karamurat adlı kullanıcının mesajları

    Dürbün turretleri ile oynadiysan optik merkezlemeyi bozmuşsun demektir
    Sıfırlamayi yaparkende sacmalarin toplandığı yeri ayarliyacagin zaman dürbün ayaklarina koyacagin sim vasitasi ile ayarla aksi taktirde yatay eksende dürbün turretleri ile yaptigin sifirlama isleminde sifirlama mesafesinden sonra kacinilmaz sapmalar olmaktadir.


    Forumda optik merkezleme ve onemi diye 2 konu mevcut oradan daha detayli yatarlanabilirsin.

    Arkadaşlar herkes belirli bir yaşta lütfen usluplara dikkat edelim derebeyi ağazıyla sen kimsin, derdin ne, sen işine bak vs. yazılar bu forumun laiği değildir.


    Biz hobi ile geçirdiğimiz zamanın belkide 100 katını bu forumda birşeyler paylaşarak okuyarak geçiriyoruz. Artun arkadaşımız kendince yanlış olanları paylaşmış ve formu bilgilendirmek istemiştir. İzmir takımlarına gelince anladığımız kadarı ile ilgili kişilerin birbirlerinde telefonları var aynı coğrafyada ikamet ediyorlar dolayısı ile birbirlerine ulaşıp isterlerse uzlaşma yapabilirler. Lütfen dışardan gereksiz müdahil olmayalım.


    Bu yazıyı bir hakem veya bilir kişi olarak değil sonu olmayan bu tartışmadan son derece rahatsız sürekli olarak formu kullanan bir üye olarak yazıyorum.


    Lütfen daha sakin ve özelliklede saygılı olalım.

    Emre bey çok güzel fotolar yakalayıp paylaşmışsınız elinize emegğinize sağlık.


    İmkan varsa sonuçlar hakkında bilgilendirme yaparmısınız.


    2 gün geçti şampiyon kim onu bile bilmiyorum.

    Shooter 54 arkadaşım italyanin siniri 7,5 joule kesin olarak bildigim biseydir. Yukarisi FAC statusune giriyor yani Almanya ve ingiltere'deki gibi sinirlari 12 fpe degil.

    Togay bey anladigim kadariyla ürün hazir değil veya piyasaya çıkmak için uygun zaman değil. Tamam bunlari anladik inşallah en uygun zamani en iyi kaliteyi yakalarsiniz.


    Simdi birisi sacmayi uretmis, digeri denemiş, birisi aracı, bu kisim karisik olduğu için şaibeli yazdim. Yoksa kötü bir elestiri olsun diye yazmadim.
    Forumda zaman zaman bazı arkadaşlar kendileri urettikleri veya imal ettirdikleri ürünleri burda satmakta forum uyeleride gönül rahatligi ile alip kullanmaktadir. Bu olay benim icin 10 numara seffaf bir durumdur.


    Şimdi babasi buraya üye ise biz oglumla böyle bir ürün urettik dese satışa sunsa bizde adamlar süper sacma yapmış helal olsun deyip alsak durmu benim gözümde daha guzel olurdu onu belitrmek isterim.
    Elbettekki ticari bir beklentileri olabilir ureten kisilerin burdada siz ve diger av bayileri devreye girer ürünün tum Türkiye capinda satilmasinda yardımcı olurdunuz.
    Bunlar benim dusuncelerim katilan olur katilmayan olur polemiğe hic gerek yok.
    Saygilar.

    Togay bey birileri kendince rica minnet temin etmiş sonrada test etmiş. Beklenen ne piyasaya sürülmesi için?
    Bu mermiler bu aşamaya geldiyse 3 aşağı 5 yukarı maliyetleri bellidir. Üreticinin kar oranida bellidir. Fiyatin ve piyasaya veriliş tarihi nedir?


    Biraz özel olacak ama bu yerli üreticiler neden sizi buluyor sadece? siz ta Mersin desiniz deneyen istanbul yazmış firma nerde Allah kerim.
    Şaibeli seyler genelde bana itici gelmiştir herzaman. Bunlar benim merak ettiğim seyler cevaplamayabilirsin sıkıntı yok.


    Ürüne gelince gercekten güzel gözüküyor diğer yerli marka ne durumda bekledigini bulabildimi?
    İnşallah bu daha iyi sonuc elde eder.

    Vali Bey bence şimleme işini doğru anlamışşınız en azından benim anladıklarımla örtüşüyor. Şimleme işi yatay eksen için benim gözümde bu işin olmazsa olmazı oldu.


    Tam 1 yıldır mesafe açıldıkça yatay eksende dot ayarlamaktan bıkmıştım. Suba tüpüm bitti ayar yapmadım daha sonuçları ben size iletirim.


    vali bey whatsaap kullanıyorsan tlf numarasını göder kullandığım sehpa ve kamera montaj aparatının resmini göndereyim. imal etmen için örnek olur. Özellikle Montaj aparatı mükemmel.

    Arkadaşlar herkese merhabalar.


    Bu ayna olayını kendim yapamayınca form içi ve dışı bazı arkadaşlardan zaman zaman yardım istedim ve bazılarının kendim gibi yapamadığını, bazılarının 2-3 dakika gibi kısa sürede ayarladığını, bazılarının da hiç böyle bir işlem yapmadığını öğrendim.


    Geçen hafta pazar sabahı ayrı ayrı uğraştığım 4. günde ancak ayarlayabildim. Kendim gibi bu konuda daha önce ayar yapamayanlar olmuş belki faydam olur diye bilgi vereyim istedim.


    Bu işlemi köydeki evin bahçesinde gün ışığında yaptım ayna yerde dürbün dik olacak şekilde göz kurtarma mesafesinden bakarak gölge artıkılı buldum ve sağ sol yukarı aşağı turret ile ayar yaparak üst üste oturttum. Burada şunu söyliyeyim ev içinde yaptığım 3 günlük denemede gölge artıkılı göremedim elfeneri ile ışığı güçlendirdim fakat bu seferde artıkıl çok net ve parlak gözüküyor ama gölge artıkıl gözükmüyordu.


    Mil dot, center point haricinde örnek olarak y artıkıl, mp artıkıl, h artıkıl ,range finder artıkıl vs farklı modelde artıkıl kullanan arkadaşkarın gölge artıkılları aynadan yansıdığı için tam ters oluyor bu sizi şaşırtmasın ama ayar yapılmasına engel olmuyor.


    Benim bu 4 günlük deneme tecrübelerimden kısaca püf noktaları:


    * Gün ışığı


    * Göz kurtarma mesafesi ve artıkıl tam dolunayın ortasında olacak.


    * artıkıl aynadan yansıdığı için ters


    Optik merkezleme diye forumda 2 konu mevcut yabancı bir siteye link verilmiş ve olay mükemmmel anlatılmış.


    Benim şu ana kadarki tespitim bu işin başlangıcı asıl önemli olan sıfırlama işlemini şim kullanarak yapmak. Şim kullanılmadan turretlar kullanılarak yapılan sıfırlamalarda aslında mermi yolu ve optik merkezini kendi seçtiğimiz sıfırlama mesafesinde kesiştiriyoruz. Mesafe uzadıkça istenilen mesafede kesişen yollar ayrılmakta ve mermi hedeften sağa veya sola sapmakdır.


    Şim ile yapılan sıfırlamada optik merkez ve mermi yolu şim ile fiziksel olarak aynı düzleme oturtulduğu için mermi yolu ve optik merkezinin ilerleyen mesafelerde kayması söz konusu olmaz. Tabiiki bunlar yatay eksen için geçerli. Dikey eksende düşme kaçınılmaz son.


    Biraz uzun oldu ama inşallah arkadaşlara faydalı olur. Eksik hatalı bilgi tespit eden tecrübeli arkadaşlar varsa hatayı düzeltebilirler.


    saygılar.

    Bende donchilot arkadaşım gibi gamodan bir çok çeşit saçma , incemehmet 30.25 gr ve jsb18,13 gr oluşan grupmanlar yapmıştım geçen yıl. Gamolarla başladım denemeye tüfeğime bişey oldu diye korkmuştum. Sonrasında jsb yi doldurunca şarjöre 10 saçma 33 mt tek deliği görünce derin bir oh çekmiştim. Arkasından incemehmet bir şarjörde tek saçma 4 cm sol vurarak tek deliği bozmuştu.


    Gamo saçmalar içinde kötünün iyisi ts 22 dir. Amo o günden sonra birtane tüfeğe takmadım 8 kutuyu mod125 kullanan arakadaşıma hediye ettim.


    Her zaman jsb 18,13 gr kullanıyorum

    Yaziyi ilk yazıldığı gun okumus ve yakip etmiştim problem basima gelince tekrar soru ile guncelledim. Peki benim bu iki farkli çizgiyi neden goremedigimi veya nasil gorebilecegim konusunda fikri olan yokmudur acaba?


    Fiziksel olarak en iyi merkezlemenin bu olduğunu düşünüyorum o yuzden bu metodda israrciyim. Dürbün 8x32-50 tüp çapı 2, 54 .

    Ben sadece soruya cevap vereyim 100 metrede kusu, soda sisesini, kutu kolayi sigara kutusu vs.cok net görürsün. Daha önce 189 metredeki efes sisesini ve 200-230 metrelerdeki güvercinleri artikila rahatlikla x32 de oturtabildim.
    Size referans olsun diye verdim ornekleri.
    Imzamdaki dürbünü kullaniyorum. Nasipse vector optics 10x40-50 mp reticle dürbünü de almayi düşünüyorum ikinci tufegimle birlikte.

    Öncelikle cevap teşekkür ederim click sayisini bilmiyorum. Bu ortalama click sayisini alma yöntemimide biliyorum onu neden yapmak istemedim size acikliyayim. Dürbünün click lerini en sona dayadigimda tekrar ters yone cevirdigimde click sesi geliyor ama artikil hareket etmiyor yani bos olan clickler var en başta ve sonda. Mecbur kalirsak bunu yapacağım zaten.


    Aynada görme imkani varsa birebir fixliyeyim istedim o yüzden yardim istemiştim. Profesyonel ler gülüyor demişsiniz nedemek istediginizi anlamadim. Yani böyle bir yöntem yok mu onumu ima etmek istediniz yoksa baska biseymi?

    Günaydın bu ayna metodunu kullanıpta başarılı olabilen arkadaş varmi acaba.
    Ben dun gece baya bir uğraştım ayarlayamadim 3 tane lambası olan avizenin altinda 2 metrekare büyüklüğünde bir aynada bu isi denedim fakat artikili karanliktan dolayi göremiyorum. Bu işi kolaylaştıracak bir püf noktası varmi acaba? Dürbün ışığınida yaktim ama sonucalamadim.


    Yardımcı olabilecek varsa sevinirim.

    Ali Bey sebebini anlamamissinizya Air arms, Daystate, weichrach, crossman, kalibrgun, Edgun, Fx, vs gibi markalara şuan avans veriyor olabilirmi acaba??????