karamurat adlı kullanıcının mesajları

    Karakusher diye bir arkadaş var Kayseri’de o bu işi yapıyor ona ulaşabilrisin. O ne kadar hava basıyorsa ona göre para alıyor standart değil kargo anlaşmasıda var sana yardımcı olur.

    Zaten bu regilatörü satın alırken yanında sepete dişi bağlantı parçasınıda ilave edeceksiniz birde bu şekilde bağlantı yapılınca regilatorün ucundaki pim iğnesi iptal edilecek direk hava çıkışı açık olacak

    Teşekkür ederim cevap için telefon numaramı atsam bana almam gereken malzemelerin linkini whatsup dan atabilirmisiniz? İsterseniz burdanda paylaşabilirsiniz benim gibi almak isteyen ama tam malzemeyi bilmeyenler içinde faydalı olur. Birde bu iğne nasıl iptal edilir bilgilendirirseniz sevinirim.

    çin regilatorlerini bizim pcp lerin gövdesine direk bağlayamazsınız regilatorün çıkış kısımı G1/2-14 dür yukarıda benim eklediğim gibi regilatorle pcp nin arasına ara adaptor yapılması lazım.(Regilatördiş ölçüleri giriş M18-1,5..Çıkış G1/2-14 dür )

    reg

    regg

    Bu şekilde olacak ben tornacıya yaptırdım bu sayede direk pcp ye bağlanabiliyor

    Bir şey daha sormak istiyorum bende aynı sizin gibi işlem yaptım diyelim tüp dolum noktası değişecek değil mi? Artık tüpü regülatör üzerinden doldurmam gerekecek değil mi? Regülatör üzerinden doldurmam gerkiyorsa o dolum ucuna göre quick cap nerden temin edilecek?

    Bunları yapınca solidi atabilicem diye düşünüyorum peki pellet atmak için ayar düğmesini düşürünce aynı şekilde kullanılabilir miyim full modda 800-900 FPS solid düşük modda 800-900 FPS pellet gibi

    İki farklı güç ayarında 2 farklı saçmayı atabilirsin fakat kaç fps hangi grani hangi güç kademesinde attığını görmen için krona ile ölçüp bakman lazım biraz veri toplaman lazım, Ayrıca böyle değişken saçma hız güç ayarı vs değerlerinde dürbün mildotlarındaki vuruş noktalarıda değişecektir. Benim tecrübem regülatörlü bir tüfek sabit hız sabit saçma en kesin çözümdür. Ben cricketi alıp kullanmaya başlayalı en az 8-10 sene olmuştur 860 m/s hız jsb 18.13 grain saçma vector 6x25-56 ffp dürbün ile 43 m ye sıfırladım o gün bugün daha hiç bir ayar kurcalama va yapmadım.

    Zoraki taşıma kolaylığı ve isabetlilik açısından çok avantajlı. Benim öyle her attığımı vurayım indireyim kırayım gibi bir iddam olmadığı için çok sıkıntı olmuyor.

    Sen konuyu anlamamışsın arkadaş zoraki light konusund tavaie istemiş pcp konusunda istememiş ben ilk pcp tüfeğimi 2013 yılında aldım şuan 1 cricket 1 de hatsan nova compact var zaten bende

    Teknik olarak dediklerinize katılıyorum, yüksek güç ile solid kullanmanın benim düşüncem de iki sebebi var bir avcılık iki uzun mesafe atışları.

    Bunlar bana uzak olduğu için ben az hava hava harcıyan istikrarlı tüfek tercih ediyorum. Bi ara big max x alayım dedim sonra nerde nezaman atış yapacaksın diye düşündüm iyi solid bulmak hem zor hem külfetli. Novayı alalı 5 sene oldu 2 kere araziye çıkardım. El hemen taşıma kolaylığı pratik hafif vs derken cricket ve zorakiye gidiyor.

    mehmet_cemil merhaba bende 5.5 mm cricket, 6.35 mm nova, 4.5 mm yaylı hammerli ve 4,5 mm zoraki ultra var. Ben atış yapmaya gidiyorsam ilk tercihim hep crickettir. Ama ben pikniğe, gezmeye veya köy işileri yapmak için tarlaya gitmişsem taşıma kolaylığı, hafifliği gibi avantajlarından dolayı zorakiyi tercih ediyorum, dediğin gibi zoraki bir pcp gibi güçlü ve istikrarlı olamaz. Bide benim çocuklar artık yetişiyor onlarda hevesli öyle fırsatını yakalarsalar zorakiyle ortalama 100 atış yapıyorlar rahatlıkla. Pcp ile onlara saçma dayandıramam ben.

    bullarika ozaman ben sizin yazdıklarınızdan şunu çıkarıyorum uzun namlulu ve twist oranı düşük olan silahlar güç konusunda daha verimli oluyor.

    Peki ozaman bizim fabrikadan aldığımız herhangi bir marka, herhangi bir model standart bir tüfekte her atışta boşa giden hava yani istaf olan hava mı olmuş oluyor?

    Bunu pelet namludan çıkmış olmasına hava akışı devam ediyor ibarenize istinaden soruyorum?

    Memleket neresi bilmiyorum da bazı bölgelerde hiç sıkı kontrol yapılmıyor hatta hiç kontrol yapılmıyor. Her ücra köşeyi kontrol edemezler zaten. Ben bi ara çoban köpekleri ile ilgili videolara daldım YouTube kurt köpek vs videolarda bakıyorum insan zor gidiyor oralarda ne denetimi olsun?