Peletlerin üretim sürecini uzun süredir takip eden birisi olarak titiz bir çalışma yürütüldüğünden haberdarım üstelik üretimi gerçekleştiren kişiler ince eleyip sık dokuyorlar aerodinamiği,ağırlık ve kütle dağılımı,ambalajı,tasarımı vs teferruatı derken çok uzun süreler kafa patlatıldığını biliyoruz buna ilaveten çeşitli prototipler üretilip en iyiyi bulmak adına çizim tahtasına tekrar tekrar dönüldüğünü gözlemledik sonuç itibariyle kusursuz ve en iyi ürünü elde etmek adına ciddi arge ve çalışma var ürünün arkasında, sarfedilen emek ve çabalar umuyorum karşılıksız kalmayacaktır..
Bu hobide solid-bullet gibi içi dolu peletleri üretmek ciddi anlamda itina ve tecrübe istiyor neticede içi boş peletlerde hata düzeyi bir nebzeye kadar tolerans gösterebiliyor içi boş olan peletler kalibrasyon farklılıklarında dahi esneyerek şarjör yada namluya sığabilmekte,dar geldiğinde ise eteği ezilerek şarjöre tam oturmuş hissi vermektedir fakat içi dolu olan bu peletler üretilirken en ufacık kalibrasyon farklılığında şarjöre sıkışabiliyor yada dar kalabiliyor bu nedenle bu peletlerin üretim süreci çok daha zordur içi dolu bir şey üretirken formunu koruması için titiz hesaplamalar gerekiyor..
Solid-bullet gibi içi dolu pelet üretimi yapan firma sayısı oldukça az üstelik ithal olupda şöyle kaliteli diyebileceğimiz istikrar gösterenide yok piyasada bulunan malum ünlü markaların ürün gamındaki tek tük solidlerin fiyatlarıda oldukça yüksek ayrıca kendini bu markaların fiyat aralığıyla bir tutan başka bir yerli marka ise kendini bulutların üzerinde görürken bu yeni nesil yerli üretim peletler hem kalite hem fiyat hemde istikar açısından ön plana çıkmakta benim kanaatimce en başarılısı olacağa benziyor..