Komple fason üretimde olabilir. Biraz orda biraz burda üretimin avantajı varsa ozaman burda toplanmış olabilir. Ama genelde fason üretimde ana firmalar fazla detay vermiyorlar üretim aşamaları hakkında.
karamurat tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Mildot ve ffp olayı farklı bir konu.
Siz first focal plane ile second focal plane özelliğini araştırmaya çalışıyorsunuz aslında
Mil dot mercekteki reticle şekidir diğeri odaklanma çeşitidir.
Ben bununla ilgili bir konu çok önce açmıştım ama bulursam link atarım. -
Şekil olarak benimde hoşuma gitmedi ne şarjör kısmı nede el kundağı kısmı.
-
4.5 mu 5.5 mu derken bunu gördüm bi sitede.
6.35 versiyonu namlu uzunluğu seçmeli ama
Stockta gözükmüyor. -
Hayırlı uğurlu olsun size. Baya beklemiş tüfekte sabırsızdır ozaman.
-
Abi bu tüfek 9 sene nerde yatmış?
-
Genelde tüfekler uzun ömürlü oluyor şekil olarak fakat çoğu zaman işlevsel olarak problem oluşuyor. Bu durum av tüfekleri içinde geçerli ben köylerde hala kullanılan 60-70 yıllık tek kırmalara rastlıyorum. Ben o yüzden çok şaşırmadım. Pas olayı genelde iklim şartları ile alakalı sanırım ama burdaki diana gerçekten çok temiz gözüküyor.
Bakış açısı olayına gelince bir örnek vereyim. Köyümüzde eski bir değirmen var tahminim 200-250 yıllık. Uzaktan bir abimle inceliyoruz binayı çatının yan 2 kirisini tahminim 30-40 mm çap acivarında yaklaşık 60-70 cm bir tij ve somunla birleştirmişler. Ben o dönemle bu teknoloji varmıydı ya diye şaşırırken “neden şaşırıyorsun bu değirmen yapıldığında gemiler yokmudur orda bu şekilde kullanılan büyük civatalar kullanılması ve buraya uygulanmasıda normal değilmi sence’’deyince ben aynen bir kat daha şaşırmıştım. Dedikleri çok mantıklıydı aslında.
Ben gözümde büyütürken o bir anda sıradanlaştırmıştı bu olayı. -
Emir abinin paylaştığı yay ölçüleri ile ilgi bir yazı vardı diye hatırlıyorum hızlı aramadan arattırın isterseniz. Hatta konu kırık cometta yayı ile ilgiliydi sanırım. O konuyu görmedi sanırım görünce yardımcı olacaktır.
-
Bende daha önce kullandığım Benjamin marauder .22 cal tüfekten müthiş haz alarak kullandım. En hoşuma giden özelliği müthiş sessiz olmasıydı. Kutusunun üzerinde ultra quite yazısı vardı. İsabeti de çok iyidi. Atış sayısı 34-40 arasındaydı. Beni korkutan tek dezavantajı Amerikan malı olduğu için kullanılan civata ve civata delikleri metrik değildi. Bir problem çıkar onarmama engel olur diye düşündürdü ama hiç bir problem ilede karşılaşmadım kullandığım 1.5-2 yıl içerisinde.
Şimdi fotoğraf arşivimde bir tek bu fotoğrafı kalmış. -
Bu hatsan striker junior var gücü yüksek değil onun yayını kıyaslayabildinizmi hiç?
-
Kral yada hatsan yaylarından uydurulabilir ama önce sizde mod 23 ün ölçüleri ne onu öğrenip uydurulacak yayı seçmek lazım.
Muhtemelen piston keçeleride ölmüştür. -
Arkadaşım herhangi birini alsanda senin işini görür. Drager bu sektörde ekol olmuş durumda imkanın varsa onu al. Sonra satmasıda senin için kolay olur. Karbon tüplerin ömürleri sınırlı olduğu için bazıları sıcak bakmıyor. Ben 2013 den beri çelik kullanıyorum hiç bir sıkıntı yaşamadım. Sadece biraz ağır. Biz su altına dalmadığımız için tüpler dış başınc görmüyor o yüzden çelik tüplerde de test değerleri uzun yıllar normal çıkıyor diye duydum.
-
@Borbayre arkadaşım atış sayısını gördünmü seninkine göre fazla ama güç nasıl?
-
-
Abi namluyu imkan olursa iste geri, 2 kalibreyide kullanma imkanın olur.
-
Abi tabanca olduğunu bende biliyorum da alan arkadaşlar sınırları zorlayıp uzun mesafede kullanmak istedikleri için ben namlusu uzun olsa daha iyi olabilir dedim. 4.5 mm üretilmediğinide bilmiyordum onu sizden öğrendim. Abi biz az emekle bol kazanç derdinde olan bir toplumuz o yüzden tüfek performansı beklemeyi sende normal karşıla lütfen.
-
Np02 nin namlusu biraz daha uzun, şöyle 36-40 cm civarlarında olsa sanki daha etkili olurdu diye düşünüyorum.
-
Hp- 01 in üretimini kesmezler bence, kendini ispatlamış belirli bir satış potonsiyeli olan silah. Ticari olarak mutlaka bir getirisi vardır.
Dediğiniz gibi havalı işine sıcak bakmadıkları kesin çünkü bu kulvarda hp-01 hiç bir kıpırdamaları olmadı. -
Bu zoraki çoğu hobiseverin güzergahindaki bi durak naktası gibi Maşallah.
Benide en çok ufak, isabetli ve pompa, tüp ihtiyacının olmaması yönüyle cezbediyor. -
Tam anlayamadım eğer öneri istiyorsan kalibrgun cricketi gözü kapalı öneririm. O fiyata 2. Eli çok rahat bulursun. Kısa, isabetli, hafif, atış sayısı yüksek vs avantajları var.