karamurat adlı kullanıcının mesajları

    Merhabalar 10 gün önce bir miktar jsbhatsan ve jsb saçma alımı yaptım farklı iki bayiden


    JSbhatsan 18.13 gr ex.heavy saçmanın 6 kutusunuda inceledim içerisinde çok miktarda yamuk etekli saçmalar var beni açıkçası şaşırttı hemen aynı partide gelen kırmızı kutu 500'luk 15.89 gr jsb kırmızı kutuyu incelecim onda diğerlerine nazaran daha az ama yinede göz ardı edilecek miktarda değildi.


    Bunlardan bir gün önce gelen 6 kutuluk jsb hatsan staraton Jumbo 15,89 gr partisinide kontrol ettim bunlar mükemmele yakın. yamuk etekli bulmak imkansız. Fiyatlarıda diğer saçmaya göre çok daha uygun biri 13 tl diğeri 21 tl 2 gr için dehşet fark.


    jsb hatsan staraton Jumbo 15,89 gr daha önce hiç kullanmadım sırf fiyatı uygun diye aldım ama inşallah pişman etmez.

    JSB hatsan Jumbo staraton saçmasının performası nasıl bilmiyorum ama bunlar nedense 12-15 arası fiyatlarda. (15,89 gr )


    Kullanan performasını bilen varmı?

    Merhabalar bende yerli sacmalara oranla daha iyi olur diye 4er kutu ts 22, magnum ve hunter almistim seklilerine yuzeylerine bakinca kusursuz gorunuyorlar ama sonuc berbat nerde eksik var anlamadım hiç memnun değilim gamonun bu ürünlerinden.

    Merhaba şirketi şimdi aradım ellerinde sadece jsb hatsan exact jumbo varmış kaliteli başka bir marka varmı diye sordum sadece gamo varmış.


    ardından AA yı sordum internette gözüküyor ama ellerinde hiç bir şey yok paket program almışlar daha siteyi yenilememişler bir ayı geçer güncellememiz dedi var olarak gözüken şeyler ellerinde yokmuş yani.

    Merhaba neden bu regülatöru tercih ettiniz fiyat, performans vs ekstra bir avantaji mi var. Benim bildiğim kadarıyla altoros regulatorde bu şekilde delik delme islemi yok yani montaji daha basit ayrica geriye döneceğim deseniz sadece cikarmaniz yeterli geri dönüşu de kolay.


    Benim regülatör konusunda fazla bilgim merak ediyorum bilgi edinmeye çalışıyorum yanlış almayin.


    Birde bu altoros regulatorde havanin tahliyesi delik olmamasından dolayı atmosfere olmuyor ve hava sarfiyatida delik acilan atmosferik regulatorlere gore daha az sanirim.


    Bu regulatorun maliyeti kargo dahil 84 € idi siz kaca temin ettiniz?

    Yanina saçma kutusunuda al bas tetige eğer isabet ettirirsen ölmese bile soka girip abuk subuk haraketler yapip yerinde hoplayip ziplayacaktir bu sirada ikinciyi üçüncüyu atarsin. Etkili bir yerden vuramazzan yada hic vuramazsan kacip gidecektir sacma işine fazla takilma o mesafeden farketmez elinde ne varsa onu kullan. Jet sacma onlarin arasinda en agir olandir onu kullanabilirsin.
    Ama bitir bu işi artik hem tavuklara hemde bizede yazık.

    Fikir beyan eden arkadaslarima cok teşekkür ederim. Atislari yaptigim yer hep egimli bir arazi idi bir ağabeyim bununda sebep olabilecegini belirtti her iki deneme yaptigim yerde de destek kullandım ve her ikisinde de eğim ayni yondeydi sol taraf aşağı sağ taraf yukardaydi.sifirlama yaptigim 10 mt ve atis yaptigim 30mt de egim yok sanirim problem bu ama yinede namlu temizligi ve Dürbün ayaklarinin kontrolünü yapmam gerekiyor.


    Bu jsbnin 18.13 gr sacmasindan herkez cok memnun bende katiliyorum elimde sadece 70-80 adet kaldi.nerden nasil temin edecegiz fikri bilgisi olan var mi? Bu sacma bukadar begeniliyorsa neden satan yer bulamıyorum bence cok ilginç

    Merhaba bende hatsan jsb 18, 13 gr exact jumbo heavy bulamayinca bu kırmızı kutulardan almaya karar vermistim ama simdi cok kararsiz kaldim.


    Birde bu 18 gr ile yaptigim atislarda 30 metreye kadar problem yok 50 metrede yaklasik 3-4cm saga kaciyor ve butun atislar bu sekilde oluyor bu konuda fikri olan varmi acaba ortam ruzgarsiz ve sifirlama mesafem 10 metredir bilginize.

    Merhaba ayni tüfeği 2008 yılından beri bende kullaniyorum en ufak bir sorun yasamadim durbunundende oldukca memnunum yalniz birkeresinde durbunu sıkan yıldız civatalarin gevsedigini görmüştüm. Daha yeni aldigim pcp tufgim icin aldığım durbunun ayakları yanlislikla 22mm gelince mecburen optima 550 deki 11mm ayakları söküp pcp tüfeğime taktim optima 550 icinde aliexpressten 10-12 $ tek parca ayak aldim bu ayagin bu tufek icin daha uygun oldugunu gördüm. Bu ayakla durbunun montajı eskini oranla cok daha güçlü bunda herhangi bir gevseme olayi yasamadim olacaginida sanmıyorum. Imkanın varsa bu sekilde olan tek k parca ayağı tavsiye ederim.

    Merhaba bende benjamin marauder .22 cal var jsb hatsanin exact jumbo heavy 18.13gr sacmasini kullanıyorum gerçekten benim tufegimle olan performansından cok memnunum. Benim cok fazla grupman hedefim yok amacim sadece plinking yapmak ama sizin gibi uygun sacma secimi yapabilmek icin 3 hafta önce 35mt de 10lu grupmanlar yaptim.
    Jsb hatsan jumbo heavy ile 10 sacma tek delik
    Ince mehmet 30, 25 gr 10 sacma tek delik
    Gamo ts 22 ile 4cm 10 sacma
    Gamo magnum ile 6,5 cm 10 saçma
    Gamo hunter ile 13 cm 10 sacma ve ayni yere yaklaşan iki saçma dahi gormedim berbatti
    Siralamada yanlış yazdim enson incemehmedi denemiştim gamolarin sekline bakip aldigim sonuctan sonra yuzey parlaklığı ve sekil bakimindan cok daha kötü olan incemehmeti denemek dahi istememistim ama bu performansı gorunce sasirdim bu sacmayi kesinlikle öneririm yalniz gucunu bu sacmayi kullanacaksan biraz arttir dusuk güçte agir olduğu için fazla düşme yapiyor.
    Sizde bu şekilde bir çalışma ile daha iyi bir seçim yapabilirsiniz.

    Google değil wrangler'ın verdiği linkten indirin.

    Yardımınız için teşekkür ederim google play store harici bir indirme daha önce hiç yapmamıştım şimdi yükledim....





    Daha önce bu programı Iphone da da kullanmıştım Ali arkadaşımızın dediği gibi strelok daha sade ama onda da grafik yok artık ikisinden de yararlanmaya çalışırız

    Arkadaşlar merhaba


    Google play store'a chairgun yazınca bulunamadı; Hawke optic yazınca da halen kullanmakta olduğum Strelok programı geliyor.


    Eger bir yanlış yapmıyorsam henüz google markete bu uygulama girmemiş.


    Bilgisi olan olursa bizide bilgilendirirse iyi olur


    teşekkürler.

    Merhalar


    Tekno Osman bey doğru hatırlamışım ve doğru okumusum Hatsan orjinal sitesinden bt65 kullanım kılavuzunda şimdi konumuzla ilgili olan kısmı kopyaladım yapıştırıyorum.



    Uyarı!
    1.HATSAN BT65 tüplü havalı tüfekleri yüksek basınçlı sıkıştırılmış hava içerir ve bu tüfeğin demontesi yetkili tüfek tamircileri tarafından yapılmalıdır. Tüpün sökülüp veya değiştirilmesi dışında
    tüfeğinizi sökmeyiniz. Tüp sökülmüş vaziyette veya tüp tamamen boş iken atış yapmayınız. Aksi
    takdirde tüfeğinize hasar verebilirsiniz. Hava tüpünü tamamen boşaltmadan tüp kapağını veya
    manometreyi sökmeye çalışmayınız. Aksi takdirde tüpün içerisindeki basınçlı hava sebebi ile ciddi
    yaralanmalara ve ciddi hasarlara yol açabilirsiniz.
    2. Tüfeğinizde sadece fabrika üretimi ve iyi kaliteli saçmalar kullanınız.
    3.HATSAN BT65 serisi tüplü havalı tüfekler SADECE KURU HAVA ile doldurulmalıdır. Herhangi başka
    bir gaz veya gaz kombinasyonu kesinlikle doldurmayınız. Tüfek dalgıç tüpüyle, uygun bir hava
    kompresörü ile veya tüplü tüfek el pompası ile doldurabilir. MAKSİMUM ÇALIŞMA BASINCI: 200
    BAR. ÖNERİLEN DOLUM BASINCI: 190 BAR


    Bu kısım hatsan orjinal siteden alıntıdır.


    Birde Buna benzer bir uyarıda kullanmış olduğum crosman Benjamin Marauder tüfeğin kullanım kılavuzunda da yazıyor ama bilgisayarımda pdf dosyayı açamadım problem var o yüzden oradan alıntı yapamadım.


    Daha önce bende azot kullanmayı düşündüm bu yazıları okuyunca vazgeçmiştim. Bir konu daha belirteyim azot kullanımını düşündüğüm için izmit adapazarı habaş şubeleriyle görüştüm maksimim dolum basınçları 235 bar üzerine çıkamıyorlar. 300 barlık bir dolum kesinlikle yaptıramıyorsunuz.


    Hatta 1,5 ay önce 10 litrelik sıfır azot tüpünü 185 tl bulmama rağmen sırf kullanılmaz diye vaz geçtim.


    Konuyu özetlemek gerekirse azot kullanın kullanmayın diye birsey söylemiyorum Bendeki tecrübe bunu söylemeye yetmez sadece bunu biliyorum.


    İmalatçıların önerisi farklı gazlar kullanmayın

    Yanlış hatırlamıyorsam tam tersi kesinlikle azot kullanmayın tüp icersinde korozyona sebep verir diye okumustum. Tam emin değilim ama hatsanin kullanim kilavuzalarindaydi sanırım. Bizde is nedeniyle hidrolik unitelerin basinclarini takviyelemek icin azot tüpleri kullaniyoruz bende scuba parasindan kurtuldum diye sevinirken bu yaziyi okuyunca bir adet sbuba tupunude sonradan aldim.
    Suan Benjamin marauder kullanıyorum onun kullanim kilavunda da kuruhava veya karbondioksit yaziyor baska birsey kullanmayin yaziyor.
    Tabi bunlarin ikiside imalatci tavsiyesi. Benim cok fazla tecrubem belki aydinlatici olabilir diye yazdim sadece