mozturk adlı kullanıcının mesajları

    Hep özenmişimdir böyle şeyler yapabilmeyi ama hiç elimden gelmiyor bu tarz şeyler... Gayet güzel görünüyor. Elinize emeğinize sağlık. İyi günlerde kullanın. Fazla yapılırsa bir tanesine talip bile olabilirim :)

    Ben de 10-40x50 kullanıyorum gayet memnunum. Yurt dışından geçen sene getirtmiştim. Hatta Mustafa Ekiz de incelemiş ve optik merkezlemesini yapmıştı silahımı ona gönderdiğimde. Hawke gibi pahalı optikler kullanmadığım için elimdekinin kalitesini merak edip o zamanda sormuştum sence kalitesi nasıl Mustafa hocam diye. Fiyatına göte gerçekten iyi demişti...

    2015 Yılı Amatör Telsizcilik Sınavının birincisi 09 Mayıs 2015 Cumartesi günü yapılacaktır.


    Amatör Telsizcilik Sınav başvuru ve sınav giriş ücreti ödemeleri 22 Nisan 2015 Çarşamba günü mesai bitiminde sona erecektir.


    A) AMATÖR TELSİZCİLİK SINAVI BAŞVURU KOŞULLARI;
    Sınavın kesin saati Sınavın yapılacağı yer ve salon adresleri sınavın yapılacağı tarihten en az 10 gün önce KEGM Web sayfasından duyurulacaktır.


    B) Sınavın yapılacağı iller:
    Amatör Telsizcilik sınavı 09 Mayıs 2015 Cumartesi günü Adana, Ankara, Antalya, Burdur, Çanakkale, Çorum, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Karabük, Kütahya, Sakarya, Samsun, Sivas ve Trabzon illerinde yapılacaktır.


    C) Sınav başvuru koşulları;
    Amatör Telsizcilik Sınavını Yapma ve Belgelendirme Yönetmeliğinin 12 nci Maddesine göre;


    MADDE 12


    (1) Amatör telsizcilik sınavı için başvuruda bulunacakların on iki yaşından büyük ve temyiz kudretine sahip olması zorunludur.
    (2) Sınav başvuruları sınav tarihinden on iş günü öncesine kadar kabul edilir. Müracaatçılar A/B sınıfı veya C Sınıfı amatör telsizcilik belgesinden biri için sınav tercihi yaparlar.
    (3) Amatör Telsizcilik Sınav başvuruları KEGM Web sayfası üzerinden veya e-devlet kapısından elektronik ortamda yapılabileceği gibi adayların KEGM Web sayfasından temin edecekleri başvuru formlarını doldurarak şahsen veya posta yoluyla da yapabilirler.
    (4) KEGM’e başvuru formunun teslim edildiği ya da ulaştığı tarih başvuru tarihi olarak kabul edilir. Posta veya dernekler aracılığıyla yapılan müracaatlarda yaşanan gecikmeler kabul edilmez.
    (5) Müracaatçılar, sınava girecekleri yer olarak başvuru formunda belirtilen bölgelerden birini tercih ederler.
    (6) Başvuruların değerlendirilmesi neticesinde sınava girme hakkı kazanan adaylara sınav giriş belgesi verilir ve sınava girme hakkı kazanan adayların listesi KEGM web sayfasında ilan edilir. Kabul edilmeyen başvurular gerekçeleri ile müracaatçılara bildirilir.


    Amatör Telsizcilik Sınavını Yapma ve Belge Verilmesi Hizmeti Yönetmeliğinin 16 ncı Maddesinin, 8 inci bendine göre Haberleşme, Elektrik, Elektronik ve Fizik dallarından birinden en az lisans düzeyinde yüksek öğrenim görmüş olan adaylar, teknik konulardan sınava tabi tutulmazlar.


    Yukarıda belirtilen bölümlerden birisini bitiren adaylar sınav başvuru formu ekinde bunu belgelemeleri gerekmektedir. KEGM Web sayfası üzerinden veya e-devlet kapısından elektronik ortamda olan müracaatlarda belge, Scanner’dan taratılarak, posta ile müracaatlarda ise adrese gönderilecektir.


    KEGM Web sayfası üzerinden veya e-devlet kapısından elektronik ortamda başvuru yapan adaylar vesikalık resimlerini Scanner’dan taratarak, Posta yolu ile sınav başvurusu yapan adaylar ise bir adet vesikalık resimlerini adrese göndereceklerdir.


    KEGM Web sayfası üzerinden veya e-devlet kapısından elektronik ortamda başvuru yapan adaylar “ön kayıt işleminiz tamamlanmıştır” İbaresinden sonra, sınav giriş ücretini TC kimlik numarası ile vakıflar bankası şubelerinden herhangi birine yatıracaklar, bu işlemden sonra adaylara sınav başvurularının Kabul veya Ret edildiğine dair e-mail ve/veya SMS ile bilgi mesajı gönderilecektir.


    Posta ile müracaat edecek adaylar ise KEGM Web sayfasından temin edecekleri başvuru formunu doldurmaları, söz konusu formu postaya vermeden önce sınav giriş ücretini ödemek için, KEGM ile irtibat kurarak kayıt numarası almaları ve herhangi bir Vakıflar Bankası şubesine TC kimlik numarasını belirterek, sınava giriş ücretini ödemeleri, başvuru formu ile ödendi makbuzunu aşağıdaki adrese göndermeleri gerekmektedir.


    Sınav giriş ücreti öğrenci ve engelliler için 20 TL


    Şehit eş ve çocukları ile gazi, eş ve çocukları sınav ücretinden muaftır.


    Diğer adaylar için sınav giriş ücreti 40 TL dır.


    Not: Şehit eşi ve çocukları, Gazi, eşi ve çocukları ile engelli ve öğrenciler durumlarını belirten belgeleri Elektronik ortamda yapılan müracaatlarda Scanner’dan taratılarak KEGM Web üzerinden veya e-devlet kapısından, posta ile yapılan müracaatlarda ise adrese göndereceklerdir.
    Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Telsiz İşletme Müdürlüğü Beşyol Mah. İnönü cad. No:3/134295 Sefaköy/İSTANBUL
    İRTİBAT BİLGİLERİ;
    0212 580 98 98 (133) / 0212 334 45 00 (5133)
    0212 579 76 25


    www.kiyiemniyeti.gov.tr


    amatortelsiz@kiyiemniyeti.gov.tr

    İsa bey sizi hem buradan hem de web sitenizden epeydir takip ediyorum çok başarılı incelemeleriniz ve yazılarınız var tebrik ederim. Sayenizde yeni bir heyecana başlıyorum :) daha önce helikopter uçurma denemelerim olmuştu fakat pekte iyi sayılmazdı. Quadcopter uçurmak sanki çok daha heyecanlı ve belki helikoptere göre daha kolay olacak gibi geliyor. Üstelik kamera kaydı da yapabiliyor olması cezbeden ayrı bir özellik... Benim minyatür şeylere takıntım var. Cheerson Cx-10 görünce direk vuruldum zaten :) bu nano copteri muhakkak edinmek istiyorum dedim. 1 TL den biraz daha büyük ve çok hızlı hareket edebilen bu minik ile hobiye ilk adımımı atıyor olacağım. Yedek pervaneler, motorlar, bataryalar, şarj aletleri, pervane koruyucu ve saklama çantasıyla komple set için 36 $ ödemiş ve yurtdışından sipariş vermiş bulunuyorum. Acemiliğimi atana kadar bu beni idare eder sanırım. Sonrasında ise aklımda JJRC H12C almak var. 5 MP kamerası, 300 metre kontrol mesafesi ile beni oldukça cezbediyor. Gün geldiğinde almadan önce muhakkak size danışırım H12C yerine belki bu incelediğiniz V666 FPV de olabilir. CX-10 geldiğinde görselleri paylaşırım. Görüşmek üzere selamlar.

    Emir abi eline, emeğine sağlık. FT için başka silah aramana gerek yok elinde bu canavar varken :) Grupmanlar çok başarılı görünüyor. Bu arada hafta sonu kısmetse Adana'da olacağım. Müsait olursan bir çayını içmek isterim...

    Murat hocam, senin bu at44 gittikçe paha biçilemez bir hal alıyor, önce kundk şimdi ceket..
    Gerçekten çok yakışıklı bir tüfeğin oldu..


    Teşekkür ederim Ferhat abim. Yakışıklı oldu haklısın. İsabeti de tatminkar. Daha ne isterim ki öyle değilmi :)


    çok güzel olmuş güle güle kullanın ceketli kullanıldığı zaman ses çok çıkıyormu?


    Moderatörü takmayıp sadece ceketli haliyle kullanıldığında da bir miktar ses azalması oluyor, sesi çok rahatsız edecek kadar değil. Düşüncenizde haklısınız ama moderatör takıldığında ses neredeyse sıfıra düşüyor. Çok sessiz olmanızı gerektirmediği anlar haricinde moderatörsüz de kullanımı gayet başarılı.


    Efsane at-44 :) Güle güle kullanın...


    Eksik olmayın teşekkür ederim...


    ustaların eline sağlık keyfiniz ve isabetiniz daim olsun bunu görüpte insanın kanı kaynamaması münkün değil şeytan değil aklım dürtüyor sağlıklı günlerde keyifle hobimiz içinde iyi bir kazanım


    Teşekkür ederim. Hep iç güdülerin dürtmesi sonucu bu hale geldi zaten bu silah :) Öylemi yapsak ne yapsak, yapsak mı yapmasak mı vs. vs. derken ortaya çıkan ürün bu.


    Bu tüfeği Hatsan'a bakıma gönderseniz ne harika olur. İlham alabilirler :)


    :) Allah korusun bi sıkıntı olursa silahın bakımı konusu benimde aklımdan geçmedi değil... Bu haliyle bu saatten sonra bu silaha bakım yapacak iki malum isim var. Başka yere tamire, bakıma vs. göndermem sanırım... Teşekkürler.

    Problem niçin kaynaklandı bilemiyorum fakat ya yüklerken bende bir hata oldu yada sitede bir hata oldu... Neyse bu durum için kusuruma bakmayın yüklemeyi beceremedim herhalde. Aynı mesajımı kopyalayarak fotoğraflarıyla birlikte tekrar beğeninize sunuyorum.



    Konuyu tekrar hortlatmış olacağım ama yeni bir konu açarak gereksiz işgaliyet yaratmak istemedim...


    Geçen bu zaman içerisinde bir türlü fırsatını bulup doğru düzgün atışa gidip, silahın son halinin fotoğraflarını çekememiştim... Malum havalar epey soğuk gidiyor. Yağmurdu, kardı, rüzgardı derken elimiz silah tutmayalı epey zaman oldu... Zaten Çanakkalemin rüzgarı ayrı bir konu :)


    Yine hafif rüzgarlıydı bu gün hava. Ama atış yapma fırsatı bulmuşken pek aldırmadım rüzgara... Fırsat yakalamışken küçük bir grupman denemesi de yaparak silahın son halini paylaşmak istiyorum.


    Buradan bir kez daha Ali Tekin ve Mustafa Ekiz ustalarımızın ellerine, emeklerine sağlık diyorum. Silahın Ali Tekin'in elinden çıkana kadarki macerasını zaten yukarıda, daha önce paylaşmıştım... Ardından Mustafa Ekiz'e namlu ceketi ve moderatör yapımı için gönderilmişti.


    Büyük bir el emeği ve ustalık ile merkezden kaçık olarak üretilen namlu ceketi ve moderatör hem görsel olarak hem de işlevsel olarak gerçekten harikulade diyebilirim. Merkezden kaçık olduğu için tasarımı da üretimi de hayli zor olduğunu tahmin edebiliyorum. Moderatör namlu ceketine takılırken yalpa yaparak çevire çevire takılıyor ve en son dişlinin bittiği yer moderatör ve namlu ceketini birbirine kilitliyor. Telefonda defalarca Mustafa ile acaba şöyle mi yapsak böylemi yapsak görüşmelerinin nihayetinde varılan sonuç ve ortaya çıkan ürün beni oldukça etkiledi. Önce namlu ceketini ve moderatörü bir bütün olarak yapmayı düşünmüştük. Fakat silah long olduğu için namlu normal At44 lere göre uzundu üstüne bir de moderatör binince bu uzunluk, bir bütün olduğunda hem görsel açıdan hoş olmayacaktı hemde çantaya, kılıfa sığdırmakta zorlanacaktık... Ardından iki parça olarak şu anki haliyle tasarlandı. Böylelikle hem moderatörsüz hem de moderatörlü bir şekile kullanılabiliyor. Bu arada moderatör görevini harika yerine getiriyor. Sesi gerçekten inanılmaz derecede kesiyor.



    Sabrından ve telefonda uzunca anlatımlarından dolayı Mustafa hocama tekrar teşekkür ediyorum. Neyse daha fazla uzatmadan görselleri paylaşmak istiyorum.


    Silahın planlanan tasarımının bitmiş, son hali aşağıdaki gibidir.


    Emeği geçen herkese tekrar tekrar teşekkür ederim... Amman ustalarımıza nazar değmesin :)


    13548-1-jpg



    13549-2-jpg


    13550-3-jpg


    13551-4-jpg


    13552-5-jpg


    13553-6-jpg


    13554-7-jpg


    13555-8-jpg


    13556-9-jpg


    13557-10-jpg


    Son olarak grupman denemesini paylaşmak istiyorum. Uzun süredir atış yapmamış olmama rağmen sonuç beni yeterince tatmin etti diyebilirim.


    Tüfek & Dürbün: At44-WX 10 Long LW & Vector Optics Colossus 10-40x50E
    Mesafe: ~70 metre
    Pellet: JSB 5.5 mm 18 grain
    Rüzgar: Hafif rüzgarlı
    Zaman: 07.02.2015 14:54
    Pozisyon: Ayakta, destekli (Adem usta atış sehbasıyla)
    Zoom: 40 x Atış Sayısı: 5


    13558-11-jpg

    Konuyu tekrar hortlatmış olacağım ama yeni bir konu açarak gereksiz işgaliyet yaratmak istemedim...


    Geçen bu zaman içerisinde bir türlü fırsatını bulup doğru düzgün atışa gidip, silahın son halinin fotoğraflarını çekememiştim... Malum havalar epey soğuk gidiyor. Yağmurdu, kardı, rüzgardı derken elimiz silah tutmayalı epey zaman oldu... Zaten Çanakkalemin rüzgarı ayrı bir konu :)


    Yine hafif rüzgarlıydı bu gün hava. Ama atış yapma fırsatı bulmuşken pek aldırmadım rüzgara... Fırsat yakalamışken küçük bir grupman denemesi de yaparak silahın son halini paylaşmak istiyorum.


    Buradan bir kez daha Ali Tekin ve Mustafa Ekiz ustalarımızın ellerine, emeklerine sağlık diyorum. Silahın Ali Tekin'in elinden çıkana kadarki macerasını zaten yukarıda, daha önce paylaşmıştım... Ardından Mustafa Ekiz'e namlu ceketi ve moderatör yapımı için gönderilmişti.


    Büyük bir el emeği ve ustalık ile merkezden kaçık olarak üretilen namlu ceketi ve moderatör hem görsel olarak hem de işlevsel olarak gerçekten harikulade diyebilirim. Merkezden kaçık olduğu için tasarımı da üretimi de hayli zor olduğunu tahmin edebiliyorum. Moderatör namlu ceketine takılırken yalpa yaparak çevire çevire takılıyor ve en son dişlinin bittiği yer moderatör ve namlu ceketini birbirine kilitliyor. Telefonda defalarca Mustafa ile acaba şöyle mi yapsak böylemi yapsak görüşmelerinin nihayetinde varılan sonuç ve ortaya çıkan ürün beni oldukça etkiledi. Önce namlu ceketini ve moderatörü bir bütün olarak yapmayı düşünmüştük. Fakat silah long olduğu için namlu normal At44 lere göre uzundu üstüne bir de moderatör binince bu uzunluk, bir bütün olduğunda hem görsel açıdan hoş olmayacaktı hemde çantaya, kılıfa sığdırmakta zorlanacaktık... Ardından iki parça olarak şu anki haliyle tasarlandı. Böylelikle hem moderatörsüz hem de moderatörlü bir şekile kullanılabiliyor. Bu arada moderatör görevini harika yerine getiriyor. Sesi gerçekten inanılmaz derecede kesiyor.


    Sabrından ve telefonda uzunca anlatımlarından dolayı Mustafa hocama tekrar teşekkür ediyorum. Neyse daha fazla uzatmadan görselleri paylaşmak istiyorum.


    Silahın planlanan tasarımının bitmiş, son hali aşağıdaki gibidir.


    Emeği geçen herkese tekrar tekrar teşekkür ederim... Amman ustalarımıza nazar değmesin :)


    13427-1-jpg


    13428-2-jpg


    13429-3-jpg


    13430-4-jpg


    13431-5-jpg


    13432-6-jpg


    13433-7-jpg


    13434-8-jpg


    13435-9-jpg


    13436-10-jpg



    Son olarak grupman denemesini paylaşmak istiyorum. Uzun süredir atış yapmamış olmama rağmen sonuç beni yeterince tatmin etti diyebilirim.


    Tüfek & Dürbün: At44-WX 10 Long LW & Vector Optics Colossus 10-40x50E
    Mesafe: ~70 metre
    Pellet: JSB 5.5 mm 18 grain
    Rüzgar: Hafif rüzgarlı
    Zaman: 07.02.2015 14:54
    Pozisyon: Ayakta, destekli (Adem usta atış sehbasıyla)
    Zoom: 40 x
    Atış Sayısı: 5


    13437-11-jpg

    Vallahi nediyeyim :) Ferhat abi ve Emir abi, sizi hayret ve hayranlıkla izliyorum. Birçok konuda olduğu gibi parlak fikir ve görüşleriniz bu konuda da yine almış başını yürümüş... Tebrikler ve kolaylıklar dilerim.

    Bullpup'u birşeye benzetemiyordum önceleri hiç hoş gelmiyordu fakat bu gerçekten harika olmuş! :) hem sanatçısını hem sahibini ayrı ayrı tebrik ediyorum iyi günlerde kullanın. :)


    Çok güzel duruyor gülegüle kullanın Ali dostumuzunda ellerine sağlık çok güzel bir işçilik


    Çok güzel olmuş maşallah diyelim ki nazar değmesin yapanın ellerine sağlık size de hayırlı olsun kullanımı çok güzeldir


    Murat hayırlı olsun gule gule kullan süper olmus 50 atıs ve 860 fps de cok super Alinin ellerne saglık gule gule kullanırsın insallah...


    Güle güle kullan. Ali abiden küçük bir not beklentim var, belki yazar..


    Harika görünüyor, ustanın ellerine sağlık siz de güle güle kullanın. AT 44'ün long olmayanına da çok yakışırmış, daha kompakt olurmuş.


    İyi dilekleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Hakkı var bütün övgüler Ali ustanın... Eline emeğine sağlık güzel bir iş çıkardı ortaya.

    çok güzel olmuş, rengide başka bir güzel durmuş yanlız.. çok beğendim , iyi günlerde kullan Murat, bu arada kundaktan sıkılırsan haber edebilirsin, ;)


    Teşekkürler Ferhat abim. Övgüler Alinin... Bu güzellik onun eseri :) daha kavuşalı 24 saat oldu abi :) ne sıkılması. Ben kaç ay sıra bekledim yapılması için hehe


    Yerli cricket olmuş. Güle güle kullanın.


    Teşekkürler hocam. Haklısınız yerli üretim biraz edgun biraz cricket oldu :) ama güzel oldu.

    Yapımı Ali Tekin kardeşimiz tarafından tamamlanan wst bullpup kundağın at44'e uyarlanmış hali, dün akşam itibariyle nihayet elime ulaşmış durumda. Kesimiydi, zımparasıydı, boyamasıydı vs. vs. malum işçiliği uzun sürüyor :) sabırsızlandıkça arayarak başını şişirmiştim. Sağolsun epey kahrımı çekti... O kadar uğraş sonrasında ortaya bu güzellik çıktı. Kendisine huzurlarınızda, bana katlandığı ve çabaları için sonsuz teşekkürlerimi sunarım.


    İlave olarak silaha audris regülatör uygulamasını da gerçekleştirerek 16 grain jsb pellet ile, 855 - 860 fps aralığında 50 atış yapmasını sağlamıştır. Chronom olmadığı için ölçümlerini yapamadım fakat chrony sonuçlarını kendisi paylaşacaktır diye düşünüyorum.


    Tekrar kendisine buradan teşekkürlerimi sunarak, heyecanıma ortak olmanız için görselleri aşağıdaki gibi paylaşıyorum.


    Audris regületörlü, wst bullpup kundaklı, Hatsan At44 LW Long...



    1584-36ffc255-large.jpg


    1581-7e2f0a4f-large.jpg


    1583-9203d131-large.jpg


    1585-905a8813-large.jpg