller düzenleyip tank, top, tüfek ne isterse atış yapabildiği videoları izleyince de kıskanıyor insan..

    :thumbup: :thumbup:

    candır, sanat eseridir. tam adı "Mauser P08". luger tabiri mermiyi anlatır. parabellum veya luger 9x19 mermiyi ifade eder. aynı mermiyi atan çok değişik silah vardır ve sonuna "luger" veya "parabellum" eki alarak anılırlar. mesela resmi kullanımdaki türkiyedeki silahların yüzde doksanı 9x19 mermi kullanır. 9 mm nin ayrıca 9x17, 9x18, 9x21 ve 9x23 tipleri vardır ve bunlara luger veya parabellum denmez. ayrıca mauser p08 in luger dışında, 7.65, 7.62, .45acp, 9x21 vs çok değişik ölçülerde mühimmat kullanan modelleri vardır. mermisine ulaşım kolaylığı avantajı ülkemizde "luger" tipini öne çıkarmıştır. anadoluda, hangi mermiyi kullanırsa kullansın p08 e parabellumdan esinlenip "barabilli" derler.


    gelelim can alıcı noktasına. demirden yekpare oyma şarjöre bile sahip muhteşem işçilikli bu nazenin maalesef mühimmatta oldukça seçicidir. en verimli kullandığı mühimmat "9x19 luger 115 grain full metal jacket parabellum" dur. 95, 125 veya 147 grain luger mermileri hiç sevmez, iki atışta bir dikme yapar. anadolu insanı bulduğu her mühimmatı hele beleşse namluya sürmeye meraklı olduğu için çoğu zaman p08 ile hayal kırıklığı yaşamıştır. hatasız atan silahı iyi zannetmiş ve mühimmat ayrıntılarını görememiştir.


    saygılarımla.

    :thumbup: :thumbup:

    digital kadar kaliteli bir ses derken? digital kaliteli değildir ki ses sistemlerinde en iyisi analogdur. optik çıkışlar digital ses işlemcileri falan hikaye onlar yanlızca gerçek analog sesi taklit etmek için yapılmışlardır.
    çok kaliteli sistemler ahşap streo kolonlardır 2 parçadırlar tamamen analogdurlar, 5+1 ler falan düzmecedir. stereo sistemler yine lambalı amfiler analog eko lar ve altından yapılmış aktarım kabloları ile çalışırlar. bu amfilerde transistör bile bulunmaz lambalıdır en iyi sesi bunlar verir. zaten insan kulağı monodur ve analog çalışır.
    bugün en iyi sesi linkteki gibi sistemler verirler
    siz gidip 5 bin dolarlık pro ses kartı alsanız en kral optik kabloyu ve 7+1 hoparlörüde kullansanız bu ses siteminni yanına yaklaşamaz

    :thumbup: :thumbup:

    Tabi ki dijital ortamdaki ses kalitesinin, hi-fi ortamındaki ile büyük farklılıkları mevcut. Dijital ortamdaki sesin dinleyicinin kulağına gelene kadarki süreçte, yani ilk kaynağından çıkıp kaydedilmesi, dijitale dönüştürülmesi,boyutunun küçültülmesi, usb'nizden veya pc'nizden, ses kartınızdan, mp3 çalarınızdan geçip, sizin kulağınıza gelene kadar sesin kalitesi sürekli düşüyor.. Zaten günümüzdeki sıradan albümlerin kayıtları da, genellikle dijital ortamda dinleneceği öngörülerek, stüdyoda sıradan kalitede kaydediliyor. oysa iyi bir plak veya cd kaydı ile iyi bir sistemde müzik dinlendiğinde (mutlaka 100bin Liralık olmasına gerek yok) aradaki fark net bir şekilde ortaya çıkacaktır.. Ve bu nedenle teknoloji bu kadar ilerlemiş ve binlerce şarkı, kibrit kutusu kadar cihazlarla cebimize sığabiliyorken, dinleyicinin kalitedeki düşüşü farketmeye başlamasıyla plak formatında albüm üretiminde müthiş seviyelerde artış da başlamıştır.. Benim bu konuda bildiğim-öğrenebildiğim bu kadar, teknik detaylar ise mühendislik derecesinde bilgi gerektirir ki, ona aklım fikrim yetmez :)

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.


    Merak ettim webde araştırdım, kablolar hariç komple sistemin fiyatı (TL karşılığı olarak) 98bin'den fazla.. Hi-Fi sistemlerde, kabloların fiyatları da 5-10 bin USD civarı olabiliyor. Ve bu 'ortalama' bir sistem.. Şöyle ki, mesela bu sistemdeki Sonus faber 'Guarneri' hoparlörün fiyatı 15bin USD, oysa yine Sonus faber'in 'Aida' modeli bir hoparlörü var, ve 350bin(üçyüzellibin) EUR civarı.. :) (sayısalı bulsam yine alamam) :)

    İzlediğim videoda anladığım kadarıyla (daha doğrusu galiba macarca olduğu için anlayamadığım kadarıyla) bunlar sadece o ülkeye, muhtemelen özel güvenlik personelinin kullanımı için üretilip ihraç edilmiş olabilir.. Caydırıcılık konusunda son derece etkili olacağını düşünüyorum. isabet ettiğinde, saldırgan acı içinde kıvır kıvır kıvranma travmasından çıkabilmiş ise, ne tür bir mermi ile vurulduğunu o esnada aklından geçiremeyeceği için psikolojik olarak da şokta olacağından, diğer taraf oldukça yeterli miktarda zaman kazanmış olacaktır. İnternette bu tip mermilerin yol açtığı yaralanmalarla ilgili resimleri gördüm ve hatta bazılarına da zar zor bakabildim. Benim düşüncem bunların ülkemizde satılması olasılığı halinde, aynen ateşli silah kapsamında ruhsatlandırılması, ancak harç ücretinin daha uygun olup, 5 yılda bir yenileme işleminin de biraz daha esnetilmesi şeklinde olabilir.. (ısmarlama senaryo gibi oldu )))