karamurat tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Teknik olarak dediklerinize katılıyorum, yüksek güç ile solid kullanmanın benim düşüncem de iki sebebi var bir avcılık iki uzun mesafe atışları.

Bunlar bana uzak olduğu için ben az hava hava harcıyan istikrarlı tüfek tercih ediyorum. Bi ara big max x alayım dedim sonra nerde nezaman atış yapacaksın diye düşündüm iyi solid bulmak hem zor hem külfetli. Novayı alalı 5 sene oldu 2 kere araziye çıkardım. El hemen taşıma kolaylığı pratik hafif vs derken cricket ve zorakiye gidiyor.

mehmet_cemil merhaba bende 5.5 mm cricket, 6.35 mm nova, 4.5 mm yaylı hammerli ve 4,5 mm zoraki ultra var. Ben atış yapmaya gidiyorsam ilk tercihim hep crickettir. Ama ben pikniğe, gezmeye veya köy işileri yapmak için tarlaya gitmişsem taşıma kolaylığı, hafifliği gibi avantajlarından dolayı zorakiyi tercih ediyorum, dediğin gibi zoraki bir pcp gibi güçlü ve istikrarlı olamaz. Bide benim çocuklar artık yetişiyor onlarda hevesli öyle fırsatını yakalarsalar zorakiyle ortalama 100 atış yapıyorlar rahatlıkla. Pcp ile onlara saçma dayandıramam ben.

bullarika ozaman ben sizin yazdıklarınızdan şunu çıkarıyorum uzun namlulu ve twist oranı düşük olan silahlar güç konusunda daha verimli oluyor.

Peki ozaman bizim fabrikadan aldığımız herhangi bir marka, herhangi bir model standart bir tüfekte her atışta boşa giden hava yani istaf olan hava mı olmuş oluyor?

Bunu pelet namludan çıkmış olmasına hava akışı devam ediyor ibarenize istinaden soruyorum?

Memleket neresi bilmiyorum da bazı bölgelerde hiç sıkı kontrol yapılmıyor hatta hiç kontrol yapılmıyor. Her ücra köşeyi kontrol edemezler zaten. Ben bi ara çoban köpekleri ile ilgili videolara daldım YouTube kurt köpek vs videolarda bakıyorum insan zor gidiyor oralarda ne denetimi olsun?

Ben de YouTube da yeni video izledim arka arkaya avda 5 atış yaptılar dikkatimi çekti 2 farklı videoda denk geldi biri ördek biri domuz avıydı. Bunların yükledikleri videoda 5 atış yapmaları normal değildi acaba göz ardı edilir düşüncesiyle mi yüklediler; yoksa yasak mı kalktı benim kafamda soru işareti kaldı.

Çok güzel bir yazı, Ömer Seyfettin Gönen’lidir Gönen’deki parkta bir heykeli ve kısaca hayatını yazan bir anıt vardır her geçtiğimde illa bakar okurum Gönen’e gittiğimde. Hemen kaşağı gelir aklıma o hüzünlü hikaye, hep mutlu sonla bitmesini istediğim ama hüzünle biten hikaye.

Emeğinize, elinize sağlık.

poyrazaga Evet anladım regülatörü direk tüpe takabiliyorsun ama tüfeğe takmak için parça lazım. Sağ taraftaki z parça ne acaba? Tornacıya yaptırdığınız parçanın uzunluğu nedir ölçme imkanınız varsa? Bu parçanın uzun olamsının yani regülatörden sonraki hacmin büyük olmasının bir avantajı varmıdır sizce? Siz hangi tüfeğe takmıştınız?

Bu çin regülatörlerinin montajı ile ilgili herhangi bir video bulamadım YouTube da, içeirsindeki pulların sayısını ekleyip çıkarıp basınç ayarı yapıyorlar böyle videolar var ama tüfeğe montaj videosu bulamadım bulan varsa paylaşabilir mi?

Her haftasonu sonu, bir çok farklı marka ve model tüfekte grupman çalışmaları, uzun mesafe videoları, tüfek bakım onarım, tanıtım vs videoları olurdu. Tabi sadece haftasonu değil haftaiçide oluyordu ama cumartesi,pazar ve pazartesi çok çok daha yoğun olurdu forum. Cemal Bozan arkadaşımızın baltaya atış yapıp saçmayı ikiye böldüğü videlar aklıma geldi şimdi yanlış hatırlamıyorsam.

Önce popilizm sevdalıları türedi herşeye müdehale etmeye muhalefet olmaya başlanıldı,sonraları sosyal medya gruplarının kurulmasıyla kopmalar derken forum dağıldı kalanlar yine ayakta tutmaya çalışıyor inşallah dahada iyi olur.