akşemseddin adlı kullanıcının mesajları

    Görebildiğim kadarı ile malzemenin değişmesi gerekiyor, ufak dizaynda metal et kalınlığı azalınca mevcut malzeme ile istenilen mukavemet sağlanamamış.
    Dizayn sorunları içinde ayrıca revize görmesi gerekli.
    Bunlar yapıldıktan sonra düzgün bir kalite kontrol ile her silah atış yapılıp test edilerek fabrikadan çıkar ise sorun kalmaz.

    Bir süre önce yurtdışı kullanıcılarının çektiği videoları izleyip almaya niyetlenmiştim, fakat iç pazardaki ürünlerde yaşanılan kırım ve sorunları duyunca vazgeçtim.
    Talep görebilecek bir ürün ama bu haliyle biraz zor.

    Arz talep konusunda çok güzel bir kesime hitap eder aslında misalen scuba tüp bulundurmak yada dolum sürecini tamamlama şansı olmayan kişilerin kısa bir sürede dolum yapması satınalma sebebi lakin dizayn ve bitiş işçiliği konusunda biraz değişimlere gitmeleri gerekir. Yetkililerin aslında beni bir günlük misafir etmesi bile bence sorunu çözer diye düşünüyorum. Hiç bir beklentim olmadığını da belirtmek isterim. Yanlış anlaşılmaya mahal vermemek için

    Nedendir bilmiyorum ama birçok üretici ürününe evlat muamelesi yapıyor. Rakipler arasında kalitede nerede olduğuna bakmadığı gibi birde yukarı yukarı fiyatlar biçmeye kalkıyor. Yahu şu ürüne evlat gibi davranma kul yapısı bu. Daha iyi nasıl yaparım diye düşün. Ustanın yanına bedavaya çırak değil ki bu hatası olursa düzeltiriz. Zanaatını satıp ekmek yiyorsun.

    Bir de 45 gün tamir etmeye çalışıyorsun. Zaten bu işi hobi edinmiş, o kadar rakip arasından senin ürününü tercih edip para verecek kaç insan var şu ülkede. 1.5 ay servis diye insan mı bekletilir.

    Emre Aytan konunun özeti olması için söylüyorum. Yakın bir tarihte ateşli silah tasarımı yapan sadece tasarım anlamında değil tekniği ve tarihcesi hakkında bilgisi olduğunu düşündüğüm bir ağabeyim ile uzun uzun sohbet ettim kendiside yerli üretim eksiklerini sıraladı. Ama Browning ve FN(Fabrique Nationale) gibi akanında öncü işler yapan firmaların yaptıkları geliştirmeleri gereksiz buldu. Fikirlere açık olmadığımız sürece taklitler veya varyasyonlar ile yaşamak zorunda kalacağımız kesin.


    45 günlük bir onarım süresi kesinlikle kabul edilemez. Açıkvası geri bildirimlere özen gösteren bir firma ise benim yazdıklarım sanırım bir nebze sorunlara çözüm olacaktır.

    İlk ve son seri arasında bir fark varsa bilmiyorum. Ama bakın sorunlar düzeltilmeyecek kadar ağır değil. Mesela namludaki gereksiz yük kaldırılmalı namlu işlentileri daha özenli olmalı. Oring konumları değiştirilmeli. Yani açıkcası üretici firmanın daha evvel geri bildirimleri ciddiye aldığını duyduğum için paylaştım. Söz konusu sorunlar çözülmeyecek kadar ağır değil ben karmaşık bir kaç husus dışında genel olarak çok kolayca çözülebilecek sorunlar yeterli makine parkurunda sahipler sonuçta. Tabi burda en can alıcı nokta geribildirim yapanların sorunları doğru belirlemeleri. Umarım yerli firmalar yeni modeller yapmak için yarışmaktansa ciddi bir kaç model ve zaman içinde güncellemeler için çaba harcamaları.

    Selam arkadaşlar Cemal bana elindeki reximexi incelemem için yolladı burada genel olarak gözlemlerimi söylemek istiyorum bunlar tamamen şahsi fikirlerimdir.

    Öncelikle işçilik ve malzeme kalitesinde sorunlar olduğu kanısındayım çünkü eğilen pim ve alınıp çapak oluşturan bazı bölgelere rastladım. İşçilik konusunda valf mili ve bir çok parçada bitiş işlemi yapılmadığı bariz görünüyor. Side lever kurma kolunda boşluk var. Kurma kolunda çekici tutan pim eğilmiş IMG_20220813_134849.jpg Namlu ceketi bloğa değil namluya sabitlenmiş. Namlu ucunda diş açılmadığı için cekete takılan bir ara parça ile modetatör takılıyor buda yine namluya farklı bir açıdan baskı uyguluyor. Namlu ucu crown işlemi yapılmamış bitişi çok ama çok kötü .Diş açılmış parçalarda dişler ekstra bir işlem görmemiş buda keskin hatlar ve talaşa neden oluyor. Tüp ile regülatör arasında bir orng var ve konumu değişmediği sürece kaçak ve farkı sorunlara sebep olacak gibi şimdi bu oring konumu esasında çok ama çok önemli tüfek yada tabanca olsun regülatörlü ise kullanılmayacağı zamanlarda üzerinde basınç kalmamalıdır. Misalen hw100 kullananlar atış sonrası tüpü gevşeterek regülatörün üzerindeki yükü alır ömrünü uzatır çünkü hw100 de regülatör tüfeğin ana gövdesinde yer alır tüp içinde ise regülatör regülatörün ayarlı olduğu basıncın altına getirilir.şarjörlerde peletleri ezme sorunu var Şuan için aklıma gelen sorunların bir kısmı bunlar.

    Beğendiğim noktalar ise şekli itibari ile ergonomik ve ağırlığı çok ideal pompa ile dolumu çok basit biraz daha uğraş ile tetik çok daha başarılı olur. Ama yinede iyi dipçik uzatması optik ile atış yapmak için çok güzel düşünülmüş

    Ben İstanbul la dönünce kapalı ortamda deneme yapacaktım ama dayanamadım bugün deneme yaptım fotoğrafta görünen grupmanlar tormenta ile yapıldı mesafe 60 MT açık alan Rüzgar az hava soğuk soldaki 2 grupman tormenta ve kendi namlusu ile sağdaki 2 grupman tormentaya taktığım kral bullup breaker s ile tekrar söylüyorum sorun namluda gibi duruyor ya crown düzgün değil yada yivset bir yerde bir sıkıntı var okesin

    Tormenta nın namlusu kısa ondan olurmu bilmiyorum ustaların yorumuna bırakıyorum

    Bu mesafede bamlu boyu çok fazla tesir edemez. Yani bu dağılım namlu boyu ile alakalı olmasını pek sanmıyorum. Namluyu ve silahı yakından görmediğim için çok daha fazla bişey diyemiyorum.

    Namlu crownu var eyvallah yok dedik vs ama doğru açıda mı bilmiyoruz. Cemal'in de dediği gibi valf ve çekiç kombinasyonu yapamamışlar. Yada çokts önemli değil demişler. Peki Avrupa da bu işler nasıl bir daystate bu işe öncülük ediyor nasıl mı mini bir arduino kit ve selenoid çekiç ile tuşlarla ayar yapmak mümkün bu uda yazdım forumu okuyan bazı üretici zevwtı varsa az biraz önündeki işin nerelere gideceğini ve daha ne gelişmelere açık olduğunu bilsin. Air arms karton kutuda gelir ama inanılmaz az ve basit parça ile üretilmiş düzgün çalışan regülatörü olmayan bir silah gelenekçi bir firmadır. Ama işini düzgün yapar.

    Burada yazdım mı bilmiyorum ama daha evvel bir kaç kez bağırmak kaydıyla şarjör konusunda kendinden indeksli şarjörler yerli firmalar yapamıyor dedim. Keşke kaydı yada resimleri olsa idi bir arkadaşı. Tüfeği söktük ve şarjörü doldurup taktığımızda bir yandan ezerek pellete hasar verdiğini gördüm. Firma ile iletişime geçtik bize yolların yenisi ile değişelim. Bakın bu size doğru gelebilir ama değil. Olması gereken fabrika ekosistemindekalite kontrolü olması Cemal'in de dediği gibi ağır konuştuk belki ama burada paylaşımlar şahsi menfaatler için değil. Bir kere dahi olsun buradaki nihai kullanıcıyı dikkate alıp görüş ve önerilerini dinlediler mi? Bedava olarak söyledik şimdi arduino selenoid namlu crown u vs vs ne oldu kimse ya görmeyecek yada bizi duyan yaranan(mecaz) kesim bırdan anladığı kadar eksik ve saçma boyutu ile firmada prim yapacak yapsın. Ama bir sonucu olsun YouTube de tanıtım avrupalı Türkiye isminin geçtiği bir ürünle alay etmesin. Yeterli ekipman ve makine parkuru olan Firmalar ortaya bir sanat eseri çıkarsın. Bir kez daha bağırdık umarım bir yerde nihai kullanıcı deneyimleri doğru bir şekilde değerlendirmeye alınır.

    Bu konuları üstadlar yıllar yıllar önce bağıra bağıra anlattı yetmedi yazdı cizdi sayfalarca deneyimler konuşuldu. Demekki boşa gitmiş yazık. Kullandıkları valf sistemi belli bir basınç aralığında çok verimli çalışıyor demekki zaten bu durum valfin üzerindeki basinç ile alakalı. Yani düz mantık ne kadar çok yük o kadar zorluk. Crown konusunda bilmemeniz mühim değil ama araştırmayışınız yanlış arama motoruna barrel crown yazın görselleri inceleyin. Namlu ucunda açılı işleme crown Türkiye de ise bazı ustalar taçlama diyor sanırım. Gelelim kanayan yara yerli üretici tavırlarlarına haklı oldukları yan bilen kadar bilmeyen de arıyor. Bilen değil bilmeyen çalışıyor. Dünyadaki en kıymetli malzeme olan çelik pirinç alüminyum ve daha kötüsü yerli ceviz ağacı heba ediliyor. Neden mi heba diyorum. Bir kaç kuruşluk iş değil bu işler keza kazancı da ama ortaya vatasın altında ürün çıkarırsanız. Bazı kişi ve gruplar sizinle dalga geçer. Bunun ayyuka çıkmış okadar çok örneği varki anlatmak zaman kaybı olur. Çözümü varmı peki derseniz inanın o kadar makine ve çalışan ile inanılmaz yerlere gelir. Ama isterlerse. Çok yaranan(mecaz) değil alın teri döken bu işe gönül vermişler kazanacak.

    Bazen mermi hafif kalıyor çok sapıtıyor biraz daha ağır mermi ile deneyin derim zorakide 14grn kullanıyorum onda bile sapıtıyor

    Haklısınız ama bildiğim kadarıyla güç ayarı yapılabilen bir tüfek bu yani hafif yada ağır mermileri küçük bir kaç değişiklikle uygun fps ve stabilitede atması gerekir. Sorunlara kusur sahibi aramak ayrı çözüme kavuşturulması daha farklı olur. Umarım bu durumlar biraz son kullanıcıyı ithal ürünlere yönlendirir yerli çünkü kendi başına buyruk gidiyor.

    Tormentadaki sorunun çözümü yine bilgi ve tecrübe paylaşımı ile olmuş, umarım crown sorunu çözer, yeni namlu gelince mutlaka bir geri bildirim bekliyoruz. Reximex deki sorunlar maalesef devam ediyor gibi görünüyor. Nasıl bir seri üretimde namlu (üstelik sn. Cemal Bozan'ın da başına gelmiş yani münferit değil) mütemadiyen hatalı üretilebilir ki? Yine de milli firmamızdır, her zaman destekleriz , biraz ihtimamla gayet başarılı olacaklarına inanıyorum( en azından ABD için yapılan Kratos,Cayden,Gunnar vs. ye gösterdikleri kadar).

    Avrupaya giden ürünlerde kalite kontrolü varsa iç piyasa ürünlerinde neden yok ben açıkcası baştan sona gözatmaları gereken hususlar olduğu kanısındayım. Tabi dinlerler mi veya uygularlar mı bilemem.

    Ekinoks için bilgim yok bir yorum yapamam Ama diğer sorunları çözmek o kadar basitki üreticiye çok kızacaksınız

    Cemal nokta atış ile konuyu hemen çözmüş namludaki sorun çözüldükten sonra devam ederse tek tek doldurup atış yapmayı deneyin yad hazır namluyu sökmüşken kendinden indeksli şarjörü doldurup bolaştın bu arada pelletler üzerinde bir ezik yada hasar bırakıp bırakmadığınız görürsünüz.


    Gelelim reximex ve yerli firmalara crown yapmadan namluyu takmak eksen sorunu olan şarjörler yapmak çekiç sekmesi için bir çözüm yada işlem yapmamak en kıymetli madenleri işliyorum diyerek çöpe çevirmekten başka bişey olmuyor. Uyarmak istediğinde karşındaki kişi biz yaptık oldu der sende susarsın yeni bir firma çıkar biraz heyecan ve şevk olur sonra yine hüsran çünkü sistemi iyi okuyorumlar. Yorum katılmayacak en katı fizik kuralına yorum getirip kendilerince inovasyon bize göre bir yeni çile kapısı aralıyorlar. Forumlarda bu konular o kadar süre işlendi sonuç vermedi. Yerli firmalar şuan alım gücü olan için biraz zaman geçirmelik oyuncak ötesi yok.

    Fikir degil sadece yapmak istediğim ama yapmadıklarım. Heves iste ama sunu soylemekte isterim orta okul son sınıfta öğretmenler günü hediyesi olara bir çiviyi ısıl işlem olmadan kılıç şeklini verip zarf açacağı yapmıştım. Yeter ki insan istesin imkan dahilinde hersey yapılır.

    Çok teşekkür ederim. Daha evvel de söylediğim gibi bu mecrada benim bilirkişi olmam pek mümkün değil çünkü cok değerli ve bilgili abilerim ve kardeşlerim var. Yardımcı olmak icin elimden geleni yapmak isterim. Ayrıca sık aralıklarla kontrol edemiyorum bana özel mesaj ile konu linkini ve durumu yazarsanız sevinirim ve dediğim gibi dilimin döndüğünce yardim etmeye çalışırım.