karamurat tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Merhalar

Tekno Osman bey doğru hatırlamışım ve doğru okumusum Hatsan orjinal sitesinden bt65 kullanım kılavuzunda şimdi konumuzla ilgili olan kısmı kopyaladım yapıştırıyorum.

Uyarı!
    1.HATSAN BT65 tüplü havalı tüfekleri yüksek basınçlı sıkıştırılmış hava içerir ve bu tüfeğin demontesi yetkili tüfek tamircileri tarafından yapılmalıdır. Tüpün sökülüp veya değiştirilmesi dışında
    tüfeğinizi sökmeyiniz. Tüp sökülmüş vaziyette veya tüp tamamen boş iken atış yapmayınız. Aksi
    takdirde tüfeğinize hasar verebilirsiniz. Hava tüpünü tamamen boşaltmadan tüp kapağını veya
    manometreyi sökmeye çalışmayınız. Aksi takdirde tüpün içerisindeki basınçlı hava sebebi ile ciddi
    yaralanmalara ve ciddi hasarlara yol açabilirsiniz.
    2. Tüfeğinizde sadece fabrika üretimi ve iyi kaliteli saçmalar kullanınız.
    3.HATSAN BT65 serisi tüplü havalı tüfekler SADECE KURU HAVA ile doldurulmalıdır. Herhangi başka
    bir gaz veya gaz kombinasyonu kesinlikle doldurmayınız. Tüfek dalgıç tüpüyle, uygun bir hava
    kompresörü ile veya tüplü tüfek el pompası ile doldurabilir. MAKSİMUM ÇALIŞMA BASINCI: 200
    BAR. ÖNERİLEN DOLUM BASINCI: 190 BAR

Bu kısım hatsan orjinal siteden alıntıdır.

Birde Buna benzer bir uyarıda kullanmış olduğum crosman Benjamin Marauder tüfeğin kullanım kılavuzunda da yazıyor ama bilgisayarımda pdf dosyayı açamadım problem var o yüzden oradan alıntı yapamadım.

Daha önce bende azot kullanmayı düşündüm bu yazıları okuyunca vazgeçmiştim. Bir konu daha belirteyim azot kullanımını düşündüğüm için izmit adapazarı habaş şubeleriyle görüştüm maksimim dolum basınçları 235 bar üzerine çıkamıyorlar. 300 barlık bir dolum kesinlikle yaptıramıyorsunuz.

Hatta 1,5 ay önce 10 litrelik sıfır azot tüpünü 185 tl bulmama rağmen sırf kullanılmaz diye vaz geçtim.

Konuyu özetlemek gerekirse azot kullanın kullanmayın diye birsey söylemiyorum Bendeki tecrübe bunu söylemeye yetmez sadece bunu biliyorum.

İmalatçıların önerisi farklı gazlar kullanmayın

Yanlış hatırlamıyorsam tam tersi kesinlikle azot kullanmayın tüp icersinde korozyona sebep verir diye okumustum. Tam emin değilim ama hatsanin kullanim kilavuzalarindaydi sanırım. Bizde is nedeniyle hidrolik unitelerin basinclarini takviyelemek icin azot tüpleri kullaniyoruz bende scuba parasindan kurtuldum diye sevinirken bu yaziyi okuyunca bir adet sbuba tupunude sonradan aldim.
    Suan Benjamin marauder kullanıyorum onun kullanim kilavunda da kuruhava veya karbondioksit yaziyor baska birsey kullanmayin yaziyor.
    Tabi bunlarin ikiside imalatci tavsiyesi. Benim cok fazla tecrubem belki aydinlatici olabilir diye yazdim sadece

O yüzden bu iş olasılığa bırakılmamalı.

''Ben atış yapıcam inşallah polis,jandarma,orman muhafaza memuru vs. gelmez gelirsede inşallah iyi niyetlisi gelir'' bence böyle sıkıntıya hiç gerek yok.

Emin olun karakolunda,ofisinde rahat rahat otururken amiri tarafından devriye yollanan memur bütün sinirini sizden çıkartır.

bence siz en azından belgesiz ve zamansız bu işe kalkışmayın.

Ama belgeleriniz var av sezonu o zaman sizin içinizde rahat olur yaptığnız atıştanda zevk alırsınız.

Arkadaşlar birşey olmaz deyip arkadaşa yanlış bilgi vermeyin adalya bir link vermiş orayı okuyun.

Şimdi Türkiye'de öyle kolluk kuvvetine dert anlatıcam av yapmıyorum vs. oluncaya kadar tutanak tutulmuş olur.

Bu tutanagı ortadan kaldırmak her baba yiğidin harcı değildir bu tutanakla cezai işlem uygulanır yani ya para cezası ya silaha el konulma artık ordaki olay nasıl yorumlanır cezası nedir kanunu bilmem ama bu şekilde kolluk kuvvetine denk gelirsen kesin zararlı çıkarsın.

Şimdi bişey olmaz diyen arkadaşlar beni yanlış anlamayın ama kolluk kuvveti yanınıza geldi hanginiz gözünü karartmış bir kolluk kuvvetine derdinizi anlatırım bu iştende zararsız sıyrılırım diyebilir? Ben şahsen diyemiyorum.
    Geçen yıl tam 5 arkadaşımın tüfeğine el koydular. Hepsinde teskere,avlanma pulu,takoz vardı avlanma günü ve saati içersinde avlakta.

İlk önce av saati değil diye bastırıyorlar saatin dolmadığını anlayınca av dönüşü tüfekler kılıfında olmalıydı diye tutanağı tutuyorlar ve silahları alıp gidiyorlar.

Sonraki Gün arkadaşlar 150 tl cezalarını ödeyip tüfeklerini geri aldılar. Tutanaklarda olayın normal yerinden 500 mt ötede meskun mahal içerisinde kılıfsız olarak krokilendirildiğini görmüşler ama nafile.

''Spare air cylinders with regulator are available'' diyor.

Bu kısmı okudum ama regülatör uygulanabilir diye yorumlamıştım ; regülatörlü diye yorumlamamıştım.

teşekkürler.

Ben bu başlığı ilk okuduğumda o zaman daha pcp tüfek almamıstım ve bunu beklediğim için yabancı sitelerdeki yayınlara bakmıştım.

İngilizceyi az anladığımızdan mı yoksa gözden kaçırdığımızdan mıdır bilmem ama o yayınlanan katologlarda regulatore dair en ufak birşey görmedim.

Ama sitede hep regülatörlü diye bahsediliyor.

Ben gelip katılamadım ama olay çok mutluluk verici.

Organizyasyonun yapılmasını sağlayan, emeği geçen, katılan herkesi ve dereceye giren arkadaşlarımı ve agabeylerimi gönülden kutlar herkesi tebrik edrim.

İnsallah önümüzdeki yıllarda yenilerine daha fazla katılım ile ulaşırız.

Müsabakaya katılan arkadaşlardan bir ricam var; özelikle katılımcılara hitafen Hatsan Galatian başlıgı altında bir soru sordum cevaplarsanız sevinirim.

Sevgiler saygılar

Nisan 'dı Mayıs' dı Almanya fuarıydı tarih 20 mayıs oldu ne oldu bu galatian tüfeklere?

İzmir'de müsabakaya katılan arkadaşlar sırtınıza hatsan tişörtleri geçirmişşiniz sanırım firma sponsorlukta yaptı adamlardan bilgi yokmu?

Hatsan firmasından kimse yokmuydu orda azda olsa olayı takip edicek bu spor severler ile bilgi alışverişi yapacak.

Müsabakaya katılan arkadaşlar bilgi verirse seviniriz.

sevgiler saygılar

Merhaba Army Bey

1979 yılı dogumluyum ve 1994 yılından beri havalı tüfek kullanıyorum. O yıllarda İzmit piyasasında incemehmet harici pellet bulup kullanmak mümkün değildi. yani biz bu

maraknın pelletleri ile bu işi öğrendik. O zamanlarda şimdide bu ürünlerde yamuk paraşütlü abuk subuk pelletler defalarca denk geldi. Son üç yıldır ince mehmet, jet pellet,

GAmo long distance, ÖZtay gibi pelletleri kullanıyorum. Abuk subuk pelletler saydıgım bu markalarda da çıkıyor. Bu güne kadar hic bir markaya bu durumu şikayet olarak

bildirmedim.Yani bu demek değildir ki bize bilgi gelmedi biz kusursusuz.

Şİmdi ne sizin kim olduğunuzu nede mrt83 nickli kim olduğunu bilmiyorum. Siz deneme için piyasaya mal sürmüşsünüz bu arkadaşta incelemiş paylaşmış bence gayet normal.

Siz incemehmet firmasının sahibi veya yöneticisimisiniz bilmiyorum ama bu şekilde beğenmiyorsan k.a dan al. 20000 kutu sipariş ver daha iyisini yapalım işi çok itici olmuş kusura bakmayın.

Ben bunları tarafsız olarak yazıyorum kusura bakmayın. inşallah çok daha iyilerini bu firma üretride muaffak olur. büyük firma ise incemehmet bu eleştirilerede kapıları açacak profosyonelligin şartlarından. birde şu klavyenin önündeki saçmaların olduğu foto baya bişey ifade ediyor benim için. biraz iyileştirme ve geliştirme gerekli gerçektende

saygılar

BT65 için regulator arayan arkadasa duyrulur

Çek cumhuriyetinde bt65 için regulator mevcut fiyat nakliye dahil 84 € ayrica buraya mail attım tüpe delik delme gibi işlemler yok ve montajı çok basit diye geri bildirim
    yaptılar.

bt65 deneme sansın olursa geri bildirim yaparsan sevinirim bende bu silaha cok heveslendim ama çoğu kişi önermiyor o yüzden vazgeçtim.

benjamin marauder ile ilgineyiyorum o silahı inceliyorum buyuk ihtimalle benjamin marauder .22 alıcam

merhaba
    Halil bey size bir soru daha sorayım manuelini crossman den indirdim fakat ordada göremedim veya ben bulamadım

Bu aksam ali express de bushnell 6x24x50 dürbün buldum son 2 günüymüş sipariş vereceğimde dürbün kızagı marauderin kac mm ?

kac mm sipariş vereyim 11mm ve 20 seçenekleri var.