karamurat tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Emre bey haklısınız da bende de hastalık gibi bir oldu bir şeyi almadan bu internet sayesinde ibini dibini herşeyi araştırır oldum.

Birde nokta atışı yapmak istiyorum bir silah alıp yıllarca kullanmak istiyorum. maddi imkan bunu alayım sonra beğenmezsem başkasını alırıma veya sınıf atlar yükseltirime

kesinlikle izin vermez.

metrik mi inch mi diye sormamım sebebi olurda bir modifiye işlemi olursa imkan açısından sormuştum. ınch se piyasa genelde metrik olarak is yapıyor torna frezede

whitworth iş yaptırmak zor olur.

.22 sacma seceneğinin fazala olduğunu biliyorum benin gönlümde hep .22 kalibreden yana fakat bu aksam bu videoyu izleyince biraz kafam karıstı.

kendimde de 12 farklı çeşit pellet mevcut.

Bilmiyorum video biraz uzun 48 dk galiba tam izleme fırsatınız oldumu da adamlar 2 adet crono cihazı kullanmıslar 1. 1mt de 2. 55 mt de ve envai çeşit saçma ile yapmışlar

o yüzden kafam karıştı. sizin .22 kalibreyi önermeniz benim için kafi tecrübeleriniz benim için çok önemli.

bu kadar cabuk geri bildirim yaptığınız içinde ayrıca tesekkür edrim.

Halil Bey az önce you tube'da benjamin marauder ile ilgili bir video seyrettim

http://www.youtube.com/watch?v=C9jQogmztXI linki bu . Bu videodan izlediğim kadarı ile .25 kalibrenin hızı enerjisi ve isabet oranları daha iyi gözüküyor. Normal

şartlarda .22 kalibrenin hızı daha fazla olması gerekmiyor mu?. Ben daha önce bir üstada da sormustum .22 kalibrenin isabet oranının çok daha iyi oldugunu özellikle uzun

mesafelerde .25 kalibrenin daha fazla düşme gösterdiğini söylemişti. sizce benim için hangi kalibre daha uygun olur benim maksimum kullanmak istediğim mesafe 100 mt .

bu mesafenın uzerine atıs yapmak hedefim veya bir gayretim kesinlikle yok. birde bu videoda 60 yard (55 m) mesafedeki grupmanlar neden bu kadar kötü yorumunuz var

mı? formu okuyan diger ardaslarda yorumları ile aydınlatırlarsa sevinirim. birde marauder in .25 kalibresini yerli sitelerde gören var mı?

fikir veren tum arkadaslara ve konuyu acan arkadasima cok tesekkur ederim
    Halil Bey silahi temin ettikten sonrada insallah fikir paylasiminda bulunursunuz.
    Tecrubem olmadigi icin basta biraz problem yasayabilirim

Yönetici Not'u : AirgunTürk forumuna hoşgeldiniz. Lütfen kendinizi TANIŞALIM başlığı altında tanıtınız ve profil bilgilerinizi tamamlayınız. Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Halil ve Emre bey yorumlarınız için teşekkür ederim bu silahlar aynı katogori olmayabilir bütceme ikisi yakın olduğu için bu iki silah arasında kararsızım o yüzden iki silahın artı ve eksilerini öğrenmek için soruyu sormustum yani iki silahı birbirine rakip yapmak gibi bi derdim yok.

Halil bey birde dün gece bir amarikan forum sitesinde okudum ordada benjamin marauder için lw namluların grupman işinde cok daha basarılı oldugunu okudum standart namlusu nasıl? halil bey ted holdover hdd videosunda yapılan standart tufegın grafigi oldukca dalgalı bır grafık ama hdd olduktan sonra cok stabıl gozukuyor sızce bu sadece reklam mı yanı standart hali dah a stabilmi ?

Hatsan bt 65 de hehangi bir modifika yapılmadan 100 metrede 2 adet 1 lira grupmanı yapmak hayal mi? benim için 100 mt ve 10 - 12 cm grupman yeterli isabet olarak bunu göz önünde bulundurmanızı istedim.

Tamamdır Halil Bey buradan yazayım. öncelikle suan hatsan optima 550 (mod 125 ) 22cal kullanıyorum.

kesinlikle bir pcp tufek alacagım ama hala bt65 ve marauder arasında gidip geliyorum. simdi bu siteden de arastırdım bt 65 hattında olumlu olumsuz bircok yorum okudum

sizde bu silahın gücü ve isabet oranı ile ilgili olarak yorum yapmışsınız. kendimce yerli olması yedek parca temininin kolay olması gibi artıları var ve sanırım tartısılmaz gucu
    .

simdi marauderde modifikaya acık demişsiniz yani gücü fabrika değerlerinin üzerine çıkarılabilir sanırım. 3 gün önce Çek cumhuriyetinden altoros firması ile irtibata geçtim

bt65 icin regülator cok kolay takılabiliyor ve fiyatı nakliye dahil 84 euro birde elit modelini düşünüyorum lw namlu sizce bu sartlarda bu bt65 in gücünü dizginleyip isabet

oranını arrtırabilitmiyim? marauder de max. hava basıncının 190 bar ve hava tüpünün 200 cc olması atış sayısının az olması demek değilmi.

yani yapılacak modifikasyonişlemlerinde gücü arttırmak gücü düşürmekten daha zor değilmidir?

bu aksam ted holdover videosu seyrettim belki size faydası olabilir 35 dolara marauderın hava sarfiyatını %43 azaltıp atış sayısını 44'e cıkarıyor.

benim düşüncelerim basitce bunlar bu karısılıkta bana neler tavsiye edersiniz fikirlerinizi bekliyorum.

birde simdi aklıma geldi marauder mamlu 50 cm bt65 namlu 58.5 cm namlu uzun olunca menzil ve isabet artar mı?

simdiden tesekkür ederim saygılar

Daha detaylı bilgi isteyen olursa özelden de yazabilir buradan da.

Saygılarımla
    »Halil61« imzasıHalil ÖZAK

20.01.1967
    Halil Bey ben bu siteye daha yeni üye oldum özelden de yazabilirsiniz demekle neyi kasteddiniz isin dogrusu benim pcp genel ve benjamin marauder hakkında bazı sorularım olacak fakat bu konunun dısına çıkmak istemediğim icin burda yazmak istemedim. size özelden nasıl yazabilirim yas olarak ve pcp konusunda tecrübeli oldugunuz için bu birikimden yararlanmak isterim müsade ederseniz.

Merhaba
    Halil Bey bende bu silah hakkında araştırma yapıyorum bu 3 ayarı da silah üzerinden parça sökmeden yapabilirmisiniz ?

Valve transfer port değişikliği ile aynı solidi 900 fps çikarılabir diye yorum yapmışsıznız bu ekstra bir valf mi demek yani mevcut valfi söküp yerine yenisini mi takmak?

Silah kendi orjinal sitesinde 190 bar 200 cc ve 32 fps olarak gözüküyor .

birde Halil bey eğer kullandıysanız hatsan bt 65 ile kendinizce kıyaslabilirmisiniz