Genelde herkes bu tabancada seçimini 4,5 mm den yana kullanıyor ama ben de 5,5 mm almak taraftarıyım. Anladığım kadarıyla 5,5 mm dezavantajı saçmanın erken düşmesi. Sizin max 50 mt demesi ve tahribat amaçlı kullanma amacınız olduğuna göre 5,5 daha makbül diye düşünüyorum.
Benim kendim için fikrim 5,5 mm olurda sıkıntı yaşarsam 4,5 mm namlu alırım diye düşündüm onuda belirteyim. Ben 4,5 mm saçmanın küçük olmasından dolayı hiç beğenmiyorum.
karamurat tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
En güzelini yapmışsın abi.
-
Hatsanın malını alanlar burda yazan artı ve eksilerini bilerek alıyor. Sizde bile bile almışsınız ha düzelmiştir diye umarak.
Bende bilerek aldım beklentilerim çok yüksek değildi. Ben memnunum veya umduğumu karşılıyor. Şu konuda size hak veriyorum 17 yıldır seri üretim yapan 2 firmada çalıştım. Mevcut hatsan fiyatlarıyla en az % 50 daha kaliteli ürünler satılmalı diye düşünüyorum. -
Nickler bu şekilde siteleri yoktur sanırım.
-
Buna artı olarakta o hal olayını unutmamakta fayda var.
-
Burda da yapan arkadaşlarımız var benim bildiğim emrah sayar ve mustafa ekiz arkadaşlarımız takıyorlardı. Onlar sanırım yardımcı olurlar özel mesaj ile irtibat kurabilirsin.
-
-
-
-
-
-
Güzel bilgi paylaşım için teşekkürler
2006-2011 yılları arasında 2. El alım satım işi ile uğraştım. Bu işin için de çok fazla yalan dolan, hile var aşağı yukarı hepimiz biliyoruzdur.
Yetkili serviste ne yapıldıysa gerçekte de odur. Mesala bir araç alıyorsunuz özel servis bakımlı baştan aşağı bütün bakımları yapıldı şu değişti bu değişti adam anlatıyor bakım kartını komple doldurulmuş. Sonra bakımı yapıldığı idda edilen yeri arıyoruz araba oraya gittiğine dair bir bilgi yok veya bize gelmiş ama hiç bir kayıt yok vs. Sonra arabayı başka bir yere baktırıyorsunuz bakımı yapıldı değişti denilen parçalar aynı yerinde eski olarak duruyor. Ben bu tür olaylara eksik boya, kaporta, motor , şanzıman bilgileri, oynanmış km ler vs vs. Özel servislerde.
Ben şahsen 2. El araç alırken yetkili servis
Bakımlı aracı tercih ederim. Bu olayın garanti ile alakası yok ama yetkili servis olayı araç satarken avantajdır.
Kazığın büyük ve sivri olduğunun farkındayım 9 Aralık cmt günü yıllık bakımda dacia duster aracıma sadece yağ değişimi için % 20 indirimli 555 TL verdim yetkili serviste.
Yağ muhtemelen bi siteden alsam 120 TL yi geçmez herhalde. -
18 grain ve 16 grainin grupman istikrarı benim gördüğüm kadarı ile aynı değil. 18 grain benim denemelerimde hep daha iyi çıktı.
-
Ben zaman zaman iyi olanların abartıldığı, zaman zamanda kötü olanların ufacık alakasız bahanelere bağlandığı hissine kapılıyorum.
Tabi bunlar benim kişisel düşüncelerim.
Yoksa başka art niyet ve iğneleyici bir düşüncem yok. -
Evet konu açanda diğer forum üyeleride bu sayede tüfeklerin artı ve eksilerini görüyorlar.
Yalnız o exper mantığı ile çalışmayı ilk defa duydum güzel bir uygulama. -
Tabiiki firmanın sattığı silahın arkasında durması güzel bir olay. Benim firmaya karşı bir yok olsa zaten 6 silah almazdık. Burda sanırım genel manada kaçırılan bir durum söz konusu. Profesyonel olarak şimdiye kadar sektörel olarak dünya devi 2 firmada çalıştım.
Biri otomotiv ( Toyota ) diğeri lastik ( Pirelli) şirketi. Ben hiç birzaman bir aracın üretim sonrasında kontrol edilmeden müşteriye ulaştığına veya hiç bir lastiğin testten geçirilmeden müşteriye ulaştığını ne gördüm nede duydum.
Bence bizim yerli üreticilerin de silahlarını tek tek test edip namlu problemini ayıklayıp müşteriye öyle vermesi gerektiğini savunuyorum. Mantık şu şekilde olmasın problemi anlayan müşteri geri göndersin değiştirelim anlamazsa devam etsin.
Bu olay huğlu, hatsan, kral için de geçerli benim marka fanatizmim olamaz.
Bu mantalite ile çalışırsak genel olarak ancak ozaman kalite standartını yukarı çekebiliriz.Yoksa senin ki kötü, benimki iyi muhabbeti döner durur.
-
Çok güzel objektif bir paylaşım olmuş.
Neyse onu yazmışsınız. -
@Atos abi elbetteki bir belge yok bende bu yüzden namlu kötü diye yaZılıyor olması diye yazdım.
Ben geçen yıl fabrikadan 6 iş arkadaşıma fiyatları uygun diye kral aldım kullanıyorlar 5 tanesinide kendim sıfırladım. Kimisi 25 m kimisi 33 kimisi 43 mt de sıfırlandı kişilerin tercihine göre. Bende bu kadar yazılana rağmen müthiş grupmanlar gördüm ve şaşırdım açıkçası. Sonrasında 2 tanesiyle 85 mt denemesi yapıldı sonuç içler acısı.
Farkın burda ortaya çıktığına kendim şahit oldum. O 85 mt grupmanlarını görmeseydim benim gözümde de mükemmel silahlardı.
Biz sadece jsb 18.13 grain kullandık.
Hatta bir tane arkadaşımda resmide vardı karalama gibi algılanmasın diye paylaşmadım.
Fakat zaman zaman forumdaki arkadaşlar çok güzel uzun mesafe atışı ve grupmanı yapıyorlar onlara inanıyorum ve demekki kral namlularında standart tam oturmamış diye yorumluyorum.
Bizdeki namlu bu şekilde grupman yapıyor ordaki namlu farklı yapıyorsa benim gözümde standart yok demektir. -
Piyasaya pcp ile gireli kaç sene oldu hala namlunun yazılması kral adına bence kötü bir durum. Bence bu durumu makina ve hammadde kalitesini arttırıp veya ihtal edip bi şekilde şimdiye kadar en iyi şekilde çözmeliydi. Mesala hatsan namluları ile ilgili şikayet bu şekilde ayyuka çıkmıyor.
-
Benim elimden birçok dürbün geçti mildotlu ve bütçene uygun ne varsa kullanabilirsin. Bütçe açısından hiç kendini zorlama derim.