Hayırlı seneler.
karamurat tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Benim anladığım geliş amaçları tüfeği almaktı.
Zaten ben 90 mt den gelinceye kadar tüfeği alıp pick upın arka koltuğuna koyup kapısını kapattılar bile. Sonra av yapmıyorum sehpa var, hedef kağıtlarım var, Tüpüm yanımda, tapulu arazim burası deyip konuşmaya başladım sonra uzadıda uzadı. Ondan sonra bişey bulamayınca bu yolun sağ tarafı ava kapalı av yasağı olan bölge dedi. Bende av yapmıyorum en başında söyledim dedim. Bunun üzerine av yasağı olan bölgede hedefe değil havaya boşa dahi atamazsınız dedi. Bu havalı deyince mevzuat ateşli havalı ayırt etmiyor diyor. Bu şekilde uzadı gitti.
Bende anlamsız buldum ama böyle bir pazar sabahı gereksiz bir stres yaşatmışlardı bana. -
Mustafa biri cin olmadan adam çarpmaya kalkmış. Bu sökme takma işini çok küçümsemiş gibi gözüküyor.
-
Ben saçma konusunu kaçırmışım saçma olarak jsb exact jumbo heavy 18,13 graini tek geçerim bence sizde onu kullanın başka saçmlar ile paranızı çarçur etmeyen hiç. Metrajıda adım yerine 5 metrelik şerit metre ile 5 mt 5 mt ölçeniz daha net rakamlar kullanmış olursunuz. Dürbündeki mildotların kullanımı sizin saçmanınız balistik hareketine bağlıdır. Bu hareket saçmanın ağırlığı, hava şartları, dürbün merkez yüksekliği, sıfırlama mesafesi , saçmanın hızı vs etkenlere bağlıdır. Bunu akıllı telefonlarda kullanılan chairgun, strelok gibi programları kullanarak çok daha basit şekilde anlayabilirsiniz. O yayın deformasyonu bence kolay değildir. Bunuda ancak chrono kullanıp hızda gerçek manada hız düşmesi görürseniz değiştirin bence.
Yanlış anlaşılmasın o yay bozulmaz demiyorum ama zor bir ihtimal gözüyle bakıyorum. -
Bence normal sayı 42.
Tabii galatian kullanılıcıları sayıyı tecrübe itibarı ile daha iyi değerlendirebilirler.
90 mt de vurup kırıyorsa 90 mt üzerinde vurup kırmıyorsa çok büyük ihtimalle gücü yetersiz kalıyordur yada şişenin yan kısmına isabet edip kırmıyorda olabilir. -
3 şarjör dediğiniz kaç oluyor? Benim daha önceden bildiğim, yazılanlardan okuduğum 30-40 arası atış yapması. Yaklaşık o tüfek muadilinde kullandığım benjamin marauder ile 34-40 arası atış yapıyordum.
-
Keşke imkanlar elverse de biz böyle temiz, nezih, kapalı spor salonu edasın da atışlar yapabilsek. Ama biz tüfeklerimizi tabancalarımızı bile atış yapacağımız yere korkar halde götürüp getiriyoruz.Bu sporun hobinin yaygınlaştırılması ve yasal mevzuatının düzenlenmesi gerek.Kolluk güçlerinin bu silahları tanıması gerek.Bunların hobi silahı olduğunu ayırt edemeyen kolluk güçleri var.Mevzuatını amirine müdürüne soran memurlar var.
Bu tabanca tüfeğin taşınması konusunda korkar olduk konusunda sonuna kadar haklısınız. Yani tamamiyle muallakta olduğunu düşünüyorum. Tapusu kendime ait tarlada 90 mt grupman çalışması yapıyordum. Grupmana bakmaya gittim doğa koruma memurları özel mülke girip benjamin marauder tüfeğimi aldılar sehpadan. Gidince baya bi tartışma sonrası bıraktılar. Bu havalı silah alma hakkınız yok falan derken en son bir harita çıkardılar yolun sol tarfındasın av sahası değil burda atış dahi yapamazsın mevzuat gereği dediler. Adamlarla tam 45 dk sonra silahı bırakıp gittiler. Sağolsun içlerinden en genç olan biraz anlayışlı çıktı bi 15-20 atış yaptı be olayı tatlıya bağladı.
-
Normalde çin sitelerinde 10-20 ortalama fiyatlara alışınca bu fiyatları görünce şaşırdım hatta dün akşam bir sitede 4$ a gördüm.
-
Güzel eğer sehpa, masa, yastık vs destekli ise daha iyisi olabilir desteksiz ise iyi atışlar.
Keyifli atışlar size.
-
220 bar 120 bar arası atış sayısı bana biraz az geldi ben 6,35 kalibrede sayısal olarak bu rakam çok fazla atış yapıyorum. Chronom yok ama o arada fabrika ayarlarını hiç ellemeden kullanıyorum 70-80 atış çok rahat yapıyorum.
-
@MarksManK1nq arkadaşım jsb beast At 44 şarjörüne sığırmı denemediğim için bilemiyorum. 200 mt lerde sadece ağırlığı ve jsb kalitesi itibarıyla uygun olur diye düşündüm. 200 mt gerçekten çok iyi bir mesafe özellikle grupman için. İsterseniz jsb beast, incemehmet solid, baracuda match birer kutu alıp en uygun olanı kendinizin seçmesi sizin için en iyi karar olur.
-
http://www.izmiravmarket.com/JSB-EXACT-JUMB…m,PR-52127.html
Link bu, ağırlıkta 33.95 grain miş.
Jsb nin kubbe başlı saçmaları başarılı oluyor bunu denemenşzde yarar var ağır pelet arıyorsanız. -
Ayni seyi konusuyoruz ben de JSB en iyisi dedim ama 15.89 gr olan 18.13 gr olandan daha isabetli demek istedim. Ayrica tufegim servise gitmeden once de ayni grupmani yapiyordum ki, orası yanlis anlasilmasin, servis neden namluyu degistirdi bilmiyorum ama onceden de cok iyiydi zaten.
Yanlış anlamışsınız benim tecrübelerime göre 18.13 gr jsb ler 15.89 gr jsbye göre daha başarılı.
-
Bence basit bi hırsıklık olayında yaylı tüfek veya zoraki bile iş görebilir. Tabii temennim hiç yaşanmamasından yana.
-
O mesafe baya uzun o mesafede incemehmed solid deneyin. Jsb nin ağır bir saçması var beast diye, hiç demedim Sitelerde satışını görüyorum. Onu deneyebilirsiniz imkanınız varsa.
-
H&N nin 5,5 kalibrede en iyi saçmasının baracuda match 21.14 gr olduğunu okudum aldım denedim ne benjamin marauder de kalibrgun crickette istikrarlı gurupman elde edemedim. Jsb den pahalı olmasına rağmen onun yanında çok kötü. Ben H&N hiç tavsiye etmem.
-
Abi 5,56 piyade tğfeği olduğuna göre bu kalibre ile hem savunma hemde taaruzda yaparım. Olmaz diyenler muhtemelen çok daha güçlü ve seri silahlar ile kıyaslarken olmaz demiş olabilirler.
-
Ben daha önce zoraki kullanmadım fakat şuan elimde 5.5 cricket ve 6.35 nova compact var. Daha öncede 4.5 ve 5.5 kırmalı yaylılar kullandım. Tamamen tecrübelerime dayanarak ve diğer arkaşların yazılarını okuyarak 50 mt sınırları aşmayacağım için 5.5 mm zorakinin kendim için yeterli olacağını düşündüm. Yanılırsamda sıkıntı değil 4.5 namlu alır ve problemi gideririm. Uzun mesafe için diğer tüfekler olduğundan düşme benim için çok problem olmaz. Size 2 kalibreyide kullanıp kıyaslamış arkadaşlar inşallah detaylı bilgi verir.
-
İlginç namlu ile alakalı veya güç ile ilgili farkli bir durum var herhalde ben bir çok farklı silahda denedim hiç birinde jsb exact jumbo heavy den daha iyi grupman çıkaran bir saçma görmemiştim.
-
CPR arkadaşım sizin silahlar ile mesken değil vatan savunulur, iyi yapmışsınız. Ben silahlanmanın doğru olduğunu savundum herdaim. Daha ilk okula gitmiyordum israil askerleri filistinli erkeklerin kollarını kırıyorlardı dirseklerine taşla vurup. filistinlilerde onlara taş, sopa, patates atıyorlardı. Aradan 35 sene geçti hala taş ve sopa var. Belki ozaman bizlerdeki gibi en azından av tüfekleri olsa daha farklı savunurlardı vatanlarını.
Allah ( c.c ) yardımcıları olsun herdaim.