2. Resimdeki moderator ici odacillarin her birine ilk etapta 2 ser adet 6 mm delik acmistim yaptığım denemelerde ses seviyesi tatmin etmedi sonra 2 ser adet 6 mm delik daha acinca bu sefer ses daha da azaldi.
Sanirim pullarada derinlemesine 4-6 adet daha acarsam bu işi kökten bitirmis olurum.
1. Resimdeki metod ise daha basit ve oldukça basarili. Daha önce bigudi ve sünger diye duymuştum ben celik boru tipi su filitresi ve bulaşık bezi kullandim. Ben 3 odacikli yaptim.
Simdi kisaca biraz anlatayim dediğim gibi 2 adet boru var biri 40 mm capinda digeri 30 mm. 40 mm olan sesi tamamiyle kesip sadece mekanizmanin sesi geliyor.
30 mm olan sesi tam kesmiyor ve o mekanizma sesini kapatiyor fakat daha tok bir ses geliyor.
Her iki moderatorde silah 6.35 olmasina rağmen çok güzel sesi düşürüyor.
Basit ve kolay yapilabilirlik performas açısından 1. Resimdeki metodu tavsiye ederim.
Dis ölçülerini öğrenebilirsem bir tanesine kalibrgun cricket de denemek istiyorum.
Bugun telefondaki desibel olceri orjinal cihaz ile kalibre ettim.
Önceki ve sonraki ses miktarinida nasipse burdan paylasirim insallah.
karamurat tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Merhaba arkadaşlar.
Hatsan nova compact tüfeğin sesinden rahatsiz olunca Moderator arayışı içine girdim. Fakat standart moderatorlerdeki disli kısmın konik seklinden dolayi ceketli namluda güzel durmayacağına kanaat getirip ugrasayim kendim imal edeyim dedim.
Tornaci arkadasiminda destegini alarak iki farkli ic yapiya sahip moderator yaptim.
Sizlere fikir vermesi acisindan resimleri paylasayim.
Dış boru sadece iki tane bulabildiğim için sadece 2 tane yapabildim. Daha fazla olsa çeşitliliği arttirabilirdim. -
Merhaba arkadaşlar geçtiğimiz hafta içerisinde hatsan nova compact tüfeğim için1-2 çeşit moderator çalışması yaptım ve oldukça iyi sonuçlar aldim.
Şimdi kalibrgun cricket içinde bir deneme yapmak istiyorum. Yaptığım moderatoru crickete takmak istedim fakat ölçüler ufak geldi. Cricket namlu ucundaki diş ölçüsünü bilen arkadaşlar yardımcı olabilirmi? -
Evet abi ayni reklam.
Ozamanda bahsettim avda dugunde bayramlarda kullanmak için biçilmiş kaftan gibi anlatiyor. 2 sefer denk geldi 2 sinde de farkli bir müşteri memnunmuş da programa şahit olarak katılmış havasi vardi.
Bide düğünlerde bayramlarda özellikle atilsin diye Moderator yaptirmamislar. 200 fisek 100 tl değerinde adam yaziyor oynuyor otekide destekliyor. Şaklabanlik tavan durumda o reklamda. -
Ordaki oringlerden bulundugunuz bolgedeki sanayide hidrolik pnomatik işi yapanlardan da temin edebilirsiniz.
-
Çok guzel yayda regulator var herhalde !!!!!!!!!!
Siz anladığım kadariyla dürbünsüzde baya randiman almissiniz. Hafiflik acisindan ufak mildotlu durbunler var onlardan kullanirsaniz agirliktan yana fazla şikayetiniz olmaz. Sanki optikle kullaninca daha güzel oluyor bu hobi. -
onlar eski toprak dürbünsüzde görür.
-
Bu biraz karalama gibi olmuş temize çek istersen bi.
Amacina ulastiysa sorun yok tabiide birazda gorsellik olsun.
Maliyet olarak uygun fiyat olur bu iyilestirme.
Ellerine sağlık. -
ozaman jsb 15.89 grain daha mantıklı.
-
Düşme oluyorsa sizde 250 degil 200 mt atarsiniz. Cok sorun etmeyin.
Şaka bir yana baya düşük geldi bana 13.43 grain ile. -
Eger moderatorlu ve moderatorsuz durumda farkli grupman oluyorsa direk moderatoru degistirin normal de olmamasi gereken bir durum bilginiz olsun.
-
Baya dağıtmış bide jsb 18.13 gr deneyin isterseniz. Gamo peletler benim tecrübe ettiğim kadariyla grupmana pek yatkın değil.
-
Çok güzel, masallah Allah (c.c) saglik sihat versin. Okumadan bu dede dürbünle göremez dedim.Siz bi dürbüne alisamadi yazmissiniz zaten.
-
Geçmiş olsun abi sağlam bi tufa atlatmissin.
-
Dizelleme ile dediğiniz
1100 fps 25,4 grain ile 68fpe güç yapiyor.
Müthiş bir güç. -
Metehan hiz konusunda haklı fakat yinede taktırmak istiyorsaniz.
Forumda regulator montajı yapan arkadaslarimiz mevcut yardimci olurlar ihtiyaciniz olduğunda. -
@umutunal1982 ben konuyu tam anlayamadim 65 mt grupmani iyi 20mt dağınık mi yapiyor jsb de
-
malzeme kalitesi, namlu kalitesi sağlamlık olarak benim gördüğüm hatsan daha iyi.
Emir abinin dediği gibi bütçe ile ilgili sorun yoksa hatsan tercihi daha mantikli. -
Güle güle kullanin.
Iyi kötü basarili basarisiz aldik hatsan yapacak bisey yok. Tabi insan para verip alinca beklenti yuksek oluyor. Ya kendimiz tamir edicez yada servise gönderip beklicez problem olunca. -
keyifle izlemeye yenisinide beklemeye devam.
Metehan!!!!