owsjohn adlı kullanıcının mesajları

    sayın yenilmeztuzun,


    soruna cevap gelmemiş, bunun nedeni yanlış konuda olması. sorduğun soru ile ilgili yanıtları HW97k nın konusunda çok rahat bulabilirsin. benim aklımda kaldığı kadarı ile pekçok HW97k kullanıcısı crosman hollowpoint i tercih ediyor. isabetlilik ve bulunabilirlik açısından.


    selamlar

    Ok ile domuz hmmm... 3 kişi gidilse, 2 sinde süperpoze, 1 inde makaralı av yayı... domuz patikasında bir ağaçlara pusulanıp... altından geçerken fiyuuup skaaa... ;keyfs; hayal olarak güzelmiş ;lol;


    haçan pizum memlekette ziplayan paluk yok midur da? ha beyle ziplatuunda alninun çatundan furayım oni :him:s

    Merhaba Arkadaşlar,
    Geçtiğimiz Perşembe akşamı bir atış poligonunda ok atışı yapma imkanı buldum. 10m de yaptığım atış gurubumun havalı tüfekle yaptığım atış gruplarından kat kat daha iyi olması beni oldukça cezbetti :) Ne de olsa Türk kanında vardır okçuluk :) Herneyse lafı uzatmayayım. Sonra evde tv izlerken Akıllı tv de şu videoya rastladım;

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.


    Sonra başka bir video da ben internetten baktım

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.


    Ve oldukça hoşuma gitti bu iş. Sonra bir de bu yay-ok sistemini nerden bulabilirim diye baktım ve bunu buldum;
    Buraya Tıklayın


    Şimdi kafama takılan tek soru, Türkiye'de bu şekilde avlanabileceğimiz göl, dere, çay vb. yerler biliyor musunuz?


    Selamlar, saygılar...


    Oğuz Can


    bu tüfek belkide başlangıç için iyi bir tüfek ama ben sabırsızlıktan bunu anlayamıyorum :) yoksa duruşu, kavranışı, özellikle dürbünü mildotlu olması çok cezbetmişti beni. yani açıkçası aman aman bir güç aramadım ama yabancı sitelerdeki yorumlar ve dürbünle birlikte gelmesi beni almaya itti.


    Yok bence problem yok %100 çok aceleden kaynaklanıyor. Ben de defalarca yaptığım halde hala zorlanırım sıfırlama yaparken.


    Bence Legolas' ın anlatımı çok doğru ama benim eklemek istediğim birşey daha var. Normalde 3 atış yapıp, atışlarımıza hedefin bir tarafında toplayıp buna göre sağa sola ve yukarı aşağı ayar yaparak bir sonraki 3lü atışımızı hedefe biraz daha yaklaştırmamız gerekiyor, yani ayar bu şekilde yapılıyor. Ama her 3 atıştan sonra yorulmuş kollarımızla tekrar bir 3 atış daha yapıyoruz. ve tekrar tekrar.... Yani sağlıklı olmuyor. Kısacası sıfırlama yaparken mutlaka tüfeği tam olarak sabitleyerek atışlarımızı yapmamız ve sabırlı olup, dürbün ayarındaki her "tık" hedefte ne yöne, ne kadar sapma yapıyor bunu sindirerek öğrenmemiz lazım. Bunu yaparsanız zaten henüz şişe patlatmaya başlamadan da atışlarınızdan zevk almaya başlıyorsunuz. Benim böyle oluyor.


    Selamlar.


    yorumun ve yardımın için teşekkür ederim Vassili. daha sabırlı olmaya çalışıcam. henüz taşıma çantası alamadım. yarın bir gitar çantamı deneyip poligona gitmek istiyorum hayırlısıyla. tam suikastçı oldum ;kihhik,

    Şu saat itibariyle aşağıdaki tespitleri yaptım.


    1. Bende bir bozukluk var; ben bu işi beceremiyorum,
    2. Tüfekte bozukluk var; ne kadar ayar yaparsam yapayım düzelmiyor,
    3. Ben bu hobi için yeterince sabırlı değilim; hemen ince atışlara geçip keskin nişancılık yapmak istiyorum.


    1. seçeneğe %50 veriyorum, 2. seçeneğe %5, 3. seçeneğe de %45


    Peki ben bu durumda ne yapmalıyım?


    Sanırım önce bir taşıma çantası edinmeli ve ayar yapılması konusunda yardım almak için havalisilah.com un İstanbul Pazartekke deki atış poligonuna gitmeliyim.


    Biraz daha sabırlı davranmazsam sanırım yeni edindiğim bu hobimden soğuyacağım ;( bunu da hiç istemiyorum ;#^+.

    Merhaba arkadaşlar,


    Güzide vatanımızın topraklarına adım attığımın 4üncü günü bir Remington Genesis almaya karar verdim ve aldım. Gayet hoş, güzel görünümlü bir tüfek. Lakin dürbün ayarı konusunda birtakım sıkıntılarım var. Dürbünü taktıktan sonra yaklaşık 10m den nişan alıp atış yaptım ama yaptığım atışıdürbünde bile göremedim. Beni sıfır tecrübeli biri olarak varsayıp, dürbün ayarını en pratik şekilde nasıl yapmam gerektiğini açıklayabilecek arkadaşların yardımlarına ihtiyacım var.


    Şimdiden teşekkürler ederim...

    bu gariban sapanla da avlanır, o önemli değil de; şahane ortam yapmış takılıyo hayvan, neden alalım canını durup dururken. havuç yeşil salata yiye yiye semirecek yakında :)

    sanırım evcil bir tavşan. bu akşam geldiğimde de yine çimlik alanın orda duruyordu. yanına yaklaşıyorum, ben gözümü vizörün önüne getirene kadar kayboluyo kadrajdan. kafamı bir kaldırıyorum başka biryere gitmiş. adamın biri "bunun eşi var kampın öteki tarafında (herhalde işçi koğuşlarını kastediyor), bulamıyolar birbirlerini dedi". içimden "len kesin yediler hayvanı dedim". biri getirmiş salmış yani anlayacağınız. yine de deveden farklı bir hayvan görmek güzel oluyor burada :)

    Cumartesi akşamıydı, şantiyeden kampa daha yeni dönmüştüm. Tozdan topraktan arınıp yemekhaneye gitmek için koğuşun kapısını açtım, ne göreyim... 6-7 metre ötemde bir tavşan... nereden geldi bu çölün ortasında? usulca içeri dönüp fotoğraf makinemi aldım. sonrasında o kaçtı ben kovaladım, ben kovaladım o kaçtı. sabit durduğu anlardaki fotolarını sizlerle paylaşıyorum. selamlar...


    [Resim Engellendi: http://i10.photobucket.com/albums/a141/owsjohn/DSC_0456.jpg]
    [Resim Engellendi: http://i10.photobucket.com/albums/a141/owsjohn/DSC_0462.jpg]
    [Resim Engellendi: http://i10.photobucket.com/albums/a141/owsjohn/DSC_0466.jpg]
    [Resim Engellendi: http://i10.photobucket.com/albums/a141/owsjohn/DSC_0474.jpg]
    [Resim Engellendi: http://i10.photobucket.com/albums/a141/owsjohn/DSC_0477.jpg]

    şimdi işin aslı şu, cidde de bizim go-kart yaptığımız bir mekanda küçük bir de kapalı poligon sahası keşfettik arkadaşlarla. 3 tane diana 350 magnum var, yaklaşık 8m uzağa da gel-git sistemli bu hedef kağıtlarından koymuşlar. oyun başına ücret ödüyorsunuz, her oyun 12 atış yani 12 pellet. atışları yaptıktan sonra düğmeye basıyorsunuz bu hedef kağıdı geliyor, alıyorsunuz onu. yani ne yazık ki tüfek benim değil arkadaşlar. çok isterdim benim olmasını ama malesef ;( ama ne yalan söyleyeyim çok zevkliydi. tekrar gitmek için sabırsızlanıyorum. bulunduğum yerden 160km uzakta ;(