pozeah tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

    Evet konuyu hortlattım. ama sorun sorundur işte naapalım. :!: Bugün denemeye çıkacağım. Bakalım dürbünsüz bir grupman yapacağım. bazı arkadaşlar 5000 pelletten sonra dürbünü takarsam sorun olmayacağını söyledi. 8| (yay gevşeyecekmiş ;confused; ) Sounçları burada fotoğraflayıp yorumlarınızı bekleyeceğim. (tüfek pert olmazsa tabi ;hirr; ) Saygılar...

    Sevgili bini69, ben de özenip bezenip aldım bi 155. hatta arkadaşla beraber aldık. o da 155 5,5mm aldı. Sıfırlamaya çıktık. 250 pellet sonra benim 155 'in kundak vidası pert, kurma kolundaki pirinç vida pert, stooper pert, ne dürbün ne de mekanik nişangah sıfırlanmadı. ben tüfeği gönderip yeni bir torpedo 155 5,5 mm aldım. arkadaşım da mod 125 sniper aldı. yarın ilk denememi yapacağım. ama inan ki korkuyorum. aynı sorunları yaşamak istemiyorum. tüfekten soğudum zaten. biraz akıl fikir ver napiim bu tüfeğe... saygılar...

    Arkadaşlar Torpedo 155 aldık 2 tane... arkadaşla atışa gittik ancak sonuç facia... 200 pellet bitmeden tüfek kundağının sağındaki vida kırıldı... Tüfek güçlü eyvallah hakkını vermeliyiz ancak sorun sadece vida değil, kurma kolunu tutan altın renkli vida sistemi yalama oldu, stooper düştü, dürbün eski konumundan 3 cm ileriye kaydı... arkadaşın tüfeğinde ise vida kırılması hariç sonuçlar aynı... dürbünle 5 kilo olan bu tüfeği çok sevmiştim ama ağırlığı, yayının sertliği kolumda derman bırakmadı... Hatsan' ı aradık ve yurt içi satış sorumlusu Eser Bey ile görüştük... Tüfek hayat boyu garantili... tüm sorunları yazarak gönderin hemen hallederiz dediler... yarın gönderiyorum umarım düzelir... Kargo parası bize ... :)

    Arkadaşlar iki gün önce yeni aldığım Hatsan Torpedo 155 ile bugün deneme şansım oldu... Önce tüfeğimi anlatayım;

    5,5 mm, Ceviz kundak, üzerinde Optima 3-9x44 ışıklı optik mevcut, 4,8 kg dürbünsüz ağırlığa sahip, namlu çıkış hızı 305 m/sn.

    Şimdi bugünü anlatayım;

    Hava çok güzel, rüzgar yok, atış için uygun koşulların hepsi mevcut. Arkadaşımla beraber aldığımız 2 adet Torpedo 155/ in ikisini yan yana koyarak atışa başladık. mesafe önce 20 metre. sıfırlama yapmaya çalıştık ama maalesef yapamadık. Tüfek çok güçlü, stoper her atışta kayıyor, dürbün kayıyor derken 200 pellet attım. arkadaş da ona keza 200 pellet attı.

    SONUÇ:

    Tüfeğin sağında bulunan vida ( askı kayış vidası diğer tarafta) kırılarak düşmüş. Kırılan parçayı buldum.
    Tüfeği kurmak için kullanılan namlu altı kolunu tutan çift taraflı altın renkli vida yalama olmuş çıkıp duruyor.
    Stoperın kauçuğu düşmüş, dürbün 3 cm ileriye namlıya doğru kaymış,

    Bu sorunları atış esnasında parça parça farkederek tüfekten iyice soğuduk. arkadaşta ki tüfekte vida kırılması harici tüm sorunlar aynı...

    NE YAPTIK???

    Hemen Hatsan' ın yurt içi satış sorumlusu Eser Bey'i arayarak durumu anlattım, tüfekleri kargoya vererek fabrikaya göndereceğiz, aynı sorun tekrar ederse iade hakkımız olacakmış, Hatsan ömür boyu garanti veriyor tüfeklerine ama 200 pellet ile bu hale gelen tüfek bana daha çok kargo parası ödettirecek gibi geliyor... Artık gitsin gelsin de bakacağız...SAYGILAR... (Not:İyi kas yaptım, kollarım ağrıyor ^^ )