Paşabey tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

kırılıp, darılacak bişey yok hocam;
    ''hatırlatmak gerekirse''den kastım; halen bu zihniyette olanlaradır, zira sizin şaka yaptığınızı bildiğimi söylemiştim en başında..

polemik ise; dediğiniz gibi elbette böyle birşeye gerek yok..

Führer'e gelirsek; tekrarlamak gerekirse eğer, O'nun yaptığı boş bir muhabbetten öte değildi, zira insanlığın geldiği yer belli iken..

;grin; saygılar benden..

Rica ederim..

Savaşları,soykırımları elbetki lanetliyoruz..Keşke tüm evrende herkes kardeşçe yaşasa..Aslında amacım Führer'i ti-ye almaktı şakayla karışık çıktı ari ırk lafı hani abimizde sarışın Alman'dan bahsedince oradan esinlendim..Yanlış anlaşılmak istemem zira Führer'in yaptıklarını hiçbirimiz insanoğlu olarak tasvip etmeyiz Führer kelimesini bile liderlik vasfını ima etmek için seçtim..Abimizin almış olduğu tüfeğin fiyakası olması neticesiyle sarfedildi bu mecazi kelimeler..

Saygılar..

şaka yaptığınızı biliyorum :) ama hatırlatmak gerekirse yinede; hepimiz Adem (a.s.)den olduğumuz için, onunkisi boş bir muhabbetten öte değil bana göre.. g;$i

Şaka yaptığımı ve mecazi anlamda bir değerlendirmede bulunduğum gayet açık ve net bana kalırsa bu alıntılama ve yorum oldukça boş olmuş ;grin;

Kimsenin bir şey hatırlatmasına lüzüm yok bu tarz gereksiz polemiklerle uğraşamayacak kadar meşgulum maalesef..Her şeyden anlam çıkarmamak gerekiyor..

Hayırlı uğurlu olsun..

Güzel bir seçim..Alman mühendisliği her daim hayranlık uyandırıyor hani tabir yerindeyse boş tenekeyi verseniz makine yapar çıkartırlar..Bazen şu Führer'e hak vermiyor değilim o meşhur Ari ırk takıntısını ve idealini gerçekleştiremedi ama Airgunturk onun idealini hayata geçirdi :)Uzun,ince,sarışın,atik ve güçlü..

Elinize gönlünüze sağlık..Sektörde yerli üretimler görmek çok güzel..

İsim olarak soyadınızı kullanabilirsiniz zira diğer gereçleride üretmek istediğinizi belirtmişsiniz Ekiz Teknik örneğinde olduğu gibi bir platform isim ve onun altında Ekiz Regülatör gibi sıralayabilirsiniz ürünlerinizi..

Herkes canavarını araziye çıkarıyor bir ben çıkaramadım benim canavar kuzu kuzu yatıyor :)

Güzel atışlar ellerine sağlık..

Vakit bulduğum bir zaman için kamera,pc monitörü,eski tüplü tv,amerikan kapı,sunta,mdf,kitap,cd,deepfreze,eski cep telefonu,eski tencere ve çaydanlık gibi tahribat amaçlı kullanacağım nevaleyi bir kenara istifledim malum biliyorsun benim araba büyük nevaleyi atış alanına götürme sorunuda yok tek sorun kendim işler malum vakit bulduğum anda At44'ü tahribata doyuracam :)

Samimi bir şekilde fikrimi ifade edersem bu karbon kaplama olayı çok demode bir hal aldı otomobil,motor kaskı,tüfek,cep telefonu,pompa,moderatör ve benzeri her tür materyale uygulandığını gördük zaten yaklaşık 3-5 senedir ülkemizde var orjinal 3m olanları oldukça pahalı ve orjinal bir görüntüsü var fakat uzakdoğu menşeili olanlar çok sıradan görünüyor..Tüfeklerin üzerinde güzel durmuyor..Tabi bu benim şahsi fikrim konuyu açan arkadaşı gücendirmek niyetinde değilim..Çok değişik baskı yöntemleri var bu aralar hidrografik baskılar çok revaçta yurtdışında bir kaç kişi namluda ceket varmış gibi izlenim veren petekli dokular uygulamış,bazıları kamuflaj deseni ve bazılarıda pianoblack uygulamış tüfeklerine..Ülkemizde pek çok hidrografik kaplama yapan yer var..Ayrıca baskı çizilir endişesi duyanlar için üzerine pudra uygulanıp fırınlanarak çizilmeye karşı extra dirençli hale getirilebiliyor..

Kaliteli çelik arıyorsanız otomobil sektörüne göz atınız. Hatam için üzgünüm isveç üretimde 20 küsur sıralarda kaliteli konusuna gelince de aynı üründen birçok yerde üretebilirsiniz çelik sınıfları belli bariz numaralıdır zaten kalite sınıfları da bellidir aksini de kimseye satamazsınız ne kadar belirleyici olur bilemiyorum.

Şu yazıdan hiç bir şey anlamadım desem yeridir zaten geçmiş mesajlarda bu konulara değindik..Otomobil sektöründe İsveç çeliği Volvo ile özdeşleşmiş olsada pek çok ağır iş makinesi,vinç,silah sanayi,demiryolu,gemi sanayi,el aleti,bıçak vs vs liste uzar gider..Bizim ifade ettiğimiz konu kalite..Kimin daha çok ürettiği kimin daha çok tükettiğini tartışmıyoruz..Çelik endüstrisi ve ürün gamı olarak İsveç kendini kanıtlamış hemde yüzyılı aşkın tecrübesiyle..

Konuyu anlaşılan pek iyi okumamışsın ülkenin ismini karıştırmanı anlıyorum fakat lider olduğunu değil kalitesine vurgu yaptığım halde söylemediğim bir kelimeyi nasıl yanyana getirdin orasını hiç anlayamadım :)

Almanya ve Çin'in üretim anlamında lider olduklarınıda zaten geçmiş mesajımda belirtmiştim..Ah şu google herkesi mühendis yapıyor ;,;-

merhaba adım serdar biliyorum konuyu yanlış yerde açtım kusuruma bakmayın bir kaç tane sorum olacak
    pazartesi günü tüfek alacagim kredi kartıyla en güvenli en hızlı site hangisidir ?
    daha önceden mod 125 sniper kullandım tecrübesizliğim yüzünden kullanamadım üstündeki dürbün bozuldu dampasız kullandım şimdi ise isabetliliği için x20suppressor veya atac almayı düşünüyorum ve sorum şu atac ta dampa ya gerek olurmu ? sizce hangisini tercih etmeliyim isabet ve geri tepme dürbün ayarı konusunda? site konusu önemli lütfen cevaplarınızı esirgemeyin.
    kusura bakmayın foruma yeni üyeyim daha kendimi tanımadım ama şu silahı bir alayım imzamı falanda yapacağım tskler

Öncelikle kendini tanıtmalısın..Forum kurallarını okumanı tavsiye ederim..

Güvenli ve sorunsuz alışveriş için Aksu Av'ı gönül rahatlığıyla tercih edebilirsin..

Arkadaşlar bu konuyu okuduktan sonra 22 Yıl Türk Silahlı Kuvvetlerinde bir fiil hizmet vermiş kişi olarak söylemek istediğim tek bir şey var. O da, TSK da değişmesi gereken o kadar çok şey var ki, sıraya koysak Piyade Tüfeği en son sıralarda kalır. Malesef bu gerçekten böyle, biz kaplumbağa hızıyla ilerlemeye çalışırken başkaları alıp başını gidiyor, bir türlü yetişemiyoruz.

Çok doğru bir tespit Ağabey..

Abi özgün birsey olmaması bencede hoş değil ama işin birde şu boyutu var ticari bi amaç yok hitap etmesi gereken bi kitle yok. Sağlam olsun kullanışlı olsun gerektiğinde yarı yolda koymasın yeter. Önemli olan bence bunları başarabilmiş mi mke ona bakmak lazım. Bu güne kadar bunuda yapamamıştık kaplumbağa hızıylada olsa ilerleme var ülkemizde. Pek umudum yok ama zamanla çıkar ne olduğu. ( çok iyimser oldu heralde ama vaziyetler böyle.. )

Elbetki gönlümüz istiyor MKE bir şeyler yapsın başarsın ama sonuçta bir başkasına ait olan şeyi halkımıza bu şekilde biz tasarladık diye takdim etmesinler..Bir aralar bu milli piyade tüfeği projesi kapsamında bir kaç yerli firma çıkmıştı adamların tasarımlarına bile göz atılmadan geri çevrildiler dünya tarihinin gelmiş geçmiş en başarılı ve en çok satan piyade tüfeği Ak47 nin babası Mihail Kalaşnikof ülkesinin demiryollarında çalışırken bir karar verip Sovyet rejiminin Kızıl Ordu'suna katılıyor hemde tankçı olarak ardından bir çatışmada yaralanınca birliğinden ayrılmak zorunda kalıp heves ettiği şey olan silah tasarımına girişiyor ve subayları etkilemek adına çok karmaşık bir prototip geliştiriyor fakat beğenilmiyor sadece görevini yapan basit bir silah yapması yönünde telkin alıyor ardından çizim tahtasına geri dönerek dünya tarihinin en başarılı ama en acımasız tüfeğini tasarlıyor..Her türlü hava şartında,suda,kumda,çamurda ve en soğuk iklim koşullarında bile görevini ifa edebilecek futurist bir makine çıkıyor ortaya iğne tertibatı ve atım yatağı yekpare olarak tasarlanan ilk ve tek tüfektir..

İşin özü bu memlekette nice sanayiciler,mühendisler ve bu işi becerebilecek teknik zeka ve kabiliyete sahip insanlar var buradaki tek sorun kurumsal zihniyet..

Yeni piyade tüfeğimiz fiyaskoyla sonuçlanan Mehmetçik 1'den farklı olarak yine Hk416-Hk417 konsepti üzerinden gitmiş bir melez fakat bu sefer Ar15 ve M16'daki gibi kundak tutamağı eklenerek dipçik kısmı M-4'den esinlenilmiş..Hk 416 ve Hk417 serilerininde M-4 den esinlenildiği biliniyor..Lafın kısası artık melez bir piyade tüfeğimiz var yani yetkililerin açıkladığı gibi özgün bir tasarım söz konusu değil..Avusturya yapımı Steyr Aug gibi farklı çizgilere sahip bir tüfek tasarlansa yiğidin hakkını teslim ederdik fakat biz buna halk arasında çakma diyoruz..

Ben acıyorum Mehmetçiğe, MKE gibi Türkiyenin en basiretsiz kurumundan silah alıyor mühimmat alıyor, silahı üretecek teknolojiyi geçin daha doğru dürüst mühimmat üretemiyorlar, homojen olmayan barut haklarından tutunda, aynı cins olamayan ellerinde ne varsa o barutu kullanan, farklı çekirdek ağırlıklarına sahip, hatta bazen çift çekirdekleri yada içleri boş mühimmat üreten bir kurumdan ne beklenir? Zaten şıracının şahidide bozacı MKE nin üretim firması meşhur ülkemizin sözde silah devi Titremez :rolleyes: . 2 ayda paslanan boyaları kalkan yivsiz av tüfeği üreten, SW kopyası revolver üreticez diye elde patlayan revolver SR38 i üreten daha saymakla bitmez Titremezin ürünleri ayrıca acayip kaptırmatördür kendileri 8o .MKE doğru düzgün bir 9x19 para. tabanca fişeği bile üretemez, Titremezde bir yivsiz av tüfeği bile üretemezken bizden cacık olmaz malesef.

Ülkemizde silah sanayine zerre kadar güvenim yok, içler acısı durumdayız, Allah korusun bir savaş çıksa yandıkki ne yandık.
    Zaten benim yerli silaha zerre kadar güvenim yok elimde yerli silah olacağına taş olsun,sopa olsun daha iyiŞu koca ülkenin silah severiz diye geçinen ülkenin silah sanayinden hiçbir halt olmaz yazık. Ne kendim nede çevremdekilere yerli silah ve mühimmatta kesinlikle tavsiye etmiyorum. Anca bedava bulurlarsa kullansınlar gidip para vermesinler o derece.

G-3'lerin mühimmatlarını ele alalım barut istikakları hep farklı kimisinde çekirdek gevşek olur el ile sökülür kimisinde kapsülün iğne noktası bariz şekilde yamuk üretilir sonrasında G-3'lerin tutukluk yaptığı dillendirilir..Mke yapımı mermilerde en yeni tarihli olanları bile kararma ve oksitlenmeye maruz kalıyor halbuki 1967 senesinden kalma Sovyet üretimi teneke kutu içerisinde istiflenmiş Ak47 mühimmatları üzerine bakarak saçınızı tarayabilirsiniz,barut istikakları kararlı,kapsül simetrisi ve iğne noktaları muntazam yani işin özü bu derecede bariz bir fark var yerli silah sanayinde..Askerliğimde Ak47 kullandım mühimmatların tarihini ve kalitesini görünce nutkunuz tutuluyor yarım asır önce bu teknoloji varsa şimdikini siz düşünün!!

Çeliğin en önemli aşaması içerisindeki karbon miktarının ayarlanmasıdır..Orjinal Lw namluda paslanmaz çelik ve muhteviyatında hassaslıkla ayarlamış karbon dengesi,krom ve nikel ihtiva etmektedir..Çelik kalitesindeki bir diğer önemli husus pişirmekten ziyade doğru değerlerde soğutup ısıtarak direncini arttırmaktır..Fırın kurmanın en kaliteli çelik üretimi anlamına gelmeyeceğini pek çok kişi biliyordur bu konuya eklemek istediğim İsveç çeliğinin kalitesine vurgu yapmaktı ve yine ısrarla söylüyorum İsveç,Almanya ve Çin en büyük çelik üreticileri özellikle Çin bu konuda çok büyük atılımlar ve yatırımlar gerçekleştirdi..Maersk gibi Danimarka kökenli lojistik şirketi şu anda 400 metrelik dev konteyner gemilerinin çeliklerini Çin'de ürettirip monoblok parçalar halinde Güney Kore'de monte ediyorlar hemde 4 ayda bir devasa boyutta gemiyi suya indiriyorlar..Maersk Ceo'su Çin'in ürettiği çelikte karar kılmışlar ve bu büyüklükteki bir gemi için başka hiç bir ülkenin bu hızda çelik üretemeyeceğini söylüyordu..Çin'deki üretim hattı ve fırınlar Dünya'daki en extreme boyutlarda olanı..Üretim hattının yada pişirme fırınlarının büyük olması açısından bu örneği vermek istedim..Saygılar..

Lw namlu nun celiği daha yuksek ısıda pişiriliyor arkadaslar ve lw namlular gungor av ında dedığı gıbı almanyadan gelıyor Hatsan ın kendı namluları evet turkıye de ımalnedılıyor bu turk namlusu kotu demek deıl dunya nın en ıyı çeliği ni almanya ve arkasından turkıye de ımalnedılır

Lw namluların ithal edildiğini hiç sanmıyorum şayet Hatsan ve Lw olmak üzere her iki namluda eloksal kaplama açısından çok zayıflar ve hızla paslanıcak yapıdalar orjinal Lw namluda böyle bir durum söz konusu değil zaten eloksal kaplama sürecinde kullanılan kimyasal bileşenler Alman firması tarafından üretim sırrı olarak saklanmakta..Dünya'nın en iyi çeliği İsveç'te üretilir ve kalitesi tartışılmaz sonrasında Almanya gelir heleki ülkemize sıra gelinceye kadar çelik üretiminde bir asırlık tecrübeye sahip endüstriyel devrime imza atmış o kadar çok ülke varken bizim bilmediğimiz bir atılımmı gerçekleşti acaba ülkemizde? Bilgi ve birikiminizi merakla bekliyoruz..

Hatsan'da namlu işi birazda şansa bağlı..Hatsan'ın kendi fabrikasında üretilen Lw namlu ile Hatsan namlu arasında Lw'nin üzerinde yazması dışında bariz bir farkı yok sanıyorum keza forumda pek çok kez tartışılmıştır elle tutulur bir sonuçta yok..Bu arada bir diğer farklılıkta normal namlu ile aralarında aynı tüfekte 150-200 TL gibi fiyat farkının olması.. Alman üretimi Lw'ler ile bizdekiler arasında kalite farkı olduğunu düşünüyorum..

Resimlerde göründüğü üzere pelletin pürüzsüz yapısı ve kubbe başlı yapısı itibariyle aerodinamik açıdan test edilerek böyle bir ürün imal edildiğini düşünüyorum daha önce kullandığım solidlere kıyasla bu ürün oldukça cezbedici görünüyor..Diğer solidler tam kubbe başlı değildi çeperin altına doğru küt bir yapısı vardı bu peletler kusursuz bir kubbe baş yapısı ile imal edilmişe benziyor gördüğüm kadarıyla pelletin başlığının bittiği noktada çeperin içe doğru sarmal bir halka yer alıyor sanki roket mühendisliğinden esinlenilmiş :)

Kubbe başlıklı cisimlerin havayı daha iyi yardığını hepimiz biliriz bu pelletlerin görünümünden ziyade menzil,hız ve istikrar açısından kulvarında rakipsiz olacağını tahmin ediyorum daha önce böyle bir solid görmedim ve şu anda denemek için sabırsızlanıyorum diyebilirim..Togay Ağabey bekleme listesinde ön sıralarda yer açabilirse çok iyi olur :)Camiamıza hayırlı olsun..