Arkadaşım vardır yoktur bilmem ama çok güzel bir dürbün almıştım aliexpresten 5-25x56 olabilir tam hatırlamıyorum 80-100 $ bişeydi fiyatı. Şerefsiz camında gres yağı atığı olan bir dürbün göndermiş. Sildim sildim çıkmıyor sonra biraz temizlenince ön mercek iç tarafında da olduğunu anladım ön mercek yakın mercek söküp hepsini sildim. Gaz sesi duymadım ama bu olaydan sonra hafif soğuk ve nemli havalarda sürekli bembeyaz buğu yaptı ve dürbün bi işe yaramaz oldu. Sıcak ve kuru havada problem olmaz ama soğuk nemli havada hiç bişey göremiyorsun.
karamurat tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Çok güzel atışlar tebrik ederim. Tüfeği 120 de nasıl sıfırladınız? Tüfek 6.35 mi ?
-
Elinize sağlık helal olsun. Çatlak kundağa talip olmak istiyorum sizcede uygunsa. Bu hobiye başladıktan beri yapmak istediğim bir şey bu ; gönderirseniz o kundak üzerinden bende tüfeğimi bullpupa çevirmek isterim. Görüşmek üzere.
-
Bence mükemmel bir silah cricket 300 bar olması ile atış sayısı fazla, compact, hafif ve isabetli bir silah. Ben uzun süredir kullanıyorum.
-
-
Nova compact tada bende 33,95 grainden daha iyi sonuç elde ettim 25,4 graine göre
-
Ben 4.5 mm olanı denedim ne grupman ne bişey kağıda attım dönüp yan vuran saçmalar var 10 mt gibi bir mesafede bile
-
Siz almışşınız artık ama o oringlerden sanayideki hidrolikçilerden de temin edebilirsiniz haberiniz olsun.
-
Güle güle kullanın.
-
18.13 grain jsb saçma ve dağıtıyorsa hızınız fazla yüksektir.
-
Bu devlete çok para lazım her türlü yazarlar cezayı.
-
Bu konuda bilgim yoktu demek yasaklandı.
-
Genelde yaylı havalılar fiyat itibarı ile uygun oldukları için ilk başlayanlar tarafından çok tercih ediliyorlar. Üzerinde dürbün güzelde görüntü olunca alanlar artıkıl merkezini hangi noktaya tutarsalar mesafe ayırt etmeksizin orayı vuracakları düşüncesiyle alıyorlar. Sağolsun bizim av bayiileride yanında hediye diye verdikleri dandik saçmaların biri Anya’ya biri Konya’ya gidince kimsede heves kalmıyor.
Yaylıda dürbünü iyi ayarlayıp, atış tecrübesi kazanmak çok önemli; pcp gibi değil.
Tüfek, namlu, dürbün vs yanında saçma işi çok önemli. Kaliteli saçma çok farkediyor.
-
Güzel grupman.
Dürbün var değil mi?
-
150 mt sıfırlama pcp için bence imkansız.
150 mt de nasıl bir grupman yapıp sıfırmama olur ben bilmiyorum.
-
Optik merkezleme yapmışmıydın?
Optik merkezleme yapıp 10 x le sıfırla; 10 x le sıfırladıktan sonra 40 x le sıfırlama yaptığında vuruş noktası arasında fazla mesafe olmaması lazım turretler ile oynayarak 40 x sıfırlamanı yap.
Turretler yine yetersiz kalıyorsa şim kullanman gerekir.
Birde sıfırlama mesafen ne bana çok yakın gibi geldi?
-
Kaç x zoomda sıfırlama denedin?
Yüksek zoomda yaptıysan eğer en küçük zoomda sıfırlama yap.
-
Bence o tüfek güç olarak sınırlı bir tüfek dolayısı ile menzilide sınır olacak o yüzden çok büyük bi dürbüne gerek yok diye düşünüyorum.
-
-
Çok güzel açıklama abi.