Benim tecrübe ettiğim kadarıyla bu işin sırrı tüfeğe alisabilmek. Buda tabiiki fazla tufekle atış yapmaktan geçiyor. Mesala tetik sertmi ona göre insan kendini ayarliyor. Agirmi agirsa ona göre gücünü ayarliyor.
Bence biraz atış yapıp calisirsaniz alistimi bir soğukluk kalmaz bence.
Inanin ondan daha dusuk bir silah almak durumunda kalsaniz onunlada alistiktan sonra iyi isler cikartirsiniz.
karamurat tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Güzel ve temiz olmuş ellerinize sağlık.
Bende biseyler yaptiriyorum arkadaşıma tamamlarsam burdan paylasirim bir kaç güne. -
Dene bi abi bu şekilde tespitine göre hareket edersin.
-
Teşekkürler.Aynada artıkılı görüp gölgesini göremiyorsam zaten ikisi üst üste demek midir? Aslında deneyip görmeli.
ikisinin üst uste gelmesi çok zor bir ihtimal bana hic denk gelmedi belki 70-80 farkli dürbünde denedim. Sizin dediginiz gibi ust uste tesadüfen geldi bakarken turretle oynayin bozulup yine iki tane görmeniz gerekir. Siz muhtemelen göremiyorsunuz.
-
Merhaba, yatay eksende tek parça ayakla veya dampa ile şimleme ne kadar yapılabilir. Fazla yapamadım
Tek ayakla hic denemedim vidalarin karsisina on veya arka tarafa koyup deneme yapabilirsiniz.
-
Evet sag sol turret ile oynarsan bozulur bozulmasını istemiyorsan simleme ile sifirlama yap yatay eksen için.
-
Tüfeği hava kaciran abimiz biraz tecrübesizdi ama çok dikkatlidir bir çok noktasını kontrol ettim ama sanki namludan kaçırıyor gibi geldi demişti bana.
Sonra kraldan idris ustaya ulaştık.
Oda gönderin siz yapamasiniz onu demiş gönderdik 4 ayi geçmiştir.
Şimdi sorun yok. Hic kacirmiyor diyor.
Sende istersen fabrikaya bi ulaş en azından bilgi danisabilirsin. -
Siz tüfeği elden mi aldınız yoksa internet uzerindenmi? Elden aldiysaniz bayii sıkıntı yapmaz gönderir.
-
Abi bisey sorayım sendeki bu hava kacak problemi ile ilgili mesala tüfeğe 200 bar hava bastin bıraktın bir gun sonra tüfek basıncı kaç bara düşüyor. Bir abimizin basina bu olay geldide o yüzden sordum. O aksam 200 barda birakiyor diger aksam isten eve dönünce bakıyor 50 bar.
-
Bu is standart olmayabilir örneğin size gönderilmiş tüfeğin tetiği 1.5 kg kuvvete düşüyordur x kişiye gonderilen tufek 0.9 kg kuvvette düşüyordur.
Ikinizde 0.7 kg kuvvete ayarlamak isteseniz birinizin 2 tur cevirmesi gerekirken birinizin 1 tur çevirmesi gerekicektir.
Yani burdan tur hesabı ile tutmayacaktir diye düşünüyorum.
Siz çok azar azar cevirerek biraz daha yumuşak ayari yakalayıp bırakın.
Çok yumusak olmasın Ozaman kendiliginden veya sarsıntıdan tetik düşme problemi olur. -
Çözülür sıkıntı yapmayin. Tufekte gelir, vanada değişir. Hobi bu sıkıntılar oluyor ama sonra keyifini yaşamak cok güzel.
-
ben 2 mm saca attim 5.5 da delmedi 6.35 de fakat 5.5 göre daha fazla kabartmis diger taraftan. 5.5 mm 30 fpe güce ayarli zaten.
-
Ben fabrikadan geldiği haliyel jsb 33.95 grain ile 45 mt iyi bir grupman yaptim. Crono olmadığı için hizi bilmiyorum.
Bana fabrika dan gelen hiz yeterli geldi. -
Geldimi iç piyasaya bilmiyorum av bayiilerine sormak lazım.
King heavy yoktu o yeni geldi muhtemelen king heavy mkii de getirirler. -
Av bayii yardimci olmak istemiş o yönden güzel. Hobi başlangıcında böyle tatsızlıklar olması kötü tabi.
Simdi arkadaş kim yaklaşımı ne bilmiyorum.
Yanliz tufugegin arkasindaki pim kirik deyip ne ifade etmek istediginizi anlamadim ama acaba kargolama esnasında kırılmış olabilirmi?. Ben bir hobi severin ateslemeyen silahi bilgilendirmeden gondercegine kanaat getirmiyorum ama kesinlikle olmaz demiyorum. Tüp vanasi bozuk olayina bir sey diyemeyeceğim. Bence yaşadığınız problemi aldiginiz arkadaşla kesinlikle paylasin. Beraber bir çözüm yolu bulmaya çalışın
İnşallah tufeginiz gelince keyifle kullanabilirsiniz. -
-
Bu king heavy mkii 33.95 grain ile ilgili yazıyı buraya kopyalayamiyorum. O yüzden sayfa resmi aldim.
-
hocam kusura bakmayın mesaj gözümden kaçmış, tesadüf görfüm. geçen hafta aldım 33.95 grn pelleti. kısa mesafede tahribat atışı yaptım çok güçlü tahribatı fakat bt65 in şarjörüne zor giriyor bazen etekleri eziliyor bu yüzden. 3 şarjörde de aynı sorun var ve bu sorunu bi tek ben yaşıyormuşum
hatsan ı bile aradım ama bi çözüm üretmediler , şu sorunu çözüp uzak mesafe atışlarında bu pelleti denemek istiyorum.Estağfurullah ne kusuru.
Simdi size kisaca yazayim o makaleyi bulursam buradanda yayinlarim.
Bt65 ve novanin şarjörü farklimi bilmiyorum ben hiç sorun görmedim ama o gözle bidaha bakarim.
Jsb bu sacmanin king heavy mkii ni cikardi.
Ayni sizin gibi etek sorunu yaşayanlar için.
Aciklamasindada hatırladığım kadariyla bt65
Daystate pulsar vs tufeklerin etek ezilme problemine karsi revize edildi gibi bir yazi vardi ingilizce bulursam yayinliyacagim. -
Ozaman görebileceğin en küçük noktayi ciz.
Ozaman nisan alirken oynatma daha azalıyor.
Grupmanlar daha toplu oluyor.
Bide ben foruma üye olduğum zaman herkes grupman paylasiyordu.
Ben ise keyif atislarindan hoslaniyorum.
Sonucta bu hobi kimi grupman, kimi uzun mesafe, kimi sise kirar kimseye bir lafimiz olamaz.
Grupman işi bence tufegin, aticinin, sacmanin toplam kobinasyonun performansi.
Simdi kendim icin söylüyorum atici ben ayni, tufek cricket ayni, sacma ?
Kendi tufegime en uygun sacmayi bulmak icin yaparim grupmani; sacmayi buldum jsb 18.13 gr.
Baska grupman yapmam.
O yüzden grupman işi bana tencir plavi işi geliyor.
Tabi dediğim gibi bu hobi kimiside her seferinde daha güzel grupmani yakaliyacagim diye atis yapar, yakalar mutlu olur.
Neden bunlari yazdım siz eger hedef atışı yapmayi seviyorsaniz uygun sacmayi bulun ( kesinlikle jsb 18.13 grain çıkacak diyorum )
Sonrada mesafe calismaya veya şişe kırmaya devam edin grupmana takilmayin. -
Siz 60 mt dediğiniz icin benim bu dediklerimi 60 mt de uygulayın.
Ben grupmanlarimi 45 ve 90 mt de yapiyorum arazi imkanim varsa.
Ben siz 60 dediğiniz için soyledim.
Neden 45 mt ?
Ufak bi bahcemiz bar findiklik orda agac olmayan düz bir yer var orasi 45 mt.
Neden 90 mt ?
Bi tarlamiz var egimli 93 mt den sonra hedef kayboluyor bende 90 mt ye yapabiliyorum en uzak.
Yoksa özel anlamlari yok.
Ben bu işleri hep pcp ile yapıyorum.
Bence sizdeki tufek icin 60-70-80 mt denemeleri yeterli olmali bence.