Dracone adlı kullanıcının mesajları

    Mekanizması olarak zaten bazı modellerin aynı sadece kimisinde baş parmak sokma yeri var modelin sonuna ilave geliyor, kimisin kundağı değişiyor model numarası ismide değişiyor.
    Mesela torpedo 150 ile 155 in mekanizması aynı. Plastik kundaklısı torpedo 150 diye geçiyor, ağaç kundaklısı ise 155 diye.
    Bende torpedo 155 var ağaç kundak fakat torpedo 150 yazıyor ;kihhik,

    gezi tamamen yukarı kaldırmanızı ve tam ortalı bir şekilde ayarlamanızı tavsiye ederim.unutma kardeş gezden baktığında arpacığı yarım görceksin kısa mesafeler için uzun mesafelerde arpacığı daha az göereceksin daha uzun mesafelerde göre bildiğinin daha azını görmen gerekir kardeş


    tam tersini yapmanız lazım, yani yukarı vuruyorsa gez aşağı alınmalıdır.
    Uzun mesafeler için de, mesafe arttıkça arpacığın ucu biraz daha yukarlarda olmalıdır, yani tüfeğin namlusu yukarı kaldırılmalıdır. fakat hatsanların arpacıkları biraz büyük olduğundan 30-40m nin sonrasında hedefi görmek zor olur.

    Aslında isabetli fakat az güçlü tüfek kuvvetli fakat grubu daha dağınık silağa 1000 çeker demek yanlış olur.
    Bunlar arz taleb meselesidir.
    Açık araziye giderseniz rüzgarlı havada 90m de güçlü tüfeğin isabet olanağı yüksektik.Hw 77 ye kimse kötü diyemez fakat 4.5mm bir sacmayı rüzgarlı havada 80-90m de hedefini bulması zordur. Rüzgarın şiddeti devamlı değiştiğinden ve sizin bulunduğunuz pozisyon ile hedefin bulunduğu yerdeki rüzgar farklılık göstermektedir. Bu yüzden rüzgar şiddetinide tahmininiz zor olur.4.5 luk tüfek ile rüzgar tespitide yapmak zordur çünkü dediğim gibi rüzgarın şiddeti devamlı değişir. Hatsan 125 gibi bir tüfek ile birde ts 18 pellek ile orta şiddetli sağdan gelen bi rüzgarlı havada 90m ilerdeki bira şişesinin üst sağ başına hedef almanız yeterlidir.
    İzmir gibi, genelde esintili bir yerde ve arazi ve yaban yerlerde atış yaparız. Bu yüzden benim isteğim güçlü bir tüfekten yanaydı, güçlü bir tüfek aldım fakat ilerde birde Tomahawk 4.5 luk istiyorum.
    Zaten foruma dikkat ederseniz herkez boşuna 3-5 tüfek sahibi değil. Bunlar arz taleb meselesidir.


    Ama yinede mod125 ile 50m de açık alanda arkadaşın dediği gibi 1 sacma boşluğu ara ile grupman yapmak...o tüfek ile biraz zor :)

    Bugün yine buluşma vardı. Anneannem hastalandı hastaneye götürdüler katılamadım :(
    O kadarda hazırlık yapmıştım. Arkadaştan dampa ayağı ödünç almıştım. Bi ton şişe ayarlamıştım. Büyük bi yarı insan hedef kağıdının üst ve altını desteklemiştim, 100, 120m den denemeler yapıcaktım hedefin üzerine ;(;#^+.

    Elimizdeki pelletler sorunlu çıktı, expender ile atışlarda daha iyi verim aldım ve şunu anladım ts 18 istikrarlı grup oluşturmuyori Bundan sonra ts 18 kullanmayı düşünmüyorum.
    İlk başlarda oluşan gruplar çok dağınıktı. Yavuz abi ve Timur abi dürbünü sök öyle deneyelim dediler. Gez ile atış yaptık ve sonuç çok çok iyiydi. Daha sonradan sorunun dürbünde olduğunu anladık. Elimde bulunan 3-9X32 optimayı takıp öyle denedik ve sonuçlar iyiydi.


    60m uzaklıktaki 10X10cm büyüklüğündeki yağ kutusunu vurdum. Biraz uğraştırdı fakat doğru düzgün destek alamadan ve farklı peletlerde atıp denedim. Zaten tüfeğede yeni yeni alışıyorum.
    Resimleri editleyip birazdan ekliyorum.


    Bu buluşmada heyecandan fotoğraf makinemi almak aklıma gelmedi. Bir sonraki buluşmada video çekip onlarıda sizinle paylaşıcam.

    Arkadaşlar fiyat konusunda bi açıklamada bulunmak istedim.


    Biliyorsunuz ki mod 125 i bile alırken ayaklığı dürbünü ve dürbün ayağı ile birlikte geliyor.
    Tanıdık olduğu için ancak bu fiyata aldım ve bu fiyata almamın sebebide yanında dürbün,dürbün ayağı ve destek ayak almamamdan kaynaklandı.

    Herkeze teşekkür ederim. Darısı diğer arkadaşlarıma ve abilerime :)


    gücünü orda ölçtürmedim fakat sitedeki fabrika verilerinde 5.5 luğu 305 m/s yazıyor.
    isabetliliği ise gez ile 3 atışımda hoşuma gitti
    bakalım yarın detaylı incelicem, sizinle paylaşırım. timur abi ve yavuz abi teknik olarak size daha ayrıntılı bilgi verir diye düşünüyorum.

    Teşekkür ederim bluehunter :)
    Saol Timur abi :)


    Evet yanında stoper ve conta yı ücretsiz veriyorlar.
    Anladığım kadarıyla mayısın başında türkiye deki bayilere verilmeye başlanıcak. Tahminim 3-9x44E optima dürübün ile birlikte verilcek diye biliyorum fakat fiyatı ne olucak o konuda bilgim yok.

    Arkadaşlar ne zamandır torpedo 155 i beklyordum dayanamadım ve bugün hatsanın fabrikasına gittim.
    Amacım Torpedo 155 i alıp gitmekti sadece fakat torpedo 100 ü de bi deneyim dedim.
    Torpedo 100, 155 e göre daha az tepiyor fakat gücü 155 e göre düşüktü.
    Silahı inceledikten sonra kendimce fikirlerim;Artıları...Alttan kurmalı olması, kurma kolunu kapatmak için bulunan emniyet mekanizması, baya ağır(bana göre güzel), 125 e göre daha az tepmesi ve silahın üzerine takılıcak olan dürbünü daha rahat ve uzun süre kullanabilmek, pellet tükleme kısmına havşa açılmış olması, pellet yerleştirip hazır hale getirmesi çok rahat kullanışlı ve zevkli, kaliteli stoper ile gelmesi, özellikle ve özellikle gez çok daha kaliteli hale getirilmiş, hiç oynamıyor.
    Eksileri ise; tetik altın renginde fakat plastik olması (bu arada 22 ayar gerçek altına batırıyorlar).


    Silah ile fabrikada bulunan poligonda 3 atış yaptım orda bulunan hafif sacmalar ile. Gez ile atış yaptım ki ben pek gez ile şimdiye kadar fazla atış yapmadım, 3 atışlık oluşan grupman gez ile atışta 1cm capındaydı.
    Şuana kadar izlenimlerim olumlu. Araziye gidince ordaki gruplarımı sizinle tekrar paylaşırım bu topicden.
    Çektiğim bi kaç resmi paylaşıyorum.


    [Resim Engellendi: http://img119.imageshack.us/img119/4825/20149741nv8.th.jpg] [Resim Engellendi: http://img119.imageshack.us/img119/6664/72001238rg5.th.jpg][Resim Engellendi: http://img119.imageshack.us/img119/8678/28754204ym0.th.jpg]
    4. ve 5. resimlerdeki metal aksamların her tarafı boyalı fakat macro çekim olduğu için metal boyasız paslı gibi duruyor,
    [Resim Engellendi: http://img119.imageshack.us/img119/6360/70786016uj2.th.jpg] [Resim Engellendi: http://img119.imageshack.us/img119/5880/59616433yt3.th.jpg] [Resim Engellendi: http://img119.imageshack.us/img119/3782/79450978ag2.th.jpg] [Resim Engellendi: http://img119.imageshack.us/img119/5639/93430535fh5.th.jpg]

    Merhaba Mustafa Abi
    Satıcıdaki tek parça ayak ellerinde yokmuş bir arkadaş sormuştu.


    Gamonun bu ayağı sizce işimi görmez mi?

    Telefon ile sordum hisarönündeki av bayilerinin bazılarını ellerinde var. 35euro
    Ne dersiniz abiler arkadaşlar bu ürün için?
    Dürbünün ömründen çok sabit durması benim için önemli olan.
    20dk sonra çıkıcam, lütfen cevap yazın ;kihhik,

    Bende de hatsan mod125 var. Dürbünlü olarak ilk atış denemelerimde gerçekten canım sıkılmıştı. Daha sonra ayağa biraz değişiklik yaptım ve ikinci yeşillik alana çıkıp atış yaptığımız gün çok zevkliydi.
    20m den 3 atışta 2 kere sigarayı tam ortasından vurdum. Akşama kadar birton atış yaptık ayarda kaçma olmadı daha ne isteyim ki :D
    Fakat güçlü tüfeği olupta dürbün kullananlara dampa ayaklığı aşırı tavsiye ederim. Arkadaş patriotuna aldı ve gerçekten süper.
    Bende fiyatından dolayı gamo ayaklık düşünüyorum. Kullanan var mı acaba?