Dracone tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

    Arkadaşlar bendeki Pistonlu silahların hepsinde de Dampa ayak var ve bu silahlardan bir kaç tanesini ciddi tepmeli silahlar,örneğin HW90 - Diana Mod54 - Webley Patriot ve bu güne kadar bir tanesinin bile 1 mm kaydığına şahit olmadım,dürbün ayarının bozulduğuna şahit olmadım,Zaten böyle bir kayma ihtimali ancak ayak vidalarının iyi sıkılmamasından kaynaklanabilir ve hiç birinde de ne pim ne stoper var.Silahınıza Dampa ayak takıp birde silaha stoper,pim vs.. takmakla uğraşmayın.


    Mustafa abiye katılıyorum
    Bir arkadaşımla silahları alıp ilk atış yaptığımız gün gerçekten sinirimiz bozulmuştu ve atış yapmaktan soğumuştuk. Daha sonra arkadaş silahını verip yerine patriot ile sports match dampa ayak aldı.
    Bende elimde bulunan mod125 le beraber gelen dürbün ayaklığında geçici olarak bazı değişiklikler yaptım (dürbünün gövdesini tutan kelepçe kısımlara tek taraflı süngerli bant yapıştırdım).

    Dışarıya ikinci çıkışımızda ise 25m den silahları sıfırladık. Oluşan gruplar 25m den 1 - 1,5cm capındaydı. Daha sonra açık alanda 35-40m den atış yaptık. Sonuçlar gayet iyiydi. Benim dürbün ayağı vidalarında oynama olmadı fakat dürbünü tutan vidalar bir kere yumuşadı. Bunu da süngerin esneme ve alışma payı olarak görüyorum ve o da ilk başlardaydı. Daha sonra defalarca kontrol ettiğimde yinede vidaların sıkılı olduğunu gördüm ve ayar yerindeydi. Fakat yinede dampa alıcam. Sonuçta bu hobiye başladım. Bir kereye mahsus alıcam.

    Dampa ayaklı patriotu test ettim ve gerçekten mustafa abinin dediği gibi bir kere alın alyanla sıkın, sıfırlayın.Sonrasında defalarca zevkle atış yapın.

    Bunu duyduğuma çok sevindim : )
    İnternetten bi kaç malzeme aldığımda stoper de almıştım fakat sonradan dikkat etim ki dürbünün en arkadaki ayağının arkasında vidayla sabitlenmişbi metal var.
    Stoper i nereye takıcaz?

    sevgili dracone

    1. cebabım dipciğe beton dökenler heralde inşaat ustaları ve kendilerine göre kolay bir çözüm ama işe yaramayacağını öğreneceklerdir. bence sen hemen silahını sök ve yay ucu ağırlığını daha hafif bir malzemeden yaptır (tornacılar zevkle yapar çok kolay oluyo çünkü)böylece tepme yarıyarıya azalmış olur.

    2. cevabım bu silahla dürbün kullanmak insana ızdırap verir. ben kendi silahımda arpacık ve gez denen nimetlerden faydalanıyorum farklı bir zevk oluyor. dürbün yerine kullanabileceğin reddot denilen cihazlar var ama yakınlaştırma yapmıyor sadece ortasındaki kırmızı noktayı nişan almak için kullanıyorsun. bunlar dürbünlere kıyasla çok daha hafifler bu nedenle dürbündeki gibi bir kayma söz konusu olmuyor. ama sen illa dürbün dersen bu silahta dampa ayak ve 6x32 dürbün seni fazla üzmez ve zevkli atışlar yapabilirsin ama sakın unutma elindeki silah dürbün katili sınıfında bir silah ^^

    saygılar


    cevabın için çok teşekkür ederim volkanertekin :)

    peki dampa ayak alsam ve bir şekilde temas yerlerini gözden geçirip hiç kaymıcak şekilde ayarlasam, dürbün oynamasa bile içindeki mekanizmanın oynama yani ayarı kaçma durumu olur mu? Dürbün ömrü önemli değil maksat sıfırladıktan sonra şöle ağız tadıyla atışlar yapayım istiyorum. Benim en çok merak ettiğim konu dürbün oynamasa bile içindeki mekanizma oynayıp ayarın kaçması söz konusu oluyor mu?

    1. sorum
    Sizinde bildiğiniz gibi mod 125 kuvvetli bir silah, biraz tepme yapıyor ve bundan dolayı uzun mesafeli atışlarda alınan sonuçlarda oluşan grubun çapı genişliyor.
    Bunu en aza indirmek, tepmenin oluşturduğu kuvveti azaltıp hedefe daha yakın vurabilmek için dipçik kısmını bir şekilde ağırlaştıranları duydum.Kimisi beton dökmüş. Bende böyle birşey yapsam sizce işe yarar mı? Dipçiğin içi boş. Teorik olarak ne kadar ağır olursa o kadar tepme azalır ve sarsıntı en aza iner.
    Dipçiğin arkasındaki plastik bölmeyi çıkarttım fakat maalesef arkası kapalı ve içini göremiyorum. Dipçik kısmında ne kadar bi bozluk söz konusudur? Bi yerde kapanma varmıdır acaba? Bu konuda bilgisi olan arakdaşlar var mı?

    2.sorum
    Silahı aldıktan sonra arkadaşla araziye gittik ve 30 metreden sıfırladık. Rüzgar bulunmuyordu. Silahı sıfırladıktan sonra hedefler koyup onları vurmaya başladık aynı mesafeden. Yaklaşık 15 atıştan sonra hedefleri vuramamaya başladık. Tekrar 30cm e 30cm lik hedef tahtasını koyduk ve tahtaya bile isabet etmediğini gördük. Fakat dürbün ü kontrol ettim, hareket etmiyordu. Bir oynama göremedim. Bu ayar bozulması dürbün ayaklarından oluşan kayma ve oynamadan mı meydana gelmiş olabilir yoksa dürbünün içindeki mercek ayarlarındaki oynamadan mı meydana geliyor?
    Silahı aldığım av bayine telefon açıp sordum. Sorunu anlattım. Dampa kullansam bu sorun çözülür mü diye. Dampanın ne işe yaradığını sordu. Anlattım. Alma bi fark olmaz dedi. Dürbünün içindeki mercekler oynar silahın kuvvetinden dolayı dedi. Peki bu hep böyle mi olucak diye sordum, "evet 15 atışta bi sıfırlama yapıcaksın" dedi.Kaliteli dürbün alsam bile sorunun devam ediceğinden bahsetti. Bana pek mantıklı gelmedi. Millet av silahlarınada dürbün takıyor ki onların tepmeleri çok daha kuvvetli.
    Birde size sormak istedim.
    Hafif bi silahada geçmeyi de istemiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.