Paşabey tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Konuyu tekrardan hortlatayım..Bu arada Cabelas her şeye rağmen ne denli büyük bir firma olduğunu gösterdi yaşanan sorunda kendi hataları olmamasına rağmen hediye bir kupa yollamıştılar..

Konuya mali detayı yazmamıştım..O dönem almış olduğum ürünün parasını sorunsuzca iade etmişlerdi hemde gümrükte yaşanan onca hadiseye ve özel kargo ücretine rağmen benden hiç bir kesinti yapmadan iade işlemini gerçekleştirdiler üstüne hediyede cabası..

Teşekkürler Bülent abi faydalı bir konu..

İnteliscope adlı bir firmanın Android ve IOS platformu için ürettiği bir yazılım..Ayrıca yazılımla beraber telefonu tutan aparat beraberinde satılıyor..Normal sürümü 99 dolar pro sürüm 129 dolar..Harici olarak özellik ve reticle tiplerini satın alabiliyorsunuz..Gps özelliğinide bünyesinde barındırıyor yazılım..

[Resim Engellendi: http://www.blogcdn.com/www.engadget.com/media/2013/06/inteliscope.png]

Merhaba arkadaşlar ben de Ankara'dayım ... bu hobiye yeni başlıyorum ... şu anda alacağım tüfeği belirlemek için forumun altını üstüne getiriyorum ... ankarada buluşmalarınıza ben de katılabilir miyim ? imkan dahilinde midir ?
    selamlar ...

Forumun altını üstüne getiriyorsunuz fakat forum kurallarını görmezden geliyorsunuz anlaşılan ?

Öncelikle kendinizi tanıtmalısınız..

Şu Amerika'lıları bi Çin'li iş arkadaşlarının ahlak düzeyine getirsek kafi..Çin'den 3G tablet alıyorum üzerine kesinlikle gift yazma diyorum öngördüğün bir tutarı gir diyorum herif harfiyen yapıyor ve tablet cuk kucağımda :D

Amerika'dan aldığım benchrest üzerinde Rifle kelimesinin yer alması yüzünden DHL'nin kontrol memurunın keyfi yüzünden takıldı ürünü geri gönderdim heriflere boş bir koliye koymasını ve ambalajını soymasını üzerine fitness malzemesi yazmasını söyledim kabul etmediler :D

Hangi Amerika'lıyla ticaret yapma girişimi denediysem sonuç alamadım Bass Pro Shop ve Cabelas failed olanlar..

Sanayi cereyanı ile çalışanı yokmudur acaba :)

Üzerine kahve makinesi değilde buhar kazanı yazıdırıcan :) memur tanburanın biçiminden beyninde o ilişkiyi kuramaz :)

İşin şakası bir yana bu amerikalılar çok dürüst herifler aldığınız ürün ne kadarsa cent'ine kadar eksiksiz yazıyorlar fatura üzerine ve içerik bilgisini anlaşılır vaziyette yazıyorlar yani gümrük sunumuna çıktığı anda yakayı ele verir..Benim geçmiş zaman benchrest'im işgüzar memur yüzünden takılmıştı cabelas'tan almış olduğum tek sorun üzerinde rifle rest ibaresinin yer almasıydı..

Biraz daha zaman tanımak lazım , seri üretim öyle göründüğü gibi kolay değil . standartı yakalamak için uğraş veriliyor olabilir , pek çok beklenmedik sıkıntı çıkar böyle işlerde

Güzel özetlemişsiniz fakat forumda tarih verilmesi heyecanlandırdı insanları zira aksaklıklar,pürüzler çıkabilir bunu anlayışla karşılarız ufak bir açıklama yapılırsa soru işaretleri giderilir..

Ferhat Ağabey güzel örnek vermiş ilk yerli üretim otomobilimiz Devrim ile ilgili aklımızda kalan benzin meselesi..Bu konuyu biraz genişletirsek araca yeterli benzin konmamış olmasından ziyade otomobilin üretiminden sürecin en başından beri memnun olmayan batı yalakası politikacılarımızın ve onlara hükmeden para baronu sanayici kisvesi altına sığınan işadamlarının parmağı var yani konu genel anlamda epey derine uzanıyor..Klişe olmuş araba yaptık ama benzin koymayı akıl edemedik kelimesi kılıf mahiyetinde bir argüman..

Çeyrek asırdan uzun bir süre bu millete kuş serisi otomobilleri dayatan hiç bir yeniliğe önem vermeyen ve hala ürettiği araçlarda (2011 Fiorino Combo Van içinden yan sürgülü kapıyı açacak kol bile yok :) )

Askeri kökenli Oyak ve Renault 9,12 modellerinede dil uzatmadan geçmeyim :)

Allah gani gani rahmet eylesin Adana'lı bir işadamı çıktıda Avrupa ve Uzakdoğu otomobillerini önce buraya getirdi sonra burada üretilmesine vakıf olarak milletin gözünün açılmasını sağladı yoksa bir yarım asırdır hala aynı otomobillere binecek ve uzunca bir sıra listesinde yer bekleyecektik..

Bir Anadol vardı halk için yapılmış herkes otomobile binecek sloganıyla döneme damgasını vurmuştu yerli üretim olsada motor ve mekanik parçaları hariç ülkemizde üretilen gövdesi çağının ötesindeydi nitekim geliştirmek gibi bir amaçları olmadı..Fiberglas gövdeye sahip ilk otomobillerden birisiydi o dönemler olmasada günümüze uyarlanan pek çok spor ve lüks otomobilde bu malzemeden yola çıkarak karbon fibere kadar uzandı olay..Çağının ötesindeyken geride kaldı ve yok oldu gitti..

Bazı şeyleri çok çok önceden görüp,icra edip öylece bırakmışız yani hazırcılığa çok alışmışız...Hazerfen Çelebi,Vecihi Hürküş ve Sabiha Gökçen..Dünya'nın ilk kadın pilotu bizden çıkıyor bir asır önce uçak üretiyoruz ama sonrası malum..Konuya pek çok isim örnek verilebilir üretim,keşif veya ilkler anlamında..İlk'lerin öncülüğünü yaşayıp sonrasında artçı kalmak üzücü bir hadise..

Toplum olarak tüketim babında bizlerde suçluyuz yerli üretime burun kıvırarak illede ithal olsun çamurdan olsun misali tüketim çılgınlığını körüklüyoruz yerli sanayi bir bir bu durum karşısında erirken onlardan atılım beklemekte hayalcilik olur bu atılımları yapabilicek çoz az sayıda arge yapan kuruluş var maalesef..Batı insanı bizlerden daha çok milliyetçi kendi ürettikleri ürünlere yönelim açısından oldukça radikaller..

Üretim konusuna gelecek olursak taklit,esinlenme,klonlama veya fasonculuk zihniyetindende vazgeçmediğimiz sürece ortaya bir şeyler çıkması pek olağan görünmüyor..

Yerli otomobil üretim konusunda defalarca Başbakan'ın ısrarlarına rağmen arge,vergi,üretim yeri gibi pek çok kolaylıkların sağlanacağını ifade ettiği halde hiç bir sanayici kelime oyunlarından ziyade duruma sıcak bakmadı hatta İsveç'li dev Saab'ın satın alınması konusunda hükümet nezdinde destek sunulmasına rağmen..Saab o dönemler iflasın eşiğindeydi..

Hoşdere'de Alman gelir otobüs üretir 3'te birine mal eder sevinir kendi özkaynaklarını ve hammaddelerini tüketmez sevinir biz ise Dünya'nın en büyük otobüs üretimi yapılan ülkeyiz diye seviniriz..Keza otomobil sektörüde aynı üçüncü dünya ülkelerine ihraç edilen otomobil yurtdışına çıkarken 2 liraysa bize 4 lira oluyor..Üçüncü dünya ülkerinden kastım kalitesi düşük batı pazarında kabul görmeyen otomobiller..Mesela bugün bir Hyundai i30'un reklamı dönüyor anahtar teslim fiyatı şaka gibi :) Git Focus ala o paraya daha iyi..Hem gelip ülkemde üretecen hemde Avrupa'lı parasına satacan..Burada tabi yine bizim sanayiciler ve hükümetimiz suçlu..Entersan örnekler vermiş olabilirim ama nereden tutarsanız elinde kalıyor..

Mantalite değişmediği sürece bizler değişmeyiz tabi arada istisnalar olmuyorda değil..

Harika bir organizasyon olmuş ülkemizde bu denli organizasyonların icra edilmesi keyif verici emeği geçen herkese teşekkürler..Karagöl gibi takvime daha çok yerler eklenir bu tür organizasyonların sayısı artarsa çok hoş olur yurtdışı bir turnuvamız olursa tadından yenmez sanırım böylesi bir organizasyona imza atanlar yurtdışı hayalinide gerçeğe dönüştürürler gibime geliyor..Bu sporun tanınması açısından tv de yer alması çok iyi olmuş bundan sonra gazete ve diğer tv kanallarında da görmek isteriz..İstanbul'dada böyle bir organizasyon yapılırsa tanıtımı açısın dan daha faydalı olacağı kanaatindeyim..