karamurat adlı kullanıcının mesajları

    Çok güzel ama sizi uğraştırmış baya, bu kadar tecrübeden sonra o prinç kadar dediğiniz parçanında metalinide yaptırın isterseniz tam olsun.

    Ben o hatsan jsb saçmalardan aldım çok memnun kaldım sonra kırmızı kutulardan aldım elimde fazla miktarda hatsan jsb’lerden vardı. Fiziksel olarak kıyasladığımda hatsan jsblerin saçma eteklerinin kırmızı jsblere oranla çok ince ve yumuşak olduğunu gördüm, muhtemelen kalıp farkından dolayıdır. Ama isabetleri eğer etekte yamulma yoksa çok iyiydi.

    Siz hazırlayın elbette yararlanmak isteyen illa olur. Daha önce forum daha aktifken bağımlılık mı, merak mı, heves mi artık nedir bilmiyorum ama hiç alakası olmayan konuları bile baştan sona hepsini okurdum. Bende sosyal medya gruplarına hiç katılmadım, başladığımdan beri burdayım.

    Ticaret olayı veya elindekini satış, takas olayı ile değiştirme forum daha aktifkende mevcuttu. Facebook ve whatsup gruplarının oluşması ile ilk çözülmeler başladı bence. Sonrasında enflasyon ve alım gücünün düşmesi ile önce hobiye sonrada foruma rağbet azaldı. Arada şahsi tartışmalar veya küsmeler oldu vs vs nedenlerle forum eskisi gibi çok aktif değil. İnceleme videoları hakkında da YouTube baya bi kaynak barındırıyor insanlar oraya daha çok yöneliyorlar.

    Benim aldığım 4.5 mm zorakide çok kötü sonuç verdi, Jsb herzamanki gibi çok iyi, Av bayiine gittim gamo match alıp denedim bunlar spoton dome den çok çok daha başarılı sonuç verdi. Hepsi aynımıdır bilmiyorum.

    Ben baya oldu omeniv gibi bir ismi olan satıcıdan 150 Tl ye red dot siparişi verdim. Alanlarda bişey bilmiyor yorum yapmışlar idare eder diye. Gelen ürün plastik bi oyuncak ayar yeri yok sadece pil takınca ışık yanıyor. Raya sıkmak için olan somunlar bile sadece şeklen var. Hemen geri iade ettim.

    Klik saymakta bir yöntem ama ayna ile yapılan kadar iyi değil çok dürbün sıfırlayarak tecrübe ettim neden diye sorarsanız çin malı dürbünlerde mesala sola dayadınız tamamiyle; siz click ceviriyorsunuz 40 klik çeviriyorsunuz ancak artikıl harekete başlıyor sağa dayadınız bakıyorsunuz 15 klikte artikıl harekete başlıyor mesala burda 25 clik var fark böl 2 ye 12 desek sizin optik merkeziniz ok diye düşünürken aslında 12 clik sağa veya sola kayık oluyor. Siz imkanınız varsa ayna ve şim kullanın bariz farkı göreceksiniz.

    Kısaca şöyle sorayım sağ sol sıfırlamayı turret ilemi yaptınız yoksa şim koyarak mı yaptınız? Bu veya diğer forumda da olması lazım optik merkezlemenin önemi diye bir konu vardı. Ayna ile optik merkezleme yapıp sıfırlamada şim kullanmak benim gözümde bu işin temeli.

    Ben gamoyu es geçmeyin diye söyledim bence denemeye değer. Daha önce 5.5 kalibrede match hariç bir sürü saçmasını fiyatı uygun diye denemiştim fakat hiç birini beğenmemiştim. 4.5 dada spoton 10.34 graini hem zorakide hem de firefox hammerlide denedim hiç içacı sonuçlar vermedi. Size keyifli atışlar bende zorakiyi çok beğendim.

    Ben zoraki aldım fakat ne dürbün ne reddotu sıfırlamak daha nasip olmadı işlerim biraz yoğun. Yukardaki grupman çalışması çok güzel olmuş Ben size gamo match ve promatch saçma da denemenizi tavsiye ediyorum. Bende gamopro match spotonun iki saçmasından daha iyi sonuç verdi 10 mt grupmanda.Gamonun match saçmasını ise 80 mt suda denedim göz gez arpacık denedim o mesafedeki 3 pompa isabetine hayran kaldım. Ben nasip olursa reddotla sıfırlayıp jsb nin 8.44 ve 7.87 kubbe başlı saçmlarını denicem.

    Benim merak ettiğim nokta bende puncher pro da gayet isabetli 50mt 100mt nokta atışı yapıyor ama bu AA cricket fx gibi markalarla fiyat farkının hakkını gerçekten aşırı derecede gösteren ne farkı olabilir? youtube da gözlüklü bir adam var incelemelerine bakiyorum adam daystate ile de hatsan ve kralla da atış yapıyor grupmanlari türk mallarindada gayet başarılı ve adam çok beğeniyor. Bende fx alıp kralla kıyaslama videosu yapmayı düşünüyorum gercekden 2500tl lik ile 25000tl tüfek farki okadar fazlami 🤔

    Merhaba ben kendi tecrübemi yazayım siz ona göre düşününün. Bir dönem kral kampanya yaptı arkadaşlarıma 5-6 puncher aldık. Sonra bunları 43 mt de sıfırladık. Atıcıların ilk pcpleriydi. Bu mesafelerde jsb 18.13 ile gerçekten güzel sonuçlar verdi. Sonra bu arkadaşalar 80 mt de denemek istediler. Sonra 80 mt ye geçtik ve grupman denediler. Aynı arkadaşlar daha sonra aynı mesafede sıfırlanmış cricket ile atış yaptılar.Grupmanlar arasında bariz fark oldu onlar ellerindeki tüfekle cricket arasındaki farkı kendileri gördü. Onlar puncherle 80 mt çok dağınık grupman yapmalarına karşı cricket ile çok daha dar grupmanlar yaptı.