celal-x adlı kullanıcının mesajları

    Aslında ben firmayı bu silahı satıyor diye kızmıyorum bu hatayı kabullenip yurtdısına gaz pistonlu satarken bize halen yaylı silahlar dayamaları yüzünden kızıyorum.Biz onların topragından vatanından insanların iyisini önce bize sunmaları gerekirken bunlar iyi malzemeyi yurtdısına kötüyü bize.Bakın mod 85 camo modelini istedim ana bayii bana bize gelmiyor sadece yurt dısına dedi gelde kızma benim memleketimin silah üreticisi bize mal vermiyor dışarı veriyor.
    Neyse konumuz dagıldı boşverelim bunları , AT44 - cok namını duydugum bir tüfek ama aynı namı mod125 içinde duymuştum o nedenle kusura bakmazsanız başka başlangıç tüfeği tavsiyesi rica edicem sizlerden arkadaşlar.Bu arada Diana mod54 cok duydugum başarılı bir tüfek yaylı bir tüfek ama şahane performansı olan isabet yeteneği harika olan bir tüfek diyorlar,szlerinn bu konudaki görüşlerini alabilirsem cok sevinirim.PCP tüfekler tüfeklerde hosuma gidiyor fakat cok teferruatlı oldugunu düsünüyorum,bu konuda herhangibir sıkıntı yasıyormusunuz arkadaşlar ?Mesela en buyuk sorun şu dalgıç tüplerden temin etmek ve dolumunu yaptırmak diye duymuştum bu konuda nasıl çözümlerinizvar anlatırsanız sevinirim arkadaşlar.


    Hocam ben 6 sene çeşitli yaylı kullandım ve 2 aydır pcp kullanıyorum(at44 long).Size tavsiyem pcp için 1000 tl bütçe varsa sıkıntı olur.İyi bir yaylı set yapın o paraya.

    Excat jumbo heavy (18 grn dir)daha uzak mesafede kullanın. 50 mt de excat jumbo (16grn) işinizi görür ve biraz daha hesaplıdır.Bu arada excat jumbo heavy i nerden temin ettiniz.


    işgören'den almıştım.

    bu arada gamo pro hunter ile jsb şekil olarak birbirine benziyor jsb biraz daha uzun gibi ama gamoda pek aşağı kalmıyor.sunta tahtaya gamo ve jsb ile atış yaptım arkada kalın sünger vardı tahtayı deldikten sonra süngerde kalmışlar jsb tanınmaz haldeydi gamo şeklini koruyordu.

    Atış yaparken 5 er atış şeklinde yapmalısın.Tüfekte regulatör olmadığından en uygun bar aralığını bulup o barların arasında atışları gerçekleştirirsen çok daha iyi sonuçlar alabilirsin. Mesela ilk atışların 870 fpsdir, son atışların 810 fpsdir ve doğal olarak çok farklı olur.


    tavsiyeler için teşekkürler.200 bardan 130 bara kadar çok iyi oluyor ama bu ilk atışlar zaten.50 metreye 3 atış yaptığımda 4 cm grup oluyor 3-9x44 dürbün yetersiz geliyor sanki :(
    bu arada jsb saçma maliyetli olduğundan gamo saçma kullanmak istiyorum pro hunter ile deneme yaptım gayet iyiydi. Birde şu 2 liralık saçmalardan denemek için aldım 5 adet sıktıktan sonra kutuyu direk çöpe ^^ markası öztoy mu öztay mı öyle birşeydi.

    Tüfek tekrar dan hayırlı olsun bir kaç sorum olacaktı 18 grainlik jsb leri nereden buldunuz


    birde 5-6 büyütmede 50mt grubu cok rahat yapılabilr. siz silahınıza ve dürbününze alışmaya çalışın zamanla büyütmeleri cok kullanmayacaksınız eminim :)

    isgörenden aldım saçmaları.


    jsb doğru karar tüfeğin kundağı hangi ağaç bide ağırlık merkezi önde mi sizin at 44 ün bunları cevaplarsanız sevinirim tüfeğin kundağını değiştircemde beğendim ve ağırlık merkezi önemli :D

    hangi ağaç olduğunu bilmiyorum.tüfek şuan araçta ağırlık merkezini akşam yazabilirim :S

    bugün saat 7 de ormana gittim dürbün ayarı yapmak için birde en çok merak ettiğim 50 metre grupmanı yapmak için.
    İlk önce 20 metreye dürbünü sıfırladım ve 1 tl gibi grupman oldu.Ama 30 metrede falan dürbün yetersiz gelmeye başladı zoom 9da ama 1 tl grupmanı yapmak biraz zor gibi ama yeşil şişeleri çok güzel dağıtıyor ilk önce üst kısmı düşüyor sonra altını uçurmak güzel duygu. :thumbup: Bazılarınıda delip geçmiş.şuan eksikliğini hissettiklerim ayak ve güzel bir dürbün.bu arada 3 çeşit saçma götürdüm ikisi gamo biri jsb exact jumbo 18 grains yazan.En iyi grubu yapan jsb idi.ilk kullanışımda anladım.

    kesinlikle kötülemek amacı ile yazmıyorum ama biraz fazla vermişsiniz sanki...

    sıfır olarak mı yoksa 2.el almak açısından mı?Silahta 2.ele pek güvenemiyorum sıfırları arasında siteden siteye 60,70 tl fark oluyor.

    Hayırlı uğurlu olsun tüfeğiniz yazmanizda sakinca yoksa kaca aldiniz.

    sade tüfek dürbün,kılıf,1 kutu saçma 1000 tl.Açıkcası benim çok hoşuma gitti.Bt65 ile at44 arasında kalanlar kesinlikle at44 almalı okadar fiyat farkı vermeye gerek yok diye düşünüyorum.

    Hayırlısı olsun, ileride gez ve arpacığı sökerek 16x büyütmeli bir dürbün alırsınız 9x ok yetersiz kalır bu tüfeğe.
    çift parça ayaklada montajladınızmı çok daha yakışıklı durur

    teşekkür ederim bende tüfeği alırken dürbün falan bakmıştım biraz acemiliği atalım diye düşündüm.

    09.2013 müş diikkat etmedim :D güzel silahmış beğendim umarım güzel atışlarla ömür boyu sizde kalır

    çok teşekkür ederim .Bu silahın 200 bar doluyken 50 metreye kaç saçma atabilir onu merak ediyorum yani 50 metreye sıfırladığımız dürbün düşme yapmadan atacağı saçma sayısı.Bu arada sorularım acemice olabilir çünkü 10 atış yaptım daha :)

    Arkadaşlar 6 sene yaylı kullandıktan birde pcp kullanalım dedim başlanğın için at44 long lw 5.5 iyidir diye tavsiyeler aldım.Bugün tüfek geldi biraz inceledikten sonra hava göstergesi 200 bardaydı.şarjörü doldurdum balkondan havaya ilk atışımı yaptım ve ürktüm açıkçası silahtan boş mu sıktım diye düşündüm birdaha sıktım aynı ses.Sonra Sıkmıyormu acaba diye düşündüm 2 cmlik tahtaya sıktım delip geçti :thumbup: moderatorü takınca ses çok düştü istediğim gibi oldu hafta sonu arazide göreceğiz bakalım.