Umut99 adlı kullanıcının mesajları

    Jsb ezik de olsa düzeltilip kullanılmalı bence.
    Alaşım olarak o kadar mükemmel ve homojen ki elle düzeltsem bile attığım yere gidiyor.
    Jsb veya en kötü hn den vazgeçmeyin derim ben.

    Jsb'yi şarjöre koyup eteklerini başka pelletle düzeltmeye çalışacağım bakalım neler olacak. Alaşımı hakkında çok bilgim olmasa da kokusu bile değişik ya da bana öyle geldi smile.png. H&N'i jsb'ler olmazsa deneyeceğim.



    dikkate almaniz gereken bir husus var marka dışında oda mesafeye ve tüfeğin gücüne uygun pellet kullanmak ağır pellet sizi yaniltmasin agir pellet taşıdığı enerjiyi hafif pellete gore daha uzu mesafelere iletir ve rüzgardan cok fazla etkilenmez

    Dediklerinize katılıyorum fakat şuanki dürbünüm malesef mildotlu olmadığı için düşme konusunu nasıl halledeceğimi bilmiyorum. 16 grain Jsb'yi yükseklik ayarı ortalardayken 100-110 metreye sıfırlayabildim, 150 metreye kadar ağır pelletleri hafif tahminlerle atabilirim diye düşünüyorum.



    yaklaşık 10 kutuya yakın jbs 18 grain kullandım hep mavi kutudan, hiç ezikle karşılaşmadım ama kırmızı kutularda sıkıntı olduğunu duydum, at44 için jbs 18 grain tek geçerim, bir çok pellet denedim, gamodan, hatsan torpedodan v.s. jbs 18 liğin üzerine tanımam, 180 metreye kadar attım üzerini denemedim, 18 jbs ama mavi kutu olanını öneririm başka pellet aramaya uğraşmayın.

    Ben 16 grain mavi kutuda bu sorunu yaşadığım için (isabeti 100 metreye kadar kullanılabilir [teneke vs. için] olsa da düzgün eteklilerin çok daha isabetli gittiği ortada) biraz da tesadüf ve kırmızı kutuyu da denemek amaçlı kırmızı kutudan sipariş ettim umarım sorun olmaz. 18 grain pellet ile 180 metre atışı yapılıyorsa bence gayet iyidir o pellet zaten.



    Mesajınızı sonradan gördüm kusura bakmayın. O zaman 18 grain tercihim iyi olmuş. Test paketini almama sebebim elimde zaten 16 ve 18 grain olacak, daha hafif pelletleri kullanmaya gerek yok diye düşünüyorum. Ağır pellet seçimimi de kurma kolunda/şarjörde çok sorun çıkartmazsa ve beklediğim isabeti sağlarsa İnce mehmet 30 grain'den yana yapacağım.

    Oneriniz icin tesekkur ederim. Ince mehmet 30 grain ve jsb exact heavy siparis ettim, gelince inceleme yazmaya calisirim fakat en son 110 metre tahribat paylasimi yapmaya calisirken gece 1.40'tan 3'e kadar ugrasip yukledigim fotograflari kabul etmeyince alternatif yollar ararken birkac hata aldim ve siteye yarim saat boyunca erisemedim, acaba benim yuzumden mi oldu korkusuyla o gunden beri pek konu acmaya yanasamadim airgunturk.com/attachment/24261/ :)

    İyi akşamlar. Başlıkta da belirttiğim gibi AT-44 Long için amacıma uygun pellet arıyorum. Forumda aklıma geldikçe bu konuyu arasam da bazı sorularıma yanıt bulamıyorum. Tüfekle birlikte jsb exact jumbo ve gamo pro magnum geldi. Gamo pro magnumlarda ezilme vs. olmamasına rağmen isabet beklediğim kadar değildi çoğu pellet 110 metreden 5 litre yağ tenekesini yaklaşık 10 atışta 7 kez vururken bazıları çok alakasız yerlere gidiyor. Jsb pelletlerin düzgün etekli olanı olmamasına rağmen diğer yerleri kusursuzdu ve pro magnumla hemen hemen aynı isabetteydi aşırı ezilme olmasına rağmen, ayrıca pro magnum sertti fakat jsb'nin eteklerine elimle kolayca şekil verebiliyorum, yumuşak olması iyi bir şey sanırım fakat aşırı ezilme olduğu için isabet ciddi anlamda azalıyor.


    Pellette ezilme olmaması önemli. Ezilme sorunu olmasa düşünmeden jsb exact jumbo heavy (18 grain) alırdım fakat bu pelletlerde bunu görünce soğudum. Her kutu böyle midir? Öncelikle isabet, daha sonra tahribat önemli. 100 - becerebilirsem 200 metre arası kullanmak istiyorum. Fiyatı da jsb'den çok yüksek olmamalı. Tavsiyelerinizi bekliyorum, bu akşam sipariş vermem gerekiyor yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim.


    Eklemeyi unutmuşum; ayrıca kurma kolunu zorlamazsa çok sevinirim. Jsb'ler kurma kolunu hiç zorlamadan girmesine rağmen pro magnumlar biraz zorluyor. Namlu o-ringine hasar vermekten korkuyorum böyle olunca da, daha çok bilgim olmadığı için değiştirmem zor olur.

    Tüp perşembe günü geldi, bugün atışa gittik. İçerisinde yaklaşık 150 bar hava vardı. 20 metrede biraz yukarı gidecek şekilde 5 atışta sıfırladım ve en az 80 en fazla 100 metreden maden suyu şişelerine atarken jsb exact jumbo pelletlerle (pellet eteklerinin geneli ezikti ama isabeti çok etkilemedi sanırım havayı yeyince namluda şişip düzeliyor) sorun yaşatmadı. Tüpü 6-7 kere doldurduk, yaklaşık 250 atış yaptık. 150 bara kadar kolay dolsa da 190 bar civarı ayağım neredeyse yerden kesiliyor, bana kalırsa çok dert değil dinlenerek yaklaşık 7-8 dakikada 100 bardan 190 bara basılıyor. 180-190 bardan 100 bara kadar 40-50 civarı atış yapıyorum ve bana göre gayet iyi. Dolum sayısıyla atış sayısının orantısız olma sebebi 2 kez bu son olsun diyerek yaklaşık 150-160 bar hava basmamdı. Ayrıca diğer mesajlarımda belki eklemeyi unutmuşumdur Hatsan herhangi bir ücret almadan bu sorunu halletti.

    Anlattığınız şeylerin tam olarak aynısını yaşadım. Tüpü çıkarıp hava basınca tüpün hava kaçırdığını görünce Hatsan'ı aradık onlar da gönderin dediklerinde aceleyle gönderdik. Keşke kurulu halde doldurmayı deneseydim.

    Herkese ilgisinden dolayı teşekkür ederim. Malesef ancak şimdi cevap verebiliyorum. İnternette gezinirken aynı problemi yaşayan 2-3 kişi daha gördüm fakat onlar scuba ile dolum yaparak halletmişler tam olarak aynı mı emin değilim. Bu kadar çok rastlanması garip. Tüfeği kaç iş günü içerisinde tekrar gönderdiler ve neler değişmiş?

    Herkese ilgisinden dolayı teşekkür ederim. Malesef ancak şimdi cevap verebiliyorum. İnternette gezinirken aynı problemi yaşayan 2-3 kişi daha gördüm fakat onlar scuba ile dolum yaparak halletmişler tam olarak aynı mı emin değilim. Bu kadar çok rastlanması garip. Tüfeği kaç iş günü içerisinde tekrar gönderdiler ve neler değişmiş?

    Malesef acemilğimizden, dolum konularını pek araştırmamaktan ve o anda pek mantık yürütememekten böyle bir hata yaptık. Dolum ucundan kastınız pompanın dolum ucuysa orada bir sıkıntı yok sanırım. Hava tüpe giriyor fakat tüpün tüfeğe bağlanan ucundan girdiği gibi geri çıkıyor. Saat 16:30'da bir dahaki güne kalmasın diye tüpü kargoya verdik artık yapacak bir şey yok gibi fakat neden olduğu aklımı kurcalayıp duruyor. Ayrıca tüple alakalı değilse ya da tüfekle ilgiliyse, belki yine acemiliğimizden kaynaklanan bir dolum hatasıysa diye sorma gereği duydum.

    Herkese iyi günler dilerim. 27 Ekim'de siparişini vermiş olduğum AT44'üm 29 Ekim tatil olması nedeniyle bugün elime ulaştı. İlk olarak evde tüfeği yüzeysel olarak biraz inceleyip pompayı topladık. Tüfeğin tüp basıncı yaklaşık 180 bardı. Biz de araziye gitmeden önce pompayı denemek için 200 bara kadar basmayı denedik. 200 bar olunca dolum ucunu tahliye vanasını açmayı unutarak tüpten çekince patlama gibi bir ses geldi. Bir şey olmaz deyip pompayı söküp kutuya koyup araziye atışa gittik. 30 civarı atış yaptıktan sonra dürbünü takıp ayarlamaya çalışırken tüpteki basınç 100 bara düşmüş. Yaklaşık 40 atışta 190-200'den 100'e inmiş yani. Gayet keyifli atışlar yaparken tüfek 100 bar civarındayken hava sızdırma sesi gelmeye başladı. Önce biraz korkup 1 dakika kadar bekledim. Sonra bir deneme atışı yaparken pelleti namluya sürünce ses kesildi. Atış yaptıktan sonra devam etti ben de hiç ellemedim. Tüpteki basınç 70-80 bara düşünce mekanizma çalışmaz gibi şeyler okumuştum ondan olabilir belki diyerek pompanın parçalarını tekrar bir araya getirirken moderatör olmasına rağmen (sağolsunlar açıklamada olmamasına rağmen sesi neredeyse tamamen kesen bir moderatör hediye etmişler) kuvvetli bir ses geldi ve tüp basıncı 90-100 bardan 0 bara aniden düştü. Hava basmayı denedik ama manometre 1 milimetre dahi oynamadı, tüpü tüfekten çıkarıp denedik ve bastığımız havanın tüpün tüfekle birleşen yerden bastığımız an çıktığını gördük. Hatsan'ı arayıp çok detay vermeden yaklaşık 25-30 saniyelik konuşmanın ardından tüpü gönderin bakalım dediler. Sizce bu durum neden kaynaklanıyor olabilir düzeltilebilir mi paylaşırsanız gerçekten çok faydalı olur. Bu arada tüp hacmi değişik olduğundan belirteyim belki fark eder, tüfek long namlulu model.

    Gerçekten de su yüzeyinden inanılmaz şekilde sekiyor yaklaşık 60 metreden suya attığım pellet sekip yaklaşık 70-80 metre ileriye düştü (benim bulunduğum konumun 130-150 metre ilerisi).

    Herkese merhaba yazın başlangıçlarında atış kursuna yazıldım ve daha önce varlığından haberimin olmadığı bir poligonda atış yapıyoruz :) . Yaşadığım yerde poligon olabilme ihtimalini hiç düşünmezdim çünkü burada bu tür işlerle ilgilenen çok az insan var. Neyse fazla uzatmadan, 10 metre 3 atış grupman yapıyorduk, ben de kullandığımız tüfeklerin gezi aşırı büyük diye kendi tüfeğimle grupman yaptım. Üstteki delikten 2 pellet geçti. Tüfek yukarı atıyor diye hedefin dikeysel olarak hizasına, kağıdın başlangıç çizgisine nişan alarak atış yaptım.


    Tüfek: Hatsan Mod99 5.5MM


    Pellet: ''Örnek'' Marka Pellet


    Mesafe: 10 metre


    Rüzgar: Sıfır


    Atış Sayısı: 3


    Buyrun;


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    sizi korkutmak istemiyorum ama 350 tl biraz az geldu fiyati cunku normalde fiyati 450 tl gibi acaba aldinuz yer size hatalı bi mal satma olasılığı var mı


    Bilerek hatalı mal satmış olma ihtimalini ben fazla mümkün bulmuyorum fakat 350tl gerçekten bana da az geldi ben mod99'u bile 350 tl'ye aldım çünkü.


    Afedersiniz çok üzgünüm hatalı yorumum için galiba garip olan benim fiyat güvendiğim bir sitede mod 125 360 tl'ye satılıyor :)

    Yaylı tüfeklerde en korktuğum olay. Fobi haline geldi, parmağım sıkışıp kopacak diye pelleti çok hızlı bir şekilde koyup kapatıyorum böyle olacak diye. Size bir şey olmadığı için şanslısınız bence umarım tüfeğiniz çabucak yapılıp elinize ulaşır. Eğer tüfeğiniz kurulu kaldıysa uzun süre (bundan kaynaklanabilir mi kesin bilgim yok), ya da yapım hatasıysa, denildiği gibi pistonu tutan tırnak yalama olmuş ya da kırılmış olabilir.

    Ben de 2. el bir P23 edindim. Tetik gerçekten ağır. Sanırım gerçek bir DAO silahtan bile ağır. Teknik doğru olmasa da iki elle ve iki parmakla atınca gruplar makul oluyor. Biraz daha vakıf olayım söküp bir hal çaresine bakacağım. Haberin olur herhalde.


    Eğer bakıp söylerseniz gerçekten çok mutlu olurum. Grupman konusunda havalı tabancaya göre fena değil atışlarım sağ üste gidiyor rüzgarsız havalarda keşke gezi ayarlanabilseydi ufak da olsa yardımı dokunurdu. Fakat benim şöyle bir sorunum var sağ tarafa gitmesinde sorun yok fazla değil fakat BB'ler (pelletlerde bu sorun yok) aşırı üste gidiyor öylesine aşırı ki 40-45 metreye sıfırlanmış gibi. Sizde de böyle mi acaba?

    Merhaba, bugün Gamo P 23 Co2'li havalı tabanca aldım. 2 tüp atma fırsatı yakaladım, izlenimlerimi sizinle paylaşmak istedim. Tüp kullanımından başlayayım;


    Bir tüple yaklaşık 70 küsür atış yapıyorum, ondan sonra gücü çok azalıyor, 30 metrede 1 metre düşme yapıyor bb'ler. Yaklaşık 50 atış etkili bence, 20 metrede düşme yapıyor mu bilmiyorum çünkü BB'ler 20-25 cm yukarı vuruyor 20 metrede 8o . Dediğim gibi ilk 50 atış, 60 atış güzel ama 70-80 atış civarında gücü 200-250 fps'lere düşüyor diye tahmin ediyorum. 2. tüple 80 küsür atış yaptım pellet namluda kaldı, gücü pelleti itmeye yetmedi ;,;- . Pelletler de Gamo Pro Magnum, 7 küsür grain idi galiba, BB'ler de ''Gamo Round'', 8 küsür grain.

    İsabet, güç ve sistemine gelirsek;


    Tabancada teknik olarak ''şarjör'' yok fakat tabancanın üst kısmını yukarı doğru açıyorsunuz ve bir delikten BB'leri dolduruyorsunuz, BB haznesi 12 BB alıyor. Şarjörden daha iyi olmuş bence. Pelletleri ise doğrudan namlusuna koyuyorsunuz, havalı tüfek gibi fakat kurmak için neredeyse hiç enerji harcamıyorsunuz, sadece yaklaşık 50 gramlık bir yeri yukarı kaldırıyorsunuz ve pelleti koyuyorsunuz g;$i . Pelletleri koyduğumuz namluda yiv gördüm, bu beni çok etkiledi doğrusu. Ama yiv fazla dönmüyor. Gücü için 410 fps yazıyor, bence 370-400 fps civarıdır, kesin konuşmayayım tabi bu benim tahminim sadece. İsabetiyse BB'ler ile fena değil, 15 metreden ince bir şişeyi 2 vuruşun birinde tutturuyorum, şanslıysam 5-6 atış üst üste tuttuğu da oluyor. Fakat tetiği bana sert geldi, tetiği eze eze parmağım kangren olacak :rolleyes: . Tüpü ilk taktığımda 10 metreden yeşil maden suyu şişesini kırdım pelletle, diğer atışlarda da kırar belki ama başka maden suyu şişesi bulamadım. Kahverengi Efes Pilsen şişesini de kırıyor 10 metreden BB ile. Ortasını kıramadı fakat üst kısmına gelince kırıyor. BB'leri uzak mesafeye atınca giderken izlemesi çok keyifli, Airsoftlar'da da bunu çok seviyorum, düz gidince o keyif benim için paha biçilemez bir hal alıyor :) . Öncelikle fazla isabet ve fazla güç beklemeyin derim ama atış yapması gerçekten çok eğlenceli, havalı tabancalarla tahribat, grupmandan ziyade geze geze güvenli atışlar yapmak daha iyi diye düşünüyorum. Ben gayet memnun oldum, umarım yazım sizlere faydalı olmuştur, iyi günler dilerim. Yakın zamanda video çekmeye çalışacağım, merak ettikleriniz varsa ve sorarsanız cevaplamaya çalışacağım.