orcuna adlı kullanıcının mesajları

    Rokete de o o para verilmez. Ben de aldım roket bir numası yok hız diyorlar orasını bilemem ama sıfır tahribat. RWS ve jsb hatsanda sanki cımbızla seçmişler gibi pelletler. Kutunun içinden bir tane fire vermiyor. Bu arada yukarıda diabolo yazmışım domed olacak doğrusu. H&N de filed target olarak geçiyor nedense benim tecrübem üstü kubbe gibi olan pelletler çok isabetli oluyor.

    Gamo Hunter rezil bir pelletdir. Pro Hunter ona nazaran daha iyidir (Bütün Diabolo pelletlerde olduğu gibi) ama pelletlerde standart yoktur. Kimisinin etekleri daha geniş kimisininki yamuk kimisi dar çıkar. Bence pelletleri amacına göre seç. Misal ben evde atmak için 10 metre civarı RWS Hobby, Eğlencelik gamo pro hunter, biraz daha düzgün atışlar olsun istediğimde jsb hatsan exact jumbo kullanıyorum.

    Ben de bir arıza yok demekki :) . Bu arada ev içinde atış yapan arkadaşlara rws hobby'i şiddetle öneririm. 500'lük teneke 20 lira. 250'lik Gamolar 8 lira civarında. Kutunun kapağını açınca kaliteyi farkediyosunuz pırıl pırıl pelletleri görünce.

    RWS Hobby ve hatsan jsb exact jumbo ile atışlar yapıyorum. Dürbünü 10 metreye hobby ile ayarladıktan sonra hatsan-jsb ile atınca 1.5 cm yukarı yarım santim sola kayıyor. Yukarı sapmayı anladım biri diğerinin iki katı ağırlığında sonuçta. Sola sapma dürbünde hafif bir tarafa bozuk anlamına mı geliyor.

    Dediğim gibi hunterın tamamı yamuk. Pro matchin de yarısı kadar seçtim içinden. ar-mer dan almıştım. Daha önce de hatsan jsb straton ve exact jumbo almıştım ar-merdan. Benim tüfekte kullandığım en iyi pelletlerdi.

    Tüfeği aldığımdan beri ikişer ikişer farklı pelletler alıp deniyorum. Son gelen gamo pro matchin yarısı. Gamo hunterın tamamı etekleri yamuk geldi. Kaç gündür kafayı yedirdi niye saçma sapan yerlere gidiyor bu pelletler diye. En son namludan bile şüphelenmeye başladığımda fark ettim. içinden seçtiklerim ile atış yapınca anlaşıldı. Merak ettiğim konu kargoda gelirken bu hale gelmiş olabilir mi?

    Sağol kardeşim. Dediğin gibi röntgen filmi ile fazla çevirmeden ayarlayacak hale getirdim. Ama hala anlamıyorum. oyuncak gibi 4x15 dürbünle 10 metreden 2-3 pelletlik tek delik yapıyordum. Bu dürbünle saçma sapan yerlere gidiyo. Üç atış yaptım en son. Biri ortanın 1 cm yanına, biri tam ortada, diğeri ortanın 1 cm altına gitti. Dün akşamdan beri dürbüne dikiş tutturamadık.

    Tüfek Stoeger X10, yatagun dampa, nikula 6-24x40. Dürbünün yükseklik ayarı için nerdeyse sonuna kadar çevirmem gerekiyor. Sağ sol ayarını ayarlıyorum hiç bozulmuyor. Ama yukarı aşağı her seferinde bozuluyor. Sanki çok açınca ayar kısmını yumuşadığı için yada çok gevşek olduğu için bozuluyor gibi. neden olabilir?

    Hocam tartışma yaratmak istemiyorum. Bu yazdığıma cevap olarak sataşma olursa da peşinen cevap vermeyeceğimi beyan ederim. Bir aylık havalı tüfek serüvenimde geçen hafta mod99 siparişi verdim. Bir türlü temin edilemedi. Ben beklerken forumu okudum baya. Pişman oldum sipariş verdiğime. Herkes hatsanın servisinin ne kadar iyi olduğunu yazıyor. Namlu eğiliyor değiştiriliyor. Bir tarafı patlıyor değiştiriliyor. Ben beklerken dedimki ben ne yaptım. Sağlam mal üretsinler sahip çıkmasınlar düşüncesi oldu. Bu arada sipariş iptal oldu. Dün gittim stoeger x10 aldım. Problem çıkarmaz mı çıkarabilir onun garantisi yok. hatsanın %60 sorun çıkarma yüzdesine göre daha mantıklı.

    Alttaki videodaki moderatör bana inanılmaz etkili geldi. Videonun sonunda testi de var. Uğraşmaya değer mi? Atışı etkiler mi?


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.