8 cm cıvarı dıye hatırlıyorum karamurat kardesım,zorakımı verdıgım ıcın olçme ımkanım kalmadı
Ben gelince ölctum 7.6 cm namlu dışarda.
Her ikinizede teşekkür ederim. Daha zoraki almadım ama hazırlıklarını yapıcam nasipse.
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
8 cm cıvarı dıye hatırlıyorum karamurat kardesım,zorakımı verdıgım ıcın olçme ımkanım kalmadı
Ben gelince ölctum 7.6 cm namlu dışarda.
Her ikinizede teşekkür ederim. Daha zoraki almadım ama hazırlıklarını yapıcam nasipse.
Mahçup olacak bir durum yok bence, bir hobidaş soru sorar diğer hobidaşlar elinden geldiğince bilgisini paylaşarak yardımcı olmaya çalışır forum bu. Güzellik, paylaşmak, paylaşabilmek.
Teşekkür ederim Murat abi ben 3-4 cm gibi bişey sanıyordum.
Bu şekilde alış veriş oldukça mantıklı. Bide alınca kendiniz isabetini, görselliğini ve kaçak kontrolünü yaparsınız. Daha önce hatsan ve kralda sıfır silahta bile hava kaçırma olayı ile karşılasıldı.
Yayın ölçüleri bunlar;
Yayın dıştan dışa ölçüsü yani dairenin çevresi 19.5 mm
Yayın iç ölçüsü çapı yani 13.3 mm.
Yay sıkıştırılmadan serbest şekilde uzunluğu 270 mm 5 mm toleransı var.
Yay şıkıstırıldığında boyu 106 mm.
Yay 35 spir ve 3.06 mm kalınlıgında bir telden çekilmiş benim anladıklarım bunlar.
Bende bu vesile ile birşey sormak istiyorum.
Ultra versiyonunda namlu ucundaki plastik namluyu örten plastik parça çıkarılabiliyor.
İşte bu parça çıktıktan sonra gözüken çıplak namlunun boyu kaç cm dir bilgi verebilecek olan arkadaş varmıdır?
Eğer deneme imkanı varsa.
Tüfekle imkan varsa jsb 18.13 grain ile 25-50-75 mt grupmanları yapın. Atış sayısını kotrol edebilirsiniz. Görsel olarak çizik, vuruk, kırık vs ve kaçak yoksa tamamdır.
Red dot konusuna gelince o nokta ne kadar küçük ve parlak ise bence iyidir. Bende daha önce 2 tane vardı o ışığın içini iyice inceleyince çok ince karıncalı gözüküyordu diye hatırlıyorum. Bu şekilde bana hiç bir sorun teşkil etmedi.
Resime göre 100 bara kadar atış yapılmış.
Süper, süper, süper. Abi ellerine sağlık tüm videolarını keyifle izliyorum. Maşallah sana silah fark etmiyor.
Bide bu vardı atış sayısı burda da yüksek bendeki gibi. 92 stabil atış diyordu hatırladığım kadarıyla tekrar izlemedim.
Çok güzel, birilerinin mutlaka işine yarar.
Bull pup tüfekler taşıma olarak ve yer kaplama açısından çok daha avantajlı oluyor.
Arif abi tüfek bi kere çok hafif ve küçük moderatör dahil 68 cm. Ben 860 fps 18.13 gr ile 90 nın üzerinde atış yapıyorum tam dolumda. İsabetini diyecek hiç bir şey yok. Bence bu bu tüfek hafifliği isabeti minikliği ile öteki pcplerini biraz elden düşürür gibime geliyor.
Arif abi süper. Cricket hayırlı olsun. Seni tanıyoruz cricketi kendim kullanıyorum, biliyorum. Tam bitirim ikili olursunuz artık.
Abi tam göremedim ama cricetin namlusu kısa mı?
Bide bu video vesilesi ile yazayım zaman zaman arkadaşlar pcp arayışına giriyorlar okuyanlar olursa kalibrgun cricket gerçekten mükemmel bir silah kesinlikle öneririm.
Eline sağlık, geçmiş olsun Mustafa.
Bölgenizdeki en yakın sanayi bölgesinde dükkanlarda hidrolik pnömatik işler yapanlar varsa onlara bakın. Oringi veya dolum ucunu mutlaka yanınıza alıp deneyerek alın. Birde çalışma basıncının 250-300 bar olduğunu kuru havada çalışacağını belirtirseniz seçenek varsa size en uygun olanını verirler.
1 ve 2 linkteki dürbünler elime geçti daha önce. Bu dürbünlerin 3 üde senin işini görür bütçene en uygun neyse onu alabilirsin. 10x40-50 benim ilk tercihim olur. Vectorun bu reticle ı R14 range finder diye gecer ve strelok balistik programı ile uyumludur.
Netlik olarak küçük büyütme oranları ilede diana daha net diye aklımda kaldı onuda belirteyim.
Ne yani havalı silahla av sahasında av yapıyor olsaydık bir şey demeden gideceklermiymiş.
Abi emin ol alırlar. O ekip bana bir gün öncesi ilimize bağlı Kandıra ilçesi civarında hatsan marka yaylı aldıklarını ve kalibrelerinin 6.35 olduğunu avla beraber yakalayıp aldıklarını söylemişlerdi.
Çok kısa bir sonra bölgemizde yakalanan silahların ihale ila satıldığını kuzenimden öğrendim. O bana satış listesini gösterdi aynen dedikleri silahlarmıydı bilmiyorum ama listede söyledikleri gibi yaylı vardı.
O liste 2 a4 idi ve bir çok yaylı tüfeğe el koyup satışa çıktığını orda gördüm.
Listede sadece yaylılar yoktu çoğunluğu yivsiz av tüfeği idi.
Durum Kasabanın şerifi
![]()
, geçmiş olsun diyelim sayın karamurat.
Ben ferdi lisans çıkartmıştım ve aynı dediğinize benzer durumlarda şöyle yapıyorum... tabancayı yada tüfeği derhal boş konuma getiriyorum... bulunduğum yer hakkında bilgi veriyorum... önceki atışlarıma ait kağıt hedefleri yanımda tutuyorum ve etrafı inceleyerek havalı tüfek saçması ile ölmüş hayvan varmı kontrol etmelerini söylüyorum... lisans kağıdımı göstererek ferdi olarak uygun şartlar altında antreman yapmakta olduğumu dile getiriyorum. Bunlar haricinde şerifin diğer sorularını sabırla karşılıyorum.. sonuç olarak aynı oluyor ancak psikolojik olarak demoralize olmuş ve aklımızı dağıtmaya çalıştığımız sporumuzu tadını kaçırıyorlar.
Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim.
Olay olalı 3 yıl olmuştur rahat. Bende elimden geldiğince sabır gösterdim aksi durumda silahımı o gün alacaklarından emin olun çünkü kesin almaya gelmişlerdi.
Allah (c.c) tüm vatandaşarımızı korusun.
Geçmiş olsun.