Umut99 adlı kullanıcının mesajları

    Ben Hatsan Mod99 5.5MM kullanıyorum isabet ve güç bakımından gayet güzel. 30-50 mesafeden gayet güzel grupmanlar yapabilirsiniz. Ben 70 metreden tabak boyutunda grupman yapabildim kaldı ki gez göz arpacıkla yaptım ve desteksiz. Fakat bence pek hafif değil :rolleyes: Daha iyi bilgi edinmek için konumu incelemenizi öneririm; Hatsan Mod99 5.5MM Geniş Kapsamlı Konu .


    Edit: Bence tek eksiği bakıma ihtiyacı var ben aldığım ilk günler tetiğin arkasındaki vida düşmüştü ve tüfeğin üst kısmı kalkmıştı. Hatsan sağ olsun iyi ilgileniyor, hemen gönderdiler. Her atıştan sonra tetiğin arkasındaki vida gevşiyor ve onu sıkıyorum. Bir arızası olsa da içiniz rahat oluyor Hatsan sayesinde :rolleyes: .

    Keşke sözünüzü önceden dinleseydim fakat tüfeğe zarar gelmesinden korkuyordum :) Peki, sonraki atışlarımda dikkat edeceğim sekme konusuna.

    Herkese merhaba. Mod99'umun üst kısmını gövdeye bağlayan vidayı 01/05/2013'te Hatsan'dan istemiştik, kargoyu arayınca gelmediğini öğrendik ve Torun Magnum'un vidasını takmayı denedim ve uydu hiçbir sıkıntı olmadı :) Sonra atış için araziye gittik, 15 metreden küçük bir grupman denemesi yaptım ve sizinle paylaşmak istedim.
    [Resim Engellendi: http://g1302.hizliresim.com/16/5/jt9g6.jpg]
    En sağdaki pelleti hedef görevi yapması için attım. Soldaki 3 delik de grupmanım ama hedef deliğinin tam solundaki yamukluk olan yeri pellet delemedi metalin kalınlığı 1-1,5 mm civarı. Mesafe 15 metre her atış ayakta desteksiz yapıldı pelletler Örnek marka pelletlerden tüfek Hatsan Mod99.


    [Resim Engellendi: http://f1302.hizliresim.com/16/5/jtbhc.jpg]
    Bu da metalin arka tarafı. Gördüğünüz gibi hedef deliğini oluşturan pellet orada öylece kaldı çıkamadı :)


    [Resim Engellendi: http://f1302.hizliresim.com/16/5/jtbmn.jpg]
    Bunlar da konuyla biraz alakasız fakat yaklaşık 25 metreden rastgele attığım pelletlerin arkada bıraktıkları izler.


    [Resim Engellendi: http://f1302.hizliresim.com/16/5/jtbqt.jpg]
    Bunlar da 25 metre atışlarındaki pelletlerin önde yaptığı izler :)
    Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim. agt

    Geçmiş olsun ben de sağ işaret parmağımın başlangıç noktasındaki etli kısmı kaptırmıştım Torun Magnum'u kurarken dikiş attıramadık izi halen duruyor kötü bir his umarım yakında düzelir yarası arkadaşınızın.

    Öncelikle özür dilerim konu biraz eski ama kullanmanızı önermem. Çünkü eğer mod90'ın mod99'la aynı namlu çıkış hızına sahip olduğunu, mod99'un da 16 grainlik pelletleri 710 fps'yle (Sideprensi adlı üyenin chrono videosundan örnek veriyorum) attığını varsayarsak bu tüfek 25 grainlik pelleti 574 fps hızla atacaktır, pellet de bu hızda 50 metrede 20 inçlik düşme yapar (eğer yanlış bir şey yapmadıysam Chairgun böyle söylüyor) 20 inç de 50 cm'ye denk gelir, ben önermem fakat sadece bunu söylemek istedim gerisi tabi ki de sizin kararınız keyifli atışlar... ;grin;

    Sürekli kullandığım kaç grain olduğu bilinmeyen İnce Mehmet pelletin kaç grain olduğunu hep merak etmişimdir bilememek benim için büyük kayıp. Bu pellet hakkında tek bildiğim şey Örnek marka pelletlerden (bunların da kaç grain olduğunu bilmiyorum sad.png ) daha hafif olduğu. Bunu da tahminimce kendi attığı bb'leri 150fps'den yukarı hızda fırlatmayan bir bb'li tabancada kendimce ispatladım, hep aynı açıda tutarak her iki pelletle de 10'ar atış yaptım (pelletleri namluya namlu ucundan sürdüm namlu 6mm çapında) ve İnce Mehmet pelletler büyük farkla daha ileriye düştü her atışta, Örnek pelletler daha uzun zaten biraz olsun belli ediyorlar ağır olduklarını :) . Umarım yazım yanlış anlaşılmaz sadece merak eden üyeler için yazdım. airgunturk.png

    Ben bu konuda bir şey diyemeyeceğim fakat gerçekten öveni çok Hatsan'ın servisini benim de bununla alakalı bir deneyimim olacaktı fakat geçti bu sefer için, en azından tüfeğime bir daha bir şey olsa içim rahat :)

    kuzey67; yorumunuz gerçekten çok açıklayıcı ve yararlı olmuş, vakit ayırıp ilgilendiğiniz için teşekkürler, eğer bir önceki yorumumda bahsettiğim Hatsan'ın göndereceği vida uyumsuz olursa ya da olur ya takamaz isek, yazınız benim için de, bu durumla karşılaşmış/karşılaşacak üyeler için de çok yararlı olacak umuyorum ki :rolleyes:

    Zamanla gevşemesi olağan fakat oysaki ben daha 200 civarında atış yaptım ve tüfeği alalı 4 gün oldu. Ayrıca Mehmet70, alıntı yapamadım özür dilerim yorumunuz için teşekkür ederim.

    Herkese merhaba bugün arazide Hatsan Mod99'umla atış yapıyordum ta ki tüfeğimi kurduğunda tüfeğin üst kısmı tetikle beraber yukarı çıkana kadar. Tüfeğin üst kısmı ve tetik anlayacağınız 3-4 cm yukarı çıktı, tüfek ortadan ikiye ayrılmış gibi, bastırınca da geri yerine oturdu ama hala çıkabiliyor çekince ;#^+. Baktım ki tetiğin arkasındaki vida kayıp bundan kaynaklanmış olabileceğini düşünüyorum. Yarın tüfeği Hatsan'a göndermeyi düşünüyorum göndermeden önce neler yaparsam daha iyi olacağını söylerseniz sevinirim mesela gönderirken yanında ek bir şey eklemeli miyim? :S